|
![]() |
#2132 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
O Japancima: pošto je Jopis lijepo napisao da se ne može suditi o brendovima na bazi toga što si u životu imao 3 vozila iste marke, prizivam zato sud ADAC-a, tj. njemačkog autokluba koji ima 4 x više članova nego RH stanovnika ( 2010 godine nešto više od 17 milijuna članova ). U suradnji sa TUV-om , marljivo se bilježi "kvarljivost" pojedinih brendova/modela kroz razdoblje garancije i učestalost kvarova i neispravnosti na tehničkom pregledu. Već godinama su na vrhu japanski proizvođači. Iznimke po modelima/godinama proizvodnje svakako postoje, no tako velika baza statističkih podataka ipak na nešto ukazuje. Porah posluku a vi se nemojte dalje svađati... ![]() Usput, žena je zraubala M 323F od 1991. do 2008. , sad rauba 323f god. 2003. a ja taljigam Toyo Avensis god. 2002. Na sva tri vozila, najveći kvar je bio "ženski kuplung" na prvoj Mazdi na 125 Tkm i propišani kiler na istoj pred samu prodaju 2008. god. Ostalo sve 5 !
![]() |
#2133 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Sve štima, samo i nije neko mjerilo učestalost kvarova pod garancijom ili padovi na tehničkom. Najbitnije je ono što se događa poslije garancije, onda se vidi kvaliteta. Na tehničkom možeš pasti zbog banalnosti tipa pregorene žarulje ili lošeg ulja u kočnicama, pa će se brojati u statistiku pada vozila te marke i modela, a kad ti odeš sa autom starim 4 godine u neovlašteni servis da bi platio mijenjanje turbine od 1000€ i sl. peezdarije, onda je to nešto što statistika ne pokriva, a velika je mogućnost da je takav kvar vrlo čest, a preskup.
![]() |
#2134 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Na kraju krajeva,najbolji auto je onaj koji se ne kvari i ne stvara glavobolje i troškove,tako da šta god uzeo,neka ga netko dobro pogleda,izmjeri kompresiju itd,i šta god uzeo bit će najbolji na svijetu ako ti ne bude stvarao probleme...jer eto,sve se na kraju svodi na to.
![]() |
#2135 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
2 Thoroughbred B Na ono tvoje o motoru u Saabu, pogledaj recimo pežo, koristi boschovu elektroniku kao i večina ostalih auta a najviše problema imaju sa, pogodi, elektronikom. ![]() Tako da bi rekao da je to izolirani slučaj saaba a ne motora.
![]() |
#2136 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2137 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2138 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ima tu jedna caka koja se pojavlja na bilo kojem proizvodu ![]() U većini slućajeva auta (ali i bilo čega drugoga) kojih ima najviše na tržištu će se najčešće čuti da se kvare. Recimo da na tržištu ima auta A 100 komada, a auta B 20 komada. Ako se A auta pokvari 10 komada, vjerojatno ćemo čuti za svih 10 a za ovih ostalih dobrih 90 nećemo znati. A auta B se pokvari 3 komada, i mi čujemo za ta 3 loša, al neznamo za onih 17 dobrih. Jer istina je da prije čujemo za nešto što nevalja nego što valja, valjda se podrazumjeva da valja pa se nitko ni nehvali i sl. I kad složiš statistiku po onome što ste čuli, izgleda da se auto A triput više kvari od auta B dok je prava situacija drugačija, 10% kod auta A naspram 14% kod auta B.
![]() |
#2139 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Najbolja sansa za da dobije takav pogotvo polovni je Japanac po mogucnosti benzinac. 90% su jako jednostavni i kvalitetno sklepani. Posjedujem ih vise od 15 godina i jedini kvar mi je bio alternator na Toyoti na sto me uredno upozoravala zaruljica za koju sam mislio da se zblesirala jer je frendovima tako cesto znalo bit na Fiatima, Alfama i sl. ZNaci preko 15god. Suzuki Swift GTI, 1.5 vvt gs, SX4. Mitsubishi Colt (stari je vozio Lancer iz 91. neunistiv, kasnije isto Lancer ali 99) i Carisma i Toyota Starlet 1.3 12v. Samo jedan kvar.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 13.01.2012. u 13:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2140 | |
driver
|
Citiraj:
Slažem se da su kvarovi nakon garancije djelomično neevidentirani te ponešto mijenjaju sliku. Ipak, te "peezdarije" u mlađoj dobi vozila navode kupce da dobro razmisle hoće li ponovo kupiti isti brand/model. Pokazatelji o prodaji na svjetskoj razini isto puno govore.
![]() |
![]() |
#2141 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#2142 |
Premium
|
Cijela serija s tim motorom je bila takva...propao trgovac u Zagrebu zbog toga,neke reklamacije Saab nije šljivio 5% (vjerovatni sukob s alfom zbog motora),pa je nakon tužbi sam trgovac morao o svom trošku popravljat sve što je bilo za popravit...a nije bilo jeftino,djelovi turbine i turbina sama...pa struja,itd.. Vjerovatno kad bis danas kupio isti auto s istim motorom,ali danasnje proizvodnje,nebis dozivio niti jedan jedini problem...(kako drugacije),ali opet,iskustvo je bilo za ubit se i zamjerio mi se Saab.
![]() |
#2143 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
To ti je sve relativno, Honda, Mazda, Toyota...povukli su valjda par milja vozila zbog grešaka ovakvih ili onakvih... Kaj se tiče statistike, pričal mi je lik koji vozi samo Toyote-oni su davali višegodišnje garancije na sve živo i kad auto skvikne zoveš drito njih i vozi se u njihov centar tak da takve stvari nisu ulazile u statistiku ![]() Isti lik mi je rekel da bi mu tamo (Švica) kožu sa leđa oderali da ga ulove da sam mjenja disk-pločice ili takve sitnice pa brijem da i kompletno servisiranje u ovlaštenom isto igra neku ulogu... Kod nas se 2/3 svega dela kod fušera ![]()
![]() |
![]() |
#2144 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2145 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Mada se slažem i s ovim što si ti napisao, masu ljudi će odbit i činjenica da automobil ima problema i pod garancijom i na tehničkom, ma koliko oni beznačajni bili. Koliki je fanatizam vozača toyote da su im automobili najkvalitetniji na svijetu, a koliko smo u zadnjih cca 10 godina čitali o povlačenjima corolli, aurisa, avensisa, zbog raznoraznih 'tvorničkih' grešaka, naknadno otkrivenih.... Niti jedan automobil/marka nisu savršeni, niti će ikada biti, a kvaliteta izrade što dalje sve više opada, na žalost, tako da ono što je Thoroughbred B napisao stoji 100% (a i ja više puta u ovoj temi) - dobro pregledati automobili imati sreće da dotični ne stvara probleme kvarovima. Amen.
![]() |
![]() |
#2146 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#2147 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Vidim da ima dosta pizdarija sa Passatom B5. Odavno sam čuo da B5 ima par tvorničkih grešaka(ovjes, homokinetički zglobovi, motor je obrnuto postavljen il nešto tak). Ali iz skoro osobnog iskustva mogu potvrdit da je B5.5 vrhunski auto(130ks), bez greške prešao nekih 250k, samo redovni servis. Poruka, kupujte redizajnirane modele. To vrijedi i kod novih auta pogotovo. Ne odma kupit tek izašli model.
![]() |
#2148 |
NITKOV
|
Tak je moj susjed kupio glanc novog passata b5.5 130, mjesec dana nakon što je izašao b6. I to dosta jeftinije od b6. Auto se uopće ne kvari, al jbg, stalno mu je kod limara/lakirera, taj ga ogrebe di stigne. ![]()
![]() |
#2149 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Nemre ekipa koja vozi rage od iljadu eura ić dokazivat ovima sa 10 iljada da je taj i taj auto dobar, kad se u ta dva slučaja auto neshvaća jednako. Kak da ja nekom dokažem daje duja 1.6d zvijer od auta, kad taj netko u glavi ima Avensisa novog, ma njemu je duja ko kočija ![]() Netko je spomenuo accenta 98", to je ok auto, koliko sam ja skužio to je bila serija auta za probijanje na tržišta, napravljena su stvarno solidno, kasnije je to sve "riješeno" zamijenom staro za novo i na taj način jedan dobar broj automobila tog modela je nestao sa naših ulica, a došle su novije serije koje su bile više isplatljivije... nevelim da su novije serije bile loše, već isplatljivije ![]()
![]() |
#2150 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
@ fanatik ma znam da nisi spocitava, nisam ni mislio da jesi, ovdje smo da razmjenimo misljenja i iskustva ,ali da je samo redizajn i motori isti bome nisu , pogotovo ovaj od 130 ks b5.5 koji je potpuno drukciji od 90 ks tdi b5 , uostalom za teh. podatke i razliku je jopis kompetentniji od mene ali motori nisu ni blizu. Bas me kolega blava pitao za ovu centralnu bravu na vratima , pazi ti debilane das auta ( i njemu kao i meni je krepalo centralno, doduse njemu ne skroz) , al ovo je bit , kad ti krepa glavna centralna brava ne radi sljedece : svjetla ispod vrata kad otvoris vrata, svjetlo na glavnom retrovizoru gore, ne piste ti svjetla kad ih zaboravis iskljucit , ne blica kontrolna crvena lampica na vratima od zakljucavanja i vrata mozes samo na gepek zakljucat ( ovo za gepek je vjerovatno samo meni bilo) , znaci pol osvjetljenja i komandi auta je na bravi, WTF ?Kad sam uzeo novu bravu, sve na autu sljaka , voila.
![]() |
#2152 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Nova brava kod nas je 200 evrića,ali je matori uzeo u francuskoj za 100 evrica novu ![]() a gle ovog specijalca milunka : http://static.oglasnik.hr/auti/clana...dentiteta,2279
![]() |
#2153 |
NITKOV
|
Kod mene na mazdi 323f isto smijurija s bravom. Kad zaključavaš na vozačkim vratima, zaključaš sve osim suvozačkih. Kad zaključavaš na suvozačkim vratima, zaključaš sve osim vozačkih. Kad zaključavaš na gepeku, zaključaš sva vrata osim vozačkih i suvozačkih. U mazdinom servisu mi rekli da bi trebali promjenit brave al kad sam čuo cifru rekao doviđenja. Mada mi je kasnije jedan majstor rekao da to nije kvar brava nego neki problem na centrali. Nisam se poslije tim bavio, i dalje je tak kak je, ono, ne smeta mi.
![]() |
#2154 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Origigi, nema sta. Ja sam 100 eura potrosio u 15 godina na vanredne popravke svojih auti. R5 iskljucen iz te racunice. One kaj sam ja napravio ugl. razbio ne racunam. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 13.01.2012. u 16:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Povijest se ponavlja: http://delorean.com/content/news/electric/dmcevspec.pdf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Barem će se brže kotrljati od originalnog DMC-a, koji sa svojih 150 ili 130 (SAD) ks nije bio impresivan.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2157 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Auto je hyundai i30 CRDi. Interesantno je da sa CE dođi i potpuni gubitak snage na kretko vrijeme (recimo 30sek) i onda dalje sve normalno, i tako s vremena na vrijeme. Tolko mrzim taj ventil da nemrem opisat!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 14.01.2012. u 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2159 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2160 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ti si to tek sad vidio? Pa taj Aston/Toyota IQ je ful stara stvar. ![]() btw onaj V8 je dreq u usporedbi s ovim. http://astonmartin.resmoto.com/galer...V8_Vantage.jpg http://www.automotivescycle.com/wp-c...%20%284%29.jpg BTW evo malo Aston Martin Mondea ![]() http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/1...9829456938.jpg http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/1...9597379351.jpg http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/9...1354279662.jpg http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/9...3277435639.jpg http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/9...1712790012.jpg
![]() |
![]() |
|
|