|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Izrada bannera u adobe flash-u
Dakle, trebam napraviti reklamu, tj. 200 x 150 u flash formatu, da se izmjenjuju 3 slike i tekst nekako uklopiti, mozda da se ispod vrti kao reklama za PANASONIC na stranici caportal.info (odmah prva reklama). Prvo sam isprobavao sa nekim programima poput easy gif animator, ali kad napravim .swf file u njemu, bude velik skoro 10mb, pa mu treba dosta da se ucita na stranici. U adobeu sam isprobavao dosta toga, ali jednostavno ne ide.. koristim cs5. Bilo kakva pomoc je dobrodosla |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa ako radis u Flashu CS5 onda direktno iz njega exportaj u SWF i to je to. Mislim nemoze ti nitko pomoci ovkao online ako uopce neznas raditi sa Flashem i Timelieniom ali ako te brine samo velicina filea imas pod export razne settingse/kompresije pa isprobaj sve fukcije dok ne budes zadovoljan velicinom filea i kvalitetom. Ja sam nedavno ukomponirao 5 slika 960*550 rezolucije u flash file i SWF je 920kB (a mogao se jos optimizirat) tako da stvarno neznam kako si ti uspio dobiti 10MB u tako maloj rezoluciji ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
U biti slozis slike na timeline svaku u svoj layer i onda dodas keframe za svaku na duzinu trajanja kolko zelis da bude (F6 za new keyframe). Preklopis trajanje tako da ova druga traje duplo duze jer je ispod prve pa se nevidi na pocetku i na kraju sa Tween-om napravis prijelaz s jedne na drugu (da nebude ostri skok/rez) takod a podesis na alpha 0-100% špcetak i kraj i to je vise manje to. Evo nasao sam ti jedan od jednostanvijih videa online pa malo prouci. Stvanro je jednostavno i moze se i bez Action skripti slozit tj. WYSIWYG bez programiranja ![]() http://www.youtube.com/watch?v=yDofV...eature=related
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Pomoc!!! Molim za pomoć. Imama sliku za baner flash, ali ne znam kako da dodjem do .swf coda koji bih zatim stavio u kod za baner ? Help me! Zadnje izmijenjeno od: Dalaj Lama. 08.12.2011. u 21:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|