|
![]() |
#601 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
Izgleda dobro, hvala. Ako bi se odlucio za AMD, kako bi tad izgledala konfa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Registered User
|
Dugo se nisam bavio pc komponentama i zelim saznat sto vise prije nego bas kupim. A i imam tjedan dva tri vremena do kupnje pa nije lose malo se raspitivat o ralicitim opcijama. ![]() npr. Phenom II X4 955 Da li bi se moglo sloziti oko takvog proca nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
dalo bi se al opet ti je Intel i3 2100 bolji od x4 955 a isto koštaju, jedino da ideš klokat Phenoma i to dobro onda bi bio malo bolji izbor, ali onda ti treba kvalitetnija ploča, i dodatni kuler za procesor što daleko nadmašuje tvoj buđet. Za igrice ti je bolje jača grafa, i ova konfa gore ti je pun pogodak, a ak želiš jači proc uzmi i3 2100 i ovo sve iz ove konfe gore pa će ti ispast 2700 i nešto, ili stavi slabiju grafu tipa 6770 1gb i bit će ti ispod 2500 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Intel konfa je bolja za igranje a i3 2100 je jaci proc od ovog A8. Uzmi 8gb memorije jer su vec od 300kn. Ne znam bas dal ce 5670 bit dosta za 1080p medium iako je taj model bombon. Ne zna se jos za p67 i Ivy B.. Vjerujem da bude ali ko zna. FM.1 tesko da bu dobil nesto jace. Krivi post ali nema veze, nek ostane btw. i3 2100 je ok ali se moze nac i3 2120 za nekih 50tak kn vise, sto se isplati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Registered User
|
Preletio malo po recenzijama oba proca i ispada da i3 pere uvjerljivo phenoma u igrama. A da li se phenomove 2 jezgre vise osjete u obicnom radu. Navika mi je imat masu programa, tabova u browseru i drugih stvari otvorenih u isto vrijeme. Nesto sam nacuo i o integriranim grafikama na tim procovima. Da li se moze provuc sa tim dok ne skupim za bolju grafu, pa recimo sad nju preskocim i uzmem bolji proc. Gameanje mi nije prioritet, igre koje bi mozda pogonio na pocetku i nisu toliko zahtjevne, tako da mi nije problem cekat neko vrijeme do nadogradnje. Zadnje izmijenjeno od: leek. 10.12.2011. u 20:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Premium
|
osjeti se jedino ako koristiš teške programe koji izkorištavaju više od 2 jezgre... znači odgovor na tvoje pitanje je da se ne osjeti u normalnom radu ... da novi SB procesori imaju u sebi ugrađene integruše al ne znam baš kaj ćeš s tim zaigrat osim ovih fejs igrica itd..tako da ti treba grafa (ova ASUS 5850 DIRECT CU će ti derat bilo kaj na high postavkama) , na tebi je da odlučiš, a ak već ne budeš uzimao grafu uzmi bolji proc i ploču onda |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Pozdrav. Trebao bi složiti konfiguraciju za jednog osnovnoškolca (znači puno igrica i malo interneta, ofisa i multimedije) za maksimalno 3 000 kn. U taj iznos bi se, osim komponenti i kućišta, trebao uklopiti i USB stick (4 ili 8 GB svejedno). Malo sam gledao po temi i web-shopovima i izabrao ovo iz Portia: MBO: Gigabyte GA-H61M-D2P-B3.............361,77 CPU: Intel G840....................................591,26 GPU: XFX HD6770, 1GB DDR5...................755,65 RAM: 4GB DDR3, G.Skill 1333MHz..............125,10 HDD: 250GB Samsung F1........................407,20 PSU: LC Power Silent Giant Green 460W....289,52 CASE: Gigabyte GZ-X1...........................268,90 DVD: LG Sata.......................................134,10 USB: Mushkin Prospector 8 GB.................51,00 Ukupno:..............................................2 984,50 kn Da li je to maksimum što se može kupiti za te novce? Zanima me je li ovo LC napajanje kvalitetnije od onih koje LC pakira skupa sa svojim kućištima ili su tu negdje? Konkretno, da li da uzmem ovaj case i razliku uložim u Grafu i hard? |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Namjeravam kupit novi CPU, MBO i RAM. Ono što ostaje od sadašnje konfiguracije je: HDD: Seagate 500GB PSU: Fortron 400W GPU: Gainward G210 TV kartica PCI Komp služi za internet, office, glazbu, filmove, malo corela, auto cad-a i povremeno za neku jednostavniju obradu zvuka i videa, gledanje televizije itd. Igrice ne igram. Od konfiguracije se traži da bude kvalitetna, stabilna i štedljiva, budući da uglavnom radi cijeli dan. OC me baš i ne zanima. MBO bi htio da ima barem jedan PCI, USB3.0, SATA3, što više USB2.0 konektora i da nema priključke za monitor, to mi se ne sviđa na pločama ![]() Budući da sam oduvijek imao Intel procesor, htio bih da tako i ostane. Što se love tiče, imam oko 1500kn za te tri komponente. Ja sam si zamislio nešto ovakvo: CPU: Intel Pentium G850 MBO: Asus P8H61 PRO RAM: G.SKILL DDR3, 1333MHz, 2x4GB Zanimaju me mišljenja i prijedlozi. Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Pozdrav kolege forumaši. Molio bih Vas da mi složite konfiguraciju (sa monitorom, miš-tipkovnica, zvučnici, cijela konfiguracija) do 3000kn (+100kn). Uzelo bi se takvih 6 konfiguracija, za klince iz jednog doma. Potrebe vjerojatno igrice, facebook eventualno word za pisanje zadaća itd. Sad se dvoumim dali možda uzet neki fm1 amd proc sa integralnom grafikom ili neki intel g530 procesor sa nekom slabijom grafikom. I da napomenem uzimalo bi se vjerojatno u linksu, ili možda čak i adm dolazi u obzir, jer se uzima preko računa udruge. Hvala na prijedlozima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@etnic Za tu lovu, konfa je ok. Naravno da bi povećanje budžeta bilo poželjno. Napajanje koje si odabrao je bolje od onih koji se nalaze u LC kutijama, a ne znam kako misliš uložiti razliku u grafu kad je novije kućište skuplje od odabranog. btw, šta će mu taj 8Gb stick u konfi?
![]() |
#612 |
Premium
|
@etnic - promijeni sljedeće: mbo u: ECS H61 H2-M2, kućište u: MS INDUSTRIAL GEMINI, napajanje u: MS FSP 400W, grafičku u: ASUS DIRECT CU 1GB DDR5 ostavi cpu, hdd, dvd, usb isti = 3129 kn i dobiš dosta jaču grafičku. @wiseman bezveze ćeš potrošit više love na matičnu koja nema video izlaze za grafu i dobit slabiji procesor, zakaj te to tak smeta kad ni ne vidiš to dok si na kompu, uglavnom uzmi si ovak: ECS H61 H2-M2, i3 2100 i 2X4 GB DDR3 1333 MHZ G-SKILL =1504 kn u portiu @ninja666xx uzmi OVO Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 12.12.2011. u 12:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nadalje, ploča nema nijednu od stavki koje sam naveo da bi trebala imat. PCI mora imat svakako jer imam PCI TV karticu. Budući da ne kupujem ploču svaki dan trebala bi imat i USB3.0 i SATA3, nek se nađe za ubuduće ![]() Ovaj i3 procesor sam uzeo u razmatranje, al pentium je prilično štedljiviji, a naveo sam da mi je i to isto bitno, a pentium nije ipak toliko slabiji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Premium
|
Maj bed fulao sam ![]() Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 12.12.2011. u 12:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Premium
|
@coconut Budžet je već nategnut sa 2500 na 3000, takao da se neće sigurno povećavati. Ovo kućište od LC-a ima napajanje od 420 W pa ne bi morao kupovati još jedno napajanje i ostane mi oko 250kn. Ovaj stick je samo za prenošenje fileova okolo, ništa za komp, ali mora biti u budžetu. @lolofuxy Ne smijem preko 3k kn. A da uzmem 6790 umjesto 6770? Jel se isplati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Premium
|
Isplati se al nikako s ovim LC kućištem i već ugrađenim šrotex napajanjem, jedino u kombinaciji sa kućištem MS GEMINI, pa napajanje MS FSP 400W i onda 6790 i trebalo bi bit sve zajedno s usb-om ispod 3 soma |
![]() |
![]() |
![]() |
#617 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A sad da idem i miš kupovat... Onda za tu razliku bolje mogu kupit Asrock P67 Pro3, koliko sam vidio prilično popularnu na ovom forumu. Razmišljao sam i o tome, al sumnjam da mi treba takva ploča... Ako bi zažmirio na ove priključke za monitor, možda ovo ne bi bilo loše rješenje: http://www.msi.com/product/mb/PH61A-...l#/?div=Detail |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Premium
|
Nemoj gledat MSI baš nisu kvalitetne i dosta ljudi nema baš dobra iskustva s njihovima pločama ... a As Rock je dobra baza ak misliš nadograđivat na i5 2500K ... što se tiče ECS P67H2-A3 može si kupit i ovakav adapter |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#620 | |
Premium
|
Citiraj:
Zbog te nekakve evenualne nadogradnje bi i htio neku malo bolju ploču... Ne znam, razmislit ću još malo. Hvala ti na prijedlozima! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Dali je ovo OK, i jel se može odigrat nešto. Hvala!! 1x ASROCK H61M -VS- INTEL H61, M -ATX Solid Capacitor for CPU power 1x HDD Samsung 320 GB Spinpoint F4 3.5 16 MB SATA2 1x Procesor Intel Pentium G630 2.7 GHZ 512 kb/3MB, 65W Socket 1155 1x DDR3 2048MB (2GB) Kingmax 1333 mhz, CL9, FLFE85F-B8EE9 1x DVD upisivač LG GH22NS DVD RW 22X DVD R 8X DL, 40X CD-R 1x Frontier Combat ExtraMidi Tower 400W ATX, USB2.0+ AV, Black 1x MSI GTS450 1GB GDDR5, N450GTS 1GD5/OC 850MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Premium
|
Može se bolje, reci krajnji buđet pa ćemo ti složit nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Registered User
|
Plafon mi je 2900, uzo bi u ADM-u....oni slože i dostave kolko sam čuo |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Premium
|
U adm-u će te ova konfa ispast prek 3 soma tak da evo u futuri it besplatno slaganje + dostava 50 kn: cpu: INTEL G630, 1155 mbo: AS ROCK H61 M-S,1155 ram: 2X2 GB KINGMAX DDR3 1333 MHZ vga: MSI R6770 1GB DDR5 hdd: WD BLUE 500GB case: EVC 6021 CRNO psu: FORTRON 400W, 80+ dvd: LG DUAL LAY SATA ukupno: 2970 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Registered User
|
Hvala majstore. Uživaj!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Registered User
|
dakle, moj stari komp je riknio....ne zuri mi se sa popravkom jer koristim laptop koji je i onako 3x jaci od njega. najvjerovatnije je napajanje,no kako se radi o starom krsu sa P 2140, nekom žnj plocom...pa onda jos i to napajanje, kontam da je vrijeme za nadogranju. dakle, potrebne su mi samo ove 3 komponente(cpu,mbo i napajanje)....eventualno cu dodati novi,brzi ram,ali to znam sta bi gskill 4 gb 125-150 kn. sta bi preporucili za 1500-2000 kn (novo ili polovno, nebitno,pa eto i usput me posavjetujte koliko je pametno kupovati rabljene procesore i ploce!?),kao sto nije vazno niti da li je intel ili amd. komp sluzi, pa ono...osnove, web,office i eventualno pes....jacih igrica nema, a nikada i nece biti na njemu (eventualno samo za probu i uninstal), pa jednostavno nemam potrebe za necim skupljim i boljim dakle pored ovoga sto kupujem, u njemu se nalaze 2 HD-a, dvd,grafa i tv kartica.....tako da ni napajanje ne treba biti neko ekstremno, no vidim da se da pronaci nesto za 300-ak kn solidno, pa eto....preporucite sta mislite da valja. e da, umalo zaboravih napomeniti da mi treba i hladnjak za proc...pa ako ima kakav stock Zadnje izmijenjeno od: raky_b. 13.12.2011. u 10:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Premium
|
Znači ovak sve ti je novo iz portia: cpu: i3 2100 mbo: ECS P67 H2-A3 ram: G-SKILL DDR3 4GB 1333 MHZ psu: MS FSP 400W ukupno: 1858 kn, možeš si napravit neke izmjene ako želiš, npr. što se tiče ploče stavit AS ROCK P67 PRO3-B3 pa u budučnosti stavit i5 2500K, ili napajanje si izmjenit ako ga ne misliš dugo mijenjat stavi jače LC POWER SILENT GIANT 560W iako ti je ovo MS FSP 400W sasvim dovoljno. Ili u startu uzmeš npr ovak: cpu: i5 2400, mbo: Gigabyte h61m-s2p-b3, psu: MS FSP 400W, ram: g-skill ddr3 1333 mhz 4gb = 2180 kn, a što se tiče hladnjaka dolazi stock sa procesorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Registered User
|
pozdrav, planiram uskoro neki novi komp nabavit pa ma zanima koju konfiguraciju mi mozete preporucit. cijena do 3000kn. uglavnom komp mi treba za faks (znaci pokretanje onih ogromnih programa koji se dugo dizu)net, filmovi, igre (tipa LoL, WoW na low i takve stvari, nista pre fensi). uglavnom mi je komp inace krcat programima, zikom, filmovima, opcenito ono kaj skidam za faks i to i svim zivim, imam gro tabova na netu cesto otvorenih, uz youtube i nez kaj sve ne pa zna dosta stekat. uglavnom bi htio da to sve ide bez beda, i da eventualno mogu kasnije nekaj upgrejdat(graficku, ram ili tak nes). pa eto, pomozite pls :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Premium
|
jel trebaš samo kantu ili i monitor i tipkovnicu i miš, zvučnike? |
![]() |
![]() |
![]() |
|