Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.01.2012., 12:12   #5011
klem
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Koju plazmu za 3k+ kuna izabrati. Znači panasonic bi ispao iz igre, sad je samo pitanje samsung ili LG. Telka će prvotno služit za gledanje televizije, stoga vidim da je i HD ready dosta. Ako netko zna za neku akciju po centrima može dojavit, hvala.
zašto ne panasonic ?
klem je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2012., 12:43   #5012
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
A koliko čitam multimedija je loša, to je jedini razlog. Tu i tamo ću s frendovima gledat, pa mi je to bitno. A ubiti niti sam neznam šta je najbolje uzet za cca 3000 kn. Limit je fleksibilan, ali nekakva rastezanja do 3500 i preko ne dolaze u obzir.
Iako mi je zapeo i S30, ali realno mi je puno dati toliko love za telku koju ću rijetko gledat. Možda je za tu lovu bolji izbor LCD, uglavnom veličina nije toliko bitna, jer sve će biti veće i bolje od 29" trinitron-a.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2012., 14:19   #5013
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pa i neki najbolji samostalni playeri imaju nekih problema u repordukciji multimedije (titlovi,hr slova, sinkronizacija titlova sa videom itd) , a koštaju ko LCD televizori.

Osobno mi je bezveze tražiti TV koji sve vrti, pa kompovi su must-have uz LCD/plazmu.

Ja sam uzeo Panasonic S30 SAMO zato jer:
-daju 5 g. garancije
-106 cm je
-full HD je.

Osim ovoga mi je bilo bitno da ima gumb za paljenje i prima TV signal, ostalo nebitno.
Spojio sam kom s njim i kombinacija je prefektna
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2012., 15:29   #5014
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Kao što rekoh, komp imam, ali bi volio tu i tamo pogledat koji film i da radi kako spada.
Nažalost ništa više od 5 godina garancije, tako da mi panasonic nije prioritet, a za S30 lova je ograničenje. Može onda preporuka panasonica LCD/Plasma.

Staro 08.01.2012., 17:19   #5015
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
Ma fućkaš multimediju.
Na prvom mjestu mora biti slika. Ja ću uvijek odabrati tv sa što boljom slikom a za multimediju se lako snaći. Kupiš Infinity 8000 i vrtiš mkv i sve živo za cca 300kn. Ili sa pc-a puštaš ako ti je izvedivo. Ja imam obje konbinacije i boli me briga za multimedia mogućnosti na tv-u.
Tako je! Što vrijedi ako čita sve a slika ne bude kak Bog zapovijeda...

Citiraj:
Autor paint-it-black7 Pregled postova
Ja sam isto svoju s30 spojio preko kompa , i tako gledam filmove !
Jer nikako nisam uspio nakeljit titl na mkv file a da ga s30 procita...
A tu je josh i ako zelis "premotat" neki veci mkv film , zasteka sve !
Tako da je vanjska multimedija crucial za uzivanje u blagodatima ovog tv-a !
Doduse ja sam odavno imo plan da ce komp bit spojen s njom tako da me nebrine to sto nece nisht ocitavat...iako tv takvog "glasa i ranga" nebi trebo imat ovakve djecje bolesti...
Meni je isto PC player, ionak je uglavnom u pogonu pa...

Citiraj:
Koju plazmu za 3k+ kuna izabrati. Znači panasonic bi ispao iz igre, sad je samo pitanje samsung ili LG. Telka će prvotno služit za gledanje televizije, stoga vidim da je i HD ready dosta. Ako netko zna za neku akciju po centrima može dojavit, hvala.
Pa malo guglaj, najbolje je kad sam nađeš/kupiš.

-and by the way, you stole my avatar
Staro 08.01.2012., 20:21   #5016
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

A tražim, ali nikako da odlučim. Pa nije valjda je toliko bolja slika na panasonicu, naravno u rangu 3000 +/- par stotina?! A što se tiče avatara, od početka mi je isti, stoga...

