|
![]() |
#721 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
A koliko je brzi sa HT-om? Ne, nije duplo. Moze biti NESTO brzi, i to pod uvjetom da zakucava sve jezgre, bas zbog toga sto HT radi. Ali, ako imas 2/4-core CPU sa HT-om i single-trheaded aplikaciju, NECE biti brzi. I NECE biti 2x brze sa HT, vs. non-HT. HT omogucava 'virtualne' CPU-ove, no u konacnici sve ide na 'pravi' CPU core. HT medjutim omogucava brze switchanje taskova, i ako neki thread koji je na CPU-u ceka na nesto (npr. dovlacenje podatka iz memorije) da dotle drugi task se odradi, umjesto da 'ceka'. Dakle, da.. HT moze nesto ubrzati neke stvari, ali ni priblizno ne na nacin koji neki ljudi to reklamiraju ili prikazuju. Downside HT-a je veca potrosnja struje i vece temperature CPU-a, tako da je konacni gain poprilicno uptitan (stovise, neke aplikacije cak i losije rade sa HT-om). |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Sasvim dovoljno (30-50% u renderingu sa multithreadim aplikacijam) da ga netreba gasiti ako komp sluzi za ikakav ozbiljiji rad a ne samo za igranje ili jos gore samo za surfanje, word i slicne aplikacije koje ne koriste ni pola jezgre ako treba a ne sve + threadovi (oliti "dretve" po 'rvacki ![]() ![]()
![]() |
#724 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() P.S. ako bass zelis vidjeti evo sjedni u auto/vlak/avion i dodji kod mene u kuci (il u firmu) pa cu ti pokazati na render masinama (njih 5) razliku eto da it uljepsam Bozic pda da i ti nesto vidis sto bi bas "zelio" vidjeti ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#725 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Dakle... ja nisam tvrdio da sa HT-om nema nikakvog ubrzanja. IMA, ali samo kod multithreaded aplikacija koje traze vise threadove nego sto ima core-ova. A ubrzanje je zbog razloga koje sam vec naveo. No, to nije 'pravi' dodatni core, i samim time ubrzanja jako ovise o tome sto se vrti. Eto i nekih primjera ubrzanja gdje ima, ili nema: http://www.anandtech.com/show/3871/t...ins-in-a-row/8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja ne vjerujem previse u ivy procesore I sumnjam da cemo imat multi preko 60. (ljudi hallo, govorimo o preko 6000 MHz)Vrh po meni ce biti 55-56 ako I toliko. GEN3 ploce imaju podrsku za PCI-e 3.0. Mislim da ih ne treba kupovat, jer su u startu dosta skuplje a Taj pcie ne radi na 3.0 bez odgovarajuceg proca I odgovarajuce 3.0 grafe.. zazivit ce mozda tek u x79 plocama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
kaj uzet, ASUS P8Z68-V (B3) ili ASUS MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 ?? ja za sad primjecujem da jedino kaj gene nema je stari PCI konektor... a vidim da ima bolju zvucnu... razlika u cijeni mi uopce nije bitna, znaci gledajte kaj se dobije a kaj gubi a ne omjer cijene i dobivenog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
DD9512
|
Ako ti novac ne igra, ja bi išao na maximus IV gene-z/gen3. Ja sam ju htio uzet, ali nije mi bila dobavljiva. Općenito su razlike između asusovih ploča minimalne, što se kvalitete tiče. Gen3 ti sigurno ima pcie 3.0, a ova druga nema. I maximus ti je microatx, jako je malih dimenzija. Zadnje izmijenjeno od: dean225. 25.12.2011. u 19:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Premium
|
Citiraj:
a nis, bum onda uzeo maximusicu, jer mi se sviđa, ima odličan bios + dobra serijska zvucna... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
The Core i5-2550K, which has been talked about for the past few weeks, is one of these three models that will lack iGPU. This chip is geared for overclocking, as it features an unlocked base clock multiplier. Novi intelovi SB procesori bez iGPU
![]() |
#736 | |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#737 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Sve ovisi o oc potencijalu i o cijeni. Ako cijena bude manja od 2500K a oc potencijal isti ili bolji, nema razloga zašto ti procesori nebi našli mjesto u konfiguracijama. Svejedno valjda 90% ljudi koji imaju taj proc imaju zasebnu grafičku karticu.
![]() |
#738 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Bas to sto pupo kaze.Ja prvi nemam vga izlaz na maticnoj i ne koristim igpu tako da meni prvom nije potreban . A govoriti o stednji kraj gtx 480 je ![]()
![]() |
#739 |
DD9512
|
Dobro na štednju ne treba gledat.. iako recimo kod mene igpu radi stalno, iako je monitor spojen na nvidiu, ona je u sleepu stalno. ![]() Zadnje izmijenjeno od: dean225. 30.12.2011. u 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
to stoji ali to je jedan veliki AKO. manja potrošnja i manje zagrijavanje se mogu očekivati ali pitanje je koliko će to zaista biti izraženo i hoće li imati utjecaja na išta. isto je i sa cijenom koja će biti glavni faktor. bilo bi super kad bi cijena bila 200-300 kn niža od sadašnjeg i5-2500k ali nekako mislim da će biti tek simbolično niža. ja se i dalje dam kladiti da imaju defektnih jezgri pa žele prodati te procesore ako već mogu dok ne dođe Ivy
![]() |
#741 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Dosao u Links noci processor INTEL Core i5 2380P BOX, s. 1155, 3.1GHz, 7MB cache, Low Power, Quad Core. Dvoumim se sa Procesor INTEL Core i5 2400S BOX, s. 1155, 2.5GHz, 7MB cache, GPU, QuadCore Koji je bolji za gamimg ? Cijena je identična za oba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#745 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Nije pogresno napisan takt, a procesor nije 2400 nego 2400S, low-power verzija. Posto se ionako svi mogu undervoltati, bolje je uzeti 2380P, 2400 bez GPU-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ti P procesori su preskupi za ono kaj nude. Od svih tih zajkljucanih i5 SBa jedino najjeftiniji ima nekakvog smisla a to je u Linksu 3210. Ove S varijante isto nemaju previse smisla jer su im perf. dosta skresane i za gaming konfu su los izbor.. Nije ni HD2000 za odbacit i dobro dode u nuzdi. Mislim da je u mom g530 i vrti igre iznenadujuce dobro u 720p.. Koliko sam skuzio svaki P procesor ima integriran IGP ali je neaktivan. Nema razlike izmedu nekog 2500k koji radi sa nekom grafickom i 2550k sa istom. U oba je IGP i u oba je neaktivan, oba se isto griju i traze isto struje. Nema raloga da ce 2550 bit u prednosti kaj se OC tice, bar mislim da je tako. Vjerojatno su to procevi koji su u startu imali sheban IGP i umjesto u smecu zavrsili kao ti novi.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 01.03.2012. u 21:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
ljudi dal core temp dobro pokazuje temp na mojoj konfi <--- pokazuje mi da temp naraste do 98 dok igram, nije klokan i gore je stock cooler, i u Uefiju mi pise 98 cijelo vrijeme edit: dok je komp u windowsima temp je oko 45, speedstep je iskljucen, znaci radi na 3.3ghz edit: riješeno, nije sjeo cooler dobro... -.- Zadnje izmijenjeno od: TDK. 11.03.2012. u 19:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#750 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.asrock.com/mb/overview.as...Specifications http://www.hardwarelook.com/images/u..._gold_caps.jpg ![]() edit: pupo me prestigo :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|