|
![]() |
#961 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Moram priznati da ovakvu glupost nisam dugo čuo.....može neki link iz tog famoznog zakona na koji se pozivate? (qvoto bi Wolva ali da ne kažeš da tebe niko ne kvota ![]() Ili da idem logikom da su svi stručne osobe možda to nebi trebalo pisati? Hehe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#962 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pa i piše u uputstvima, to kaj ih nitko ne čita je drugi par rukava. Citiraj:
Piše li u zakonu striktno da ti garancija na vozilo vrijedi samo u slučaju redovitog održavanja u ovlaštenom servisu? Ne, piše ti u dokumentaciji vozila. Ista stvar je i sa hardverom. Piše li u zakonu da moraš imat certifikat da bi baratao hardverom? Ne, ali se navodi u pravilima za RMA da se na uređaj ne mora prizanti garancija ukoliko njime nije baratala stručna osoba. Jest gray area, ali ipak dovoljno jasna zar ne ![]() btw mene ne bi ni mogao citirati jer ja u svojim postovima nisam napisao da to stoji u zakonu. ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.01.2012. u 12:06. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Bem ti pa di baš u temi o Linksu ova rasprava. Sad mi još neće primiti reklamaciju jer nemam certifikat. Za cover slažem se da mora biti tamo. Ipak on ima neku funkciju da zaštiti pinove pri transportu, rukovanju. Za dečke i cure iz Linksa Rijeka samo riječi hvale. Susretljivi i srdačni. 2008 sam imao jedinu reklamaciju s njima ali je to rješeno na obostrano zadovoljstvo. Kad se Links otvorio ove kartice su se djelile kapom i šapom. Sad ju ne moš dobit da se na glavu postaviš.
![]() |
#964 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da su se ovdje pobrkale neke stvari a to je da i osoba sa certifikatom (ajmo reći stručna) može nekom komponentom rukovat na nestručan način (ispadne mu nešto slučajno, zakači na ploči neki jumper/kondić...itd...npr)... Tako da to stoji da ako kvar nastane nestručnim rukovanjem da garancija ne prolazi.....ali kao što sam gore napisao da moraš imati certifikat da bi ugradio memoriju je čista pizdarija... ![]() ![]() p.s sori onda sam pobrko pa nek se kvot odnosi na Burka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Pojam "stucna osoba" za ugradnju komponente je jedan veliki bulšit. To ne postoji kada su komponente (i ugradnja) u pitanju. I ploču bi trebali primiti i bez covera, to nije reklamirani proizvod. Mogli bi tako tražiti i antistaticku vrecicu...pa tako sve u krug. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Premium
|
Citiraj:
Btw kad sam kupio ploču u linksu (prije nekih mjesec dana) koja nije radila nisam ni dobio taj cover....što bi značilo da je ploča već bila korištena tj vraćena sa garancije...Kad su mi je mijenjali su je uredno spakirali da se što manje vidi da je otvarana (original zapakirane kablove su ostavili u mojoj pokvarenoj) kako bi je ziher proslijedili dalje.... Tako da ako je prošla reklamacija meni treba proći i ekipi koja nema taj cover čisto da ekipa zna da se nedaju otkantat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Moderator
|
Gilbert pojam pravila struke se pojavljuje na mnogim ''pravilima'' za reklamaciju. Rekao sam da je to gray area koje se može komnetirati na razne načine. I znam da je ovo u biti mlaćenje prazne slame i da nema nikakve veze sa zdravim razumom. Kupiš recimo neki sikin proizvod za hidroizolaciju, moraš ga postaviti sukladno pravilima struke, kupiš MBO moraš njome postupati sukladno pravilima struke. Citiraj:
Kako nestručna osoba može na stručan način baratati nekim proizvodom? Dakle ako ja ne poznajem pravila struke, kako mogu proizvod tretirati u skladu pravilima struke. Nikako, jer ih ne poznajem. Zato recimo za banalan primjer postavljanja aftermarket hladnjaka na VGA ako želiš zadržati jamstvo moraš ga dati na montažu u servis poželjno tamo gdje si ga kupio. Nije nikakva mudrost montaža hladnjaka ali evo moraš dat u servis. Kažeš koja je mudrost ugraditi RAM. Pa tebi nije problem. Ali ima ljudi koji recimo u DDR2 utor idu gurat DDR3 keks. No mi smo se posve udaljili od poante i začetka ove teme, a to je treba li na ploči biti zaštita za LGA. Da, treba, jer to traže uvoznici, a na kraju izričito piše i na samoj zaštiti kao i u uputama za korištenje matične ploče. Tu ploču nisi trebao preuzeti, tj trebao si tražiti drugu.
![]() |
![]() |
#969 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ima i cijela slika, bas eto od linksa uslikano od gskilla koji je kupljen u sisku, ali nabavljeno iz linksa (i da, bas trebam ovu naljepnicu ako zelim reklamirati ram, koja inace nije dosla iz tvornice): ![]() sad, sto je to neovlastena osoba? da li tretiras sebe kao ovlastenu osobu, recimo, da te netko izvede na sud i pita te bas "Jeste li Vi ovlastena osoba?"? da, sada mlatimo praznu slamu uzduz i poprijeko, ali mi je apsolutno nejasno ako proizvodac kaze "Prodao sam ti to ovako, ako budes reklamirao - vrati to tako kako je bilo", sta je tu nejasno? zasto tjerate po svome, pa nisu trazili jos 5 kila cvaraka da im saljete u aziju! taj cover je dosao (je trebao doci, tko ti je kriv sto preuzimas nesto sto nisi trebao i to je tvoje apsolutno pravo) na maticnoj preko procesora, pise (ah, opet taj cudan jezik engleski) kako on tu treba biti prilikom reklamacije, u cemu je fora??
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Tocno to. Ne znam zašto se je priča o "certifikatima" i "stručnim osobama" morala uvuči u ovo.
![]() |
#971 |
Agent 0
|
@Burko To nije zakon - to je jamstveni list, jedno je ugradnja, drugo modifikacija. Jasno je da ugraditi komponentu može bilo tko, ako se ugradi strucno. Modifikacija - to radi ovlaštena osoba...iako je i to nategnuto. Meni osobno je sve jasno, vi mislite i radite kaj želite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Premium
|
@Wolv Hmm....pa ako je to kako ti veliš grey area i podložno je raznoraznim interpretacijama onda teško da ćemo se oko toga složit ![]() No ajmo se držati činjenica: 1.Da si složiš komp netrebaš imati nikakve certifikate....isto tako je pizdarija da trebaš imati certifikat da hočeš zamijeniti ram....Naravno da ako imaš npr laptop koji je pod garancijom da ga trebaš poslati u ovlašteni servis jer ti nepriznaju inače garanciju... Isto tako čisto sumjnjam da svi serviseri po servisim (ovlašteni ili ne) imaju certifikat a uredno slažu komponente 2. Da ti ostvare garanciju nemoraš imati cover (to je samo jeftina propaganda da ti ne priznaju garanciju) ili sam samo ja imao sreće? @Burko ja i dalje ne vidim di piše da moraš imati certifikat da bi ugradio komponentu uostalom opet kaj bi ja trebao svaku komponentu otvarat da vidim da li je naljepnica/cover na mjestu...ajme meni opet glupost.. No ovo je malo otišlo u offtopic......evo iznijelo smo kaj smo imali i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Opet na volju lika koji će zaprimit robu je hoće li te maltretirat ili ne, no poanta je da moraš imat tu zaštitu jer ona ima svrhu - zaštita od fizičkog oštećenja uslijedkojeg gubiš svaku mogućnost za reklamacijom. Citiraj:
![]() Ne, ali za tvoje dobro bi bilo poželjno. Tek toliko da se ogradiš od budućih možebitnih pokušaja nepriznavanja garancije. Naravno samo ako se pri preuzimanju može zaključiti da je taj proizvod bio otvaran.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.01.2012. u 12:52. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#976 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Da imaju zakonske osnove, naplacivali bi oni nama i ugradnje, i ne bi priznavali garancije, ali nemaju osnove pa to ne rade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#978 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Naravno, ali trgovine su prve u lancu koje krse zakon
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nemaju ekonomske računice za to pa nas ne klistiraju tim glupstima. Mislim da nema smisla ovo ali ajmo nastaviti hipotetski. Trebao bi proučiti uvjete poslovanja firme, pa provjeriti postoji li klauzula gdje stoji da ti kao kupac nakon obavljene kupovine prihvaćaš sve njihove odredbe i uvjete. Time si u principu pristao pridržavati se i uvjeta o reklamaciji koji stoje u jamstvenom listu koji time dobiva na vrijednosti u pravnom smislu. Nisam pravnik no to mi se čini logično. Ako netko misli drugačije neka slobodno kaže, zato smo ovdje zar ne ![]()
![]() |
![]() |
#981 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#982 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Btw još uvijek ne vidim di piše da moraš imat certifikat da ugradiš ram.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#988 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#990 |
Moderator
|
Pare u smislu da su ti isplatili novac na račun ili da si uzeo u toj trgovini nekaj drugo do te cifre koliko si platio taj komad hardvera? Ovo prvo osobno nisam doživio jer nisam nikad niti tražio uvijek bi to prebio nekom drugom komponentom, ovo drugo svaki puta u recimo HG-u. U Linksu sam imao možda dve reklamacije, jednom RAM odma idući dan jer je bio out of the box neispravan, i jednom Samsungov HDD za kojeg sam dobio drugi disk jer nisam više htio takav Samsung.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.01.2012. u 15:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|