Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 26.12.2011., 20:57   #961
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
MUP ta asusica ti je vrlo dobra i odlična čak.. ali možeš poslusat i mrvu, dobro govori..
Kristijane, kada se kupuje takav komp onda se zna updateat bios.. štoviše na toj ploči bios updateas iz samog biosa clickom misa.. sve što trebaš je stavit zadnji bios na stick, ostalo će sve sam bios napravit. A tko zna koliko dugo je ta matična bila u trgovini, pa je došla tebi u ruke sa vjerovatno prvim biosom.. svakako napravi update biosa prije nego ju vratis, jer će ti to oni napravit i vratit ploču nazad ako to riješi problem... A ti za to vrijeme nećeš imat komp..
Matičnu sam dobio pogreškom .
Naručio sam extrem3 a dobio extrem4 i neznam nakon godinu ili više da se dogodio kvar kako bih pravdao extrem4 matičnu ako je na računu extrem3 .

Da bih to sve izbjegao vratio sam im ploču i objasnio da su mi poslali krivu .
Vidim da je forum pun ASROCK extrem4 matičnih ploča , toliko su dobre da su članovi prepoznali njihovu kvalitetu pa dobavljači ne mogu pokriti ogromnu potražnju za istom.

Slobodno kupujte extrem4 i flashajte bios do besvijesti svaki dan ako hočete , meni treba ploča koja radi odmah i sad i ne želim se zamarati sa dječjim bolestima hardvera .
To je stvar principa .
Ne voli svatko malo-malo prčkati po komponentam jer im nešto ne radi kako treba (svaka čast onima koji to vole i žele) ja ne želim .
Ako se ovako nastavi bios će izlaziti jednom mjesečno kao drajveri za ati .

Napravio bih i ja updejt biosa (nerado) ali i tako sam morao vratiti tu matičnu .

Sada me baš zanima koliko će se ljudi sa ovoga foruma odlučiti na kupovinu ove matične i kakva će iskustva s njom imati ( kada je tako uber super dobra i PREKRASNO izgleda što je najvažnije , čak sam razmišljao da je ostavim kod sebe na zidu i gledam svaki dan tu ljepotu ).
Kristijan1 je offline  
Staro 26.12.2011., 22:56   #962
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Daj malo prošeći vani i ohladi se. Kao da u životu nisi nikad dobio ili čuo da je netko dobio out of the box neispravan komad hardvera.

A to koliko ih ima je također način razmišljanja na razini djeteta od 7 godina. Pa koliko ima Gigabyteovih Z68 ploča ovdje po forumu? Ili Asusovih?
Koliko ima Asusovih LGA1155 Sabertooth ploča tu na forumu? Znači li to da nisu dobre ili kvalitetne jer ih ljudi nemaju?

Pobrao si primjerak koji je bio metak i kaj onda. Zato i postoji garancija.

Zamisli da si uzeo ploču koja košta dva puta više pa da ne radi kako treba, ili procesor. Ili da uzmeš napajanje od soma kuna iz kojeg ispadaju šarafi ili je out of the box mrtvo.

A kada si dobio krivi model mogao si odma javiti trgovini da su isporučili krivi artikl. Ne kužim čemu u priču sad to uplićeš. Zar ti je ASRock kriv što si dobio krivu verziju?

A vezano za dječje bolesti, uh pa toga ima svaki brand s hrpom svojih modela. Pa i sam Intel je izbacio poluproizvod od chipseta.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 26.12.2011., 23:12   #963
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Pusti ga. Vidiš da neće nego ide po svome.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline  
Staro 27.12.2011., 00:16   #964
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Daj malo prošeći vani i ohladi se. Kao da u životu nisi nikad dobio ili čuo da je netko dobio out of the box neispravan komad hardvera.

A to koliko ih ima je također način razmišljanja na razini djeteta od 7 godina. Pa koliko ima Gigabyteovih Z68 ploča ovdje po forumu? Ili Asusovih?
Koliko ima Asusovih LGA1155 Sabertooth ploča tu na forumu? Znači li to da nisu dobre ili kvalitetne jer ih ljudi nemaju?

