|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Win 98se LAN internet
Iz dosade složio danas jedan slabiji komp i stavio na njega windows 98, ali nikako se nemogu povezati na internet, znam da na xp-u ili wind7 samo prištekam kabl u mrežnu karticu i već sam na internetu, ali ovo ne šljaka. Mrežna je PCI, lijepo ju vidi u device manageru, probao sam po opcijama prčkat, ali nemogu nikak uspjet, sve je puno dial up-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad su ovakve stvari u pitanju, trebamo jako puno detalja. 1. Koja je točno konfiguracija PC-a? 2. Zašto baš Windows 98? 3. Koji ISP je u pitanju? 4. Koji router ili modem? 5. Imaš li instalacijski CD za router ili modem? 6. Može li router biti u bridge modu? Kad to odgovoriš, vidjet ćemo što dalje. Nekad davno sam uspio ovo složiti, ali samo preko PPPoE-a.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
1. Pentium @384mhz, 196MB ram, 1,5GB HDD ->98 mica leti 2. Za xp je premalo memorije u svim pogledima, kao i proc snaga, s tim da nema drivera skoro pa za niš, počeči od integrirane grafe, zvuka.... 3. Voljatel 4. Siemens Gigaset SX763 5. Imam 6. Može Modem je u route modu, te je želja spojiti da 98smica radi preko route mod-a, jer imam na modem spojenu još jednu mašinu, koja se hrani torrentima. Hebem se ko mali majmun čitav dan, nema kaj nisam isprobao, ali nula bodova, tražio po internetu, našo brdo toga, probao sve i svašta ali uzalud. Koliko sam skužio jedino me moguče da se s tom mašinom spajam putem dial up-a i zatim mogu dijeliti internetsku vezu dial up-a putam LAN mreže, nadam se da se varam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Muči te vjerojatno mrežna kartica, kod 98 nema automatske instalacije drajvera nego to treba odradit ručno. Koja je mrežna (daj "ime" i Device ID) i jel imaš drv za 98 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma imam, to je rješeno odmah u startu, Realtek RTL8139D imam tri PCI mrežne sve s tim chipom. driver sam prebacivao disketom na komp, nit jedan usb stick mi ne pepoznaje, šta je i za očekivat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Instalirao TCP/IP i NetBUI protokole ? Vidi: http://support.iprimus.com.au/index....530&Itemid=214 Ako treba manualno se igraj sa IRQ mrežne da se ne preklapa sa nekim drugim hw, da bi to radilo kod nekih mrežnih treba ti DOS aplikacija kojom postavljaš IRQ i I/O parametre kartice a kad to postaviš onda iste odabereš / postaviš u win98. Za kućni workgroup definiraj ime sa 8 karaktera, npr. Home. Vidi šta ti daje ipconfig u cmd - u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Ako se ispostavi da je do mrezne javi mi se na PM jer imam desetak LAN mreznih kartica,vecinom d-link,pa se dogovorimo za neku sicu. ![]() Jesi isprobao sve tri mrezne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi onda Windows 2000, na tome će raditi bez problema.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
dok sto se tice USB-a na samoj 98-ici, win98 service pack + USB generic drivers = funkcionira kao na XP-u ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pa čekaj malo, čemu to sve? Kako se spajaš na net? Spaja se router ili ti preko neke PPPoE konekcije (brigde)? Ako je ovo prvo, onda trebaš podesit homegroup, ip adresu, subnet mask, default gateway i dns-ove i moralo bi radit. Ako je PPPoE konekcija onda ti treba neki 3rd party softver jer to Win98 ne podržava, pa progooglaj. Ako radi meni mreža na WinMe kako treba, radit će tebi i na Win98SE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Za pocetak baci pogled u BIOS jer ti je proc ili overclockan ili underclockan. Ali Pentium 384 ne postoji. ![]() Inace, imas dovoljno RAM-a za Win2000 i XP, ali XP-i ce ti pojesti pola tog diska. U svakom slucaju bolje da stavis Win2000, na Win98 rade samo prastare verzije browsera (IE6, FF2.0). No ionako se neces puno nasurfati s tim procom neovisno o OS-u jer ce ti svaka stranica na kojoj ima Flasha ubiti proc u pojam. Citiraj:
Internet connection wizard u win98 ima sklonosti da te tupi s dial-upom i slicnim idejama, ali jednostavno ga odjebes i odaberes opciju da se spajas preko LAN-a i to je to. I ako imas ispravnu mreznu, instaliran TCP/IP nema nikakvog razloga da ovo dolje ne radi i na win98. Citiraj:
Citiraj:
Pa nije ni meni jasno, ispada da je spojiti win98 komp na net preko routera ravno lansiranju rakete na mjesec. Citiraj:
Radi i na Win 3.11, bas slozio prije neki dan dok nisam imao pametnijeg posla. ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo ja već stavio gore win 2000, što sam skinuo, ali ostalo mi je svega 400MB free. windowsi su bili SP4, uglavnom sve radi, spojim mrežni kabl i već sam na netu. Budem na drugi disk (fala bogu imam 3 komada) stavio Wind 98, pa ću opet probati, uz vašu pomoć. Mrežna je bila uspješno instalirana, ali na internet connection sharing mi je bilo žuti uskličnik, ne sjećam se više točno. Evo javim se kad budu Windowsi gore. Proc je overclockiran, i ispravljam nije 384, nego je 338, uglavnom nebitno, mislim da je stock 300 ili 333. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
"ali na internet connection sharing mi je bilo žuti uskličnik" > kakav crni ICS ? To ti netreba. Treba std. mrežne postavke, gore su ti već naveli. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|