|
![]() |
#811 |
Banned
Datum registracije: Oct 2011
|
kako da u go launcheru aplikacije nejdu po abecedi nego kak ja oču? |
![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Što se ovoga drugoga tiče - to je namjerno tako, sigurnosni feature. I ako ćete ikada imati problema sa mobitelom, biti ćete sretni što se pali Recovery kad ga se spoji na kabel...
![]() |
![]() |
#814 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
pozz trebam malu pomoć...prvi puta kad sam iso dizat zadkyn recoveri ,i spojim mob u komp i ucita ga snimim sve kako treba i sad kad idem dizat ovaj od a.war (RecoveryClockmod 5.0.2.6) otvorim taj hakerski prozor spojim ga na komp ne prepozna ga i ak bi udario enter izbaci mi (fastbot is not recognized as an iternal or external command,operable program or batch file)..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Koji je trenutno naj aktualniji ROM za huaweia?Probao sam kineza i bio sam razocaran kad mi je Cut the rope stekao malo a bolje mi je isao na LG GT540 i stoga sam se prebacio na cyngenov mod koji sam imo na sd kartici nadma se da mi zvuk sad nece stekat vidit cemo.A imali ko kakav drugi ROM da je najbolji za igranje igrica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
Lean and Mean Sonic ROM :)
Pozdrav, evo kupio sam ovaj mob prije 2 dana i mob je prva liga. Mislim nije mob na razini iPhone-a i nekih ostalih androida od par tisuca kuna. Ali razbija recimo HTC Wildfire i neke druge modele koji su nekoliko puta skuplji ![]() A iskreno ne zelim uz sebe nosit mobitel koji kosta koliko i moje stolno racunalo pa pazit na njega, ja sam njega platio ne on mene pa da ga mazim i pazim. Ovo mi je prvi android i ostao sam zatecen, predobro nesto savrsen os. A baza mu je linux pa nije ni cudo nego zasto sam dosao na ovaj forum: Znam napravit custome rom, znaci mogu bilo koji stock rom prilagodit kako meni pase. Nakon sto sam isprobao sva tri rom-a koji postoje na kraju sam se vratio na stock rom i samo sam zelio maknut neke applikacije koje mi se ne svidaju. Znaci zelim napraviti Lean & Mean ROM koji ce u startu biti rootan, i doci ce sa sto je manje applikacija moguce. Znaci da na sebi ima samo osnovne applikacije koje su potrebne da mob funkcionira, i Android Market, pa da si onda svatko sam moze svoje app instalirat. Znaci cilj je: - napravit ROM sto cisci bez dodatnih app i bloated sranja. - ROM ce bit temeljen na stock ROM-u tako da bude stabilan - nece imat mogucnost overclocka, jer nisam vidio neku veliku prednost u brzini a mob mi se grijao i bio nestabilan. To je manje vise to ![]() Poslije kad napravimo odlicnu brzu bazu, mozemo napravit ROM koji ce u sebi imat predinstalirane app koje mi zelimo pa da bude mocan, iako se tu tesko dogovorit tko sta voli. Recimo meni je najbolji Go Launcher EX, njega bi volio imat po defaultu itd. Al ajmo prvo napravit cisti ROM. Eh sad trebam vas, moram skuzit koje app mogu maknut a koje ne. Znaci bez kojih app mobitel moze radit stabilno. Tipa ne treba mu Hi Space, Gmail, All Backup, itd itd... Pa bi puno pomoglo kad bi svi zajedno testirali koje procese i app mozemo ubit, da napisemo tu listu svih app i servisa koji rade po defaultu, pa onda samo stavljamo svi opaske sto moze van iz ROM-a. Pa da kroz par verzija imamo Lean and Mean Sonic ROM ![]() Sve to moze jako brzo ici, ovisno koliko ce nas sudjelovat u tome. Eh sad ja imam Android evo treci dan je danas i mozda mislite da serem ovo ono... ali... bavim se programiranjem godinama, radim na linuxu godinama i jako