Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.11.2011., 19:37   #901
.Delboy
Premium

.Delboy's Avatar

Datum registracije: May 2008
Instaliraj http://tftpd32.jounin.net/download/T...4.00-setup.exe, namjesti static ip od tvoje mrezne na 192.168.2.16 i kad pokrenes tftp server tamo odaberi folder di je preimenovani runtime_a.img u runtime.img i odaberi onaj interface 192.168.2.16 i upali ruter i trebao bi pokupit onda img i flashnut annex a runtime.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2011., 19:51   #902
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Zahvaljujem, nesto je uspjelo, ne blinka vise. U strci sam pa sad to ostavljam no napisem kasnije sta i kako se desilo da se zna za ubuduce...

Evo, kao sto rekoh... dakle sve je ok. Povukao je preimenovani fw i upravo sam ga isprobao, radi odlicno.
Trebalo je promjenit VPI/VCI na 0/35 sa 0/33 te MTU stavit na 1462, sve ostalo za optimu standardno.

E sad da razjasnimo, u uputama pise prvo bootcode.img a onda runtime.img ali to je iskljucivo ako se ide sa putty ?
Samo otkljucavanje nije problem ako se nema net, moze "rucno" i sve prodje bez problema medjutim kako ga "rucno" prebacit
na anex A za optimu bez toga da ga prethodno treba ubit ?

Da sam rucno isao sa runtime.img onda nebi imao bootcode.img, bi radilo ? Mislim trebalo bi malo objedinit kako fleshat i sa cim u svim mogucim slucajevima.
Jos jednom hvala @.Delboy na pomoci, vec je bio na putu do kante....

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 21.11.2011. u 22:16.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2011., 18:51   #903
AviX
Registered User

Datum registracije: Feb 2011
Root pristup

Pozdrav,

Otključao sam ovaj siemens još prije par mjeseci dok je bio onaj tutorial sa firefoxom. Sada mi treba root pristup kako bih mogao napraviti skriptu za dodavanje statičkih ruta. Slijedio sam korake (1-7) no root pristup nisam dobio. Zanima me da li je moguće ponovo dobiti root pristup jednom kad je router već otključan ?
AviX je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2011., 22:47   #904
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Naravno da je moguce sa "sx763os" trikom, ocito nesto nisi dobro napravio u koracima 1-7 kad nemas root pristup
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 23:42   #905
Hackerivs
Premium

Datum registracije: Aug 2009
evo danas sam se prebacio na optimu, sx je napeglan na annex a, baš fino radi.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2011., 21:44   #906
men4bet
Registered User

Datum registracije: Dec 2011
voip

uspio sam otključata ruter i postaviti voip account, ali...
meni je sx763 spojen na drugi ruter preko kojeg ima liniju (H1),
ideja je bila da spojim gigaset na LAN port prvog rutera i tako zovem preko voip-a, kao da spojim IP telefon na LAN ulaz (zato jer ruter od H1 ima mogučnost samo jedne voip linje koju imam od njih) ali ne ide...
na simensu mi se ne pali lampica voip i ne mogu zvati preko voip-a,
u slušalici se čuje signal ali ne mogu ostvariti poziv, upali se samo lampica phone 1 ili 2, ovisno gdje spojim...
ako netko zna kako ovo upogoniti molio bih za savjet...
men4bet je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2011., 23:26   #907
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Osnovno "otključavanje" je prvi korak, sada trebaš Ethernet konfig kako bi dobio WAN Router, potom prebaci sa PPPoE na Dynamic IP konekciju, postavi da mu je IP različit od 1. routera ali u istom nizu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2011., 00:25   #908
men4bet
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Osnovno "otključavanje" je prvi korak, sada trebaš Ethernet konfig kako bi dobio WAN Router, potom prebaci sa PPPoE na Dynamic IP konekciju, postavi da mu je IP različit od 1. routera ali u istom nizu.
da li je to na internet connection--protocol--IPoA....?
Staro 03.12.2011., 02:15   #909
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
da i ja pitan za ovaj modem... prebacen sam na Optimu nedavno pa mi Siemens stoji u ladici... od ovih sam dobio TP-Linka kojem se dogadja ovo.... na siemensu, sa istom mrežom sve je radilo super...

ono sto bi pitao, jal se moze jedan port na Siemensu tim otkljucavanjem ostaviti za Optima IPTV? pregledao sam zadnjih 10-ak stranica ovog topica i ili nema ili nisam primijetio odgovor na ovo pitanje.... Volio bi kad bi mogao od 4 porta staviti 2 za LAN, 1 za IPTV i jedan za VoIP... ionako imam i switch mali pa mi LAN portova nece faliti...

