|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
dts na z-5500
imam jedan problem sto nemogu dobit dts na ovim zvucnicima, pa ako ima neko da zna koji player za filmove moram koristit i sa kakvim postavkama inace umjesto htpc-a koristim laptop i na njega spojena usb zvucna http://www.links.hr/?naziv=zvucna-ka...kl=052.350.002 preko koje su optikom spojeni zvcnici (z-5500) al koliko sam ja skuzio kad pustim neki film s dts-om oni bi to trebali registrirat al to se kod mene nedogadja nego i dalje imam ove efecte koje mogu sam mjenjat na njima.....
![]() |
#2 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Pa nemreš ako nije sadržaj tako snimljen. Npr neke filmove mogu gledat sa DTS zvukom (Avatar i još neke), neke ne. Ali, kad malo bolje pogledam, nema prevelike razlike između obične optike i DTS-a. A i neznam da li je to istina, neki kažu da ako su zvučnici spojeni preko optike da sa zvučnom neću dobit ništa bolji zvuk jer sve to odrađuje optika i ovo u kontroleru. EDIT: E da, ako koristiš VLC Media Player, pustiš film, desni klik na sliku, zvuk->uređaj zvuka i tu ti se nalazi S/PDIF. Točnije, ovo: KLIK.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
dts opticki kabel Citiraj:
EDIT: @sinke Trebao bi poklikati par stavki u playeru i driverima Aj da ti ne bude tesko, probaj sa sPlayer-om stara verz. 3.5 trebas 2 klika napraviti u njemu. ![]() ![]() ... u driveru zvucne trebao bi omoguciti passtrought preko spdif-a sto vjerovatno jesi cim imas zvuk u logijima. U logijima pogasi sve virtualne efekte i odaberi stavku koja oznacava reprodukciju bez utjecaja za zvuk. Obicno se naziva Direct ili sl. DTS i DD passthrough bi trebao biti automatski prepoznat, ako nije onda logiji dobivaju obicni stereo. Znaci, trazi gresku u postavkama playera i drivera.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 25.01.2012. u 08:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
I ovo što si naveo: "Posto na neki nacin zaobilazis postavke zvucne kartice koristenjem spDIF standarda istina je da zvucna nema velikog utjecaja u kvalitetu zvuka. Ne u onoj mjeri koliko ima kod analognog audio signala." To sam mislio, al nisam tako rekao...Zato postoje drugi koji su stručniji od mene. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
sa ps3 sam dobio dts zvuk na z 5500 al sa laptopa nikako, probao par playera procitao 5 turtorijala ukljucujuci i ziiky-ev i jednostavno nece, ili je problem u ovoj jeftinoj usb zvucnoj ili ja negdje opako grjesim ![]() [IMG] ![]() jedino ako ovdje netreba bit zadanu uredjaj digital output, al ak to oznacim onda nema nikakvog zvuka a i ikona od zvucnika mi onda postaje prekrizena
![]() Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 26.01.2012. u 02:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
wmc, nikakav driver sw, haali... sve igra ko blesavo. jednom sam bio u prilici sređivati identičnu stvar na kompu koji je imao brdo kodeka, plejera i šta sve ne... nema teorije da ćeš tu dobiti dts. sve dolje, samo stavio kmplayer i podesio kak spada - sve dela. ne bih znao za dotični player kako se ponaša. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
ili na Hrvatski ...klikneš na to u sredini i onda dole klikneš na "postavi zadano" ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
To bi znacilo da dok imas zvuka u logijima, isti dolazi iz nekog drugog izvora. Kad enejblas USB zvucnu, ona postaje zadana, a zvuka nestane ![]() ![]() De pogledaj jos jednom ozada kako si to pospajao i pogledaj u player koja ti je zvucna zadana. Ovo sto Imagine spominje to se prvenstveno odnosi na Windowse, koju ce oni zvucnu koristiti, a zatim i playeri ako drugacije nije zadano pa pripazi na to. Ako u playeru odaberes neku drugu, ta odabrana "gazi" postavke u windowsima. EDIT: npr: ![]() Ako odaberem system default biti ce ono sto je zadano u Win postavkama, naravno; a ako odaberem nesto drugo, konkretno, izmedju 2 zvucne ili HDMI izlaza grafulje to ce zgaziti postavke winsa. DA te to ne jebe? Pregledaj postavke playera koji koristis! Citiraj:
![]() Citiraj:
To bi znacilo da dok imas zvuka u logijima, isti dolazi iz nekog drugog izvora. Kad enejblas USB zvucnu, ona postaje zadana, a zvuka nestane ![]() ![]() De pogledaj jos jednom ozada kako si to pospajao i pogledaj u player koja ti je zvucna zadana. Ovo sto Imagine spominje to se prvenstveno odnosi na Windowse, koju ce oni zvucnu koristiti, a zatim i playeri ako drugacije nije zadano pa pripazi na to. Ako u playeru odaberes neku drugu, ta odabrana "gazi" postavke u windowsima. EDIT: npr: ![]() Ako odaberem system default biti ce ono sto je zadano u Win postavkama, naravno; a ako odaberem nesto drugo, konkretno, izmedju 2 zvucne ili HDMI izlaza grafulje to ce zgaziti postavke winsa. DA te to ne jebe? Pregledaj postavke playera koji koristis!
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 26.01.2012. u 21:39. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ma sve je dobro pospajano i sve je poslagano kako svi pisete, al jednostavno nece, ionako moram formatirat laptop pa cu probat sve ponovit na friske winse, mozda me stvarno jebe to sto imam nekoliko playera pa oni svaki imaju svoje kodeke pa dolazi do kurslusa, javim kak je proslo nakon instala friskih winsa jer stvarno drugu ideju trenutno nemam ziiky kad su enejblani zvucnici(sa usb kartice) ima zvuka , al kad je enejblan digital output(usb zvucna) nema zvuka pogledaj moju sliku u postu iznad
![]() |
#15 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
evo probao sam i sa clean instalom xp-a na drugom laptopu, instalirao samo kmplayer , podesio sve postavke kako je i pisani u ovoj temi i jednostvano nece, ocito je problem u usb zvucnoj koja nece ili nemoze poslat dts na logije. I opet se ponavlja ona teza "kolko para tolko i muzike" ocito cu morat u nabavku nove usb zvucne ![]()
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium