|
![]() |
#91 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Što se tiće monitora to sam i mislio jer sam tražio malo po netu i nisam ništa našao. Šteta. Zadnje izmijenjeno od: Konan. 28.03.2005. u 16:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace digao sam napon grafickoj na 1.4V te je sada vazeci sljedeci score: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=720379 Jedino me muci temp. od 72C u idleu i 84C pod opterecenjem, istina toplo mi je u sobi. Zadnje izmijenjeno od: Wooo13. 29.03.2005. u 00:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Guest
|
A cuj, imas stock cooler, jako jako jako dobar score. Meni je max score bio sa stockom 4250, ali se grijala na 78 pod max opterecenjem, pa sam dobio od bake (iz vedra neba) za bozic pare, pa si uzeo zalmana, tek toliko da mi ju rashladi, jer ne zelim da mi bzvz crkne zbog napona slucajno, pa mi sad pod max opterecenjem ne prelazi nes prek 60. Kaj je odlicno za 5000 markica, ali drzim na 4750, da bas ne bude malo ispod granice neg, sad mi to ne treba, tak i onak si fps-e u igrama ogranicavam sa refreshom monitora, jer imati 300 frameova mi nis ne znaci ka mi je refresh recim 150 kad igram nekaj ozbiljno ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
amaterus kompjuterikus
Datum registracije: Dec 2004
|
pitanje: 1)kako učitat BIOS ako nemam FDD, dal se mogu fajlovi sistemske iskopirat na CD s biosom i onda startat sistem sa CD-a??? 2)koliki je preporučljivi(čitaj siguran) napon? 3)što s drugim postavkama? 4)kolike su prihvatljive temperature? 5)jel se što dobija, ako se skine zeleni "poklopac"(u smislu temperature)?? ...uf dosta pitanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Guest
|
1. Ma to sa FDD je velka glupost, ja sam sve flasheve ikad napravio sa harda, ali iz DOS-a. Znaci mozes bootat i sa cedeja i sa diskete. Sami flash nikad nisam sa floppya jerbo su previse nesigurni. 2. Sa stockom do 1.4 3. Nema, memoriju jos nitko nije dirao koliko ja znam 4. Imas uvijek 2D i 3D, znaci preporucljivo koliko ide ![]() 5. Fakat neznam! |
![]() |
![]() |
#97 |
amaterus kompjuterikus
|
za flashanje koristiš NiBitor???odnosno nvflash??? koji mu parametar treba upisat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Što se tiće monitora pogledao sam malo testove na netu- jedan od najboljih monitora za igranje kažu. . Uz BenQ i Hyundai. Jedino da je naravno 8ms malo optimistično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
amaterus kompjuterikus
|
evo par pitanja i mojih zaključaka: score u 3DMARK05: default frekve i pipe-score 2536 temp 45° 12x1,6vp-3366 temp 52° ------------------------------------------- 320/760/1.2V-2745 12x1,5vp+315/760/1.4V-3412 temp 58° 12x1,6vp+315/760/1.4V-3509 temp 59° zasad sam pokušao: 354/826/1.4V-restart 430/897/1.4V-uđe u win al nestaje slika svaku desetinku sekunde 450/890/1.4V ?? s obzirom na temp najbolje je frekve ostavit po defaultu i otključat samo pipe, bar što se tiče temperature. oću reć, dižeš frekvu malo i dobijaš malo, a temperatura skače po 10°... što znači, ako izleti iz 3Dmarka predkraj zadnjeg teksta??? što se podrazumijeva pod oštećenim pipelineom? dal to znači da na ekranu ne smije biti, ama baš ni jedna crvena točkica(artefakt) il što???? pokušavam ko telac frekve, al na sve se restarta... nek netko posta ono što bi trebalo biti sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Banned
|
Citiraj:
Ugrubo sa otključavanjem 4pipelinea dižeš potrošnju čipa negdje 40+% Još kada digneš napon... A oštećeni pipeline-pa trebao bi raditi bez artefakata da bude neoštećen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
Ljink2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Banned
|
Nisam baš skužio u čem je problem sa Gainwardom, tj nisam skužio što je uzrok. Gainward je z*sro BIOS ili hinyix memorija ne valja? edit: izgleda da Gainward nije jedini "ponosni" ![]() I'm having the exact same issue on my XFX 6800LE (black screens with monitor in stand-by, especially in Halflife 2) and have read of similar problems with MSI and Aopen cards, I'm thinking the LE reference board design is flawed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Premium
|
Citiraj:
Prvo su sfusali GF4 4200 sa pink screenom, sad 6800LE black screenom... Gainwardom vise ne ide u moj komp. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
amaterus kompjuterikus
|
jel ovo normalno? kad je FSB na 200 i 375/872 score je 4000, a kad je FSB 215 i isto 375/872 score je 3800. pa zar clockanjem procesora usporavam...??? što se tiče artefekata, ako ima i jedna točkica moram ga držat zaključanim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
vidim da si išo na 1.4V i ne štima kako spada->pusti taj napon i vrati se na 1.3, pa vidi kak će se sve onda ponašat. meni je,iako sam to već spomenuo, jako čudno, kad dođeš u dućan i kupiš(moj slučaj-WinFast A400GT THD), i onda još netko dođe i kupi isto to, a na kraju ispadne da smo kupili relativno dosta različite kartice-već me par ljudi pitalo kako sam došo do ovog clocka-jer drugi to nemogu ni sa dizanjem voltaže biosa, a kad bi ja digo voltažu biosa kartica bi se raspadala... tak da bi se moglo reć da sve ovo ima neku toleranciju +-5% ![]() uglavnom hoću reć da spustiš napon i digneš freqv. tako sam ja dobio ovo što sam dobio, ali digni i voltažu AGP-a... to zna dić clock za 10ak mhz i mislim da dobiješ nešto na stabilnosti. ako su temperature mjerene pri najvećem opterećenju onda nisu zabrinjavajuće; za 6800seriju znam da je žilava tak da se ne zabrinjavaj i ak bude 65+; a ako baš hoćeš spustit temp, mislim da bi ti najviše pomoglo kućište koje je dobro ventilirano-to ti inače i preporučam jer je meni jako pomoglo ![]() voltaža ti,kolko sam mogo zaključit,omogući veći OC ali istovremeno može dovest do raspadanja kartice-ovo kaj se tebi događa... a isto tako je dosta moguće da bi sa nižom voltažom mogo razbit tih 400MHZ GPU-a, znači možda bi kartica ponudila optimalan rad na nižoj voltaži koju podnosi-a ta voltaža je opet veća od tvorničke pa dobije dobar clock... aaaa zavrzlama ![]() UGLAVNOM-htio sam reć- ,najbolje da prčkaš sa nižim naponom, ali ne nižim od def. postavkama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
ovo za artefakte nisam skužio-kog bi ti zalkjučo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Guest
|
Meni proc nije igrao takvu ulogu u 2005. mizerno, a u 2003 marku vec jako puno. Za pajpove, pa ako vidis jednu točkicu zelenu plavu, znači da ti je pajp ostecen. Ja ne bi drzao to otvorenim. Ja kad kazem da sam otkljucao 16 pajpova, mislim bez ikakvog i najmanjeg smeca na ekranu. |
![]() |
![]() |
#108 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() EDIT:imaju u HG Spotu na aukciji hrpu Gainwardica-među njima i 6800GT i 6800le pa ko voli neki izvoli. Zadnje izmijenjeno od: Konan. 31.03.2005. u 19:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Hej..ja imam leadtek 6800..mislim da nije LE..kako da to provjerim? Na kutiji ne piše da je LE. Kupih je u HG Spotu. Zanima me i to da li mogu ja otključati pipelinove na svojoj grafi i kako se to radi?! THX!! 6800 rulz!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() EDIT: ispravljen link Zadnje izmijenjeno od: kian. 03.04.2005. u 17:12. |
|
![]() |
![]() |