Staro 08.01.2012., 22:05   #5017
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
A tražim, ali nikako da odlučim. Pa nije valjda je toliko bolja slika na panasonicu, naravno u rangu 3000 +/- par stotina?! A što se tiče avatara, od početka mi je isti, stoga...
Ne znam, mada mi bi volio svaki tjedan televizor jedan pa da uspoređujem i recenziram

-ma zezam za avatar
Staro 08.01.2012., 22:14   #5018
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
A tražim, ali nikako da odlučim. Pa nije valjda je toliko bolja slika na panasonicu, naravno u rangu 3000 +/- par stotina?!...
i nije - to je urbana legenda.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2012., 22:16   #5019
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
a di je to točno osjetno bolja?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2012., 22:44   #5020
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
evo u čemu, citat sa recenzije na HDteleviziji;

"U odnosu na Panasonicovu C3 plazmu, Samsung nudi jedan inč veću dijagonalu za približno istu cijenu, no zato ne nudi tako dobre tvorničke karakteristike i ima izraženiju nazubljenost kod isprepletenih signala zbog nepravilnog prikaza 2:2 video kadence. Bez obzira na to, oba modela predstavljaju solidna rješenja povoljne cijene za prikaz bez zamućenja filmova i videa, a kod Samsunga tu je i media reproduktor koji pokriva i MKV spremnik"
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 06:20   #5021
NinjaZec
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor NinjaZec Pregled postova
Jel ima koja dobra duša da mi preporuči neki televizor za baku, bitno je jedino da bude dijagonala oko 82cm ili manje, da nije preskup i da ima u sebi ugrađen digitani reciver (to valjda svi imaju) svejedno koje marke samo da se ne kvari (zbnam da je nemoguće to znat )
uglavnom neki osnovni jel ona nikakve napredne funkicje nikad nece koristit + živi sama pa neće ni nitko drugi.
Unaprijed hvala
Zbilja bi mi trebalo ovo, znate kako je kad starim ljudima ode tv

NinjaZec je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 08:11   #5022
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Wozniak jR. je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 09:28   #5023
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Ant3G Pregled postova
U velikoj sam dilemi i pokusavam jos rascistiti sam sa sobom sto kupiti i sto trebam. Da li to treba biti monitor/tv ili sto vec. Pretpostavljam da je LCD bolji iz razloga sto ce se koristiti dio vremena kao primarni monitor. Na lcd-u bi se takodjer koristitila konzola, računalo (surfanje neta, igranje s kompa), gledanje dvbt-a i dakle nemam specificnu svrhu, sve ce na toj televiziji raditi.
Velicina koja mi odgovara je 26"-32". Hocu takodjer da je full hd zbog spajanja na komp.
Da li trebam gledati samo panasonic modele?
Eto molim vas za ukratko par savjeta
Hvala unaprijed
Teško je lcd tv koristiti kao primarni monitor ali ako baš želiš oprobati vjerujem da je Lg 26lv5500 najbolji izbor.
Osobno sam imao više televizora koje sam htio koristiti za tu namjenu, a 32" modeli (sony 32ex500, lg 32le5500) tu su se loše pokazali, što zbog vidljivog laga i kašnjenja kursura na ekranu što zbog prevelikog dot-pich-a.
26 inčni modeli (26 inča full-hd televizore a da nemaju tn matricu radi samo lg) su se tu pokazali puno bolji, npr 26lu5000 je po meni bio skoro savršen monitor dok je 26le5500 imao malo slabiju oštrinu
Razni hibridi monitora i televizora imaju uglavnom tn matricu pa sam odvagni koliko bi to moglo predstavljati problem
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 11:17   #5024
DaFija-89
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Kupio sam televizor prije otprilike, pa skoro dvije godine. Zadnje vrijeme primječujem da mi se počeo javljati sivi ovir uz kraj lcd panela. Okvir je širine negdje do 3 mm i vidljiv je na određenim bojama, tipa tamno zelena, plava. Dal to može pokriti garancija ili je to normlna pojava na LG-u nakon nekog vremena. Na dosadašnjem iskustvu s Samsung lcd monitorom koji je star negdje 5 godina nije se pojavil takav efekt na lcd-u.
DaFija-89 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 11:36   #5025
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Joj ispilit ću s ovim izborom. Sad sam zapeo za panasonic C3 i S30.
U prilog prvog ide da je najbolji za SD, dok je drugi full HD i ima bolji zvuk.
Znam da mi tu ne može nitko pomoći, nego je odluka na meni. Trenutno je kućno kino u sobi, a poslije možda i sam nabavim jedno(postojeće buraz seli sebi).
Telka će se gledat na cca 2.5-3 metra, pa sad neznam hoće li 1080 imati toliko efekta.

Staro 09.01.2012., 11:48   #5026
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Iskreno, pošto ti je razlika 1000 kn a gledat ćeš sa 3 metra - mislim da nećeš nešto vidjeti razlike u samoj slici kolko hoćeš u debljini novčanika. Druga stvar da se dvoumiš između U i S, tu je razlika par sto kuna i onda nema smisla U serija.