Pobrao si primjerak koji je bio metak i kaj onda. Zato i postoji garancija.

Zamisli da si uzeo ploču koja košta dva puta više pa da ne radi kako treba, ili procesor. Ili da uzmeš napajanje od soma kuna iz kojeg ispadaju šarafi ili je out of the box mrtvo.

A kada si dobio krivi model mogao si odma javiti trgovini da su isporučili krivi artikl. Ne kužim čemu u priču sad to uplićeš. Zar ti je ASRock kriv što si dobio krivu verziju?

A vezano za dječje bolesti, uh pa toga ima svaki brand s hrpom svojih modela. Pa i sam Intel je izbacio poluproizvod od chipseta.
Rekao sam da sam razočaran i nezadovoljan sa situacijom jer mi je ploča bila neispravna .
Kažeš da sam dobio neispravan primjerak i da me treba boliti neka stvar radi toga , možda me i ne dira to previše kako se čini po mome pisanju ali mi nije jasno zašto ti Wolverine namečeš stav da je normalno biti cool kada dobiješ neispravan komad hardvera.
Možda bi se ti trebao malo ohladiti i izaći van na svježi zrak .
Što se tiče razmišljanja , na razini djeteta od 7 godina i ono zna da je neprimjereno i nekulturno potcijenjivati i omalovažavati druge , a ti to počesto činiš svojim nastupima i izjavama po forumu .
Nažalost ovaj moj post ide u OT , ali morao sam reagirati na ovakve tvoje istupe i podcjenjivački ton te nametanje stava da si ti jedini u pravu a ja nemam pravo da iznesem svoje mišljenje i negativno iskustvo u ovom slučaju sa Asrock matičnom .
BTW stotine ljudi se žali po forumima na probleme sa istom valjda i to ide u prilog mojoj tvrdnji .
Želio sam samo iznijeti moje iskustvo i podijeliti sa ostalim članovima ali sam ismijan .
Ja i ne tvrdim da imam znanje kao uvaženi članovi ovoga foruma ali to ti nebi trebalo davati za pravo da se postavljaš svisoka i daješ takve komentare kave već daješ .

Nadam se da sam barem imalo nekome pomogao u promišljnju koju ploču kupiti .
U srijedu mi dolazi Asrock extrem3 gen3 pa ću podijeliti s onima koje to bude zanimalo svoja iskustva oko te ploče .
Kristijan1 je offline  
Staro 27.12.2011., 00:48   #965
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
svaka ti čast dečec, znači po tvome bi svi trebali stat na tvoju stranu i s tobom zajedno popljuvat As Rock zbog jedne ploče za koju se nisi ni potrudio staviti bios ili barem dokučiti u ćemu je problem, @Wolverine ne potiče to da te boli pipi ak si dobio nešto što ne radi nego ti veli da nisi ni prvi ni zadnji, a ti stvaraš strku i žališ se tu ko dijete od 5 godina kao da će ti to nešto pomoći, kupio si ploču, i nisi se htio zajebavat s njom-ok, onda fino imaš garanciju vrati ploču i to je to, a ima ti se pravo odnositi s visoka jer su ti postovi krajnje tupavi. Pričaš tu da nisi ti osoba koja će na novoj matičnoj nešto prčkat, stavljat bios itd itd, a slijepac bi fleshao matičnu za 10 sekundi, kamoli normalan čovjek.
lolofuxy je offline  
Staro 27.12.2011., 01:04   #966
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Evo, mene je recimo jebala moja p55 ud3 na početku isto dok nisam flashnuo bios.....sad radi normalno već 2 godine....trebam li zato možda nikad više ne kupiti gigabyte matičnu?
raliSHA je offline  
Staro 27.12.2011., 01:33   #967
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Citiraj:
Autor lolofuxy Pregled postova
svaka ti čast dečec, znači po tvome bi svi trebali stat na tvoju stranu i s tobom zajedno popljuvat As Rock zbog jedne ploče za koju se nisi ni potrudio staviti bios ili barem dokučiti u ćemu je problem, @Wolverine ne potiče to da te boli pipi ak si dobio nešto što ne radi nego ti veli da nisi ni prvi ni zadnji, a ti stvaraš strku i žališ se tu ko dijete od 5 godina kao da će ti to nešto pomoći, kupio si ploču, i nisi se htio zajebavat s njom-ok, onda fino imaš garanciju vrati ploču i to je to, a ima ti se pravo odnositi s visoka jer su ti postovi krajnje tupavi. Pričaš tu da nisi ti osoba koja će na novoj matičnoj nešto prčkat, stavljat bios itd itd, a slijepac bi fleshao matičnu za 10 sekundi, kamoli normalan čovjek.
Razlog zašto nisam stavio drugi bios mogao si shvatiti da si pažljivije čitao što sam pisao .
Nisam htio jer je ploča poslana pogreškom i nije moje vlasništvo (nije ona koju sam ja naručio) i danas-sutra u slučaju kvara nevjerujem da bih dobio garanciju jer tko bi dokazao za npr. godinu da su mi poslali krivu matičnu , jer na računu je drugi model .
Ako je ploča ispravna tj. samo treba drugi bios onda će to napraviti njezin novi "pravi" vlasnik.
Želio sam ukazati da matična sa njezinim tvorničkim postavljenim biosom ne radi kako treba tj. da ima određenih problema sa kompatibilnošču .
O tome da se zna zalomiti neispravan komad hardvera nemorate mi vi pričati i prosvijetljavati me jer na to nisam niti želio skretati pažnju i to je svima razumljivo (moguće da ste me krivo shvatili ) ili namjerno niste željeli shvatiti bit mojih postova .
lolofuxy kažeš da pišem tupave postove a ti se stavljaš u ulogu odvjetnika punoljetnom članu "Wolverinu" i misliš da mu činiš uslugu ?!
Vjerujem da za to nema potrebe i da se on sam može izjasniti i ako je potrebno odbraniti iako ga ja osobno nisam i nemam namjeru napadati .
Samo ne želim onakvu vrstu konverzacije i postavljanja .
Što god nakon ovoga mog posta vi napisali ja vam više neću odgovarati bili postovi pozitivni ili negativni jer ovo prelazi u privatnu raspravu a to nije cilj ove teme .
Kristijan1 je offline  
Staro 27.12.2011., 05:04   #968
tigerija
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
E ljudi, zanima me ako updejtaš bios i npr. nestane struje ili nešto drugo, te dođe do kvara na matičnoj. Jel moguće potvrditi garanciju?
tigerija je offline  
Staro 27.12.2011., 08:36   #969
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor tigerija Pregled postova
E ljudi, zanima me ako updejtaš bios i npr. nestane struje ili nešto drugo, te dođe do kvara na matičnoj. Jel moguće potvrditi garanciju?
Ukoliko nema fizičkog oštećenja da, garanciju će ti priznati.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 27.12.2011., 08:53   #970
mr Rockwell
Premium
Moj komp

mr Rockwell's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Sto se tiče ove debate oko Asrock e4 gen3. Pošto sam u procesu kupnje nove konfe asrock mi je bio prvi izbor (dobra future proof ploča sa pravim 3.0 chipom, koja izgleda vise nego dobro sto mi je dosta bitno jer volim da mi hardver u kucistu lijepo izgleda) sve dok se nisam malo bolje informirao o ploči. Vdim da po raznim stranim forumima ljudi imaju stvarno dosta problema. Jedan od foruma koji ima relativno puno korisnika ove ploče.
http://www.xtremesystems.org/forums/...4-thread/page8
Kako god ipak je u današnje vrijeme normalno kada dobiješ ploču ili bilo koji dio hardvera da zanemaras drivere/bios koje dobiješ uz ploču skineš najnovije. U drugu ruku ipak je čovijek dobio krivu ploču koju nije naručio, ako je zato vraća to je ok. Ali nikako se ne slažem da ploču treba totalno otpisati na konto jednog neugodnog iskustva bez pokušaja da je navedena "oživi".
Ja osobno uzimam Asrock fatal1ty z68 professional gen3. Jedino što bih volio da pci slotovi ne rade 8x 8x u sli-u nego kao na gigabyte pločama 16x 16x ali s druge strane tu je pci 3.0 koji je odlučio u korist asrocka.
mr Rockwell je offline  
Staro 27.12.2011., 09:00   #971
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor tigerija Pregled postova
na novim pločama je ovo skoro pa nemoguće. ploče imaju nešto ala Crashfree BIOS ili BIOS recovery tako da se to nemre dogoditi. osim ako si poseban specijalac
Brko je offline  
Staro 27.12.2011., 09:02   #972
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Nisam htio jer je ploča poslana pogreškom i nije moje vlasništvo (nije ona koju sam ja naručio) i danas-sutra u slučaju kvara nevjerujem da bih dobio garanciju jer tko bi dokazao za npr. godinu da su mi poslali krivu matičnu , jer na računu je drugi model .
khm, onda moram pitati - zasto si uopce isao slagati komp kad si vidio da nije to da ploca koju si narucio?
naravno, jer je bolja, ako se pokaze sve ok s plocom, zadrzat ces ju. ono, prakticki normalno, tko to nebi napravio u danasnjem svijetu.........