EDIT: dodatno pitanje: jel bi mogao koristit TP-Link samo kao modem i IpTV uredjaj, al da ga nekako stavim u bridge mode, spojim ga sa Siemensom i sa switchom tako da u pravilu Siemensa koristim samo kao router?

Zadnje izmijenjeno od: perich. 03.12.2011. u 02:37.
perich je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2011., 13:19   #910
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@men4bet
Ne nije "IPoA", navedi koje imaš opcije pod connection - protocol, jel ima nešto kao DHCP ?

@perich
Mislim da je druga varijanta bolje rješenje. Možeš probat sa SX763 u WAN (Ethernet) varijanti, mada je pitanje hoće li te zadovoljiti.
Ja sam napokon prelomio i idem u nabavku RB750GL, ameri kažu "no bucks no fun".
Kad nabavim i upogonim bude sve prikazano i dokumentirano.
Staro 03.12.2011., 13:29   #911
men4bet
Registered User

Citiraj:
@men4bet
Ne nije "IPoA", navedi koje imaš opcije pod connection - protocol, jel ima nešto kao DHCP ?
pod internet conn.protocol imam:PPPoE, PPPoA, IPoA i Bridging (MER),
u Local Network sam isključio DHCP server...
pod internet sam odabrao Ethernet...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.12.2011. u 13:50.
Staro 03.12.2011., 13:35   #912
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Citiraj:
@perich
Mislim da je druga varijanta bolje rješenje. Možeš probat sa SX763 u WAN (Ethernet) varijanti, mada je pitanje hoće li te zadovoljiti.
Ja sam napokon prelomio i idem u nabavku RB750GL, ameri kažu "no bucks no fun".
Kad nabavim i upogonim bude sve prikazano i dokumentirano.
a vidis, nije to ni neka velika cijena... makar si mislim da bi mozda u tom slucaju radje uzeo onaj WRTG Linksys (govorim za sebe)... al na koncu opet ostajem i sa switchem i sa modemom i sa routerom... dakle nemrem izac bez 3 uredjaja nikako.... jer mi treba LAN port za IPTV, za komp ili dva, za NAS i za WDTVLive... i sto se tice WLAN-a, 2 laptopa i 2 mobitela... zasad... treba to sve prozvakat...
Staro 03.12.2011., 14:01   #913
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@men4bet
Pitaj autora teme jel ima opcija da napraviš željeno.

@perich
Ima jedan bitan razlog zašto bi "morao" ići na RB750GL a to je šta optika traži Vlan tagiranje (kod T-Kome 100 za Internet) a WRT (u svim fw varijantana) ima blema sa Vlan većim od 9.
Da ne govorim kako možeš složit svoj QoS kako spada tj. da radi kako se i očekuje.
Staro 03.12.2011., 15:08   #914
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

@Nikky

Mislio si reci bas optiKa ili si htio napisati OptiMa? jer ako si reko optika, toga nema nit ce u mom selu bit jos neko neodredjeno vrijeme.... a nis, kad cu imat vremena probat cu rijesit kombinaciju ova dva routera pa cemo vidjet oce li to raditi kako sam zamislio...

samo da vidim jel imam dobru predodzbu: iz splittera ubodem zicu u TP-Link... disejblam WLAN, DHCP (i kaj jos da bi se on ponasao samo kao modem?), onda iz LAN porta ubodem u LAN1 na Siemensu, iz LAN2 na Siemensu u Switch skup sa svim ostalim uredjajima...
Staro 03.12.2011., 16:10   #915
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Optika, fiber, FTTH

Dobro si skužio, u TP-Linku još trebaš Internet konekciju prebacit u Bridge mode, mislim da je pod Pvc0.
Prije promjene zabilježi postojeće stanje (VPI, VCI i ostalo).
Siemensu postavi IP da je različit od 1. routera, možda najbolje na 192.168.2.1.
Staro 03.12.2011., 16:25   #916
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

aj ok, probacu kad dodjem doma... nego, za ovaj tvoj RB750GL, kak ti planiras postavljat WLAN, ako uopce budes?
Staro 03.12.2011., 17:54   #917
AviX
Registered User

Siemens i statičke rute

Pozdrav,
Imam problem s ovim Siemensom.
Dakle siemens je postavljen na adresu 192.168.1.1. Na njega se spajaju bezicno klijenti iz 192.168.1.0 mrežnog segmenta. No ovaj siemens je spojen drugi router adrese na kojeg se spajaju klijenti sa adresama iz segmenta 192.168.2.1.
E sada u siemens sam pomocu skripte lijepo dodao staticku rutu da pakete za 2.1 mrezu salje na ovaj router koji je spojen na njega. I sve lijepo radi. Racunala iz 1.0 mreze normalno pingaju racunala iz 2.0 mreze i obrnuto.

Gdje je problem:
Klijenti iz 1.0 mreze normalno izlaze na net, no klijenti iz 2.0 mreze ne mogu iako normalno pingaju siemens koji je gateway. Da li tko ima ideju u cemu bi mogao bit problem.

Da napomenem da kad siemens zamjenim thomsonom tg782 koji je konfiguriran sa statickom rutom na isti nacin kao i siemens sve radi normalno.
Staro 03.12.2011., 18:43   #918
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@perich
Misliš na wireless ?
Njega ću riješit starim dobrim SE555, spojim ga preko Lan - a na 1. router, tada će ovaj SX šroteks u kutiju.

@AviX
Mislim da u 2. routeru treba definirat Gateway i/ili Routing na 1. router.
Staro 03.12.2011., 19:53   #919
AviX
Registered User

Citiraj:
Mislim da u 2. routeru treba definirat Gateway i/ili Routing na 1. router.
Definiran je
Staro 03.12.2011., 23:15   #920
.Delboy
Premium

.Delboy's Avatar

Datum registracije: May 2008
@men4bet

Ubaci Ethernet konfiguraciju sa prvog posta, i kad namjestis pod internet dhcp client i ostalo pod voip namjesti da koristi tu internet konekciju ako vec nije.

@perich

mozes prebaciti na annex A, pa onda skines http://sx763.co.cc/dfcg_iptv_HT i otvoris ga sa nekim tekst editorom i editiras tamo u liniji 630
Code:
"DestinationAddress" attr="6692">0/40
ovaj 0/40 na vpi/vci od optima IPTv (neznam sad koji je) spremis i ubacis u ruter, samo sta ces onda imat 2 porta lan 2 porta iptv.

@AviX

provjeri iptables i firewall mozda je rule da da net samo za klijente iz lana.

btw. sx763@openwrt radi vec 26d 3h 28m 52s , tako da kad otkrijem zast ne rade ledice cu stavit tutorial kako ubacit image za adsl+voip+wlan i samo adsl+wlan
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2011., 01:37   #921
men4bet
Registered User

Citiraj:
uključio sam Ethernet ranije,
"potom prebaci sa PPPoE na Dynamic IP konekciju" - ovo mi nije jasno, trebam uključiti DHCP ili...?,
IP su različiti, to sam prvo napravio

Citiraj:
Autor Delboy Pregled postova
@men4bet
Ubaci Ethernet konfiguraciju sa prvog posta, i kad namjestis pod internet dhcp client i ostalo pod voip namjesti da koristi tu internet konekciju ako vec nije..
" i kad namjestis pod internet dhcp client i ostalo"
da li treba uključiti DHCP ili nešto drugo? (probao DHCP upravo, ne radi) -to se preporučalo ranije da se ne uključuje kod dva rutera,
SX mi je drugi u nizu spojen LAN-LAN, i kada spojim komp na LAN port imam internet, uspio sam spojiti i telefonsku liniju sa prvog rutera na ulaz simensa, uključio sam "fixed line" i telefon zvoni na dolazni poziv(bez coller ID, ali to za sada nije važno), no ne mogu nikako ostvariti voip poziv prema van
internet connection sam stavio Bridging (MER) - test konekcije - Physical connection Failed.
, IP address type: automatic, MTU je 1492 (probao 1462, ne radi), VPI/VCI je 0/33, PPPoE pass-through-ON, NAT i DNS - OFF, routing je ON, route LAN1 (preko njega sam sppojen sa drugim ruterom), Connection service - internet - 0/33 (drugo ne da)...
lampica za voip nije upaljena......
ako netko zna kako ovo osposobiti...