1080 izgleda sasvim fine i na C3.
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 12:01   #5027
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Domy - kad tad ćeš htjet prijeć na full hd tako da ti se više isplati uzet odmah s30 koja daje strašno puno za svoju cijenu nego kupovat dvaput,sad c3 pa kad te pukne za full hd-om opet.
Staro 09.01.2012., 14:13   #5028
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Nakon 10tak dana druženja s S30tkom dolazim do zaključka da TV ima velikih problema s čitanjem mkv fileova,probao sam dosta filmova u mkv formatu i rijetko koji pročita...probao i jedan mp4 full hd gdje slike ima,zvuka ne...

A na crtiću Ice Age Mammoth christmas slika se pikselizira,odnosno bude živi kupus!

Nekakav player je must have,očito,tu je i problem s titlovima.
Citiraj:
Ja sam isto svoju s30 spojio preko kompa , i tako gledam filmove !
Jer nikako nisam uspio nakeljit titl na mkv file a da ga s30 procita...
A tu je josh i ako zelis "premotat" neki veci mkv film , zasteka sve !
Tako da je vanjska multimedija crucial za uzivanje u blagodatima ovog tv-a !
Doduse ja sam odavno imo plan da ce komp bit spojen s njom tako da me nebrine to sto nece nisht ocitavat...iako tv takvog "glasa i ranga" nebi trebo imat ovakve djecje bolesti...
i meni je postala muka gledati filmove preko s30 i eksternog usb diska. nešto čita, nešto ne, pa nema zvuka pa ne želi obični divx čitati pa šteka/trza/pikselizira se npr 1080 verzija od Tree of Life...
para za dodatni player nije bilo pa sam...

Prvo to pokušao riješit tako da sam uzeo hdmi kabel i spojio s grafičkom preko dvi-hdmi adaptera, ali imao sam nvidia 8400gs pa je radilo probleme s driverom i komp se često smrzavao i nikako da se pravilno podesi da radi sa dva monitora. odustao na neko vrijeme i sad kad sam nabavio ati 2600xt, sad sve radi super. pokrenem film, podesim titlove i prebacim na plazmu. primary secondary monitor bez problema. jedino nema interno hardversko dekodiranje pa slika ponekad kao da zatrza. moja cura to ne primjećuje, ali meni se čini da da.

u globalu rečeno, tv je savršenstvo od slike, do daljinca, prijema signala, cura gleda satelit često tako da je sd format dosta u điru, gledamo filmove i serije svih hd formata - mi prezadovoljni. jedino bed što smo ga uzeli u 9. mj. za 4700 i po 2 god garancije, ali eto...

Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 09.01.2012. u 14:21.
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 14:35   #5029
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Domy - kad tad ćeš htjet prijeć na full hd tako da ti se više isplati uzet odmah s30 koja daje strašno puno za svoju cijenu nego kupovat dvaput,sad c3 pa kad te pukne za full hd-om opet.
I jesi, i nisi u pravu. C3 je bolji za SD koliko čitam, a za to će se najviše i koristit. Ili je razlika nezamjetna, hm-hm...

Staro 09.01.2012., 14:42   #5030
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Neznam,meni je stvarno savršena slika kada je u pitanju SD,prezadovoljan sam...znam kako je na ambilight philips lcd-u od 100cm,pa uspoređujem,imam osjećaj da ne može bolje s obzirom na samu kvalitetu odnosno rezoluciju SD signala...

jollyb => definitivno treba čekat update ili uzet infinity 8000 za 350kn i biti na miru,jer ništa od čitanja izgleda.
Staro 09.01.2012., 17:40   #5031
paint-it-black7
...estranged....
Moj komp

paint-it-black7's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor jollyb Pregled postova
jedino nema interno hardversko dekodiranje pa slika ponekad kao da zatrza. moja cura to ne primjećuje, ali meni se čini da da.
Ovo i ja primjecujem , imam ati hd 3870 karticu , i dvi/hdmi adapter , te kabel u plazmu...i primjetim da se kroz film zna onako kao ubrzat scena na mili sekundu....
Nisam konto od cega bi to moglo bit...i kako to rijesit , gledo sam da se cpu mozda s necim bavi kad se to odvija , ali nije ?
Kratko se to desava i ne cesto...al jbg kad jednom vidis , uvjek vidis !