nego, ja te razumijem sto ti zelis reci, no nazalost nije sve tako crno-bijelo kako ti postavljas. ti zelis out-of-box da sve radi podmazano 5/5, i to je to. nazalost, kod hardveraja sam ja (a vjeruj mi i dobar dio ovdje ljudi) jos davno davno (negdje proslog tisucljeca) naucio da poneke stvari ipak treba znati odraditi, i da se neke stvari ne mjenjaju vec puno godina.
a to je upravo update biosa, update firmwarea, update drivera. zamisli veselja koje je meni bilo s pioneer dvd przom (mislim 109 model) jos prije pun kufer godina, kucka przi samo -R medije. +R sprzi, no nema sto ocitati s njega. rjesenje - flash firmware koji je trajao cca minutu, nakon toga je godinama przila na svakakva smeca i citala svakakva smeca.

bios isto tako, evo ti moje p35 ds3l. ploca kad je izasla je kuzila ondasnju 775 ergelu, naknadno su izasli pentiumi e2xxx i e5xxx. fino ja sebi piknuo e5200 koji inace ima mnozitelj od 12.5, i problematika - bios ne moze vidjeti takav mnozitelj. rjesenje - update biosa i to u danasnje vrijeme drito pod vindovsima ili s usb sticka je moguce, nema potrebe za jebenim flopijem i gledati hoce se usrana disketa zblesirati.

tako da ponavljam, ti kao kupac imas pravo ocekivati platio - hocu da radi, no svaka ozbiljnija trgovina ce ti reci da ovo uopce nije krivica niti samog prodavaca niti proizvodaca. jednostavno svrha update biosa jest upravo u tome - kada nesto ne radi kako treba - tek onda se radi update. sto je u tvojem slucaju itekako bila potreba.
istina, ti si imao malo tricky situaciju jer nije to ta ploca koju si trebao dobiti pa mozes biti nezadovoljan sto ti ne ostaje jaci model, ali iskreno (nemoj krivo shvatiti) bi volio i da s ovom maticnom koja dode bude isti problem. pa kad napravis flashanje i nakon toga 99% bude sve sljakalo kako treba, vidjet ces koliki je to "posao" .

Burko je offline  
Staro 27.12.2011., 09:09   #973
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
ali mi nije jasno zašto ti Wolverine namečeš stav da je normalno biti cool kada dobiješ neispravan komad hardvera.
Nisam rekao da je to cool, rekao sam da je na žalost normalna stvar. Pobogu pa i sam sam znao dobit out of the box neispravan komad hardvera i umjesto da ovdje pišem balalajke otišao sam ga reklamirati i mirno.

Dobio sam i7 860 koji je bio mrtav, da li je to onda loš procesor? Nema ga puno ljudi na forumu, ja sam ga dobio mrtvog, mora da je loš.

Cijela jedna serija Seasonic napajanja je dolazila kod nas na tržište neispravna, je li Seasonic loš brand?

Citiraj:
Možda bi se ti trebao malo ohladiti i izaći van na svježi zrak .
Što se tiče razmišljanja , na razini djeteta od 7 godina i ono zna da je neprimjereno i nekulturno potcijenjivati i omalovažavati druge , a ti to počesto činiš svojim nastupima i izjavama po forumu .
Samo pišem u tonu na koji i ti pišeš. Ne omalovažavam te nego samo zaključujem na temelju tvog pisanja.

A što bi drugo zaklljučio od osobe koja za kvalitetu proizvoda, koji je btw friški na tržištu u doba recesije, uzima u obzir njegovu brojnost na jednom forumu u HR.

Je li Seasonic X serija loše napajanje zato što ih ovdje na forumu ima svega par ljudi?

Citiraj:
Nažalost ovaj moj post ide u OT , ali morao sam reagirati na ovakve tvoje istupe i podcjenjivački ton te nametanje stava da si ti jedini u pravu a ja nemam pravo da iznesem svoje mišljenje i negativno iskustvo u ovom slučaju sa Asrock matičnom .
Nitko nije rekao da nemaš pravo iznijeti iskustvo i mišljenje ali brate daj ga temelji na normalnim činjenicama a ne na tome koliko tih ploča ima na pisiekspertu

I daleko od toga da sam jedini. Koliko vidim dosta se ljudi javilo na tvoje postove s kontrom.

Citiraj:
BTW stotine ljudi se žali po forumima na probleme sa istom valjda i to ide u prilog mojoj tvrdnji .

Ide u prilog do te mjere da postoji dosta ljudi koji imaju probleme. No vidi vraga imaju ih i sam hrpom drugih proizvoda drugih brandova. Vjerovao ili ne ali čak i na Gigabyte/Asus forumima imaš gomile tema o problemima s njihovim pločama.

Googlaj Gigabyte + infinite loop.
Ili bolje Asus ima zbilja prvoklasan forum, baci oko na broj tema o problemima s pločama. Da li je to znak da su im ploče govno? Nije, daleko od toga, imaju ponajbolje ploče a gle opet na desetke stranica tema.

Asus P67 Saertooth
Asus Z68-V Pro
Asus Maximus Extreme IV-Z

Danas je normalno flashat bios, zato to i jest tako jednostavno. Danas je važno biti prvi na tržištu pa makar izbacio i zelen proizvod. Kao što rekoh pogledaj samo P67 čip, pa i x79 koji nije ono što je trebao biti. No opet to tebi nikako nije jasno jer na svaki prijedlog o flashanju odgovarao si kako to nije rješenje problema, te da je to znak da je ploča loša/neispravna. Na stranu sad dio o tome kako si dobio krivi proizvod. Jer i ovu koji ćeš dobiti je poželjno flashat na zadnju verziju ako već neće biti na zadnjoj verziji BIOS-a.

Citiraj:
Želio sam samo iznijeti moje iskustvo i podijeliti sa ostalim članovima ali sam ismijan .
Nisi ismijan. Samo ti je rečeno da imaš krivi stav. A to što si ti to pogrešno protumačio je drugi par rukava.

Citiraj:
Autor mr Rockwell Pregled postova
Ja osobno uzimam Asrock fatal1ty z68 professional gen3. Jedino što bih volio da pci slotovi ne rade 8x 8x u sli-u nego kao na gigabyte pločama 16x 16x ali s druge strane tu je pci 3.0 koji je odlučio u korist asrocka.
Na niti jednoj Z68 ploči PCI-E utori ne rade na x16 + x16 osim ako nema dodatni kontroler. Kontrolira ih procesor a on raspolaže samo sa 16 stazica za ta dva utora.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.12.2011. u 09:19.
Wolverine je offline  
Staro 27.12.2011., 10:02   #974
mr Rockwell
Premium
Moj komp

