|
![]() |
#631 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sve je stvar jel uključen fastboot ili ne na tom ROM-u. Ja nažalost nisam imao drivere instalirane dok sam imao original Tele2 ROM. Zaboravio totalno na to. Ako se ima fastboot, onda se lagano preko naredbe fastboot flash recovery Stavi gore recovery verzija 4 ili 5, i uđe se u njega i napravi backup. Tako smo mi radili na LG-u, ali svaki android je isti što se tiče particija ![]() Ajd ak imaš instalirane drivere na kompu iz prvog (ili drugog posta), probaj ubaciti u fastboot mod. Onda upali cmd i stisni naredbu fastboot reboot Ako se mob restarta, imaš fastboot i može se ukucati novi recovery.
![]() |
#633 |
Moderator
|
tutix, probao sam sad ja. Ima fastboot uključen običan ROM i radi. To znači da bi se dao Recovery gore staviti i napraviti backup. Samo kaj je moj buraz analan i neći dat sigurno mob da se proba. Uglavnom, ako netko doma ima original Huaweiev ROM, od TELE2, sa driverima na kompu koji ga prepoznaju dok je u fastbootu i ostalim stvarima neka napravi sljedeće: 1. isključi fast boot u settings-applications (ili neka vadi bateriju prije ulaska u fastboot) 2. ugasi mobitel i uđi u fastboot preko VOL DOWN + POWER (drži 10 sekundi zajedno) 3. priključi kabel na telefon 4. skinite Recovery v4 (koji dolazi sa Zadkyn ROM-om, onaj narančasti) sa linka ako ga već nemate negdje na kompu i stavite ga u c:\ (da mu putanja bude "c:\recovery.img") 5. uđite u command prompt i ukucajte komandu: fastboot erase recovery (ovime ste pobrisali recovery particiju na telefonu) pričekajte sekundu dok se ne pobriše particija... utipkajte naredbu: fastboot flash recovery c:\recovery.img (flashali ste recovery particiju sa recovery.img odnosno stavili ste gore recovery v4) pričekajte da završi i onda zadnja naredba je: fastboot reboot Mobitel će se restartati i to je to. Opet ga ugasite i sa VOL UP + POWER uđite u Recovery gdje napravite "backup" svega. OPREZ ZA ONOGA TKO ĆE OVO RADIT: E sad, odlično bi bilo da taj backup stavite negdje na online da ga svi imamo. No prije backupa bi bilo dobro da maknete sve svoje podatke sa mobitela da se ne bi zeznuli pa da Vam ekipa dobije pristup accountu i zloupotrijebi, jer iako se preporučuje napraviti wipe data prije stavljanja ROM-a i nakon, netko to neće napraviti i onda ste Vi eventualno nadrapali jer će idiot neki to zloupotrijebiti. Backup u Recovery-u napravi image system, data, cache particije i nakon restore-a će biti apsolutno jednako stanje kao i prije backupa - sa svim vašim programima, računima, SMS-ima i svime što želite da bude tajno i samo vaše. Tako da, tko god će raditi taj backup i staviti ga na net, nek prije toga napravi "Factory data reset" iz opcije Settings-privacy na mobitelu. I da, nakon backupa nemojte rename-at folder ili nešto slično jer onda će drugi (a i Vi) imati problema i morati će napravit novi MD5 match. EDIT: Uglavnom, to se tako radilo na LG mobitelu sa Androidom, no tako se to radi i na ovom mobitelu. Pogledajte si instalabador.bat što napravi kad ga pokrenete ![]() Ne odgovaram ako netko zasere svoj mobitel, ali Recovery nema nikakve veze sa samim ROM-om jer su na različitim particijama i kod bootanja sustava nije povezan jedan sa drugim
![]() |
#635 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Probat ću ja to napraviti. Daj mi reci samo jel mogu nešto žešće zafrknut jer vidim da se recovery skroz briše? I ovo nije baš neko kompletno riješenje jer ostane ovaj custom recovery gore pa će svejedno u servisu skužit da je prčkano po softveru. Mislim, s kojim recoveryem napravim backup, s tim ga moram i vratit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Moderator
|
Citiraj:
Original ROM nema nit Recovery (tek da stavlja onaj originalni Huaweiev kojeg moš rootat), niti ti mogu garantirati da ti novi recovery neće poništiti garanciju. No svaka čast onome tko u servisu gleda jel imaš recovery ili ne. Na kraju, uvijek si moš staviti onaj originalni Huaweiev ROM (koji nema notificatione) ako išta pođe po zlu i onda sa VOL UP + VOL DOWN + POWER staviš originalni ROM koji ima onaj koma recovery tamno plavi u kojemu se ništa ne može napraviti osim instalirati ZIP fajl. No veliš da ćeš ionako stavljati gore custom ROM-ove, tako da, možeš usput i ovo probati.
![]() |
![]() |
#637 |
Premium
|
Oke hvala. Još ću ga par dana testirat sa ovim Tele2 ROM-om pa ću i ovo isprobat usput kad ću stavljat custom ROM. U međuvremenu sam frknuo mail Huawei supportu ako je ikako moguće dobit Tele2 ROM. Ako su kao support od Alcatela, javit će se nakon 10-ak dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Banned
Datum registracije: Oct 2011
|
jel vama radi na kinezu račun za napravit meni ne pa nemogu na market ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Napokon sam se odlučio poigrati s Titanium Backupom malo. Imam stock rom + root, baterija mi je nakon 4 i pol dana rada na 30% S mobitela je maknuto: Android keyboard Android Live Wallpapers Browser Calculator FM Radio Gmail Hi Space HUAWEI Launcher Huawei Music Launcher Live Wallpaper Picker Magic Smoke Wallpapers Music Visualizator Wallpapers News & Weather Street View Voice Dialer Weather Clock Camera Sound Recorder Streams Social Voice Search Tu i tamo se spojim na WiFi doma ili na poslu da provjerim mailove, 3G je u tom periodu bio uključen 2 dana, dok mi je još trajala Smiley tarifa. Ne gasim mob kroz noć, uvijek je na max zvuku zvona i brightness na minimumu
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 24.12.2011. u 15:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
od jučer jedan kod mene.. e sad, ja ga kupio u tele2 centru, veli kao, nemamo ga na bonove (745kn jel) nego mi ga da na produženje ugovora na 24 mj. MMP 100 za nisam sad siguran 645 ili 745kn, ili slobodan uređaj za 895kn... uzeo ovo za 895kn i mob je zaključan.. zar nebi trebao biti otključan?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Moderator
|
![]() |
#644 |
Premium
|
Tele2 Backup | Clockworkmod Recovery v.4 Evo backupa orginal ROM-a od Tele2, onaj s widgetima u dropdown meniju. Znači instalirat Clockworkmod recovery (onaj narančasti od Zadkynovog ROM-a), raspakirat zip u root od kartice, ući u recovery i odabrat backup/restore i taj backup. Ja sam si sad Kineza puknuo gore pa ćemo vidjet ![]() EDIT: build je dobar (HRV) ali nažalost nema dropdown menija tako da znate. Zadnje izmijenjeno od: tutix. 25.12.2011. u 16:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Moderator
|
Tutix, znači sve je prošlo super ? ![]() Fenomenalno. P.S. Nadam se da si napravio backup kad je ROM bio čist, bez tvojih podataka gore ![]()
![]() |
#646 |
Premium
|
Je, trebao bi bit čist ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Moderator
|
Ne kužim. Niti ovaj nema GPS i ostalo u notificationu !? Nemoguće... Već mi je bilo čudno kad se dizao sustav da nije kao "original". Iako je build number dobar ![]()
![]() |
#649 |
Moderator
|
Sumnjam jer wipe-aš samo data i cache particiju, ne systemsku. framework-res.apk je jedna od stvari kaj drži što je u notification baru i još gro toga. A to je na /system particiji. Iskreno, pojma nemam di je problem. Čim se pojavio onaj Android natpis kod bootanja, neš mi nije štimalo.
![]() |
#651 |
Moderator
|
Znači imaš backup sa notifikacijama ? Ali sa svojim podacima ? Probaj onda napraviti factory reset iz mobitela pa onda backup. Možda će onda tu ostati notifikacije, a bez podataka.
![]() |
#652 |
Premium
|
Evo probao iz mobitela ali opet nestanu notifikacije. EDIT: Da ali čini mi se da kad ga pokrenem iz moba pobriše sa CWM-om jer se pokaže ona njegova ikonica :/. Zadnje izmijenjeno od: tutix. 24.12.2011. u 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Banned
Datum registracije: Sep 2008
|
Volume+ (Sound Boost) v1.8.0.5
da li je ovo mozda rjesenje za zvuk kod razlicitih custom romova... https://market.android.com/details?i...ST.android.lvh |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Moderator
|
@Tutix E jebiga, onda makni ručno account i SMS poruke i ostalo (aplikacije ako imaš neke koje sadrže nešto tvoje) i onda napravi backup ![]() Iako opet velim, ne vidim kakve veze ima jedan data/cache wipe sa /system particijom. Fala kaj se trudiš... @Tombill Da, po ne znam koji put. Sve piše u prva dva posta. Staviti gore recovery preko instalabador.bat i onda update sa ZIP-a iz recovery-a.
![]() |
#656 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
jbga, pročito sam cijeli thread, da odlučim koji mod ću stavit, al sve je razbacano... trebo bi codiac povadit sve važne informacije i ubacit u prvi post skupa s linkovima.. nisam baš neki seljo, al moram priznat da mi je ovo prvi android i treba se naviknut.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Evo ja sam danas patcho benru-a sa superSonicPatch V2.2 Evo poboljšanja: - Optimal configuration of internal killer android which translates to better management of RAM. - Enhanced GPS, take the signal much faster and more accurately. - Improved speed of access to the SD card. - Modified the default DNS changed by OpenDNS. (Much faster and completely safe. The biggest difference you notice when you open the new market using wifi). - GPU Accelerated UI. - Changes in other internal parameters to improve performance. |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Može link za supersonic patch,i pojašnjenje,kako ga staviti na benrua. |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Banned
|
http://www.youtube.com/watch?v=b0pp_...ature=youtu.be evo link na njemu ima na kinezu kak oču napravit račun da mogu na market ali neče stalno mi se reboota i nemogu napravit račun na gmail.! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|