Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.01.2012., 09:41   #931
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Hvala,
Kad sam već priupitao tako nešto, još jedno pitanje na tu temu.
Koliko je bitna grafička za rad u auto cadu? Znam da je proc jako bitan, zato će očito proračun za takav lap morat ići na neki i3/i5, (što mislite o ovim amd quad?), isto tako dosta rama, a što je s grafom?
Staro 27.01.2012., 09:50   #932
pero_B
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
ekipa pomazite,
treba mi nesto do 4000kn za pocetnika, malo web, malo igrice i filmovi, mora bit iz tehnomobil.com jer mi je to najblizi ducan di mogu ispeglat na rate...i jos jedini uvjet da mora imat HDMI...do jucer su imali z575 ali danas ga nemogu nac na njihovim stranicama
pero_B je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 10:04   #933
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Hvala,
Kad sam već priupitao tako nešto, još jedno pitanje na tu temu.
Koliko je bitna grafička za rad u auto cadu? Znam da je proc jako bitan, zato će očito proračun za takav lap morat ići na neki i3/i5, (što mislite o ovim amd quad?), isto tako dosta rama, a što je s grafom?
Jačina grafa nije bitnija stavka kod tog programa. U mojoj bivšoj firmi i dan danas rade ACAD na prastarim GF7300 grafama.
Staro 27.01.2012., 10:27   #934
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor pero_B Pregled postova
ekipa pomazite,
treba mi nesto do 4000kn za pocetnika, malo web, malo igrice i filmovi, mora bit iz tehnomobil.com jer mi je to najblizi ducan di mogu ispeglat na rate...i jos jedini uvjet da mora imat HDMI...do jucer su imali z575 ali danas ga nemogu nac na njihovim stranicama
Šteta što nema Lenova, no za tu najmenu se i dalje može naći ok laptop. Npr. ovaj Asus ili Fujitsu. Asus je kvalitetnije izrađen, ima dulje jamstvo i bolju grafičku. Fujitsu pak ima bolji procesor, a ni grafička nije mnogo lošija. Mislim da nije greška kojeg god da uzmeš. Možeš dobiti i grafičku i procesor s ovim Acerom, ali je onda pouzdanost jako upitna pa bih se držao prva dva prijedloga.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2012., 11:07   #935
Fotograf
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Pozdrav svima!

Vidim da pričate o z 575 pa da napišem svoja iskustva, naime vlasnik sam dotičnog od 17.12.2011

Kupljen je us svijetu medija:

Cijena 3589,00 kn za kartice, za gotovinu 200kn jeftiniji.

Znači dolazi bez wina, stavio sam gore 7 ultimate.

Ima quad procesor na 1,4 ghz koje se prema potrebi penju do 2,3 ghz.. 4Gb rama, 750 harda na 5400 okr. te dvije grafičke, integriranu radeon hd6520g te posebnu 6650m sa 2 Gb vlastite memorije.

Lap pri prvom pokretanju neke aplikacije pita koju grafičku želite koristiti, dali želite power saving ili high performance mode te možete prema želji postaviti.

Inače mi je stalno uključen crossfire mode integrirane i posebne grafičke.

Ima puno opcija za podesiti u programu i to prebacivanje i iskorištavanje određene grafičke prema potrebi mi se čini odlično.

Laptop ima neki kao metalni finiš te izgleda puuuuno skuplji nego jest. Ugl..izgleda puno bolje nego na slikama, ja sam se ugodno iznenadio.

Ima veliki touchpad što mi se isto sviđa.

Dolazi sa 1 god garancije ali sam ja to produzio na dvije za 150,00kn što je više nego ok.

Za sad sam probao par igri, sve na nativnoj znači na 1366x768:

GTA IV- sve na high (normalno oni klizači za udaljenost i slično nisu na high)
ostvaruje u prosjeku oko 21 fps. Isprobao sam igrati na tome i igrivo bez problema.

DIRT 3- sve na medium, ako se ne varam isto preko 20fps-a igrivo bez problema

FAR CRY 2- sve na high, direct x 10, preko 30 fps-a.

Call of duty Black ops- sve na high, isto mi radi bez beda, nisam ziher za fps-e.

Ugl. za lovu po kojoj se prodaje mislim da je lap više nego ok, tako da razmislite o njemu.

Za bateriju nisam siguran koliko drži jer mi je cijelo vrijeme lap bio na punjaču, pa sam kasnije bio samo na bateriji da je ispraznim do 15% pa natrag na punjač do 100% i onda sam je izvadio i pospremio. (ugl u uputama sve piše kako skladištiti bateriju tj. na koliko posto mora biti punjena, nakon što ste je pripremili za to).

Isti lap u drugim dućanima dođe preko 4000 kn tako da moja preporuka za gore navedeni.

Napomena: Gore navedeni nije odgovoran za moguće nezadovoljstvo kupljenim ukoliko vi imate neke druge afinitete

Za one koji vole igrati, jedini problem sam primjetio sa batllefieldom 3, ugl. došlo je do raspada tekstura, pretpostavljam da bih trebao skinuti

nove drivere grafičke kartice (nebitno da li se radilo o low ili medium postavkama) te NFS Run: Prvi put sve radilo na medium, drugi put isto

došlo do raspada tekstura.

Modern Warfare 3 žvače bez problema na high isto kao i MW2.

Medal of Honor isto sve na High.

Zadnje izmijenjeno od: Fotograf. 28.01.2012. u 11:12. Razlog: Nadopuna posta
Fotograf je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2012., 15:37   #936
tomislav1967
Registered User

TOSHIBA Satellite L750-1MQ vs LENOVO Z570AM Lijep pozdrav u dilemi sam izmedju dva laptopa pa bi me zanimalo vaše mišljenje. Oba laptopa su po cijeni tu negdje cca 4200kn.

Toshiba Satellite L750-1MQ • Procesor: Intel Core i3 2330M 2.20GHz (3MB cache) Sandy Bridge • Zaslon: 15.6" HD TFT 1366 x 768 TruBrite • Grafički sustav: nVIDIA GeForce GT520M 1GB • Radna memorija: 4GB DDR3 1333MHz (proširivo do 8GB) • Tvrdi disk: 640GB SATA • Jamstvo: 24 mjeseca , crna

..............................................

Lenovo z570AM • Procesor: Intel Core i3 2330M 2.20GHz (3MB cache) • Zaslon: 15.6" HD LED TFT 1366 x 768 VibrantView • Grafički sustav: nVIDIA GeForce GT540M 1GB • Radna memorija: 1x 4GB DDR3 1333MHz (prošitivo do 8GB) • Tvrdi disk: 500GB SATA • Jamstvo: 12 mjeseci • Operativni sistem: Windows 7 Home Premium • Boja: metal

Molio bih nekog tko se razumije ili ima koji laptop od navedenih da napise koju rijec jer sam u dilemi. Lenovo nisam imao nikad niti znam nekog tko ima pa neznam kakvi su po kvaliteti, za toshibu znam da su dosta kvalitetni. Ali ipak naginjem prema kupnji lenova jer mi je nekako izgledom kvalitetnija izrada tipkovnica mi je super ima one tipke zasebno, ima dvije grafike koje mozes manualno mjenjat. Jedino me brine baterija pise samo 2.5h dok na toshibi 4.5 garancija se moze kupit za lenovo tako da to nije problem. Negdje sam citao da je losa podrska za lenovo al imaju u sebi win7 odmah tako da i to jednim djelom rijesava stvar. Eto sako misljenje i komentar je dobrodoslo hvala

Zadnje izmijenjeno od: nino. 28.01.2012. u 16:20. Razlog: Sredjen post
tomislav1967 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 02:13   #937
GrAviTy
Banned

po meni uzmi lenovo,kao prvo dobijes jacu grafu,drugo ima win 7,kao treca to sto pise 2.5 mislim da te ne mora brinuti,jer ako ima integrusu mora vise izdurat ,,jedino sto gubis to sto toshiba ima 2 god garancije a lenovo 1...sad sve ovisi,ako ti laptop nece sluziti za igre onda mozda ti je bolje uzeti toshibu,jer po meni tada nije bitno koju konfu imas nego kolka je garancija u pitanju
GrAviTy je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 02:30   #938
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Definitivno Lenovo. To za bateriju ne vjerujem da je bitna razlika, dosta ovisi koliko proizvođač laže. Lenovo je svakako kvalitetniji, Toshiba je tu čisti prosjek. Još za 150kn produlji jamstvo na 3g. i to je to.

Ipak, ispred oba ta bih uzeo Asusa K53 zbog provjerene kvalitete izrade i hlađenja, kao i standardnog 2g. jamstva.
Staro 29.01.2012., 08:51   #939
tomislav1967
Registered User

Sto se tice garancije to nije neki problem jer se moze produziti do 3 godine. Asus k53 mi ima cura to je stroj ali mu je kvaliteta izrade dosta losa, tamno smedja hrapava plastika cini mi se da je lenovo dosta kvalitetnije izrade. jeli tko imao vec iskusta s te dvije graficke? Sve me vise nekako privlaci taj lenovo naravno tu i tamo bi mogao bacit koju igricu, dal to cudo moze gonit gta4. Di bi ga bilo najbolje uzet? bio sam u njihovom novo otvorenom ducanu na trgu tamo je oko 4200kn ali sam skuzio da cijene variraju od ducana do ducana.
Staro 29.01.2012., 11:19   #940
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Citiraj:
Autor tomislav1967 Pregled postova
Sto se tice garancije to nije neki problem jer se moze produziti do 3 godine. Asus k53 mi ima cura to je stroj ali mu je kvaliteta izrade dosta losa, tamno smedja hrapava plastika cini mi se da je lenovo dosta kvalitetnije izrade. jeli tko imao vec iskusta s te dvije graficke? Sve me vise nekako privlaci taj lenovo naravno tu i tamo bi mogao bacit koju igricu, dal to cudo moze gonit gta4. Di bi ga bilo najbolje uzet? bio sam u njihovom novo otvorenom ducanu na trgu tamo je oko 4200kn ali sam skuzio da cijene variraju od ducana do ducana.
Jesi siguran da ima K53, a ne neki drugi model? K53 ima glatki aluminijski pokrov oko tipkovnice i ako ti je on nekvalitetan onda ćeš teško u home klasi naći ono što tražiš. Lenovo je u istoj klasi kvalitetom.

Btw. može se igrati GTA4 na njemu, a kupi tamo gdje je najjeftinije.
Staro 29.01.2012., 13:22   #941
tomislav1967
Registered User

moze biti da ima neku jeftiniju klasu k53u . Budem malo potrarazio dali ima gdje jeftinije.... ima tko kakvih prijedloga gdje da pogledam?
Staro 29.01.2012., 14:50   #942
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Staro 30.01.2012., 13:19   #943
Oldie
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
I ja sam uzeo Z575am u Tehnomarketu, nestaju iz svih trgovina. Ovaj put mi je priprema za kupnju dugo trajala i sve sam pregledao i isprobao prije odluke. Ne dajem lovu za tipkovnicu i poklopac koji se savijaju, i tu me Lenovo iznenadio sa čvrstočom kućišta i ovom ogromnom plohom od brušenog aluminija (puno bolje nego kod Asusa),tipkovnica ne upada u matičnu ploču kao kod Della (zaludu mu i 3 god. garancije uz tako nešto, čini mi se da je ta garancija i prodana kroz cijenu, na uštrb kvalitete).
Uzeo sam lap i račun, i otišao do Linksa po dodatnu garanciju za 159 kuna, tako da me sa 2 g. garancije došao 3850 kn.
Nema USB 3.0 i smeta mi sjajni ekran, ali ionako će mi radit spojen sa HDMI na DVI od Dell monitora, a vani ga neću ni nosit jer mi je za desktop zamjenu.
Za A6-3400 mogu reć da radi svakako bolje od i3, a sa clockom sa K10statom je blizu i5. Pri tome se ne zagrijava ništa dodatno jer je clockabilan uz undervolt. Ventilacija se gotovo ne čuje i rijetko podiže okretaje.
Četiri jezgre su ipak četiri, pa makar AMD, rekle bi žene, dvaput je dvaput, a ovo je 2x2=4, i to clockabilno.
Ima i sve drajvere za XP 32 i 64 bit, samo je za sada problematičan driver od grafike za XP jer prepoznaje dvije grafike ali ne ime od radeona 6650, ali to će valjda riješit. U WIN 7 nema nikakvih softverskih problema.
Oldie je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 14:14   #944
tomislav1967
Registered User

zato sam se i ja odlucio za lenovo, sad gledam di mi izlazi najjeftinije pa cu ubost za razliku jos gaanciju. Ja sam se odlucio za z570am s i3 procesorom ovaj tvoj z575 je s četri jezgre. Nekuzim se u to bas najbolje al kako si napisao znaci bolji je neg i3. Ti s četri jezgre to je starija tehnologija ili? Koliko sam ja cuo da je al mi nije jasno zasto su prelazili na i3. Ili je to od intela procesor a ovaj od 4 jezgre su od amd. Vec danima trazim i svi su na i3, i5 jedino taj tvoj model je četri jezgre.
P.s koliko ti drzi baterija?

