Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2012., 22:06   #1021
lean&mean
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Final

Evo ljudi gotovi su moji romovi

Sonic
Download: http://dl.dropbox.com/u/4505125/sonic/sonic.zip

Ovaj rom je isti kao i onaj prvi kinez kojeg je Keoffice stavio, samo sto je cisci.
Znaci povadio sam iz njega sve nepotrebno, ali sam ostavio potrebne applikacije tipa Email. Skinuo sam stock wallpapere, i live wallpapere, ali sam ostavio mogucnost da skinete sami live wallpaper. Od googla u njemu nema ni traga. Nisam samo pobrisao app od googla nego i sve iz samog frameworka. Tako da nema nepotrebnog sinkroniziranja i trosenja resursa.
Znaci savrseno cist stock rom, a ako trebate Google Apps, skinete ovo:
http://www.mediafire.com/?28dtzd53vn0tnum
Napravite update iz recovery-a i imate sve Google Applikacije.

VAZNO: Ako zelite koristi prvi cisti rom i instalirat na njega gapps. Prvo stavite rom, restartajte mob. Pustite da se mob upali i podesi. Onda kad se stock rom poslozio mozete restart u recovery i stavite gapps.
Ako odmah nakon sto ste stavili rom stavite i gapps javljat ce error jer nece znaci dali da koristi postavke stock rom-a ili googla! Znaci prvo stavit rom, restart, pa tek onda gapps!

Napravio sam jos jednog, ovaj prvi mi je dobar al mi treba Market i Maps, a ne zelim instalirat svu silu applikacija iz Gapps pa onda rucno brisat. Tako da sam napravio jos jednog koji je isti kao i prvi, ali sa dodanim Marketom i Maps. Znaci osnovno ono sto od googla treba taj drugi ima. Nista vise.

Njega mozete skinuti tu:
http://dl.dropbox.com/u/4505125/sonic/sonic_google.zip

Linkovi jos nisu gore, bit ce za 10ak minuta.

Ovo je sad finalno tocno kako zelim rom da mi bude, cist ko suza. A onda ako zelim mogu dodavati stvari koje mi trebaju. Prilicno sam siguran da je ovaj prvi najcisci u8650 rom koji postoji One prve verzije sam sjebo tocno znam gdje Al nema veze sad, sa ovima sam sad skroz zadovoljan. Brzi su al ne gube se nikakve mogucnosti i nema bugova i problema, jer na kraju dana zelim mob u koji se mogu pouzdat a ne da mi puca gps ili widgeti ne rade ili slusalica ili non stop nesto :S

Zadnje izmijenjeno od: lean&mean. 09.01.2012. u 22:49.
lean&mean je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 22:17   #1022
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor lean&mean Pregled postova
Evo ljudi gotovi su moji romovi

Sonic
Download: http://dl.dropbox.com/u/4505125/sonic/sonic.zip

Ovaj rom je isti kao i onaj prvi kinez kojeg je Keoffice stavio, samo sto je cisci.
Znaci povadio sam iz njega sve nepotrebno, ali sam ostavio potrebne applikacije tipa Email. Skinuo sam stock wallpapere, i live wallpapere, ali sam ostavio mogucnost da skinete sami live wallpaper. Od googla u njemu nema ni traga. Nisam samo pobrisao app od googla nego i sve iz samog frameworka. Tako da nema nepotrebnog sinkroniziranja i trosenja resursa.
Znaci savrseno cist stock rom, a ako trebate Google Apps, skinete ovo:
http://www.mediafire.com/?28dtzd53vn0tnum
Napravite update iz recovery-a i imate sve Google Applikacije.

Napravio sam jos jednog, ovaj prvi mi je dobar al mi treba Market i Maps, a ne zelim instalirat svu silu applikacija iz Gapps pa onda rucno brisat. Tako da sam napravio jos jednog koji je isti kao i prvi, ali sa dodanim Marketom i Maps. Znaci osnovno ono sto od googla treba taj drugi ima. Nista vise.

Njega mozete skinuti tu:
http://dl.dropbox.com/u/4505125/sonic/sonic_google.zip

Linkovi jos nisu gore, bit ce za 10ak minuta.

Ovo je sad finalno tocno kako zelim rom da mi bude, cist ko suza. A onda ako zelim mogu dodavati stvari koje mi trebaju. Prilicno sam siguran da je ovaj prvi najcisci u8650 rom koji postoji One prve verzije sam sjebo tocno znam gdje Al nema veze sad, sa ovima sam sad skroz zadovoljan. Brzi su al ne gube se nikakve mogucnosti i nema bugova i problema, jer na kraju dana zelim mob u koji se mogu pouzdat a ne da mi puca gps ili widgeti ne rade ili slusalica ili non stop nesto :S
Testiram ga sutra . Ovaj drugi sa marketom i mapsom.

Nadam se samo da ce raditi search gumb na telefonu i otvarat google pretrazivac.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 22:26   #1023
lean&mean
Banned

sa

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Testiram ga sutra . Ovaj drugi sa marketom i mapsom.

Nadam se samo da ce raditi search gumb na telefonu i otvarat google pretrazivac.
Nece otvarat google pretrazivac, kad je maknuto sve od googla osim Market i Maps
Isto kao sto nece radit google talk kad ga nema

Al gumb ce se inace koristit za ono za sto ga je app koju koristis namjenila.
Staro 09.01.2012., 22:27   #1024
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Nece otvarat google pretrazivac, kad je maknuto sve od googla osim Market i Maps

Al gumb ce se inace koristit za ono za sto ga je app koju koristis namjenila.
instalirat cu ovaj prvi rom + google apps paket. Onda bi trebalo delati. Barem mi je radilo na kinezu.
Staro 09.01.2012., 22:46   #1025
lean&mean
Banned

asd

Citiraj:
instalirat cu ovaj prvi rom + google apps paket. Onda bi trebalo delati. Barem mi je radilo na kinezu.
E tako ce radit search gumb.
Al pazi tamo opasku, kad stavljas rom moras prvo stavit rom, pa napravit restart, i onda opet iz recovery-a dodaj gapps.
Znaci moras pustit da se stock rom sam podesi, pa onda restart u recovery i onda gapps, inace mob ne zna jel da koristi wizard googla ili stock rom-a!
Staro 09.01.2012., 22:52   #1026
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
E tako ce radit search gumb.
Al pazi tamo opasku, kad stavljas rom moras prvo stavit rom, pa napravit restart, i onda opet iz recovery-a dodaj gapps.
Znaci moras pustit da se stock rom sam podesi, pa onda restart u recovery i onda gapps, inace mob ne zna jel da koristi wizard googla ili stock rom-a!
Da.

Znaci instal roma. Restart i pustit ga da se podigne, upisati pin i dat mu minutu dve.

Reset u recovery i onda install google appsa.
Staro 09.01.2012., 22:52   #1027
lean&mean
Banned

Sonic

Ovaj prvi Sonic rom:

Internal storage:
28mb used / 133mb Free

RAM:
53mb used / 106mb Free

Kako kinez prvi ima odmah nakon flashanja jel zna netko?
Staro 09.01.2012., 22:55   #1028
lean&mean
Banned

Citiraj:
Da.

Znaci instal roma. Restart i pustit ga da se podigne, upisati pin i dat mu minutu dve.

Reset u recovery i onda install google appsa.
Tocno to, radit ce ti i ako odmah iz recovery-a jedno za drugim stavis rom pa gapps, al mob se zbuni i ne zna ciji wizard da koristi, stock automatski ili Google Wizard, i na kraju ce ti dobro ispast al bolje je prvo pustit stock rom da se poslozi, pa restart i onda gapps stavis i onda kad upalis dobijes postavke za google da napravis racun ili se logiras i sve ono sto inace google Wizard pita...

Ili stavis sonic_google rom koji nista ne pita nema wizarda, nego ima samo Market i Maps od googla, uz Maps ide Latitude, Places i Navigation applikacije. To je ako ne koristite Talk ili Gmail ili neki drugi app od googla... tako je cisce.
Staro 09.01.2012., 23:03   #1029
tuba
Premium
Moj komp

tuba's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Koliko sam skužio ako želi tvoje postavke samo mu pošalji framwork, on ga iskopira u system/framwork, sredi permissions i reboota. To je to
došao sam ja već daleko sad neznam u onom line 165 lba koja f umetati kad su tamo i slova t dal cijeli red ili... t brisat ovo nisam njenjao,, .line 165
:array_1ba
.array-data 0x4
0x5t 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
.end array-data

meni je bitan zvuk sa headset slušalica koji je ko go k..

dečki stvar šljaka jbte ja slušam mp3 a to je bilo dotada kao nekad kad je kazić prežvakavao audio kazete stvarno puno hvala svima koji su se z...i sa ovim možda bi taj framevork mogli koristit i u drugim rom-ovima jer na nijednom a ja sam ih valjda 15 probavao zvuk je bio banana mrak posao

Zadnje izmijenjeno od: tuba. 10.01.2012. u 01:25. Razlog: dodatak
tuba je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 23:14   #1030
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor tuba Pregled postova
došao sam ja već daleko sad neznam u onom line 165 lba koja f umetati kad su tamo i slova t dal cijeli red ili... t brisat ovo nisam njenjao,, .line 165
:array_1ba
.array-data 0x4
0x5t 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
0x7t 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
0xft 0x0t 0x0t 0x0t
.end array-data

meni je bitan zvuk sa headset slušalica koji je ko go k..
Frajer je napisao

6. So if you want modify your music or movie volume, you have to modify 4th line's 'f'.

Znači četvrta linija slovo f. Slovo f je heksadekadski 15, računaj si da je preciznost 15% (to je samo metaforički). On je preporučio da udvostručimo preciznost na 30% i napišeš umjesto slova f 1e
Znači
0x1et 0x0t 0x0t 0x0t

I sad ćeš dobit npr. ako ti je od volume do max volume trebalo 10x stisnuti volume up sad ćeš trebati 20x stisnuti. Stvarno je preciznije i koraci su puno manji i vrlo sam zadovoljan.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 23:18   #1031
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Frajer je napisao

6. So if you want modify your music or movie volume, you have to modify 4th line's 'f'.

Znači četvrta linija slovo f. Slovo f je heksadekadski 15, računaj si da je preciznost 15% (to je samo metaforički). On je preporučio da udvostručimo preciznost na 30% i napišeš umjesto slova f 1e
Znači
0x1et 0x0t 0x0t 0x0t

I sad ćeš dobit npr. ako ti je od volume do max volume trebalo 10x stisnuti volume up sad ćeš trebati 20x stisnuti. Stvarno je preciznije i koraci su puno manji i vrlo sam zadovoljan.

5. You will see like this:

This data's meaning is same with this. (From CM7 source)

(This 'f' means 15 by hexadecimal number)
If you use bluetooth, modify 7th line too.
I changed 'f' to '1e', which means 30 in hexadecimal number.

7. Press the text editor's save button if you finished.

Znači stavljaš u četvrti i sedmi red mjesto f,1e

a ja sam sebi stavio u drugi,treći,peti i šesti red,umjesto 7-stavljaš f,tako da ti je onda to 15 stiskanja a ne sedam.

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 09.01.2012. u 23:43.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 23:52   #1032
JuXo
Premium
Moj komp

JuXo's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
JuXo je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 02:51   #1033
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
http://www.mediafire.com/?ph4xuu4ghbyqse5

Ikona baterije sa postotcima za one koji zele, radi provjereno na kinezu 2.3.5 bez overclocka i ne napravi zbrku na romu , dakle nema onih nuspojava koje je Fleks opisao nakon sto je instalirao battery icon mod koji je prije objavljen na forumu, sve na mobitelu ostaje isto kao i prije samo je ikonica baterija zamijenjena
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 16:55   #1034
lean&mean
Banned

asd

Ljudi treba mi jedan app.