Zadnje izmijenjeno od: men4bet. 04.12.2011. u 01:52.
Staro 04.12.2011., 02:06   #922
Hackerivs
Premium

a zašto ne ubacuješ fileove ručno, kako sam ti rekao na PM?
to bi ti bilo najlakše, a o tome smo raspravljali u ovoj temi.
Staro 04.12.2011., 08:09   #923
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

@Delboy

Meni i u TP-Linku pise da je Annex B... iako bi po optimi trebalo bit A... kad sam pitao tetu u SZK, rece da je to zato sto koristim T-Com infrastrukturu... jel to stoji ili je ona blebnula bezveze?
Staro 04.12.2011., 12:34   #924
Hackerivs
Premium

u optimi lupaju gluposti
Staro 04.12.2011., 16:54   #925
AviX
Registered User

Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
@men4bet

@AviX

provjeri iptables i firewall mozda je rule da da net samo za klijente iz lana.
Pozdrav,
Iskljucio sam firewall no problem je ostao. Nije vrag da ovaj siemens ne moze routati pakete koji mu dolaze iz drugog lokalnog subneta. To bi bio stvarno gadan bug.
U svakom slucaju na linkovima ispod nalaze se iptables kad je ukljucen i iskljucen firewall. Kako nisam vican linuxu molio bih da ako tko pogleda što bi (i ako bi uopce) trebao sto dodati da mi klijenti iz 2.0 subneta izlaze na net, iako mi se cini po ovome sto vidim kada je iskljucen firewall onda se sve propusta.

http://adomis.hr/glo/firewall_on.txt
http://adomis.hr/glo/firewall_off.txt
Staro 04.12.2011., 18:39   #926
men4bet
Registered User

Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
@men4bet

Ubaci Ethernet konfiguraciju sa prvog posta, i kad namjestis pod internet dhcp client i ostalo pod voip namjesti da koristi tu internet konekciju ako vec nije.
u status pod Local Network mi piše:
IP address:
192.168.1.2

DHCP Server:Enabled (no clients)

a pod telephony:
VoIP accounts:2 accounts (disabled: 2 accounts)

IP lokalne mreže mi je 192.168.1.2,
Koju MAC adresu i IP adresu treba upisati pod DHCP client?
pretpostavljam kad se to dobro napravi da će se i voip accaunti aktivirati....
Staro 04.12.2011., 19:30   #927
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@men4bet
Miješaš dvije stvari:
Jedno je DHCP Server za klijente iza routera, drugim riječima, web konfig > Lan > DHCP Server. To bi trebao isključit ili namjestit da se Pool - ovi ne preklapaju (npr. 1. router 192.168.1.100 - 192.168.1.150 a 2. router 192.168.1.151 - 192.168.1.200).

Druga je stvar u Internet sekciji trebaš nekako odabrati umjesto standardne PPPoE konekcije u DHCP Client ili kako se već zove. Ti tražiš ovo, tada 2. router (u tvom slućaju SX) "vanjsku" ip adresu dobiva od DHCP Servera 1. routera a time i konekciju.
Staro 04.12.2011., 19:48   #928
men4bet
Registered User

Question

Pod internet konekcije imam:PPPoE, PPPoA, IPoA i Bridging (MER),
nema DHCP Client, odabrao sam Bridging (MER) i IP address type: stavio na automatic, postoji još i static,
ja vezu sa internetom preko LAN portova na SX-u imam, no voip accaunt-i su isključeni...
što mi je za raditi?
Staro 04.12.2011., 19:53   #929
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ako imaš vezu sa internetom preko LAN portova na SX-u, ovaj dio je riješen.
Sad treba vidit kako natjerat VoIp da koristi tu istu "Internet" konekciju.
Staro 04.12.2011., 20:09   #930
men4bet
Registered User

Citiraj:
Ako imaš vezu sa internetom preko LAN portova na SX-u, ovaj dio je riješen.
Sad treba vidit kako natjerat VoIp da koristi tu istu "Internet" konekciju.
vezu preko LAN portova imam, ali mi pod internet connection status piše: disconected
a kod testiranja internet veze - physical connection - failed

ako netko zna više molim da se uključi...

Zadnje izmijenjeno od: men4bet. 04.12.2011. u 20:15.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na