Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2012., 02:28   #871
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ajd, kad sve to napraviš i ispeglaš, okači link na više download sourceva... da si to stavim i da više ne drkam po njemu i da si ga posložim kak mi odgovara i da napravim backup
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 02:38   #872
lean&mean
Banned

Datum registracije: Jan 2012
kinez + market

Evo onaj clockani kinez + sam dodao Market
http://dl.dropbox.com/u/4505125/SonicROM/k1.zip

Na tom linku ce bit za 15ak minuta, ja ode spavat.
Javljat ce sad 404 error al za 15 minuta ce bit gore 100%

Nego sad vidim da su ti kinezi ludi u 3pm.
Ajde dajte najbolji ROM da je 2.3.5, i da je stock onaj po kojem sam radio.
Znaci stock rom ociscen, i clockan, pa da samo dodamo market, i jos koju app i skinemo ove neke njihove, dodamo eng root explorer i sto jos treba...
Pa da imamo jedan ultimativno najbolji rom.

Dajte vidite koji je rom najcisci i najbolji pa da ga jos malo sredimo. Taj market samo je nezgodan sto ga nemaju.

E i jos nesto, na koliko je sigurno drzat ovaj nas mob na kojoj frekvenciji radi stabilno?
Sad sam stavio no frills stavio sam 800 i nesto i smrzno se

I koji je ono app, onaj krug zeleni na taskbaru gore? Na kinezu ovom?
lean&mean je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 02:51   #873
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor lean&mean Pregled postova

Znaci stock rom ociscen, i clockan, pa da samo dodamo market, i jos koju app i skinemo ove neke njihove, dodamo eng root explorer i sto jos treba...

Dajte vidite koji je rom najcisci i najbolji pa da ga jos malo sredimo. Taj market samo je nezgodan sto ga nemaju.

E i jos nesto, na koliko je sigurno drzat ovaj nas mob na kojoj frekvenciji radi stabilno?

Meni radi stabilno na 710mhz ovaj kinez sa OC-om...

Najcisci kineski rom je custom 2.3.5 koji sam postavio jos prije, a ovo za market i nije neki problem, tko moze instalirat custom rom moze i google appse i ima market...

To zeleno ti je baterija samo je drugacija ikona, meni osobno je tako i najbolje jer pise na koliko je % baterija puna.
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 03:04   #874
tuba
Premium
Moj komp

tuba's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
meni je ok onaj merkamarket
tuba je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 09:20   #875
Home use
Registered User

Datum registracije: Jul 2011
Bravo dečki... bili ste vrijedni. Interesira me da li u tom k1 rom-u ima CIQ odnosno Carrier iQ. Da li je to netko testirao ? Naime to čudo od rootkita generira "mali milion" logova i to se s vremenom nakupi i jako usporava ovo malo čudo od moba. Ja sam na Huawei U8150 Ideosu malo testirao neke stvari kada radi i vidio da generira (bez CIQ) cca 1500-1900 logova tj. tekstualnih datoteka, međutim u radu je to nemoguće pohvatati i vidjeti namjenu toga svega. Međutim bilo što da se radi on generira te liste (logove).
Naime U8650 mi momentalno nije dostupan da stavim to gore i da vidim jer je mob od sina, pa kad on dođe kod mene ja malo čeprkam po njemu a Ideos mi je od žene no naravno to nije isto jer je gore Froyo.
Home use je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 11:19   #876
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
http://www.tele2.hr/privatni-korisni...50-black/d267/

neznam jel netko stavio ali 545kn novi WTF u cem je fora

EDITa sad sam bio cito cijene, jebem ti pretplatu (vec sam se nabrusio da kupim)

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna

Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 07.01.2012. u 11:34.
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 11:25   #877
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
pretplata
Staro 07.01.2012., 11:42   #878
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor Home use Pregled postova
Bravo dečki... bili ste vrijedni. Interesira me da li u tom k1 rom-u ima CIQ odnosno Carrier iQ. Da li je to netko testirao ? Naime to čudo od rootkita generira "mali milion" logova i to se s vremenom nakupi i jako usporava ovo malo čudo od moba. Ja sam na Huawei U8150 Ideosu malo testirao neke stvari kada radi i vidio da generira (bez CIQ) cca 1500-1900 logova tj. tekstualnih datoteka, međutim u radu je to nemoguće pohvatati i vidjeti namjenu toga svega. Međutim bilo što da se radi on generira te liste (logove).
Naime U8650 mi momentalno nije dostupan da stavim to gore i da vidim jer je mob od sina, pa kad on dođe kod mene ja malo čeprkam po njemu a Ideos mi je od žene no naravno to nije isto jer je gore Froyo.
Kineski 2.3.5 sa OC-om ima CIQ, a pretpostavljam da je isti slucaj i sa svim ostalim custom romovima osim cyanogena, jer su svi osim njega temeljeni na stock romovima...