Zadnje izmijenjeno od: tomislav1967. 30.01.2012. u 14:52.
Staro 30.01.2012., 14:19   #945
kremar63
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Citiraj:
zato sam se i ja odlucio za lenovo, sad gledam di mi izlazi najjeftinije pa cu ubost za razliku jos gaanciju. Ja sam se odlucio za z570am s i3 procesorom ovaj tvoj z575 je s četri jezgre. Nekuzim se u to bas najbolje al kako si napisao znaci bolji je neg i3. Ti s četri jezgre to je starija tehnologija ili? Koliko sam ja cuo da je al mi nije jasno zasto su prelazili na i3. Ili je to od intela procesor a ovaj od 4 jezgre su od amd. Vec danima trazim i svi su na i3, i5 jedino taj tvoj model je četri jezgre.

vidi u protisu
kremar63 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 14:56   #946
Oldie
Premium
Moj komp

Citiraj:
A6 3400 je najnovije moguće generacije, chipset i proc od ljetos, bolji je i od i5 iz prethodne generacije bez turbo boosta, i ima bolju integriranu grafiku, tek novi i5 je bolji, ali za 1000 kn više u kombinaciji sa istom grafikom.
Ali bit će oni za par mjeseci svi stari i jeftiniji, već se spremaju novi, sad ako moraš kupit onda gledaj na čemu ćeš manje izgubit kod mijenjanja, a da ga prodaš za dvi godine, lakše ćeš prodat laptop sa 4 jezgre i duplom grafikom i 2GB video rama.
Staro 30.01.2012., 15:36   #947
tomislav1967
Registered User

znači savjetuješ mi da uzemem tog s 4 jezgre i da cu bolje proci nego da uzemem i3. ? Bio sam u lenovu neki dan i bas sam ga pitao za z575 jer mi je izgledao odlicno po kunfiguraciji 2 gb graficku, 750gb disk četri jezgre bio je jeftiniji nego isti takav ali i3 500gb disk i 1gb kartica ja ga pitam kao zasto veli on da kao nece dobivati vise s cetri jezgre da sad dobivaju samo ove "nove" s i3 proc. Znači bolje mi se ispalti uzeti amd quad core od i3 procesora?? Kakvi su se pokazali ti amd procesori dali se pregrijavaju? Kakva se pokazala grafička AMD Radeon™ HD 6650M 2GB dual za razliku od nVIDIA GeForce GT540M 1GB . Super jer me ispada jeftinije pa si i garanciju bubnem od 2 godine.

Citiraj:
Autor kremar63 Pregled postova
vidi u protisu
zvao sam ih primaju samo jednokratno plaćanje za american mislio sam ga umočit na nekoliko rata

Zadnje izmijenjeno od: nino. 30.01.2012. u 17:11.
Staro 30.01.2012., 16:02   #948
Oldie
Premium
Moj komp

Citiraj:
zvao sam ih primaju samo jednokratno plaćanje za american mislio sam ga umočit na nekoliko rata
Tehnomarket daje na beskonačno rata, i ja sam svoga tako uzeo. Uzmi kojeg hoćeš, ja sam samo opisao svoj postupak izbora.
To što ti je prodavač rekao da dobiva nove, mislio je na novu pošiljku, a ne da je i3 nov procesor, nije ništa noviji od A6, ali čitaj i ranije postove, da se ne ponavljamo.
Intelovi procevi su skuplji i tu je razlika u cijeni laptopa.
i3 nema turbo boost, a na A6 možeš napravit da ti sve 4 jezgre rade npr. na 2,5GHz i to sa smanjenom voltažom, i nema velikog grijanja, iako to sve nije potrebno jer je odličan u radu i bez toga.

