|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
AGP vs. PCI-X
Kolika je realna razlika u performansama iste kartice ali u AGP i PCI-X izvedbi? Ima li netko nekakve benchmark scoreove ili slicno? Thx!
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma, nula bodova. Sve zavisi od implementacije i izvedbe. Ove nove ATI-ce ne gube ništa s rialto mostom s PCI-E na AGP tak da i nemaš razlike. Zašto pitaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma cisto me interesira isplati li se i pomisljati na prijelazak na drugi MB, obzirom da namjeravam uzeti novu graficku. Kao sto sam i pretpostavljao, zakljucak je da se ne isplati.
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
isplati se zbog mogucnosti nadogradnje i to sam u slucaju: ak ims para treba li ti inace se ne isplati |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
kaj nije malo veci izbor pce-x grafi u odnosu na agp...?? meni se cini da grafickih u pce-x izvedbi ima mnogo vise...:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the luda ribetna
|
pa kaj sam ja rekao ![]() zbog nadogradivosti...agp ce najvjerojatnije sljedecom generacijom ili gen nakon nje bit izbriasan isto kako i sad nitko ne koristi vise agp 1.0 tj 2x ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Da, ali danas uz kupovinu neke jace kartice u AGP izvedbi stroj moze izdrzati jos barem godinu dana i vrtjeti manje-vise sve sto izadje. A do slijedeceg upgradea ce vjerojatno i pasti cijene sto MB-a, a sto procesora. U svakom slucaju predstoji mi bolan korak-prelazak na novu tehnologiju. A jedna komponenta vuce drugu... ![]()
![]() |
#9 |
the luda ribetna
|
@emissary i nisi nis osijetio ![]() ![]() @gumby pcie ti je prakticki u bebi papucama...jer chipovi na graf koriste konverorske chipove koji pretvaraju signale,dakle dodatna izoblicenja...a to se osijeti...dakle dok se to ne promijeni nije nis posebno imat pcie 16x...sli ide na vise od 2 grafe sam sto to nije jos izvedeno...dakle i to bi trebalo pricekat...sad dal ce to maticne podrzavat novim biosima il sasvim novim plocama...a agp ce siher zazivjet jos god -2 ![]() ak os klokat...pikni si mobilca i dfi ili winfast(ak ga nades) i neke dobre rame ![]() ![]() ak pak volis intela ![]() ![]() pa ces opet dat malo bogatstvo ![]() znam da sam te sad jos vise zbunio ![]() ![]() ja bi ti preporucio neku s939 konfu jer ce i 2jezgreni procevi biti na s939 a pcie ce ostat isti sam sto ce grafe konacno imat nativno sucelje ![]() sretno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MemBeer
Datum registracije: Jan 2005
|
AGP vs. PCI-X
Razlika je u tome sto AGP radi na 66 a PCI na 100 Mhz a razlika kod Nv6600GT je recimo u tome sto tvornicki AGP dolazi sa memorijom na 900 a PCI na 1000 Mhz, znaci ipak su kartice za PCI slot malo bolje.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
the luda ribetna
|
to stoji al pri klokanju se zbog konvertorskog chipa signal dosta izoblicuje te pocinje radit nestabilno tu je to sr***e ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
BTW, gdje si mi uslikao auto? ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
the luda ribetna
|
u rusiji dok sam bio na jedon party-u ![]() pratis me ha:P ![]() ma ono 3200+ na dfi sa gigom rama npr super talenta +neka dobra grafa i gladi bradu god do 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
ja isto to mislim za PCI-EX,to je tek došlo, a za nešto što se tek uhodava nedam novce. isto se slažem sa mcfishom-sa nekim 2.4-3.0GHZ i 512-1GB i novijom grafičkom-TAKE ME TO THE CLOUDS ABOVE-tebi je super. A ak si uvijek sve HIGH END onda te stalno kolje dolazak novih stvari,pad cijene tvojih, pa oćeš ovo,pa bi ti onda dobro došle šifre za unlimited money ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the luda ribetna
|
a nije bas da pcie ne valja al se ne iskoristava 100% samim time nije lose! ja opcenito mislim da bi trebalo ic vec na pcie!sljedeca generacija bi trebala imat vec podrsku za direct x go(brijem da mi je jedno slovo viska ![]() a ak se sad ide na agp onda ce se morat mijenjat na pcie i imat ce jos dodatnih mana itd itd itd...najbolje si sad piknut neko ok konfu pa za god do 2 opet i tako opet i opet jer je lakse nadogradivat neg dat odjednom hrpu love ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ni AGP 8x se nije iskorištavao "do kraja" a kamo li PCI-E. Razlika od 16x i 8x u PCI-E ti je max 5%, pa si ti misli... Razlika u AGP 4x i AGP 8x je bila 1-3% max. Jaka muda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
the luda ribetna
|
m ai to kaj govoris... agp 4x dosta je za sve igre i one koje ce doc...cak je i 2x dost ![]() al bilo dib odbro ic na njega zbog nove generacije kartica ![]() ak si cuo o novoj vrsti chipa koja radi fiziku puno bolje ![]() kolko sam ja gledao ima nativno pcie sucelje ili? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |