|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Digitalni audio/video sustav
Dragi svi, molio bih vas za pomoć pri slaganju digitalnog audio/video sustava koji bi se što bolje iskoristio potencijal postojećih komponenti: - Pojačalo NAD c372 - Zvučnici Energy Connoisseur C-7 Potreban mi je dakle savjet za odabir komponenti. U razgovoru s poznanikom dobio sam već određene smjernice: - PC treba biti sto je moguce tisi, sa sto manje ventilatora u sustavu, - HDD koji se vrti na sto manjem broju okretaja i jer isti ionako sluzi prakticki samo za windowse, - matična sa cim manje ventilatora i najbitnije je da ima dovoljno PCIE slotova da se moze prikljuciti graficku i audio karticu. - periferija, provjereni wireless mis i tastatura i možda daljinski. - 32 bitni windowsi da ne upadnem u probleme sa kompatibilnosti aplikacija. - graficka kartica srednje klase - audio kartica ASUS XONAR D2X/XDT ili M-Audio Audiophile 192. Bitan je native SPDIF izlaz koji će dobro podrzati visoko rezolutne audio formate. Ove dvije rade provjereno i imaju razumnu cijenu. - D/A konverter: Rega DAC (4950 kn): http://audiodream.hr/proizvodi/rega-dac/ Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
ima li itko iskustva/savjet? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
bump |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
istraži malo shuttle barebone-ove, intel g620t low power model, hdd zemi za lap 5400/7200, lenovo mala multimedia tastatura, grafa ti je nebitna i zemi što hladniji pasivni model, dac ne znam baš da je najoptimalnija kupovina... danas se i za soma kn rade odlični dac-evi, pa sad ako baš hoćeš si izbit 5k eto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Za hard ti je krajnje svejedno ak uzmes 5400okr ili 7200okr neces ni skuzit razliku u buci, neku pasivnu grafu i za proc kupis neki bolji cooler da ti se vent vrti na sto manjim okretajima.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|