Znate onaj widget koji se nade na tele2 stock rom-u na pocetom screenu.
Ima prognozu i sat, preko pola ekrana. Mislim da je accuweather?

Jel ima taj widget na onom 2.3.3 stock romu?
Ako ne jel mi ga moze netko poslat, zelim ga imat da si ga sam instaliram, jel ima gdje za skinut taj widget?
Ako ne jel se nalazi onda u 2.3.3 stocu rom-u i kako se zove da ga izvadim?
Staro 10.01.2012., 16:57   #1035
srebrnizg
Registered User

Datum registracije: Dec 2011
Nije mi jasno kako se covjeku plati za unlock code...hm...

paypal:
servercodigos@gmail.com

Zadnje izmijenjeno od: srebrnizg. 10.01.2012. u 17:00. Razlog: dopuna
srebrnizg je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 17:05   #1036
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor KeiOffice Pregled postova
http://www.mediafire.com/?ph4xuu4ghbyqse5

Ikona baterije sa postotcima za one koji zele, radi provjereno na kinezu 2.3.5 bez overclocka i ne napravi zbrku na romu , dakle nema onih nuspojava koje je Fleks opisao nakon sto je instalirao battery icon mod koji je prije objavljen na forumu, sve na mobitelu ostaje isto kao i prije samo je ikonica baterija zamijenjena
Nemreš vjerovati koliko sam čekao da netko drugi to napravi. Toliko sam lijen bio da to nisu istine. Namijenjao se ROM-ova i svega, pa mi se nije dalo više .

BTW, kome je problem instalirati gapps i market za Kineza (onog prvog, kaj vele da je najbrži), imate sve u ovom ROM-u - http://www.multiupload.com/OTEMJEIIL9

To je Yoigo 2.3.5. Yoigo je španjolski operater, koji je prodavao Huawei U8650. ROM ima sve (google apps, market), radi odlično i brzo (čak mi se čini da je fluidniji od prvog kineza, ali to može biti jer sam mijenjao puno romova zadnjih dana, od kojih neki sporiji, a neki brži). Nema wi-fi, GPS i ostalo u notification baru, ali ostalo je tu i sve se instalira odjednom iz recovery-a.

Trenutno sam na njemu. Ako se neće restartati kao Kinez prvi, tim bolje. Jer po brzini u radu su jednaki.
Staro 10.01.2012., 17:08   #1037
recod
Registered User

Imam problem sa rootom. Nakon debrandiranja skinia sam root file sam stavia na karticu. Kada idem upalit mob (vol+ i on) on se samo upali a triba bi neki meni bit. Jel triba raspakirat root file?
EDIT: Vidim da ga triba stavit zipanog al neide svakako.

Zadnje izmijenjeno od: recod. 10.01.2012. u 17:16.
recod je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 17:14   #1038
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Nisi stavio recovery gore tako da ti nema u kaj uć. Root ne treba biti raspakiran, već kao zip fajl.
Staro 10.01.2012., 17:21   #1039
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ja sad na kraju neznam koji da si stavim

mislim da je sad trenutno obični sonic rom gore, koji nema market ni gapps..
a htio bi gmail, skinuo sam ga i ne pokreće mi..

ako stavim sonic google, tamo ima i maps, places, a to mi ne treba...
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 17:27   #1040
recod
Registered User

Kako stavit taj recovery?
Staro 10.01.2012., 17:38   #1041
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Nemreš vjerovati koliko sam čekao da netko drugi to napravi. Toliko sam lijen bio da to nisu istine. Namijenjao se ROM-ova i svega, pa mi se nije dalo više .

