|
![]() |
#694 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Pozdrav, imam doma gigabyte x48-DQ6 & xfx 8800gt alpha dog edition 512mb ddr3. Mogu li na tu ploču ugurati jos jednu xfx 8800gt alpha dog edition512 ddr3 da rade zajedno? Ostatak konfe je q6600, 2gige 800mhz kingmax, 450 W crosair |
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Kolko je znam, ona podržava CF, SLI je na pločama s nvidia chipsetom. Jedino možda s modanjem drivera. Netko bude ispravio ak sam u krivu ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 08.09.2011. u 13:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Čitao sam malo o tome modanju drajvera, zato najvise i pitam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Izisao je novi sli patch za one koji nemaju sli na ploci.Prednost je sto vise ne trebaju modani driver, ali mislim da je bridge obavezan. http://www.techpowerup.com/forums/sh...d.php?t=153046 |
![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Pa bridge je uvijek obavezan, bez njega SLI nema smisla. Mislim da je čak moguće upalit polje bez nega al su performanse slabije dosta.
![]() |
![]() |
#700 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
Može li moj stari hiper 4M580-PU 580 w držati dvije gtx 460 768 mb ? Uparene sa i5 2500k? Držao bi ga oko 4.2 do 4.5 ovisi koliko bi išao na razumnoj voltaži. Razmišljam što bi mi bilo isplativije,kupnja gtx 570 ili kupnja još jedne polovne gtx 460 768 mb za sli? To napajanje je guralo q6600@3.2 i 2x8800gt@740/1050. |
![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Problem kod tvog napajanja je taj što ono ima snagu dobrog 400 vatnog napajanja. Ja bi osobno radije išao na neko novo kvalitetno napajanje.
![]() |
#702 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
U tom slucaju mi je sli opcija neisplativa,moram uzet i napajanje novo,koje je oko 500 do 600 kn i graficku polovnu. To me ispadne oko 1300 ili cak 1500 kn nadoplate za sli gtx 460 768 mb U slucaju ako bi prodao ovu svoju ,pretpostavljam da bi oko 800 kn dobio za nju ;imao bi oko 2100-2300 kn na raspolaganju za grafu sto je jedna dobra gtx 570 grafa. Naravno uz pretpostavku da je moj corsair vx 450 dovoljan da gura i5 2500k ,i gtx 570? |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Moderator
|
![]() |
#704 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Evo ovako , pretpostavljam da su ovakva pitanja postavljena vec jako puno puta , no posto se tek upoznajem s ovim stvarima htio bi odg. na par pitanja. Hoce li moja maticna (Asrock M3A770DE) nakon SLi hacka podrzavati SLi? Da li je Corsairovo 450W VX napajanje dovoljno za GTX260x2 sa Athlon X4 630 (3.2 ghz oc)? I koliki je to zapravo upgrade , odnosno performance boost s obzirom na sadasnju solo karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Jedno pitanje. Mozda je vec odgovoreno slicno ali neda mi se toliko strana citat pa cu pitat. Trenutno imam xfx 260GTX poprilično clockan. Sada kako je battlefield 3 poprilično zahtjevan razmišljam o upgradu u vidu jos jedne polovne koju mogu nabaviti za malo manje od 400 kn. Imam blood iron p45 za 775. Mogu li normalno koristiti 2x 260gtx na njoj. Koliko bi dobio , koliko me ogranicava cpu trenutno, te što bibilo s potrošnjom. I da li u sli kombinaciji memorija koja je na raspolaganju od obje kartice se moze koristiti ili se samo od jedne koristi. Eto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Koristiš memoriju samo od jedne grafe i to bi ti mogao biti ograničavajući faktor, al opet ovisi na kolikoj rezi igraš. Što se tiče same snage čipova, tu nebi trebalo biti problem. Što se tiče CPUa, bilo bi bolje da je jači, nebi bilo zgoreg da ga malo digneš, al kažu da BF nije toliko orjentiran na cpu pa ti to nije problem toliki.
![]() |
#708 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mislim da ta ploca ni nema dva PCIe slota. BF3 nije zahtjevan kao BF2 pa da treba quad core ali odredenu CPU snagu treba. Nisam bas siguran dal to e8200 ima. Microstuttering je najiritantniji problem sa dve takve grafe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ima sli maticna, samo sto je grezo za potrošnju još mi dodat jednu ovu grafu. Bila bi i gužva u kućištu, sto posto sam siguran dosta nestabilnosti i dio igara ne bi koristio obje. Barem su svi prijatelji koji imaju sli imali poteškoća takvih. Odusto sam nema veze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imam jedno pitanje za frenda koji ima phenom x2 550be (koji je kloknut ali se nazalost neda otkljucati), gigabyte 790FXTA-UD5, 4gb rama i gts250 (gigabajtusa sa zalmanom). Dali mu se isplati uzeti jos jednu gts250 i napraviti sli za bolje performanse u igrama ili prodati svoju pa kupiti nesto tipa hd6850 / gtx 460? Ne znam kako bi skalirale 2 gts-ice sa novijim driverima. Gledam reviewe ali svi su dosta stari... Moj prijedlog je da proda staru i uzme jednu noviju grafu, no reko pitat cu - mozda netko ima slicnu kombinaciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ovisi o performansama koje daju. Ako jedna daje bolje performanse, tj. više "ždere" proc od ovih 2 onda će ipak ona sama pojesti više. Vidim da za te 2 gts-ice same treba oko 250W snage, dok za gtx460 treba oko 130-150W. Sa gts nema dx11, s 460-tkom ima, i puuuno je tiša. Sad što se tiće bottlenecka, obadvije opcije će rezultirati bottleneckom, ali nek pređe samo na 6850/460, bar je sigurniji za budućnost ![]() EDIT: Ako puca na polovno, nek proba naći gtx za 1gb ne 768mb ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Pozdrav, novi sam ovdje pa ne znam gdje bi postavio pitanje ![]() Imam doma dvije geforce 9600GT 512MB grafičke i matičnu koja ne podržava SLI pa bi me zanimalo jer mogu negdje kupiti neku koja podržava pa ubaciti i drugu grafičku u komp? Ostale specifikacije su intel core duo E4500 2.20Ghz i 3GB DDR2 RAM-a. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Moderator
|
Citiraj:
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 05.12.2011. u 13:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Šteta, na ovoj nemaš ni teoretske šanse složit SLI. Da imaš neku ploču sa 2 PCI-E x16 utora na ploči mogao bi složit pomoću fixa (bar se moglo prije složit na intelovim čipsetima, to ako budeš mislio radit provjeri dali se može još uvijek složit i na kojoj ploči) A out of the box rješenje ti je da si kupiš matičnu koja u startu podržava SLI a to su ti sve ploče sa nVidia čipsetima 650SLI, 680SLI, 790SLI i sličnim.
![]() |
#719 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ma mislim da za te tvoje grafe neće bit usko grlo što je ovaj drugi utor zapravo 8x jer jako jako malo ploča ima oba utora sa svim stazicama. Ali kažem, prije bilo kakve kupnje provjeri da li je još uvijek moguće napraviti taj fix da SLI radi na intel čipsetima i s kojim driverima od grafičke. I naravno, kad budeš išao u kupovinu, nemoj zaboraviti nabaviti SLI mostić. Ja sam radio SLI na 965P matičnoj ploči koja inače nepodržava sli, al nemogu naći post sad di sam pisao što sam radio i kako. EDIT: eo posta, ali to su već zastarjeli driveri i fix tako da moraš potražit nešto novije informacije.
![]() |
|
|