@ fre@k, ta cijena je za pretplatu
Staro 07.01.2012., 12:06   #879
ypahh
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Pozdrav! novi sam ovdje, ali sam i ja vlasnik ovog telefončića mob je super za te novce! svaka čast ekipi koja se trudi poboljšat software, morat ću i sam isprobat koji rom odavdje, zasad imam onaj huawei službeni i rootan mob i tako već radi super.

samo pitanje ako može, kako radite backup telefona? recimo probao sam sa rom menagerom, ali tamo mi uopće nema ponuđeno huawei u8650 pa sam probao sa huawei Ascend 2 i kao radi nešta i onda se restarta i uđe u onaj bios like ekran i pita da li ga želim restartat, update-at sa sd kartice....

pa ako netko može reći kako napraviti kompletan backup? hvala
ypahh je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 12:10   #880
silvio12
Banned

Datum registracije: Oct 2011
Citiraj:
evo ja derem ovaj rom na 780 mhz i stabilan je
i ostajem na ovom romu zauvjek vrti angry birdse od šale
silvio12 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 12:38   #881
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor ypahh Pregled postova
Pozdrav! novi sam ovdje, ali sam i ja vlasnik ovog telefončića mob je super za te novce! svaka čast ekipi koja se trudi poboljšat software, morat ću i sam isprobat koji rom odavdje, zasad imam onaj huawei službeni i rootan mob i tako već radi super.

samo pitanje ako može, kako radite backup telefona? recimo probao sam sa rom menagerom, ali tamo mi uopće nema ponuđeno huawei u8650 pa sam probao sa huawei Ascend 2 i kao radi nešta i onda se restarta i uđe u onaj bios like ekran i pita da li ga želim restartat, update-at sa sd kartice....

pa ako netko može reći kako napraviti kompletan backup? hvala
Najjednostavnije ti je staviti na mob custom recovery i onda iz njega napraviti backup moba
Staro 07.01.2012., 12:48   #882
ypahh
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor KeiOffice Pregled postova
Najjednostavnije ti je staviti na mob custom recovery i onda iz njega napraviti backup moba

to je program neki ili? ne mogu nać pod tim imenom ništa.
ypahh je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 12:54   #883
tuba
Premium
Moj komp

tuba's Avatar

Citiraj:
Autor silvio12 Pregled postova
evo ja derem ovaj rom na 780 mhz i stabilan je
i ostajem na ovom romu zauvjek vrti angry birdse od šale
sa kojim si ga programom oc
Staro 07.01.2012., 12:55   #884
majk
Premium
Moj komp

majk's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Sutra ili kasnije za vikend cu jos pocistit tak gapps, ostaviti samo nuzno sto treba za rad Marketa, jer tocno se sjecam, prije na stock rom-u, uopce nikad upalio nisam gmail, a on se non stop pali sam od sebe u procesima, vjerovatno sinkronizira kontakte ili tko za koje podatke skuplja... Zato treba napravit bez svih tih sranja cisto ko suza, da se tocno zna koja app smije radit a ne da se same pale
Instalirao sam neki sshd i isao u shellu vidjeti sto se tocno vrti.

CIQ je instaliran na mobu u /system/bin/iqmsd, ali nije bio pokrenut (2.3.5 kinez). Svejedno sam ga izbrisao

Sve vise mi se cini da je ovaj Android jedno veliko sr***. Ne postoji mogucnost kontrole sta se pokrece i kada, tko se spaja na net i zasto... kaos.

Tko se docepao roota i konzole, nek samo pogleda koji procesi se vrte sa "ps aux" ili s TOP-om. Pa onda sto se spaja na net i kuda sa "netstat -nap".

Google serveri, ad severi za appove koji su "free" ali imaju bannere...
Recimo da me nije briga sto google skuplja moje podatke, updejta u pozadini svoja sr*** bez pitanja i sto se reklame prikazuju... ali sve je to u redu dok ste na WiFi-ju. Sad zamislite u roamingu, idete zrtvovati 10kb da provjerite mail, a ono preko 3G-a u 2 sekunde ode megabajt a ne znate ni tko ni zasto...
majk je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 13:08   #885
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor ypahh Pregled postova
to je program neki ili? ne mogu nać pod tim imenom ništa.
Imaš u prvom ili drugom postu opisan postupak instalacije custom recovery-a iliti clockwork mod recovery-a
Staro 07.01.2012., 13:26   #886
srkee
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Tek kad netko napravi AOSP Rom CIQ ce se moci ukloniti, obicno je toliko integriran da u preko 75% slucajeva, uklanjanje CIQ-a rezultira soft-brickom uređaja. Masu postova na XDA forumu je upravo u vezi toga, ljudi idu maknuti CIQ s nekim od alata i onda na kraju moraju nanovo flashat rom. Nije neki problem, ROM je lagano flashat ali džaba posao onda.

Rjesenje je neki developer koji zna malo vise, da napravi svoj, ili porta neki AOSP build sa bliskog Huaweia, ako ima koji takav.
srkee je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 13:40   #887
silvio12
Banned

Citiraj:
Autor tuba Pregled postova
sa kojim si ga programom oc
Antutu cpu master

Citiraj:

ovaj bi Rom bio 100% bolji da si ga još očistio ko kineza tak da ima 100 mb free RAM a ovak ima 82 mb slobodno :/
Staro 07.01.2012., 13:44   #888
tuba
Premium
Moj komp

tuba's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: tuba. 07.01.2012. u 13:51. Razlog: neispravan link i popravak
Staro 07.01.2012., 13:53   #889
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor silvio12 Pregled postova
Antutu cpu master

ovaj bi Rom bio 100% bolji da si ga još očistio ko kineza tak da ima 100 mb free RAM a ovak ima 82 mb slobodno :/
Ne budi naporan, kinez ima slobodno oko 100mb nakon ciste instalacije, kad stavis google appse bez kojih ti market ne radi onda imas isto oko 80tak mb, ako zelis 100 mb rama slobodno na mobu pobrisi sa root explorerom google appse ili instaliraj kineza sa linka koji sam ja dao gdje nema google appsa u njemu pa skidaj aplikacije rucno ako ti je tako lakse!
Staro 07.01.2012., 13:57   #890
silvio12
Banned

Citiraj:
Ne budi naporan, kinez ima slobodno oko 100mb nakon ciste instalacije, kad stavis google appse bez kojih ti market ne radi onda imas isto oko 80tak mb, ako zelis 100 mb rama slobodno na mobu pobrisi sa root explorerom google appse ili instaliraj kineza sa linka koji sam ja dao gdje nema google appsa u njemu pa skidaj aplikacije rucno ako ti je tako lakse!
pa da ali kinez nije overclockan!
Staro 07.01.2012., 14:19   #891
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Ajde molim stani i pročitaj sa razumijevanjem zadnjih 2-3 strane ovog topica, ja sam jucer stavio link na novi kineski 2.3.5 koji se moze clockat, on nije toliko ociscen od aplikacija kao prosli kineski rom koji sam stavio, ali ako se ne varam rama je i na njemu bilo slobodno oko 100tinjak mb sa cistim romom, kada stavis google apps bilo na ovaj kinez koji se moze clockat ili na starijeg kineza koji se ne moze clockat, ostane ti nesto vise od 80mb rama slobodno jer se tada na mobu vrte i google servisi koji uzimaju dio rama!

Dakle, ili si stavi rom bez marketa ako toliko patis za time da imas 100mb rama slobodno, ili stavi ovo i suti i budi sretan sto je netko drugi napravio posao za tebe i stavio rom koji se moze clockat a da odmah dolazi i sa google apps tj marketom!!!
Staro 07.01.2012., 15:34   #892
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
KeiOffice, hvala na još jednom Kinezu. Istina jedva sam ga našao u moru zadnjih postova i linkova.
Ja osobno i dalje furam onog prvog kineza (DL link je na 1121_2_1 ), ali možda i probam ovoga koji ima OC kernel ukomponiran iako veliš da nije toliko čist kao inače.

Zadnjih dana se upoznajem malo sa tim prčkanjem po Androidu. Prvenstveno bih htio izvuć iz TELE2 onu traku sa wi-fi, GPS-om i ostalima iz notifcation bara i stavit ga u Kineza. Da prorade supercharger skripte bi mi bio ponovno Božić, ali i to će jednog dana doć.
Staro 07.01.2012., 15:57   #893
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
KeiOffice, hvala na još jednom Kinezu. Istina jedva sam ga našao u moru zadnjih postova i linkova.
Ja osobno i dalje furam onog prvog kineza (DL link je na 1121_2_1 ), ali možda i probam ovoga koji ima OC kernel ukomponiran iako veliš da nije toliko čist kao inače.

Zadnjih dana se upoznajem malo sa tim prčkanjem po Androidu. Prvenstveno bih htio izvuć iz TELE2 onu traku sa wi-fi, GPS-om i ostalima iz notifcation bara i stavit ga u Kineza. Da prorade supercharger skripte bi mi bio ponovno Božić, ali i to će jednog dana doć.

Nema na cemu. Istina, ima malo vise aplikacija od staroga kineza, no nije to neki problem, root explorer to ionako sve rijesi
Btw. ako budes stavljao taj rom, root explorer je na njemu vec instaliran ali na kineskome jeziku, pa nije bas od previse koristi, tako da si pripremi neki drugi program sa kojime ces imati root pristup pa maknuti izmedju ostaloga i taj root explorer na kineskom, meni osobno nije htio instalirati engl verziju root explorera preko ovoga na kineskom, pa sam prvo sa titanium backupom morao maknut kineski root explorer pa staviti verziju na engleskom...

Ja sam se danas igrao malo sa android kitchenom preko cygwin-a ali nisam uspio slozit rom koji mogu instalirati, uvijek mi neke errore izbacuje, a u android kitchenu ima opcija da se slozi podrska za init.d skripte na rom...

Sto se tice alatne trake u notificationu iz tele2 roma, ako se ne varam aplikacija koja se nalazi u system/app imena "ToolBox.apk" i moze se postaviti kao widget je izgledom ista koliko me sjecanje sluzi kao i alatna traka iz notificationa, tako da vjerujem da samo treba naci nacin na koji je sloziti u systemui.apk i framework-res.apk jer koliko sam ja pohvatao stvari, tamo se nalazi sve vezano uz sucelje i notification bar...
Staro 07.01.2012., 16:07   #894
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Btw. ako budes stavljao taj rom, root explorer je na njemu vec instaliran ali na kineskome jeziku, pa nije bas od previse koristi, tako da si pripremi neki drugi program sa kojime ces imati root pristup pa maknuti izmedju ostaloga i taj root explorer na kineskom, meni osobno nije htio instalirati engl verziju root explorera preko ovoga na kineskom, pa sam prvo sa titanium backupom morao maknut kineski root explorer pa staviti verziju na engleskom...

Ja sam se danas igrao malo sa android kitchenom preko cygwin-a ali nisam uspio slozit rom koji mogu instalirati, uvijek mi neke errore izbacuje, a u android kitchenu ima opcija da se slozi podrska za init.d skripte na rom...

Sto se tice alatne trake u notificationu iz tele2 roma, ako se ne varam aplikacija koja se nalazi u system/app imena "ToolBox.apk" i moze se postaviti kao widget je izgledom ista koliko me sjecanje sluzi kao i alatna traka iz notificationa, tako da vjerujem da samo treba naci nacin na koji je sloziti u systemui.apk i framework-res.apk jer koliko sam ja pohvatao stvari, tamo se nalazi sve vezano uz sucelje i notification bar...
Ma to za Root explorer (a i za ostale aplikacije koje su na drugom jeziku) znam da ih treba maknuti pa onda instalirati nove na engl. (ili kojem već jeziku želimo).
Root explorer je i dalje najbolji za takve stvari.

Ovo drugo nisam znao (za toolbox.apk) i nisam 100% da je to to, ali može biti. Ali da, framework (točnije 3 fajla odnosno apk-a) su zaduženi za stari u notification preview-u (ono di stoje u TELE2 ROM-u power opcije) i baru (sat, ikonice i ostalo kaj se pojavljuje gore).

Možda je najjednostavnije rješenje ("kopirati" ta 3 fajla iz TELE2 ROM-a i staviti ga u Kineza) i ono koje će raditi .
Staro 07.01.2012., 16:14   #895
silvio12
Banned

a gdje skinete root explorer probo sam sa puno linkova i neradi a na marketu košta 1$
Staro 07.01.2012., 16:15   #896
JuXo
Premium
Moj komp

JuXo's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
jedno totalno bezvezno pitanje, ali kako da obrisem ikonu i meniju, uninstall sam aplikaciju, ali ikona mi je ostala?
JuXo je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 16:22   #897
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ovo drugo nisam znao (za toolbox.apk) i nisam 100% da je to to, ali može biti. Ali da, framework (točnije 3 fajla odnosno apk-a) su zaduženi za stari u notification preview-u (ono di stoje u TELE2 ROM-u power opcije) i baru (sat, ikonice i ostalo kaj se pojavljuje gore).

Možda je najjednostavnije rješenje ("kopirati" ta 3 fajla iz TELE2 ROM-a i staviti ga u Kineza) i ono koje će raditi .
Nisam ni ja, ali neki dan sam probao onaj ruski rom i on ima te notificatione gore, i onda sam skontao slicnost izmedju tog toolbox widgeta i kontrola u notification baru.

Evo probao sam samo kopirati te fajlove preko root explorera sa tog ruskog roma koji ima notificatione na kineza, i ne sljaka, mob je u bootloopu

Dakle taj "najjednostavniji" nacin ne sljaka

Citiraj:
Autor JuXo Pregled postova
jedno totalno bezvezno pitanje, ali kako da obrisem ikonu i meniju, uninstall sam aplikaciju, ali ikona mi je ostala?
Ako je aplikacija pravilno uninstallirana ne bi smjelo biti njene ikone u app draweru, moguce da ostane ikona na homescreenu, ali u app draweru je ne smije biti!
Staro 07.01.2012., 16:37   #898
tadeii
Registered User

instalirao sam ovog kineza od lean&mean i sve super radi, ali mene i dalje najviše muči neka aplikacija koja daje vibraciju kad se uspostavi poziv... callvibrate, phone settings managet i ine... rade samo kod završetka poziva, ali meni treba kod uspostave poziva, a ova logika da mob vibrira nakon završetka poziva nema mi nikakve logike... pa eto ako može netko pomoći...
tadeii je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 17:11   #899
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Nisam ni ja, ali neki dan sam probao onaj ruski rom i on ima te notificatione gore, i onda sam skontao slicnost izmedju tog toolbox widgeta i kontrola u notification baru.

Evo probao sam samo kopirati te fajlove preko root explorera sa tog ruskog roma koji ima notificatione na kineza, i ne sljaka, mob je u bootloopu

Dakle taj "najjednostavniji" nacin ne sljaka
Već se lagano gubim u svim tim ruskim i kineskim ROM-ovima . Ae, glavno da znam da copy/paste metoda ne šljaka .

Ne mogu naći temu za stari LG GT540, tamo se naveliko mijenjalo to u notifikacijama.

Nego, stavio sam si battery indicator gore na ove klasične Huawei ROM-ove (da stoji postotak kao u CM 7 ROM-ovima), pa ako netko želi, neka si instalira preko recovery-a (install from zip ili kako je već opcija):
http://www.mediafire.com/?ft221sit8893cia
OPREZ GRO TOGA CE VAM SE POREMETITI U MOBU TAKO DA NE PREPORUCAM VISE DA SE OVO STAVI!
@Tadeii
Ovo:
http://www.androidzoom.com/android_a...get_bhsws.html ?

Citiraj:
When dialling the telephone,if not connected, radiation is very large. This small accessories realized vibrate when connected in time, the user can waiting untill the phone vibrate, have three vibration intensity can be choosed. Beyond that the gadget can make the ringing turn to silence, if user turnover the phone,when call come in.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 09.01.2012. u 04:38.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 17:30   #900
spudmonster
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Korisnik sam U8650 Sonica od neki dan i dobio sam unlock code od Tibora S. od 16 cifri. Medjutim, kod pisanja PINa se ne moze upisati toliki broj. Ako moze pomoc bio bih veoma zahvalan. Hvala
spudmonster je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na