Zadnje izmijenjeno od: Oldie. 30.01.2012. u 16:17.
Staro 30.01.2012., 17:12   #949
tomislav1967
Registered User

rezerviran zadnji komad, kroz par sati cu ga podici u technomarketu. Mislim da je i to jedan od zadnjih komada z575AM. Zvao sam po cijelom Zagrebu nema ih nigdje sve se pokupovalo. 3699kn mislim da je to sasvim solidna cijena sza tu pilu. Nadam se da nece biti problema s instalacijom win7 ultimate sto se tiče drivera i podrske jer ima free dos. @Oldie jesi torbu kupio kakvu za njega ili se mozda dobije s njim :-)
Dali mogu garanciju produziti naprimjer u lenovo ducanu na trgu jer mi je to najbliže
p.s bio sam tamo i cijena mu je bila 3999kn
Staro 30.01.2012., 17:37   #950
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Garanciju obično možeš produžiti kod bilo kojeg Lenovo trgovca. Moraš samo paziti na rokove jer neki traže da se produži u roku od x mjeseci nakon kupnje, drugi y mjeseci prije isteka tvorničke garancije i slične kerefeke. Dobro se raspitaj o tome. Najbolje je zvati službenog predstavnika u HR (vjerojatno M San).
http://lenovo.links.channelintelligence.com/oemsites/17503896/Maps/cii_lenovo_eu.asp?cii_nRuleGroupID=2226&cii_nRadius=20&cii_sCountry=HR
Staro 30.01.2012., 17:47   #951
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ovdje uvijek možeš naći usporedbu procesora i grafičkih kartica kod prijenosnika (FAQ/tips/technica). Istina je da i3 nema turbo boost, ali i s te dvije jezgre na 2.2 GHz je jako konkurentan AMD-u radi hyperthreadinga. Pored toga, taj i3 je sandy bridge procesor i jednako je nov (ili star) kao i taj A6 s obzirom da su se pojavili isti mjesec. Btw., A6 bez overclockinga ne može sa svim jezgrama raditi na 2+ GHz jer je ograničen TDP-om.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2012., 17:59   #952
Oldie
Premium
Moj komp

Citiraj:
rezerviran zadnji komad, kroz par sati cu ga podici u technomarketu. Mislim da je i to jedan od zadnjih komada z575AM. Zvao sam po cijelom Zagrebu nema ih nigdje sve se pokupovalo. 3699kn mislim da je to sasvim solidna cijena sza tu pilu. Nadam se da nece biti problema s instalacijom win7 ultimate sto se tiče drivera i podrske jer ima free dos. @Oldie jesi torbu kupio kakvu za njega ili se mozda dobije s njim :-)
Dali mogu garanciju produziti naprimjer u lenovo ducanu na trgu jer mi je to najbliže
p.s bio sam tamo i cijena mu je bila 3999kn
Nisam kupovao torbu jer ga neću nosit izvan kuće, imam bežičnu tipkovnicu i vanjski monitor, tako da će meni služit zaklopljen, samo kao računalo sa neprekidnim napajanjem.
U Linksa je produljenje 159 kuna i kažu da se može napravit bilo kada unutar prve godine, ali ja sam napravio unutar jednog sata.
Drajvere za W7 64bit dobiješ na cd-u s njime.
Meni je prihvatio instalacijski W7 od HP-a bez problema.

Sa programom K10stat se klokaju sve 4 jezgre na željeni stabilni takt, samo nemoj pričat o tome u trgovini.
Staro 30.01.2012., 18:11   #953
tomislav1967
Registered User

posto ih nema poslao sam buraza da ga pikne veceras.... a ja sam planirao produzit garanciju u cetvertak pa valjda cu moci u roku od 4 dana... jer koliko sam vidio technomarket nema produzenje garancije...
p.s imam win 7 s torrenta skinute rade dobro ima x64 i x86 . nekoliko godina ih koristim i instaliram na mnogo kompjutera. Nekad mi se znalo ono izbacit onaj wat sto se makne s programima raznim. Dali se mogu kupiti gdje takvi win 7 npr kao sto ti imas od HP po cijeni kave, pive ili slicno
velike pohvale redscro & oldie pomogli ste puno
Staro 30.01.2012., 18:38   #954
Oldie
Premium
Moj komp

Bit će ti dobri ti što ih imaš, valjda, Lenovo je za Z575 napravio novi BIOS s kojim su izbjegnuti problemi s instalacijom nonOEM Windowsa, ako bude problema onda flešaj novi BIOS.

Ima i Tehnomarket svoju garanciju od 3 godine za 199 kuna, ali je treba kupit odmah na blagajni, više kao neka vrsta osiguranja koja pokriva krađu, pad, strujni udar, kvar i sve što ne pokriva Lenovo, ali kako trgovine zjape prazne, nemam vjere da će oni postojat za 3 godine, pa sam radije uzeo Lenovo garanciju.
Staro 30.01.2012., 19:31   #955
tomislav1967
Registered User

uzeo sam bas tu garanciju od tri godine njihovu neznam imak je to tehnomarket mislim da nebi trebali propasti tek tako a mozda uzmem jos i od lenova kad sam pitao u lenovo ducanu rekli su da kroz godinu dana kad hocu dodjem i kupim . Pitao sam ga doslovno dali mogu doci za 10 mjeseci produzit garanciju on rekao da mogu.
Ima li 575 onaj prekidač za ukljucivanje/iskljucivanje grafike kao sto ima 570?
Dali je moguce npr. na asus laptopu ili hp-u koji imaju win svoje napraviti sigurnosnu kopiju na onih 3-4 dvd i bubnut u drugo racunalo (lenovo)?
Staro 31.01.2012., 13:14   #956
njohi
Registered User

Datum registracije: May 2006
Poz, citao sam gore sve ali nikako da nadem ono sta meni treba

Trebam laptop 3600 (na rate) za face, multimediu (filmovi, muzika) gluposti po wordu i slicno. Znaci home komp, mjesto stolnog kompa. Od igrica jedino sta igram to su simulatori kao train simulator, europe truck simulator i slicno. Znaci ni grafulja ne mora biti jaka.

Hvala
njohi je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2012., 20:53   #957
tomislav1967
Registered User

oldie i ostali koji imaju lenovo z575 nek napisu jos koju recenicu kako su zadovoljni prijenosnikom ima li kakvih nedostataka i slicno.... ja sutra idem za zg pa cu preuzet svog koji je kupljen i ceka navecer cemo ga i instalirati pa cemo viditi kakve utiske ostavlja pa cu napisati ukratko sve.
Staro 31.01.2012., 23:09   #958
Oldie
Premium
Moj komp

Ubaci Lenovo Z575 review u tražilicu, ima puno rezultata, apsolutni best buy.
Sad sam oduševljen i sa ugrađenim zvučnicima 2x2W, takvu glasnoću nisam čuo od stare T serije.
Imao sam problema sa najnovijim AMD grafičkim driverom, poklali su mi se kodeci sa kodecima iz VLC playera pa sam vratio originalni sa Lenovo dvd-a.
K10stat mi javlja da sve 4 jezgre idu na 2,3GHz, bez clockanja i intervencija.

Možda bi bilo dobro ako moderator ima volje, da sve strpamo u novu temu, npr. Lenovo G-Y-Z serija, jer je mnogo novih vlasnika i stalno će netko imat nešto za pitat
Staro 01.02.2012., 07:08   #959
Fotograf
Registered User
Moj komp

Citiraj:
uzeo sam bas tu garanciju od tri godine njihovu neznam imak je to tehnomarket mislim da nebi trebali propasti tek tako a mozda uzmem jos i od lenova kad sam pitao u lenovo ducanu rekli su da kroz godinu dana kad hocu dodjem i kupim . Pitao sam ga doslovno dali mogu doci za 10 mjeseci produzit garanciju on rekao da mogu.
Ima li 575 onaj prekidač za ukljucivanje/iskljucivanje grafike kao sto ima 570?
Dali je moguce npr. na asus laptopu ili hp-u koji imaju win svoje napraviti sigurnosnu kopiju na onih 3-4 dvd i bubnut u drugo racunalo (lenovo)?
Z575Am nema dotični prekidač za ručno prebacivanje, već AMD

vision control centre program automatski kod prvog pokretanja neke

igre izbaci upit koji mod želite koristiti: Power saving ili high

performance.

Da zvučnici su stvarno jaki, prije sam koristio lenovo 300 n100 i

lenovo s10-3 touch netbook i ovaj 575 je stvarno veeelika ugodna

promjena.

Meni osobno se ne sviđa sjajan ekran, mislim da su Hp-ovi antiglare ekrani bolji izbor za rad u svjetlijem okruženju, te to što se jako lijepo vidi prašina na njemu već nakon prvog dana.

To su zasad jedina dva nedostatka, ali da opet kupujem opet bi kupio z575, mislim da je najbolji omjer uloženo dobiveno.

Zadnje izmijenjeno od: Fotograf. 01.02.2012. u 07:13. Razlog: Nadopuna
Fotograf je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2012., 07:18   #960
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Garanciju daje uvoznik, a TM je samo prodaje. Čak i ako TM skvikne, tebe to ne tangira 5% jer ti gara vrijedi do kraja. Vrlo vjerojatno se produžena gara upisuje i nekakvu uvoznikovu bazu podataka tako da nemaš brige.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na