|
![]() |
#1 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
PROJEKT Fractal Define XL Black Pearl, H80, Tide Water
Pa da krenemo: CPU: AMD FX X8 8120 Hydro Series™ H80 Liquid Cooling MBO: Asrock 890FX Deluxe5 RAM: 8 GB G.SKILL Ripjaws X 1600MHz GPU: Gigabyte HD4870 1Gb DDR5 Thermaltake Tide Water Liquid Cooling HDD1: WD Blue 500Gb SATA3 HDD2: WD Green 2.5Tb SATA3 ODD: Pioneer DVR-212 Jucer dosao Fractal, al nisam imao vremena da sastavljam pa je blejao cijeli dan u mene, ne znas ko jadniji...on sto prazan ili ja sto nemam vremena za njega... I dosao danasnji dan, ustajanje u 6h i slaganje vodenoga ![]() ![]() Kao i očekivano, stalo bez problema iako nema jos matice unutra.... Guzni vent 140mm prebačen naprijed jer je samo jedan bio ![]() Takodjer dodan jos jedan Zalman 120mm da duva jos i on unutra ![]() Palitica gts450 izbačena, a hd4870 priprema i vodeno pocelo ![]() ![]() ![]() ![]() Napajanje ubačeno, ali nesto ne stimaju kablovi, prekratki :O ![]() Shvatih da se to moze i okrenuti ![]() I za kraj sve na okupu ![]() A temperature na def postavkama ovako izgledaju: Grafulja full ![]() Proc idle ![]() Proc full 10min ![]() Eto toliko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Sve razumijem, al zašto si kupio ovaj TideWater ne ![]() Svakako pohvala za trud i podržavam projekat. Treba ih biti što više na forumu al tide baš nije neki izbor zbog buke. Performanse neznam, jedino znam da će ti se vrm na kartici grijati dosta. I netreba ti toliko ventova ![]() EDIT: Zagnjavi moda nekog da ti preimenuje temu i premjesti di treba.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 18.01.2012. u 14:50. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
MiningMod
|
A mislih posto sam tu vec otvorio da sam nadodam, ali mislim da bi bilo bolje da sam ovo zadnje otvorio novi topic u modding... Tide sam imao, lezao tu naokolo, a org mi bio bučan...Na low fan tide je super,necujan i temp su mi sasvim ok sada, tako da sam s njime puno dobio na tisini i na padu temperature ![]() Ventovi, ah...gledam da uglavim jos jedan nekuda ![]() Uglavnom kuciste za sada hladno i tiho, a i kada sve metnem na max jedino sto se cuje previse je tide,o stalo meni jos i prolazi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MiningMod
|
Danas sam se malo igrao sa Oc-em, i max maximuma sto sam mogao postici da udjem u windowse je 4920MHz ![]() Za sve vise bi trebalo previse napona...A i na punom manjim voltazama mi temperatura prelazi 60C... Proc ima potencijala, ali preslab je H80 za njega i Deluxica je dosta losa, i puno undervolta.... Ja ga drzim na 3.5Ghz sa 1.2V, kako bi sve bilo tiho i hladno, i sasvim sam zadovoljan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
@domagoj Ima, kupis H50 i prilagodis ga za grafu ![]() Salim se naravno, al inace moze se H50 stavit na grafu,a za ostale gotove vodene sisteme za grafulje neznam tj. nisam se ni raspitivao. @Fripper Sve je to lijepo ispalo i sve pet ali obavezno stavi neki vent na 600-800rpm na grafu jer ce se ovako VRM i memorija jako grijat, a dovoljno je i na 500rpm da malo pirka neki vent samo da taj topli zrak "ne stoji". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MiningMod
|
Ma tide, sam uzeo za 8800, ali tamo uglavio vf1000, pa mi sojao unakolo..i onda doslovce sam iz zabave sam metnuo na navedenu grafulju...bolje na njoj neg u ladici kada se vec kupio I da imate pravo za vrm, dosta se grije, ma najvjerojatnie ce palitica gts450 ici nazad u ovaj komp...a mozda i 8800 sa vf100 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() čim se vrati budem pobacao nekoliko slika i review kak to sve radi.... ![]() @Fripper fino složeno samo baci onaj tide water iz kompa i onda će biti savršeno složeno ^^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MiningMod
|
Tide ce ici vanka kao i ova grafa...Sam moram naci kupca za sve ![]() A Hardove, hm metnuo ih da puse po njima, da se ne griju ![]() Mislim da nebum dobio nista vise sa padom temperature ili ista vecim tim protokom, jer ipak je na tom mjestu samo jedan 140mm a iznad su jos 140 i 120 sto mislim da je dosta za protok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
MiningMod
|
Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.01.2012. u 10:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
puno ljepše ti paše palitica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Puno bolje. Jos samo da okrenes ove ventove na kileru na stranu prema maticnoj i lijepo sakrijes te kablove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
MiningMod
|
Vidim jos ovih dana da maknem stvarno hardove dolje desno, a ovo bude prazno, shvatih da je prvi vent zapravo dolje pa ce isto puhati po hardovima ![]() Takodjer budem zatvorio sve ostale višak rupe i rupice, tako da bi hladan,topal zrak ovak nekak trebo ici: ![]() Mislim da to bude ok Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MiningMod
|
Ma prelagano je kada imas kul kučište ![]() Maknuo 120mm zalmana od naprijed, ostalo sada samo 2x140mm da duvaju unutra na minimalcu...Takodjer crveni sata kabal od prže zamjenio crnim...I ugasio zadnji vent od vodenog...nepotrebno ![]() ![]() I naravno hardovi dolje i eto woila...budem ja to jos sredivao mada ne znam sto mogu jos ![]() ![]() Protok zraka, sada: A sam ga išaro... ![]() Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.01.2012. u 10:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
MiningMod
|
Nope...na grafu vracen orginal gigabyte zalman... A tide vracen u kutiju Tide je na prodaju, eto visi na njuškalu Ali pupo ako si zainteresiran, javi se ![]() Citiraj:
Rastaviš si ga i napraviš npr da ti hladi mobitel, ne znam, nešto ![]() Ma znaš i sam, moš svašta od toga napraviti ![]() Ajde javi se :P ![]() Kupiš bočicu za 250kn, dobiš tide gratis ![]() Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 25.01.2012. u 12:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Sada je to to. Samo se nismo razumjeli sa ovim okretanjem hlađenja. Mislio sam samo da okreneš ventilatore na radijatoru kako bi ti te zice isle straga i nebi bile vidljive. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
EH da se mene jos pita onda bi jos ove kablove sto idu u maticnu i potencijometar provukao sa straznje strane maticne i zatvorio tu rupu jer je tako predvideno od strane proizvodaca (gledao neki review) i odssarafio ove šine za hdd case. Znam da pretjerujem ali to sam samo ja! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Produzni 8pin i problem riješen. |
![]() |
![]() |
|
|