mr Rockwell's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Na niti jednoj Z68 ploči PCI-E utori ne rade na x16 + x16 osim ako nema dodatni kontroler. Kontrolira ih procesor a on raspolaže samo sa 16 stazica za ta dva utora.
Hm onda sam ovo krivo protmačio.
Expansion Slots
  1. 2 x PCI Express x16 slots, running at x16 (PCIEX16_1, PCIEX16_2)
    * For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16_1 slot; if you are installing two PCI Express graphics cards, it is recommended that you install them in the PCIEX16_1 and PCIEX16_2 slots.
  2. 2 x PCI Express x16 slots, running at x8 (PCIEX8_1, PCIEX8_2)
    * The PCIEX8_1 slot shares bandwidth with the PCIEX16_1 slot and the PCIEX8_2 slot with PCIEX16_2. The PCIEX16_1/PCIEX16_2 slot will operate at up to x8 mode when the PCIEX8_1/PCIEX8_2 is populated.
  3. 1 x PCI Express x1 slot
    (All PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
  4. 2 x PCI slots
Ako se ne varam hoćes reći da ne postoji 768 ploča na kojoj bi moga tjerati dvije kartice u sli-u na 16x u dva pciex slota?
mr Rockwell je offline  
Staro 27.12.2011., 10:34   #975
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Hm onda sam ovo krivo protmačio.
Expansion Slots
  1. 2 x PCI Express x16 slots, running at x16 (PCIEX16_1, PCIEX16_2)
    * For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16_1 slot; if you are installing two PCI Express graphics cards, it is recommended that you install them in the PCIEX16_1 and PCIEX16_2 slots.
  2. 2 x PCI Express x16 slots, running at x8 (PCIEX8_1, PCIEX8_2)
    * The PCIEX8_1 slot shares bandwidth with the PCIEX16_1 slot and the PCIEX8_2 slot with PCIEX16_2. The PCIEX16_1/PCIEX16_2 slot will operate at up to x8 mode when the PCIEX8_1/PCIEX8_2 is populated.
  3. 1 x PCI Express x1 slot
    (All PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
  4. 2 x PCI slots
Ako se ne varam hoćes reći da ne postoji 768 ploča na kojoj bi moga tjerati dvije kartice u sli-u na 16x u dva pciex slota?

btw sa koje je to ploče citirano?

Da, nemaš Z68 ploče koja nudi x16 + x16 propusnost ako ujedno nema recimo NF200 čip na sebi, a iskreno ne znam ima li koja s NF200. Nisam baš gledao postoji li takva.

PCIe kontroler je u procesoru. Evo dijagrama gdje se lijepo vidi koliko stazica nudi.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.12.2011. u 10:40.
Wolverine je offline  
Staro 27.12.2011., 11:09   #976
mr Rockwell
Premium
Moj komp

mr Rockwell's Avatar

ovo je http://www.gigabyte.com.hr/products/...px?pid=3847#ov

NF200 ima ova fatality gen3. ali kako sam rekao ima 16x, 8x 8x i 8x 8x 4x pciex slotove
mr Rockwell je offline  
Staro 27.12.2011., 11:28   #977
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
ovo je http://www.gigabyte.com.hr/products/...px?pid=3847#ov

NF200 ima ova fatality gen3. ali kako sam rekao ima 16x, 8x 8x i 8x 8x 4x pciex slotove

UD7 ima dodatni NF200.
Kao što rekoh, bez dodatnog kontrolera nema x16 + x16 modela jer nema odakle dobiti tu propusnost.

Također uzmi u obzir da ta ploča košta cca 2500 kuna što je puno previše za jednu LGA1155 MBO.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 29.12.2011., 00:15   #978
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
kolika je uopce max brzina rama koju moze podnjeti i7 2generacije??? gledam ovaj dijagram gore i pise samo 1333
Staro 29.12.2011., 10:56   #979
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Prema specifikacijama Intela kontroler je dizajniran za DDR3 do 1333 MHz.
No ovisno o ploči postoje množitelji i do x24 dakle do 2400 MHz.

No to je sve nepotrebno pošto nema neke velike razlike u performansama. 1600 MHz je optimum.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 29.12.2011., 11:46   #980
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Imam prilike ubost 4x4 kit na 2133 mhz. Jako su sitne pare upitanju.. ali buni me to što pise na njima da su dizajnirane za x79 chipset. Nemogu ih poslije vratit jer su iz njemačke.jel to tko probao uparit sa sandy bridgeom?
Staro 30.12.2011., 20:00   #981
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
pozdrav svima, trebal bi najbolju ploču za socket 1155 ... poželjo bi bilo da mogu gore stavit dvije grafičke..chipset p67 ili z68? .. nebum imal SSD disk pa mislim bolje P67 ... čim bolju regulaciju napona ... 920kn MAX, ni lipe više .. na njoj i5 2500K

EDIT: ova mi se čini dobra, šta vi mislite?

Zadnje izmijenjeno od: beli14. 30.12.2011. u 20:07.
beli14 je offline  
Staro 30.12.2011., 20:37   #982
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Za te novce ce postenu regulaciju dobit samo na Asrock p67 pro3. Da rastegnes jos kojih 100kn vise mozda mozes ubost Asusu p8p67.

P67 UD4 za 700kn nema sansi. To je prije najjeftinija ud3 ploca koja je jako tanka sa regulacijiom.
MAGARAC je offline  
Staro 30.12.2011., 22:27   #983
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

tanka regulacija?? 12+2 ?? :S GLEDAJ OVO
beli14 je offline  
Staro 31.12.2011., 15:49   #984
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Citiraj:
Imam prilike ubost 4x4 kit na 2133 mhz. Jako su sitne pare upitanju.. ali buni me to što pise na njima da su dizajnirane za x79 chipset. Nemogu ih poslije vratit jer su iz njemačke.jel to tko probao uparit sa sandy bridgeom?
pa zavisi za koju matičnu ploču trebaš RAM-ove
beli14 je offline  
Staro 31.12.2011., 16:12   #985
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor beli14 Pregled postova
Citaj sto pise. Za 700kn sigurno neces kupit novu UD4 u trgovini prije neku od low end ud3 ploca. To pise a tih 12+2 kod Gigabytea rade jako lose naspram slicne regulacije kod recimo Asus p8p67 ploce koja je jeftijina. Gigabyteova regulacija na takvim plocama je vise marketing nego bilo sto drugo.
MAGARAC je offline  
Staro 31.12.2011., 17:38   #986
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Imao sam tu plocu nekih 2 tjedna i bila je malo jace sranje , nestabilna u pm. Regulacija uzasna, llc neispoliran tako da je idle/load bio koma.Jedva docekao da je se rijesim.
Staro 31.12.2011., 18:07   #987
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Citiraj:
pa zavisi za koju matičnu ploču trebaš RAM-ove
Pa za svoju asrockicu. Ne planiram mjenjat nista od komponenata.. a što se tiče te gigabytice nije ni toliko loša, Ali asusica koju magarac predlaže je drugi svijet sto se tiče svega..
Staro 31.12.2011., 21:05   #988
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Ako možeš dobiti tu memoriju povoljno kako si i sam rekao , nevidim zašto nebi uzeo to iz Njemačke .
Ako memorija ne bude radila sa tvojom matičnom stavi je u prodaju .
Mislim da će ti memorija raditi bez problema na toj ASRock ploči jer je ploča deklerirana da podržava 2133Mhz memoriju .
Kristijan1 je offline  
Staro 01.01.2012., 11:42   #989
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Imao sam tu plocu nekih 2 tjedna i bila je malo jace sranje , nestabilna u pm. Regulacija uzasna, llc neispoliran tako da je idle/load bio koma.Jedva docekao da je se rijesim.
možda je to samo tvoja ploča bila a ostale ne :S
beli14 je offline  
Staro 01.01.2012., 15:25   #990
VVedran
Premium
Moj komp

VVedran's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Pa za svoju asrockicu. Ne planiram mjenjat nista od komponenata.. a što se tiče te gigabytice nije ni toliko loša, Ali asusica koju magarac predlaže je drugi svijet sto se tiče svega..
Koliko znam SB voli 1.5V napon za memoriju, ova tvoja bi mogla biti 1.65V...a čitao sam negdje da nije "pametno" imati 1.65V napon na SB jer je memorijski kontroler na procesoru.

Molim one koji znaju više da me isprave ako je potrebno....
VVedran je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na