se dobro razumijem u linux. A android je... linux ![]() E i ROM ce trebat stavit koristeci CWM, znaci trebat ce imat custome recovery, kao sto je autor opisao u prvom postu. Pokusao sam napravit .app extenziju pa da se stavi u /dlods/update.app i samo starta al ne moze. I zahvalio bi se autoru topica sto je lijepo sve objasnio o rootanju i custome recovery-u, bez njgovog posta bi ovo moje upoznavanje sa mobom bilo dosta duze. No ako ste za da napravimo rom svi zajedno, neka netko napise listu svih procesa i predinstaliranih app, pa da ih krenemo testirat bez kojih mob stabilno radi i koje se mogu uklonit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Banned
|
hi space ,google talk ,preuzimanja ,sigurnosna kopija ,latiude documents to go,glasovno pretraživanje, pametan upravitelj i to ja mislim da je bespotrebno |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2011
|
Ja bi maknuo: Calculator,Documents to go, Facebook, Hi space, Latitude, Maps, Navigation, News&Weather, Places, Smart Traffic manager, Talk, Twiter, Voice Search, YouTube. Možda i onaj backup, no ako je rootan tada se kasnije mogu maknuti i još neke stvari. Za ovo sve postoje solidne besplatne ili $app. |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Banned
|
update
Evo da javim kako napreduje stvar... Za sad sam uklonio sljedece: HuaweiBackup HuaweiLauncher LiveWallpapers LiveWallpapersPicker MagicSmokeWallpapers Maps MyEmail PackageInstaller SocialExt Talk Youtube Eh sad ce netko reci ne skidaj youtube, al skida se sve sto se moze samostalno instalirat. Htio sam uklonit i Gmail al nece moci jer... kad se starta rom ima setup wizard koji koristi gmail app da bi upisao korisnicki racun. Tako da Gmail mora ostat jer ga sama instalacija koristi. I stavio sam taj rom, imam slobodnih 120mb RAM ![]() I napravio sam zipaling na svim .apk applikacijama, tako da bi trebalo bit brze, ne znam jel stock ima zipaling, vjerujem da ima, al ne znam. Uglavnom rom je velik 76.5mb, kad se instalira zauzima 41mb RAM, slobodno je 120mb. A nisam jos previse gledao, moram naci kompletnu listu applikacija koje dolaze sa Android 2.33, pa samo njih ostavit, ili cak neke nepotrebne uklonit. Uglavnom sad sa curom moram u kupovinu :S Kad se vratim poigrat cu se jos sa ovim da ovaj vikend napravimo to kako treba. Ako netko moze neka pokusa pronaci negdje listu svih instaliranih app i procesa na cistom android 2.33. Ovo sto mi imamo kao "stock" iz prvog posta nije stock. To je Huawei stavio neke svoje app koje on misli, stavio je svoj launcher itd... I onda je tele2 neke stvari dodao neke skinuo itd... nije to stock. Zelim da napravimo rom koji ce bit sto blizi cistom Android 2.33! Ajd nek netko progugla pliz, mozda ima na Android Developer stranicama al jednostavno ne stignem sad. Ovako nesto: http://www.market4android.com/stock-...-2-1-apps-list Samo za 2.33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Banned
|
e daj ga overclockaj pls! brži je mob pa čmo vidjet ak če bit stabilan! i dodaj adobe flash |
![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
JDM
|
pogledaj kineski 2.3.5 rom i što je iz njega povadjeno, na njemu nemas prakticki nista osim osnovnih stvari... a i mislim da ti je bolje uzeti za bazu roma 2.3.5 verziju nego 2.3.3 ![]() Probao sam stock Huawei 2.3.3 iz prvoga posta i stock Huawei 2.3.5 za kinesko trziste, i 2.3.5 je jednostavno brzi, iako npr u samom benchmarku nema neke razlike, no sam mob radi puno bolje i fluidnije u menijima i slicno... Eto samo dobronamjeran savjet i preporuka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Banned
|
odlicno
Odlicno da si me sjetio. Taj rom imam vec, ima ga za skinut sa sluzbenih Huwaei stranica, ali samo kad ih gledas na kineskom jeziku. I vidio sam odma da je bolji android gore, al me odbilo sto nije bilo Android Market app i bila je masa app na kineskom bas zatrpano. Taj je rom vjerovatno taj kinez preuredio. Tako cemo i mi, odnosno ja ak mi ne pomognete haha ![]() Pazite sad sta mi treba, ovo je lista svih app koje dolaze na ROM-u: AccountAndSyncSettings.apk -> [REQUIRED] ApkBatchInstall.apk -> ??? ApplicationsProvider.apk -> [REQUIRED] AppServer.apk -> ?? Bluetooth.apk -> [REQUIRED] Browser.apk -> [OPTIONAL] Calculator.apk -> [OPTIONAL] Calendar.apk -> [REQUIRED] CalendarProvider.apk -> [REQUIRED] Camera.apk -> [OPTIONAL] CertInstaller.apk -> ??? Contacts.apk -> [REQUIRED] ContactsProvider.apk -> [REQUIRED] DefaultContainerService.apk DeskClock.apk -> [REMOVED] DownloadProvider.apk -> [REQUIRED] DownloadProviderUi.apk -> [REQUIRED] DrmProvider.apk -> [REQUIRED] Email.apk -> [OPTIONAL] FileManager.apk -> [OPTIONAL] FMRadio.apk -> [OPTIONAL] Gallery3D.apk -> [OPTIONAL] GenieWidget.apk -> News and Weather Gmail.apk -> [REQUIRE] Gmail, must have this to create Android Market acc GoogleBackupTransport.apk -> ?? GoogleCalendarSyncAdapter.apk -> ?? GoogleContactsSyncAdapter.apk -> ?? GoogleFeedback.apk -> ?? GooglePartnerSetup.apk -> ?? GoogleQuickSearchBox.apk -> ?? GoogleServicesFramework.apk -> ?? HTMLViewer.apk -> ?? HuaweiBackupV2.1.8.apk -> All Backup HuaweiLauncher2.apk -> HuweiLauncher HWDrmApp.apk -> ?? HwWallpaperChooser.apk -> ?? InConfig.apk -> ?? LatinIME.apk -> [REQUIRED] Launcher2.apk -> [OPTIONAL] LiveWallpapers.apk -> Live Wallpapers LiveWallpapersPicker.apk -> Live Wallpapers Picker MagicSmokeWallpapers.apk -> Some Wallpaper Maps.apk -> Google Maps, removed, can be downloaded from market MarketUpdater.apk -> Market updated will be removed MediaCenter.apk -> ?? MediaProvider.apk -> [REQUIRED] MediaUploader.apk -> ?? MMITest_II.apk -> ?? Mms.apk -> [REQUIRED] MyCalendar.apk -> Calendar Widget MyEmail.apk -> Email Widget NetAssistant.apk -> Smart Traffic Manager NetworkLocation.apk -> NotePad.apk -> OmaDownload.apk -> PackageInstaller.apk -> Install apps from sd card Phone.apk -> PicoTts.apk -> ProjectMenuAct.apk -> Protips.apk -> Service-MultiSNS.apk -> Settings.apk -> SettingsProvider.apk -> SetupWizard.apk -> SetupWizardEx.apk -> SmartcardService.apk -> SocialExt.apk -> SoundRecorder.apk -> Stk.apk -> Street.apk -> Google Street app SystemUI.apk -> Talk.apk -> Google Talk app TelephonyProvider.apk -> ToolBox.apk -> TotemWeather.apk -> probably a widget? TtsService.apk -> UpdataOnline.apk -> UserDictionaryProvider.apk -> Vending.apk -> VisualizationWallpapers.apk -> Something with wallpapers will be removed ![]() VoiceDialer.apk -> VoiceSearch.apk -> VpnServices.apk -> YouTube.apk -> Youtube app Ajd vidite jel znate koja app sto radi, proguglajte pa da vidimo sta se smije vadit. [REQUIRED] znaci da mora bit tamo inace ne radi mob. [OPTIONAL] je da ne mora bit tamo al ce ostat jer nije dobro da mob nema Bluetooth ili neku osnovnu funkcionalnost. AJd vidite sto sto radi pa nadopisite. Cim prije nademo sto mozemo vadit ROM je prije gotov. I svi ga onda mozemo koristit. Ovako sam mogu to danima radit. I daj nadite Hi Space app koja je od njih Hi space? ![]() I na kraju cu na taj kineski rom dodat samo novi android market i nista vise, znaci osnovne app bez sranja i android market. A onda mozemo napravit jos jedan paralelno sa najboljim stvarima. Moze bit framework Munja, i Munja HD ![]() S tim da HD verzija moze imat najbolji browser sa marketa, najbolji file manager, overclock itd itd. Al prvo treba napravit dobru bazu i izbacit sve sto ne treba bit tamo a da bude stabilno. E i daj mi posalji link od tog kineskog roma da vidim tamo sta se moze vadit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Banned
|
dsf
To je to, taj kineski 2.3.5 radim ![]() Sad sam ga stavio, nije uopce zatrpan osim sto ima neke kineske app i nema Android Market sto se lako stavi nova verzija gore. I podrzava nase jezike znaci ima English(Croatian) i Hrvatski. Tek sam ga flashao i zauzima samo 17mb RAM, a slobodno je 143mb RAM ![]() Iz njega pobacat sranja, i stavit Andorid market i to je to. Nego reci mi taj kineski tovj sto imas kad palis mob, kad se boota, koju sliku imas? Jel neku zutu neki kineski znak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
JDM
|
ApkBatchInstall.apk -> ovo mozes maknuti, iako nije losa aplikacija, pomocu nje mozes instalirati vise aplikacija odjednom, meni dobro dodje jer ako stavljam neki drugi rom, pokrenem nju i ona mi skenira sd karticu i instaliram odjednom sve aplikacije koje zelim umjesto jednu po jednu Browser.apk -> [OPTIONAL] - stock browser nisam nikad ni koristio na mobu, operu koristim na kompu vec 7-8 godina, a tako je i na mobitelu ![]() Email.apk -> [OPTIONAL] - ja ga osobno uvijek maknem jer ionako mi je bitno samo da mi mob synca gmail na koji su mi preusmjereni svi ostali mail accounti FileManager.apk -> [OPTIONAL] ostavi ako neces staviti neku drugu app file manager, meni osobno je stock huawei file manager sasvim oke, jednostavniji mi je od root explorera za prckanje po sd kartici naprimjer FMRadio.apk -> [OPTIONAL] neznam iskreno uopce da li postoje alternativne aplikacije za fm radio, ja osobno ga ostavim Gallery3D.apk -> [OPTIONAL] ostavi ako neces staviti neku drugu app za galeriju GenieWidget.apk -> mozes maknut GoogleBackupTransport.apk -> mozes maknuti, ja ga maknem uvijek jer ionako ne radim backup na google servere GoogleCalendarSyncAdapter.apk -> mozes maknuti GoogleContactsSyncAdapter.apk -> mozes maknuti GoogleFeedback.apk -> mozes maknuti GooglePartnerSetup.apk -> mozes maknuti GoogleQuickSearchBox.apk -> mozes maknuti GoogleServicesFramework.apk -> ovo nisam nikad micao, vjerujem da kad bi to maknuo da ne bi radio sync gmaila, a i market vjerojatno HTMLViewer.apk -> mozes maknut, no nije lose ostaviti, mozda nekome zatreba app, HuaweiBackupV2.1.8.apk -> mozes maknut HuaweiLauncher2.apk -> mozes maknut ili njega ili launcher2, jedan mora ostati ipak, ili ako stavljas neki treci launcher za default, onda mozes maknut oba HwWallpaperChooser.apk -> mozes maknut, stock huawei wallpaperi Launcher2.apk -> mozes maknut LiveWallpapers.apk -> mozes maknut, stock live wallpaperi LiveWallpapersPicker.apk -> ovo mozes maknut, no ako netko zeli staviti neki live wallpaper na mob, nece ga moci odabrati... tako da mozda ostaviti pa nek korisnik sam ga makne iz roota ako ne koristi live wallpapere MagicSmokeWallpapers.apk -> mozes maknut, to je live wallpaper Maps.apk -> mozes maknut MyEmail.apk -> mozes maknut NetAssistant.apk -> mozes maknut NotePad.apk -> mozes maknut PicoTts.apk ->ovo nisam micao na kineskom custom romu jer ga tamo nije ni bilo, tako da mislim da mozes micat ![]() ProjectMenuAct.apk -> ista stvar kao i za picoTts.apk Protips.apk -> ovo isto mozes maknut, to je onaj widget sa androidom koji daje savjete kako sta koristit na mobu SetupWizard.apk -> mozes maknut, ovo je wizard za podesavanje moba kod paljenja, ja ga ionako podesim rucno, no mozda zbog manje upucenih korisnika ipak ga ostaviti? SetupWizardEx.apk -> ovo je vjerujem ista stvar, jer meni je na kinezu 2.3.5 custom kada stavim google appse iz recovery-a pokretao dva startup wizarda ![]() SocialExt.apk -> mozes maknut, to je stock widget za social mreze SoundRecorder.ap -> ovu app nisam micao, ali mislim da se moze maknut bez posljedica Street.apk -> mozes maknut Talk.apk -> mozes maknut ToolBox.apk -> widget za switchanje wlan-a, gps i slicno, mozes ga maknut TotemWeather.apk -> stock weather widget, mozes ga maknut UpdataOnline.apk -> za ovo nisam 100% siguran, al to je mislim app za online update od koje ionako nema koristi jer nema novije verzije androida za sonica ![]() VisualizationWallpapers.apk -> mozes maknut Evo gore sam ti stavio sta sam ja uvijek micao sa root explorerom iz romova ![]() link na kineski custom 2.3.5: http://www.4shared.com/file/LfTVAJ2N/1111-2_1_.html Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Registered User
|
Ja sam rootao ovako: Ovo sigurno mora raditi. 1) Dial: *#*#2846579#*#* 2) Go to projectmenu > background settings > log settings > log switch > set Log on 3) Reboot Phone 4) Switch USB Debugging ON 5) Download SuperOneClick v2.3.1 (http://www.multiupload.com/VGCN3ZTFM8) 6) Plug your U8800 into your computer but DO NOT mount SD Card. 7) Run SuperOneClick and press the ROOT Button, and let it do its thing (say yes to install drivers if asked). 8) Your phone should now be Rooted. 9) You can now go back and turn logging off if you want. Postupak za u8800, potpuno isti za u8650. Ovo jednostavno mora. Tu su još driveri koji su meni pomogli (javljao mi je da mi fali to i stalno se smrzavao) http://www.filestube.com/843eac7a21a8c21103e9/go.html i sve što mi je bilo "viška" maknuo sam s "Titanium backup", valjda je stvarno deinstalirao,nema više ikona... ![]() e sad ako netko želi neka proba,zdravo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2011
|
@KeiOffice piše: Browser.apk -> [OPTIONAL] - stock browser nisam nikad ni koristio na mobu, operu koristim na kompu vec 7-8 godina, a tako je i na mobitelu Međutim default browser kada se ide na nekim mrežama na 0.face.... ne skida novac preko 3G dok opera skida. Browser mislim da treba ostaviti, a ako nekome ne odgovara može lako staviti neki drugi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#828 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
2.3.5 koji moddate je offical 2.3.5 ili custom? nisam vidio da ima huaweiew 2.3.5 offical pa pitam -> PicoTTS <- sto se tice picooTTS i TTSservice, to ti je text-to-speech i slobodno makni, jer cisto sumnjam da to itko koristi, ja sam ga redovno micao na GT540, -> Galerija <- ako hoces brzinu, izbaci gallery3d i stavi QuickPic kao defaultnu galeriju, nemjerljivo je brža, pogotovo kad ti se skupi slika -> v6 Supercharger <- također, ukoliko je to temeljeno na custom 2.3.5, treba vidjeti dali podržava init.d skripte i bubunuti v6 supercharger odmah, nema utjecaja dok je cisto, ali kad napunis mob s aplikacijama, od presudne je vaznosti za fluidan i neometan rad -> SoundRecorder <- slobodno ga makni, nema posljedica. -> UpdateOnline <- Također slobodno makni -> VoiceDialer & VoiceSearch <- VoiceDialer i VoiceSearch osim ako ne koristiš glasovno biranje miči, ionako radi kak0 treba jedino sa engleskim jezikom ![]() -> SocialExt.apk & Service-MultiSNS.apk<- ovo isto miči, to ti je onaj huaweiew Social networhing SHIT za facebook i twitter |
![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Banned
|
i daj overclockaj ROM i flashaj! i nemoj micat weather clock Zadnje izmijenjeno od: silvio12. 06.01.2012. u 16:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Banned
|
napredak
Ljudi evo samo da javim kako napreduje, znaci sad sam u procesu skidanja nepotrebnih app, rom funkcionira samo jos gledam i testiram sve app koje ima na sebi stock i bez kojih moze radit. Cilj je skinut svo smece sa njega ali ostavit da mobitel bude funkcionalan. Tipa moramo ostavit email, ili recimo skinut cemo live wallpapers ali cemo ostavit livewallpaperpicker da ljudi ako zele mogu sami skinut live wallapapere. Sve applikacije koje se mogu skinut sa Android Marketa ce bit skinute jer nema smisla da dolazi youtube app ako ju netko ne zeli koristit, a tko zeli lako ju skine sa neta. Tipa neki widgeti ili backup applikacije koje dolaze sa mobom ali ju cisti android nema na sebi. To nam ne treba, to svatko moze sam za sebe skinut ako mu treba. Kad poskidam sve app koji su nepotrebni onda cu samo dodati Android market, i to zadnju verziju, ne kako je na stock da imas staru verziju pa se on sam update-a. I na kraju jos samo dodati boot screen neki lijepi a ne ona zuta slova kako ima taj kineski rom. Rom po kojem radim je ovaj: http://www.huaweidevice.com/cn/downl...oftid=NDA2Mzg= To je rom koji je napravio Huawei, samo to je nova verzija rom-a. Android 2.3.5 je to. A mi imamo 2.3.3 zato sto je tele2 uzeo te mobove prije ove 2.3.5 verzije i njega dodatno prilagodio znaci skinuo kineske app dodao youtube ili facebook ili sto vec ima gore. Znaci radi se po sluzbenom romu kojem ce se samo maknut nepotrebne app. E onda cete ga dobit svi na testiranje, tocno cemo pratit i napisat tu koje app ima rom default, 82 ih je, i koje su skinute, pa ako cete trebat neke mogucnosti ili ako bude nekih problema lako skinemo jos koju ili vratimo neku koja fali. I onda kad bude taj rom stabilan a nema razloga ne bit, jer je stock ![]() onda cemo napravit jos jednu verziju rom-a koja ce bit sa svim najboljim app, sa mogucnoscu overclocka itd itd... Ako znate sto koji app radi samo napisite da mi bude lakse, jer jako je vazno da za svih 82 app koje su tamo tocno znamo sto koja radi i da znamo koje mozemo sa sigurnoscu skinut a koje moramo ostavit. Ovaj rom po kojem se radi je sluzbeni i bolji od onog stock rom-a iz prvog posta jer podrzava nas jezik za razliku od prvog, i zato sto je nova verzija androida gore, a tele2 taj rom nije vjerovatno stigao prilagodit jer nemam pojma zasto vjerovatno im se nije dalo kad vec imaju funkcionalni stari rom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Banned
|
rom
ROM po kojem radimo ima ovih 82 app instaliranih: 116114_huawei_U8650_0815.apk AccountAndSyncSettings.apk AIMail_Android_V349a_purple.apk AllBackup.apk AndroidQQ2011_beta1_perfect_huawei_commonDebug.apk ApkBatchInstall.apk ApplicationForCustomize.apk ApplicationsProvider.apk AppServer.apk Bluetooth.apk Browser.apk Calculator.apk Calendar.apk CalendarProvider.apk Camera.apk CertInstaller.apk ChnUnicomAutoReg.apk Contacts.apk ContactsProvider.apk DefaultContainerService.apk DeskClock.apk DocumentToGo.apk DownloadProvider.apk DownloadProviderUi.apk DrmProvider.apk Email.apk FileManager.apk FMRadio.apk Gallery3D.apk GlowJeweled_240x320_v1.0_s0.9.5_HW0P0N60000.apk HTMLViewer.apk HuaweiLauncher2.apk HWDrmApp.apk HwIME.apk HwIMETutorial.apk HwWallpaperChooser.apk InConfig.apk iReader_huaweiU8650_0823.apk LatinIME.apk LiveWallpapers.apk LiveWallpapersPicker.apk LuckyMedia.apk MagicSmokeWallpapers.apk MediaCenter.apk MediaProvider.apk MMITest_II.apk Mms.apk MyCalendar.apk MyEmail.apk NetAssistant.apk NotePad.apk OmaDownload.apk PackageInstaller.apk paopao_playPlus240320.apk Phone.apk PicoTts.apk ProjectMenuAct.apk Protips.apk QuickSearchBox.apk Renren_Android_1.7.1.29.apk SdkSetup.apk Settings.apk SettingsProvider.apk sina_news_v1.0.1.apk SmartcardService.apk SogouInput_android_oem_huawei_0_5_0_0_0_16238.apk SoundRecorder.apk Stk.apk StkLauncher.apk SystemUI.apk TelephonyProvider.apk ToolBox.apk TotemWeather.apk TtsService.apk unicomclient_HW_U8650.apk UpdataOnline.apk UserDictionaryProvider.apk VisualizationWallpapers.apk VpnServices.apk weibo2.0.4_huawei_518.apk wostore.apk youku.apk Ona lista u postu prije je za stari rom, taj je iz australije i nema nas jezik, i stari je android, ovaj je sad zadnji koji je huwaei napravio pa cemo po njemu radit. Pa ajde ako vidite da znate sta koja app radi napisite da znamo, ja cu sad pogledat stare postove gdje su ljudi super objasnili sto koji app radi i koji je potreban. Ja imam ovaj mob 3 dana i jos sam nov sa androidom pa ne znam tocno koje su najbolje app i koje su app koje su samo app a koje su dio Android frameworka to ce ljudi koji koriste androdi duze bolje znat... Idem na posao pa se javim jos danas za par sati kad napravim verziju 1.0 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Banned
|
a jel če bit onaj nadzor na nad napajanjem kad povučeš ono za obavijesti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Banned
|
napredak
Evo samo da javim napredak ![]() ROM radi ovo je druga verzija, pazi sad, kad se stavi rom zauzima 10mb RAM a slobodnih je 151mb RAM ![]() I sto je jos najbolje jos uvijek ima mjesta za napredak. Sva kineska sranja su maknuta ![]() Jos cu maknut: AppInstaller SmartTraffic WeatherClock i skinut cu Huwaei Launcher, iako je puno lijepsi od Android Launchera mislim da je bolje ostavit original Android pa tko hoce skine njihov ili Launcher Pro ili Go Launcher EX itd... Recite ako mislite da treba ostavit Huawei Launcher. To su sve app koje se pokupe preko Android marketa. Sto je najbolje na mobu nema niti jedne Google Applikacije, jer ovo je kineski rom a kinezi su dosta zajebani prema zapadu, americi i europi. Kineske vlasti su jako oprezne prema socijalnim mrezama tipa Facebook, Youtube, Google... ne zele da te americke i europske korporacije nadziru njihove ljude, gledaju njihove statuse itd. Tako su u kini recimo zabranjee stranice: Facebook, Youtube, Google Plus, Google App Engine, Wordpress cms im je zabranje i jos dosta toga ![]() A za nas je to dobro jer nema dodatnih google sranja. Tko voli ima Market i skida si sto voli, a poslije je ideja da sklopimo na jedno mjesto sve najbolje app i napravimo ultimativni Sonic ROM ![]() Ovaj rom se sad ravno nakon sto ga se stavi na mob, nema setup wizarda nego ravno ide u mob i od tamo se moze podesit sve. A zato recimo ne zahtjeva na samom pocetku da se upisuje google account za Market pa se to sve moglo uklonit... Evo sad jos neke stvari slozim i dobit cete danas prije ponoci prvu verziju koja ce bit jako stabilna, sa svim izmjenama evidentiranim pa da svi mozemo gledat sto je maknuto i sto bi se jos moglo maknut ili trebalo vratit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Banned
|
root?
E pitanje za vas, hocete da ovaj prvi rom koji ce bit cist, da bude rootan ili da ga ostavim zakljucanog? Ja bi ga rootao al posto je ovo kao stock rom mozda bolje ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
ako mozes promjeni i boot image, ovaj bjeli kineski je fakat njesra |
![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
gle, ako već radiš, napravi jedan stock zaključan, radi garancije.. pa napravi jedan rootan, sa svim maknutim.. i treći sa nekim dodacima, koje kaniš ostaviti, tj koje otprilike ti koristiš... i da, ja brijem da sam ja puknul kineza gore al meni se nikakvi kineski znak ne pojavljuje... sad, možda nisam dobro očistio cache ili neš drugo... jer ostao mi je CW v5 gore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#840 | |
JDM
|
Napravi taj rom da bude rootan, jer iskreno mislim da nema smisla radit custom rom koji nije rootan... mislim kako bi objasnili u servisu zasto rom nema gomilu aplikacija sa kojima inace dolazi a kao nije rootan i slicno... I moje misljenje je da bi svakako trebao sloziti oc kernel za ovaj 2.3.5 rom, jer iskreno, ovo sto sada radis vec postoji, nemoj me krivo shvatiti, ne pljujem po tvome radu, dapace, jako mi je drago sto se jos netko nas sa vise znanja zeli poigrati sa izradom custom roma za sonica, no custom kinez 2.3.5 koji je vec ociscen od manje vise svega i radi odlicno i stabilno vec postoji, no 2.3.5 sa mogucnoscu clockanja bi bio pun pogodak, barem sto se mene osobno tice, jer clockanjem proca se poboljsavaju i sposobnosti grafickog cipa i to se onda osjeti vec u igrama naprimjer ![]() Preporucam ti da probas aplikaciju Spare Parts sa marketa, na cyanogen modu dolazi stock ta aplikacija, a omogucava pristup nekim postavkama koje su inace sakrivene ![]() Za potrebe servisa najbolje na mob puknite originalni huawei 2.3.3 rom koji je na huawei-jevim engleskim stranicama i tu vam nemaju sta u servisu prigovarat, sve ostalo je ako prodje prodje po mom misljenju... @ T0mB1ll, ako si stavio custom kineza 2.3.5 za kojega sam ja stavio link u temu, taj nema taj boot logo sa kineskim znakovima, ustvari da i to rascistimo, taj znak je logo od kineskog operatera ako se ne varam ![]() Edit: Citiraj:
u settings-application settings-running services mozes vidjeti koliko ti je rama slobodno a koliko zauzeto ![]() custom kinez 2.3.5 kojega ja koristim nakon instalacije ima oko 100 mb rama slobodno, sto je odlicno, pretpostavljam da je i tvoj rom sada tu negdje buduci je isto gomila bloatwarea povadjena van. Zadnje izmijenjeno od: KeiOffice. 06.01.2012. u 21:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|