Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2011., 20:01   #1
tigerija
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Mobilni Internet za Laptop?

Kakve su cijene toga u uvjeti?

Ne znam ništa o tome. A možda bi uzeo neki jako jeftin rabljeni laptop samo zbog te svrhe => video, slike, internet.
tigerija je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2011., 22:04   #2
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Vip navodno ima najbolju pokrivenost (radim u Vipu i takva su iskustva koja sam čuo)
Imaš pakete na pretplati 1, 5, 15 i 30 GB, kad prođeš paket i dalje imaš net al na 64 kilobita :P
Cijene paketa redom idu 69 , 129, 179 i 349kn + 10kn za radijsku frekvenciju.
Ako se možeš dokopati Carnet acounta ( netreba biti tvoj) cijena se prepolavlja

Ako se odlučiš za VIP-ovu pretplatu preporučam da uzmeš stick u paketu na bonove za 199kn te otvoriš pretplatu bez ugovorne obaveze tj obaveza je 3mj tako da možeš raskinuti kada hoćeš.

Tele2 izbjegavaj a za T-mobile se raspitaj sam to neznam :P

Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 26.12.2011. u 08:19. Razlog: kriva brzina :P
6Finger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.12.2011., 23:19   #3
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jel nije 64 kilobita (Nakon potrošenog prometa smanjuje se brzina prijenosa podataka do najviše 64 kb/s, što je dovoljno za pregledavanje online sadržaja, primanje i slanje e-mailova te za komunikaciju putem društvenih mreža.), što bi bilo nekih 8 KB/s.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 01:24   #4
Old friend
Premium

Datum registracije: Dec 2008
Je kilobita, ali je problem što je i niže od toga.... ne drži tu brzinu.... uglavnom za zaboraviti u praksi
Old friend je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 08:21   #5
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Da istina, ali ako odabereš odgovarajući tarifni model za sebe nije tako ni loše, npr VMI L (15GB) za 179kn/2 s carnetom.
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 10:51   #6
tigerija
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Hvala na odgovorima.

Koliko bi me onda ispalo mjesečno 1Gb?
Šta ovih 199kn nešto? Trenutno imam tele2 mrežu na mobitelu. Ali više mi se nekako ne sviđa.
tigerija je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2012., 07:00   #7
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Vip navodno ima najbolju pokrivenost (radim u Vipu i takva su iskustva koja sam čuo)
Imaš pakete na pretplati 1, 5, 15 i 30 GB, kad prođeš paket i dalje imaš net al na 64 kilobita :P
Oj Finger, možeš li malo pojasniti to za pretplate i te neke pakete, meni bi trebao(novi, polovan ovisi koji dio mi odgovara, neznam zasad)
Znači trebao bih si nabaviti taj stick za mobilni internet e sad T-com ili Vip beznam. Ono za sto mi treba služiti jest pregled i slanje e-pošte i praćenje foruma, chat tj razgovor u pisanom obliku putem skype-a.
Neznam kakav paket ili sto vec bi bio za mene, brzina nije bitna... sto jeftinije to bolje.
Znači uz gore navedene uvjete(a dovoljno je da ispuni jedan npr, pregled i slanje e-maila) treba ispuniti i uvijet naplate usluge, e sad dolazimo zapravo do ključnog djela heh. Znači dali postoji to u Vip ili T-Com stick internet usluzi da je posve na bonove kao što je to slučaj sa mobitelima znači ja si kupim bon od 50-100kn i on mi traje 3-6mj(rok trajanja) pa kad potrošim potrošim ili recimo ili u boljem slučaju nema rok trajanja nego zaista kad potrošim tek onda trebam i obnoviti bon, postoji li to i ako da što bi mi predložio? I da ne zaboravim, dali je potrebno uzimati to baš uz neke ugovore, može li se uzeti neki polovni sa istečenim ugovorom pa ja samo nastaim koristiti tj. nadoplaćivati?

Sry na puno pitananja, stvarno neznam ništa o ponudi i kako funkcionira, hvala na odgovoru i na razumjevanju.

Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Cijene paketa redom idu 69 , 129, 179 i 349kn + 10kn za radijsku frekvenciju.
Ako se možeš dokopati Carnet acounta ( netreba biti tvoj) cijena se prepolavlja
Ako vrijedi ono gore kao za bonove kako sam opisao dali i onda može se iskoristiti CarNet acc?

p.s. neznam ni kako se to koristi, milim kako se obnavlja ako je kao na mobitelu, nema ekrana ili nešto... dali se to radi preko računala ili ima neka posebna stranica....?
LTOP je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno