|
![]() |
#961 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo imaj na umu da Turbo ne podiže uvijek na max vrijednost, ovisno o broju opterećenjih jezgri ![]() Link
![]() |
#962 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#964 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 17.12.2011. u 13:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Na kompu iz potpisa promijenio bih matičnu i ram. Razmišljao sam o Asrock 880G Pro3 i 2x4 GB na 1600 Mhz.Oveclockirao bi samo na stock voltaži. Jeli bi imao problema zbog 4+1 fazne regualcije? @ShanTech-jednog dana će ta matična biti u ženinom kompu pa mi treba onboard grafika
Zadnje izmijenjeno od: đarac2. 21.12.2011. u 20:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Sve bude ok sa 880G pro3. Sad se to s brojem faza razvikalo i prešlo u dezinformiranje, kao 4+1 niš ne valja i svi bi morali imati nešto bolje. Ima dosta dobrih matičnih sa 4+1 regulacijom (link) i problem je nastao kad su ljudi počeli stavljati procesore s velikim TDP-om na matične koje nisu za to namijenjene. Phenom 840, tj. Athlon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Neče biti problema, evo ja vozim x6 1055 na asrock 760gm-gs3 koja ima 3 faznu regulaciju i super radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ovo što se tiče FR nije nikakvo dezinformiranje. Phenom 840 može na 880G Pro3, ali ko što reče Mihael, za manje novca ide GA-970A-UD3, jer najniža cijena za 880G Pro3 na nabavi od 680,76 kn netočna, nego je prava cijena 732 kn. Da i je cijena 680 kn za 880G Pro3, opet bi se isplatilo dati 25 kn više za GA-970A-UD3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Samo jedno brzinsko pitanje, dakle vidio sam negdje na forumu problem sa ASrock M3A770DE i visinom rama koje nemožeš staviti jer stock cooler dolazi previše blizu prostoru za RAM. Jel ima itko ikakvo iskustvo sa time? jel bi G.Skill ripjaws x išle unutra? |
![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
Da li se isplati prelazak na ovu ploču s Gigabytea kojeg trenutno posjedujem? Možda bolje uzeti neku drugu do 800kn? http://www.links.hr/?naziv=maticna-p...kl=050.303.605 U međuvremenu sam kupio SSD koji mi sad ne radi punom brzinom, možda će u budućnosti pasti i Crossfire pa razmišljam. ![]()
![]() |
#973 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Ne jer ploča isto ima lošu regulaciju. Gledaj isto od gigabyte-a 970 ili 990 GIGABYTE GA-970A-UD3 GIGABYTE GA-990XA-UD3 S tim da ti je prva na popustu ako češ baš u linksu kupovat. I obje su vrhunske ploče ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
Meni na Sata2 daje max brzinu koju slot daje tako da ne znam o čemu pričaš. Zašto ne bi radio većom brzinom? Nije da nisam vidio dosta reviewa gdje je brzina kao deklarirana. ![]() Hvala za prijedloge za ploče, razmotrit ću još malo ![]()
![]() |
#977 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
radi se o Force 3 serijo Corsairovih diskova? Pokreni CrystalMark. Evo na sata 3 sa friško instaliranom windowsima, sada mi je write oko 85, pa sad vidi jel se isplati zbog toga prelaziti na sata 3 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 16.01.2012. u 08:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Razliku između sata2/sata3 šta se tiče SSD ćeš "osjetit" samo u kakvom grafu i na novčaniku, tako da ja na tvom mjestu ne bi kupovao novu ploču, nego bi držao tu isto dok ne odlučiš jednom prijeć na CF ili dok dotičnu vrijeme ne pregazi...
![]() |
![]() |
#980 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Trea mi ploča da mogu probat otključat sempronovu uspavanu jezgru. Netreba imat hdmi,usb 3.0, sata3 itd. Trea imat core unlocker,acc,occ,ili kako se već kod koje ploče zove,ddr2 i am3 socket. Ima netko preporuku ? Ili ako netko ima za prodat,jer ja nemogu u tržnicu (pp). |
![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Guest
|
Od prelaska na DDR3 nećeš dobit ništa. Dakle ne, ne isplati se. Nema neke svrhe ni u zamjeni ploče, idu na tvoju svi procesori do 140W, osim Faildozera. Znači dao bi novce, a praktično ne bi dobio ništ. ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Banned
|
@Enter Sandman ASRock 870 Extreme3 je trenutno najjeftinija ploča koja ima USB 3.0 i SATA 3, ako ti to treba , ali ona nije baš zgodna za buduće nadogradnje zbog fazne regulacije koju ima (4+1 - kao i ova koju sad imaš). Na tu ploču ja ne bi stavljao procesore od 125 i više vata. Slijedeća je naravno Gigabyte GA-970A-UD3, koja ima 8+2 FR i na nju se u budućnosti mogu bez bojazni staviti i klokati procesori s većim TDP-om. Bulldozer je ustvari Faildozer, to znaš. ![]() Memoriju možeš staviti koju hoćeš, 4 ili 8GB, svejedno je koji brand, samo da nema visoke hladnjake. Može i Mushkin, ja ih stavljam u zadnje vrijeme i nemam nikakvih problema. DDR2 koji imaš možeš prodati i kupiti si 4GB nove DDR3 memorije. Također vidim da imaš 32-bitni OS... |
![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Guest
|
Da, memoriju može prodat i kupit si DDR3 za istu cijenu. Ali da bi dobio bolju ploču mora nadoplatit 400-500kn. Po meni je to previše novaca za upgrade koji donosi ravno 0 FPS-ova. ![]() Naravno, može se uzet neka budget ploča, ali to je prelazak s magarca na magarca i svaka nadoplata, osim simbolične, je previše. |
![]() |
![]() |
#986 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Hvala na brzim odgovorima. Ovo za Faildozer, znam ![]() Pa znam da ne bi dobio ništa revolucionarno, ali sam mislio da je bolje možda sada nadograditi mbo, pa se kasnije zamarati sa procesorom. (ionako ddr4 neće tako brzo ![]() Znači po nekoj logici jedino se isplati uzeti ovu skuplju varijantu na duže staze, 2g+, Gigabyte GA-970A-UD3. Moram priznati da sam malo u nedoumici ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Ako ne misliš mjenjat procesor ostani na ovoj ploči, a kad odlučiš na to onda mjenjaj komplet. Sad dat 400 kuna za ploču? Zašto? Da u njoj čući taj 620, nema smisla, samo češ popušit na cijeni i svemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Banned
|
Postavlja se pitanje...dal ti treba USB 3.0 i SATA 3? Gledaj i polovne ploče, možda uloviš neku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Banned
|
Najjeftiniji USB 3.0 kontroler košta ~100kn. SATA 3 ima smisla ako ima SATA 3 SSD. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|