|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
potraga za kućnim skenerom za knjige
U portazi sam za skenerom isključivo za skeniranje knjiga, DPI nije bitan jer ionako nejde puno preko 300, ali bi bilo dobro da je brz. Cijene kakvih 500 kn Imate kakav prijedlog, osobna iskustva? Hvala!
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
A čuj, u tom cjenovnom razredu nemaš baš puno za birat. Canon LiDE 110 ili HP ScanJet G2410. To ti je do 500 kn. Jeftinija solucija od toga ti je uzet neki multifunkcionalni printer/skener/kopirka, nađu se već za 300-tinjak kuna. Dosta bolja stvarčica je Canon LiDE 700F, al malo više i košta. Ja imam Canon canoscan 4400f, više se ne proizvodi, al mislim da je njegov nasljednik 5600f. Brz i dobar skener, s tim da ima mogućnost skeniranja starih fotografskih filmova i dijapozitiva što tebi vjerujem, ne treba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Lide 110 je brz i jeftin. Kad mu smanjiš DPI, postaje stvarno brz. Mi ga koristimo na mjestima koja su dosta udaljena od kopirki. Ne stavljamo kopirke baš posvuda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Za skeniranje knjiga? Jel itko od vas koji preporučate obične skenere probao skenirati nešto tvrđih korica i vidio kako je ispala unutrašnjost stranice? Em je muka držat to stisnutim, em još i spigano ispada. Ovako nešto mu treba, ali treba i novaca za to http://www.copy-electronic.hr/proizv...iScan-book.htm Ima jeftinih do 500 kn, nedavno vidio jedan u katalogu od nekog šoping centra, samo treba potražiti točno.
![]() |
#6 |
NITKOV
|
Kao prvo, a kakve bi ti skenere da preporučimo s budžetom od 500 kn? Kao drugo, ovih dana sam skenirao za frenda cca 300 stranica iz sabranih bajki braće Grimm. Dvije tvrdo ukoričene knjižurine, svaka cca 450 stranica. Upareno s Abbyy Fine Readerom i mogu reć da je rezultat odličan. Bez greške. Ma ak se ne bavi profesionalno s tim, bit će mu dobar i neki entry canon ili HP. Bitno je imat dobar OCR software. Definitivna preporuka za Abbyy Fine Reader.
![]() |
#7 |
NITKOV
|
Vidio jučer u Super Konzumu vukovarska/svetice telefunkenov ručni skener za 349 kn. E sad, kolko to valja...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|