I kako je do neprepoznavanja dovedena........Sustina prevare !
paint-it-black7 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 21:29   #5032
Zvonkoh
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Dvojba

U dvojbi sam između Panasonic plazmi C3 i UX30E pa bi molio da mi kažete dali vrijedi dati 500 - 600 kn više za UX s obzirom da ću tv koristiti uglavnom za SD signal sa domaćih tv stanica?

Čitajući postove vidim da se preporuča S ali toliko novca nemam pa ostaje ovo dvoje.
Zvonkoh je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 00:05   #5033
hrcfaca
Premium
Moj komp

hrcfaca's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Ovako trebam preporuku lcd-a ili led tv-a do 3000-3200. Nije mi bitan neki prekrasan izgled bitno mi je da je dijagonala 81/82-94. Nekako mene vuće prema sonyu i panasonicu, ali panasonic mislim da je dosta skuplji. Neznam evo bitno mi je da je i slika do nekle koliko može biti kvalitetna u tom cjenovnom rangu i bitno mi je da ima donekle dobre zvućnike znaći da se ljepo oštro čuje, a ne ono da moramo pojačavati više od pola da bi neke ćuo. Ako sam u krivu što se tiće marki ispravite me...
hrcfaca je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 09:50   #5034
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Za neodlučne-NAJBOLJE otići u dućan i pogledati kak TV-i rade jedan do drugog u izlogu.
Ono što je nekome dobra slika može biti poprilično različito i subjektivno od čovjeka do čovjeka.
Sve što kupiš u tom cjenovnom razredu bude dobro, pa da i Quadro kupiš, dobar bude
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 10:25   #5035
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Samo što nećeš u dućanu nikada vidjeti realnu sliku.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 11:09   #5036
hrcfaca
Premium
Moj komp

hrcfaca's Avatar

Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Samo što nećeš u dućanu nikada vidjeti realnu sliku.
Ok to znam jer kad dođem u dućan sve ne vjerujem kakve slike oni imaju.
To da se ja postavim na trepavice nemogu dobiti...
Ok što se tog onda tiće, a jer imate neke preporuke u pitanju zvuka?
Staro 12.01.2012., 12:21   #5037
paint-it-black7
...estranged....
Moj komp

paint-it-black7's Avatar

Da kad uvjek pustaju filmove tipa spiderman ili transformerse u full hd-u....
Bash realna slika...

EDIT:
Citiraj:
Autor hrcfaca Pregled postova
a jer imate neke preporuke u pitanju zvuka?
Na sta tocno mislis s ovim ...?

Zadnje izmijenjeno od: paint-it-black7. 12.01.2012. u 12:27.
Staro 12.01.2012., 13:24   #5038
hrcfaca
Premium
Moj komp

hrcfaca's Avatar

Citiraj:
Da kad uvjek pustaju filmove tipa spiderman ili transformerse u full hd-u....
Bash realna slika...

EDIT:

Na sta tocno mislis s ovim ...?
Mislim da ima dobar zvuk znaći da zvućnici ne cvrče kad ga jaće pojačaš ili da ga netrebaš pojačavati više od pola da bi neke čuo. Npr. Meni oni stari televizori (prićam o onima iz 80-90) imaju jako oštar zvuk ćak bi rekao ko neki basovi..., a stari ima neki sanyo iz 98, tv je ok, ali brate moraš ga pojačati kad gledaš nešto starije na 3/4 da bi neke ćuo, ako ne i više...
Staro 12.01.2012., 16:03   #5039
paint-it-black7
...estranged....
Moj komp

paint-it-black7's Avatar

Ahaa...ja sam mislio za neke externe zvucnike kucno kino , pojacalo , linija i tako neshto...ja na s30 imam audio out , i spojen mi je na pojacalo , ali nije zvuk isti na svakom programu...neke moras debelo pojacat da bi se normalno culo...

Staro 12.01.2012., 18:18   #5040
hrcfaca
Premium
Moj komp

hrcfaca's Avatar

Citiraj:
Ahaa...ja sam mislio za neke externe zvucnike kucno kino , pojacalo , linija i tako neshto...ja na s30 imam audio out , i spojen mi je na pojacalo , ali nije zvuk isti na svakom programu...neke moras debelo pojacat da bi se normalno culo...
Nisam siguran da sam te razumio. S ovim drugim djelom gdje kažeš da moram pojaćat da bi se normalno čulo.
Ovo si dobro pokopčao. Nebi stavljao nikakve zvučnike kučno kino, pojacalo,linija itd...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na