|
![]() |
#1081 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dakle ovako. Imao sam na Noki-i 5800 photon c6-04 fw na v52.0.007,te sam htio vratiti original fw. Skinuo sam putem navifirima sve original fileove od originalnog fw-a (v52.0.007). Dakle pazio sam na to i nisam napravio downgrade. Probao sam flashati i na ekranu nakon sto u jaf-u dode do pooling phone,na ekranu se samo pojave sive crte ,i mob tako par puta blica ekranom u razmacima od cca 15sec i samo se ugasi. Probao sam flashati sa use ini,bez use ini,sa cnt,bez cnt i nista ne pomaze. Probao sam vaditi bateriju iz moba pa nakon 10ak min vratiti,opet isto. Probao sam drugi usb port,opet nista. Probao sam izvaditi mem.karticu,ne pomaze. Probao sam ponovno photon flashati,ali opet nista... Nemam vise ideja sto probati,a sumnjam da je mobitel "mrtav" kad ga komp prepoznaje. Isto tako,prije se uvijek bez problema flashao,jer sam prije photona c6-04 imao c6-03 i uvijek sve bilo u redu prilikom flashanja. EDIT: Rjeseno,flashao sa 52.0.101. i radi. Zadnje izmijenjeno od: Mikygs. 18.09.2011. u 12:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Pozdrav ekipa. Ovako, stari ima 5800 XM. Pala mu je nedavno i razbio se screen, a i touch nije radio vrhunski. Naručio sam novi ekran s E-baya, kao i touch digitilizer, to sve lijepo ugradio i mob je radio neko vrijeme (mislim na par sati). Međutim, tad počinju problemi. Mob se počne smrzavati, na ekranu se pojave neke sivo-crne crte. Mob radi, čak možeš razgovarati na njega no međutim ništa se ne vidi. Kako da riješim taj problem? Zna li netko nekog "servisera" u zg koji bi mi mogao pogledati mob a da me ne odere, ili kome bi bar mogao prodati dijelove?
![]() |
#1086 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Jel uspio neko na kraju stavit Photon C6-05 da radi?? Trenutno imam C6-03 i zadovoljan sam ali ako moze bolje zasto ne ![]()
![]() |
![]() |
#1087 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1088 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
stavili C6-04 i to je to. ako si zadovoljan, nema smisla stavljati, čini mi se da su promjene više kozmetičke prirode. btw. Radi se o mobu prijatelja, ali smo skupa to radili pošto je osposobio jedan sa razbijenim ekranom, a ni jedan ni drugi nemamo baš iskustva sa flešanjem nokie 5800 tako da smo možda nešto vrlo lako predvidjeli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
nisam pokusavao jos photon c6-05, bio sam na c6-03 i onda stavio krystal^1 i zasad sve sljaka. Mislim da je manje vise to sto se moze izvuci od ovog mobitela jer svi buduci FW update su samo minorne kozmeticke prirode i minimalne optimizacije baterije, cpu i kinetic scroll opcije. Cekam da N9 ili Lumia800 dodje u VIP ( jbg, ugovor ), a dotad ova bebica ce posluziti |
![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
Guest
|
Mrzim ovakve ulete, ali mobovi su mi rak-rana i isprike unaprijed, znalci ![]() Pitanje: da li flashanjem toga photona dobijem nešto na trajanju baterije (a u odnosu na službeni FW koji mi je gore), i gubim li podatke sa memorije (SIM/phone/SD card)? @h3lld: jel' bi mogao "sažeti u jednu rečenicu" photon vs krystal, koji spominješ- opet baterija/brzina ili šta je već razlika... Obećajem, izgooglati ću detalje: tko-koga-kako-šta; samo mi "lupite temelj" da procijenim šta mi je činiti... Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Disturbed
|
@windfucker Da, dobije se dosta na trajanju baterije, prije sam morao puniti svako vecer, sad punim svako 2-3 vecer, a isto radim ( mp3 u busu, wlan na poslu malo itd ) Razlika je u tome tko radi to, photon u pravilu radi ekipa jedna cijela, a krystal je jedan lik iz foton ekipe soliro i napravio sam CFW. Izmedju C6-03 i 04/05 razlika je u baznom FW, mislim da je 03 v20.x (ili je 02 na v20, nisam vise siguran), dok su 4-5 kao i krystal bazirani na nokia c6 v40.x firmwareu sto u pravilu znaci neka poboljsanja, ne vjerujem da je ista drasticno. Ako trebas neke upute oko flashanja itd, slobodno se javi na PM |
![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Guest
|
Kralju, zahvaljujem ti, to je ono što me zanimalo. Probati ću onda taj photon jer mob mi je spor do bola i baterija je očaj živi...pola sata razgovora, surf 10-15min.(ako i toliko), alarm ujutro uz poubijano sve što se ubiti dade, i- susret sa punjačem u zalazak sunca ![]() Ajd' reci samo još ovo za podatke, jel' se gube kod instalacije, ili...? |
![]() |
![]() |
#1093 |
Disturbed
|
ono sto ti je na phone memoriji da, instaliraj nokia pc suite i napravis backup poruka i kontakta, postavke nemoj backupirat sam ce te zeznit i kasnije kad napravis ovo samo restore napravis i to je to, a sto se tice stvari na memory card, tipa slika i to, to se nist ne brise, jedino ti neke aplikacije ako si imao instalirane na karticu nece prepoznati, neke zacudo prepozna i rade najnormalnije, tipa garmin navigacija ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1094 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Guest
|
Nije domy_os, vec davnih dana sam kupio novu-novcatu u Nokijinom ducanu u Radicevoj ul., i nema nikakve razlike. Mob. je u banani zbog necega... |
![]() |
![]() |
#1096 |
Disturbed
|
Meni je isto max baterija 3 dana normalnog koristenja trajala, sa v20 firmwareom i manje, zadnji koji sam imao 5800 je v52.0.07 i ono svako vecer na punjacu ... s ovim CFW razlika je nebo i zemlja |
![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
imam Nokiu XPRESS MUSIC već 2 god..i tek odnedavno mi se pojavljuje ovaj problem naime..vježbam na orbitreku i slušam glazbu preko slušalica i dešava se da se odjednom ili isključi pa uključi mob ili se pjesma koju slušam odjednom fast forward pa onda next..pa sve tako..sam od sebe... to me strašno živcira... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Registered User
|
zar je tako teško napisat barem:ne znam..ako ne znate... pihh nemate pojma...kmekkk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
polakše malo... ovo je forum, a ne nokijin helpdesk. ako vježbaš onda se vjerovatno i znojiš i onda možda se uvuklo malo u mobitel i eto blesira se. uglavnom ništa šta ćeš popraviti kombinacijom gumbića na aparatu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
U zadnje vrijeme pojavio mi se problem na nokiji, nekad odmah nakon paljenja a nekad nakon random otključavanja mi je slika na ekranu sva izmrljana. I onda nakon opet zaključavanja i otključavanja se povrati nazad. Nekad iz prvog puta, nekad istek nakon vađenja baterije, a nekad bome i nakon par vađenja baterije. Radio sam update al nije se ništa stanje poboljšalo. Da li je netko imao sličnih problema i da li ih je rješio i kako? (Tko je imao sličan problem znat će kako to izgleda, al i stavit ću sliku kasnije) Hvala
![]() |
#1103 | |
Registered User
|
Citiraj:
i da...skontala sam da nije do aparata nego do slušalica odnosno do onog "adaptera"...ebo vake sluše... ajd thnx..4 nothing ![]() p.s. ako netko zna rješenje...neka mi senda pp thanks Zadnje izmijenjeno od: kaya. 06.12.2011. u 09:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Registered User
|
ima li igdje kupit taj "adapter" ili slušalice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Da, o tome se radi. Uspio sam uslikati s nekim prastarim mobitelom. ovako to izgleda ![]() i razne ostale varijacije ovisno što je zapravo trebalo biti na ekranu
![]() |
#1108 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Evo samo ću ti na brzinu odgovoriti jer za dva sata krećem na put, a uvijek se spremam u zadnji čas ![]() Ukratko radi se o hardverskom problemu tako da ti neki update neće pomoći....pomoći ti može samo servis ali to kod nas baš i ne ide kao u nekim drugim zemljama. Problem se uglavnom javlja kada je hladno, imaš tisuće (da tisuće) "sretnih" vlasnika ovog mobitela koji se na to žale po netu, ako te zanima zbog čega se to događa pogledaj ovdje komentare, tako je na svim 5800 proizvedenim prije ožujka 2009. Privremeno rješenje je: 1. Probati više puta otključati mobitel sa ovim gumbom sa strane, dok "ne dođe sebi" ako to ne pali mnogima je pomoglo sljedeće... 2. Dok je zaključan pritisnuti tipku on/off - ovo ja najčešće koristim 3. Postoji i privremeno rješenje sa crvenom tipkom i internetom (ne moraš se stvarno spajati na net) ili facebook aplikacijom sve ti piše u komentarima na linku koji sam ti gore stavio, sad stvarno moram ići. Sve najbolje svima za praznike! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
I sam sam razvio neke metode kako da se povrati normalna slika, što od tog višestrukog zaključavanja/otkučavanja do vačenja baterije ako ovo prvo neupali. Inače, ako je problem hardverski, da li je nešto do displeja baš il s nekim drugim djelom mobitela? Ako je do displeja, ima ih za stotinjak kuna na ebayu tako da bi to rješio koliko toliko bezbolno. Ulgavnom, puno hvala na infu.
![]() |
|
|