BTW, kome je problem instalirati gapps i market za Kineza (onog prvog, kaj vele da je najbrži), imate sve u ovom ROM-u - http://www.multiupload.com/OTEMJEIIL9

To je Yoigo 2.3.5. Yoigo je španjolski operater, koji je prodavao Huawei U8650. ROM ima sve (google apps, market), radi odlično i brzo (čak mi se čini da je fluidniji od prvog kineza, ali to može biti jer sam mijenjao puno romova zadnjih dana, od kojih neki sporiji, a neki brži). Nema wi-fi, GPS i ostalo u notification baru, ali ostalo je tu i sve se instalira odjednom iz recovery-a.

Trenutno sam na njemu. Ako se neće restartati kao Kinez prvi, tim bolje. Jer po brzini u radu su jednaki.
Sve si to mozes sam napraviti preko kitchena.

http://uot.dakra.lt/kitchen/

sve pise na how to. Ja se vec par sati igram sa bojom ikone za bateriju
Staro 10.01.2012., 17:40   #1042
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor recod Pregled postova
Kako stavit taj recovery?
Pročitaš prvi ili drugi post, ili pak cijelu temu i naučiti ćeš mobitel u dušu.
Citiraj:
Sve si to mozes sam napraviti preko kitchena.

http://uot.dakra.lt/kitchen/

sve pise na how to. Ja se vec par sati igram sa bojom ikone za bateriju
Znam, ja sam stavio taj link prije stranicu - dvije. Isprobavao sam staviti ono za wi-fi, GPS i ostalo u notification bar pa mi nije uspjelo. Za bateriju se nisam niti trudio, čim je Keioffice rekao da on ima drugi. Računao sam da će on to staviti već kad-tad
Staro 10.01.2012., 18:00   #1043
recod
Registered User

Jel taj recovery ono u 2. postu ispod onih poboljsanja na engleskon ?
Staro 10.01.2012., 18:11   #1044
mepsnet
Registered User

mepsnet's Avatar

Wink RecoveryClockmod 5.0.2.6

mepsnet je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 18:27   #1045
silvio12
Banned

Datum registracije: Oct 2011
da probam stavit miui rom od huawei x5 i da se neš desi jel bi mogo sve vratit na staro?
silvio12 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 18:34   #1046
lean&mean
Banned

654

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
ja sad na kraju neznam koji da si stavim

mislim da je sad trenutno obični sonic rom gore, koji nema market ni gapps..
a htio bi gmail, skinuo sam ga i ne pokreće mi..

ako stavim sonic google, tamo ima i maps, places, a to mi ne treba...
A onda stavi cisti sonic, i poslije instaliraj gapps pa pobrisi sta ti smeta od googla. Ili stavi onog prvog kineza pa isto gapps i brises sta ti ne treba.
Staro 10.01.2012., 18:40   #1047
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
tako sam si neš i mislio..

e da.. mislim da je vrijeme da Codiac editira prve postove i ubaci još ove sve stvari koje su poslije, da bude na jednom mjestu..

čak sam mislio da se napravi i neki popis must have aplikacija.. ja bi to napravio ali imam android tek par dana
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 18:43   #1048
recod
Registered User

Uspia sam.
Kako znati da li je mob rootan ?
Staro 10.01.2012., 18:46   #1049
mepsnet
Registered User

mepsnet's Avatar

Citiraj:
Autor recod Pregled postova
Uspia sam.
Kako znati da li je mob rootan ?
sa Marketa skineš Root Checker Basic
Staro 10.01.2012., 18:58   #1050
mepsnet
Registered User

mepsnet's Avatar

Power Control

Za one kojima fale oni widget u info baru evo vam zamjena,samo što ga nemožete baciti gore u Notification područje već na radnu površinu,imate tu dvije vrste ja koristim Extended
Code:
http://www.multiupload.com/DXXI58LNFH
Izgleda ovako:

Code:
http://www.youtube.com/watch?v=xtawogatHwI
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke