|
![]() |
#2074 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ali to je poznata mana cable neta vs. DSL. Zajeb je kad testiraš kabel net, sve ti radi ok, a onda povećaju brzinu ili naprave akciju s dumping cijenama pa se na taj kabel spoji još hrpa korisnika. Speedtest net je uvijek ok, odnosno brzina je u granici 85+% deklarirane, prema serverima u Hr i 95% deklarirane ![]() ..ono što onemogućava online igranje je ping i jitter (koji je večeras nešto bolji) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Cartmann. 23.11.2011. u 23:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2075 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
@ Cartmann: Potpisujem sve sto napisa kolega Mad Duke. Svi moji susjedi, tj. cijeli blok zgrade je na Bnetu, vecina vjerojatno na 3D paketu, i sve je ok. Problemi su postojai kod jace kise, no i to su nakon urgencije ocito rijesili (problem je bio u vanjskim ormaricima). Evo svjezeg testa/ laptop bezicno vezan na router u drugoj sobi ![]() ![]() Prema danasjoj ponudi u Rvata, mislim da je Bnet jos uvijek best buy. Kao negdasnji zagrizeni igrac COD-a, imam razumijevanja za online igrace, no ocito da stvar s pingom nije ponegdje tehnicki rijesiva pa je najbolje promijeniti dobavljaca usluge.
![]() |
#2076 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
"Unable to test packet loss" obično znači da nemas Javu instaliranu ; http://www.java.com/en/download/index.jsp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2077 | |||
Killer of your Dreams
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
uvijek ti ostaje ovaj img code: ![]() ![]() Citiraj:
kod bneta zaljenje ne pomaze bash, jer nemaju sustav normalan, tako da pokusavaju iskulirati sve sta mogu. a realno, nijedan provider u hr nije savrsen, some sucks more, some less. Citiraj:
bnet je golo govno za gaming, kako god okrenes. jesu oni na cixu, ali pola neta imaju preko global crossinga, pola preko iskona (t-com). njihovi linkovi na vecinu servera van hrvatske (i srbije - zbog t-scuma) su ku#$% na batini! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2078 |
Guest
|
@Rebellion Evo, upravo si potvrdio ono kaj ja pričam. Ovaj topic nije ovdje da se jedni te isti ljude žale samo. Ovaj topic je također ovdje da ja mogu otići na njega i vidjeti "Ahaa, Bnet povećava brzine, dodao više program, ima akciju...) A do te informacije je teže doći ako se jedni te isti ljudi kojima ne šljaka net javljaju svaki skoro dan sa istom pričom. Rekao, tough luck. Zovi Bnet ili se makni sa njega! Kako god okreneš, odgovor je jednostavan! |
![]() |
![]() |
#2079 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
@ Rebellion : Nisi pažljivo čitao moj post. Ne smatram da je Bnet best buy za gaming već općenito gledano. Najviše dobiješ za cijenu. Uostalom, nijedan provider na bazira svoje tehnološke mogućnosti za gamere već za veliku većinu poslovnih i privatnih korisnika. Brzina ok u granicama obećanog, uz neke izuzetke koji se redovito žale ovdje na Forumu. Ping je često loš, al' kojeg to dobavljača net usluga zanima ? Nimalo ne utječe na surfanje, mailove i torrent.
![]() |
#2080 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kada bi trebalo stupiti na snagu to povecanje brzine? Gledam sada na nj stranici pod INTERNET i tamo su navedeni paketi Mega 6,Mega 16. Tu gdje je bio paket od 8 koji ja imam sada stoji 16. Ljepo sam se iznenadio, samo znate li od kada to ide? Inace samo da se malo nadovezem na ove silne probleme. I ja sam ih imao prije dosta vremena...i zvao SZK i nista...no dok su nakupili dovoljno poziva, onda su me zvali sa isprikom i rijecima da su utvrdili da ima problema na mom podrucju i da ce rijesiti. I jesu. A ako se dobro sjecam problemi su nastali taman u vrijeme kada su dizali brzine zadnji puta. Bas kao i sada...evo sad imam cca 4 Mb od 8...i ne brine me jer znam da ce vjerojatno rijesiti kao i zadnji puta. Barem se nadam... ![]()
![]() |
#2081 | |
Premium
|
Citiraj:
Da li se tko sjeća koliko se prije plaćalo? Ne mogu nigdje nać onaj letak. A s svim ostalim se potpuno slažem, jasno je da se ljudi dolaze potužiti i pitati da li i drugi imaju slične probleme i kako ih riješiti, ali mi nije jasno svakodnevno pisanje kako je sve super i kako je veza odlična. Cca. 10g sam ne t-comu, na adsl-u od samih početaka negdje 2003. i cijelo to vrijeme imao račune 600+ kn iako ni ne koristim telefon, ali je tad trebalo uzet isdn da bio dobio adsl, pa uzeo isdn telefon itd.. a i bio sam lijen to mjenjat iako mi je i b.net dostupan od prvog dana, usput se tješio da na t-comu imam bolji ping. Ali svaki put kad bi došao slučajno skrenuo pogled na temu b.net, vidio bi da ljudi na b.netu imaju čak i bolji ping. Ipak, uzeo sam b.net, a nisam htio otkazat t-com sve dok ga ne testiram. Testnu fazu je prošao s A+, pa sam otkazao T-com. Jbga. Sad imam i ugovor na 24, odnosno 27 mjeseci u kojem piše da će mi isporučit _do_ 8mbit, nigdje ne spominju ping. @Wireless: trebali bi svima povečati do nove godine. Zadnje izmijenjeno od: Cartmann. 24.11.2011. u 20:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2082 |
Premium
|
![]() |
#2085 | ||
Killer of your Dreams
|
Citiraj:
i dalje se ne moze reci da je itko "bb za hrvate", jer npr, u vinkovcima nema nista osima t-scuma. zagreb, split, rijeka, osijek, eventualno jos koji grad su prisutni bnet, optima ili iskon, uz jos par iznimaka za jedan grad kod odredjenih (metronet npr), tako da ako govorimo o alternativnim isp-ovima, u kategoriji bb pricamo za 2 najveca grada, i cisto sumnjam da se bnet-ovo smece od usluge (gledano brzina, ping, podrska, ostali elementi) moze smatrati povoljnijim od amisa! ti kao da si placen za promociju-.- Citiraj:
evo zadnjeg rezultata, bash me zanima sta je sad opravdanje-.- ![]() Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 25.11.2011. u 11:35. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2087 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo da dam pohvalu na račun bneta. S obzirom da je nedavno izaša BF3, igra mi je bila neigriva u popodnevnim/večernjim satima. Ping je u najmanju ruku rečeno bio mahnit. Zva san korisničku službu, dogovorija termin dolaska servisera i došli su po dogovoru. Tili su mi doduše prodat "muda za bubrige" testiranjem pinga na speedtestu (i to prema Mostaru) na što sam im reka da pokušaju na pingtest.net (prema Mostaru, Njemačkoj, Francuskoj itd.). Rezultati su bili barem 3 put gori. Onda su zaminili par razdjelnika po stanu, provjerili instalaciju i rekli da će pratit rad modema 7 dana. Točno sedam dana nakon zove me serviser i kaže probajte testirat ping. Sad sve radi super, ping se prema Njemačkoj kreće od 30 do 50, jitter minimalan. Uglavnom, online igre su napokon igrive. Nisam baš najzadovoljniji njihovom uslugom, ali s obzirom da sam godinama bio na T-comu kojemu sam svaki mjesec plaća isti iznos kao i Bnetu ali bez potrošnje, ne mogu se žalit. Za usporedbu, na T-comu sam ima manje brzine, ali bolji ping. Edit: Imam 3D paket koji me izađe 300-injak kuna mjesečno, ovisno o broju poziva prema mobilnoj mreži i inozemstvu. Za usporedbu, kod T-com sam plaća samo pretplatu na internet i telefon gotovo 300 kuna. Kad se na to doda još telefonski razgovori i pretplata za kabelsku, ušteda je i veća od 50%. Zadnje izmijenjeno od: Lun. 25.11.2011. u 14:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2089 | ||
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2090 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Bluzer, jesu ti rijesili problem? Kad vidim da placam 439 kn T-comu za 10mbit, telefon kojeg ne koristim, maxTV... Užas. Sad još vidim da je Bnet povećao brzine, kod njih "dobiješ" raj za 160 kn mjesečno al mučiš muku sa brzinama, prekidanjima, pingom. Sad će valjda bit još gore. Uskoro će mi bit dostupan Bnet al se bojim da se ne usosim sa ugovorom od 24 mjeseca il koliko i da bude sve super prva dva mjeseca a kasnije kad se nakače susjedi bude užas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2091 |
Premium
|
Priznali su da je zagušenje na Trešnjevci i da će to riješiti do 25.11. i čini mi se da u velikoj mjeri jesu. No svejedno sam faksirao zahtjev da mi ukinu nadoplatu za 20MBit, šta je ispalo kao dobra ideja s obzirom da sam uzimao samo zbog uploada toliko, a sad će novi osnovni 2D paket imati 1.25MBit upload...
![]() |
#2092 |
Killer of your Dreams
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2093 |
Premium
|
Malo optimizacija za olakšat si život s B.Netom: http://www.sevenforums.com/tutorials...mtu-limit.html Defaultni MTU od 1500 definitivno ne prolazi za tipične slučajeve poput google.com, treba ga staviti na 1472. Ako ima opcija u ruteru za promijeniti ga, onda i tamo treba. Te ovaj članak: http://www.speedguide.net/articles/w...08-tweaks-2574 Aktiviranje CTCP-a je pod obavezno, ako je u pitanju 10+ MBit veza jer defaultni congestion control protokol za WIN7 je na razini 56k modema... Tipični scenarij je pucanje servisa poput messengera i sl. ako se povlači max. brzinom. Još sam aktivirao NETDMA i DCA... Pingtest kaže serveri u okolici HR oko 20ms i jitter od 2-3ms, dakle nekog pomaka ima - bar za mene. Ako neki mrežaš ima nešto pametno za dodati, neka doda. ![]()
![]() |
#2094 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Meni i dalje puca kad je max. brzina, NETDMA mi je već bio enejblan i DCA i još sam umjesto automatic stavio enable Chimney Offload i CTCP, ali i dalje pri max. brzini pukne msn. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 28.11.2011. u 10:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2095 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Jesu li nekome vec digli brzinu sa 8 na 12? Ja neznam kako ce oni to izvest kad masa ljudi krene navece download, pa to ce bit katastrofa, ili oni neprimjecuju da je navece zagusenje ili ih jednostavno nije briga. Koliko su vec para utukli u reklame mogli su svima sredit internet i imat najbolju reklamu (a to je kvaliteta). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2096 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
mi sa 16MB koji sad navecer jedva dobijemo 5-8MB (a placamo uredno za nasu vecu brzinu) cemo sad jos vise dobiti po nosu da "stane" sto vise ovih od 12MB. tu ekipu malo treba nauciti sto znace izrazi QoS i SLA. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2097 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
uputili su me na ovu temu, nemam pojma o mrežnom spajanju, te vas usrdno molim da mi se obraćate kao da sam prvašić. daklem, na b.netu sam (3d), spojen sam žično i imam onaj njihov modem scientific atlanta epc2203. uskoro mi dolazi tablet prestigio multipad pmp7074b3g. treba mi za doma neki router ili drugo čudo za spajanje ovog tableta na net i eventualno za goste koji dođu s laptopom, tabletom ili čime već. zanima me: 1. koji bi jeftiniji router uzeo da ga spojim na b.netov modem i hoće li to funkcionirati u kombinaciji s tabletom? 2. ako uzmem npr. router d-link dir-300, hoće li bit dovoljno da ga spojim na modem tamo di pišem ethernet i da mi tablet uhvati signal u stanu? hoće li trebat nešto posebno namještat i konfigurirat za tablet i router? 3. ostaje li stolni komp potpuno neovisan o novom routeru, odnosno nastavlja li primati internet preko modema kao i do sada ili ću i njega morati spajati na taj novi router, kao i tablet (napominjem da mi se to ne da, nemam vremena, komplicirano mi je...)? guglao sam i pretraživao forum, ali nisam našao odgovore... možda negdi i piše, ali ja nisam skužio... sori. molim dobre ljude da mi odgovore i unaprijed fala, gracias, spasiba, obrigado, blagodarim i tako to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2098 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo samo moj skromni prilog sa Bneta. Korisnik 3 god a trpim ovo zadnju godinu: ![]() Prijavljivani kvarovi, tehnicari dolazili i sve pokusano. Jednostavno ne zele ulagati u lokalne "centrale" dok se sve ne zapali. Grad Split, kvart Skalice. Debelo preoptereceno svaki dan od 17h-00h! Od sljedeceg mjeseca sam nazad na DSLu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2099 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() No dobro, ajmo korak po korak,... 1. odeš u lokalni dučan informatičkom opremom, 2. zatražiš od prodavača da ti kaže koje dostupne bežične routere ima na lageru, a koji se mogu spojiti na cabel, odnosno Bnet (uzmeš najjeftiniji, naravno), 3. doneseš to doma, 4. izvadiš iz ambalaže, ... sad dolazi grdi dio: 5. iz cable modema izvučeš žicu od napajanja, 6. iz cable modema ištekaš mrežni kabel (OPREZ, ne ide na silu, moraš stisnuti onu malu plastiku i onda ide lako van) 7. u cable modem uštekaš mrežni kabel (neki drugi, ne onaj kaj ti je u kompu i kojeg si maloprije ištekao), a drugi kraj tog kabela uštekaš u WAN port na routera, 8. sad onaj izvučeni mrežni kabel čiji je jedan kraj još uvjek spojen na komp uštekaš i jedan od 4 lan ulaza na routeru, uff, sad napokon dolazi laki dio: 9. uštekaš napajanje u router, 10. uštekaš napajanje u cable modem, 11. odeš na par minuta od kompa (po sok, kavu, pivu) dok se cable modem i router ne dogovore, 12. za kraj bi bilo dobro postaviti zaštitu na bežični router, ali kako ti se ne da previše umarati, a i djeliti ćeš mrežu svima koji ti navrate, nije obvezno da se i oni ne bi morali zamarati upisivanjem passa,... ![]() ... ak sam kaj zaboravio, slobodno me dopunite. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2100 | |
Premium
|
Citiraj:
Btw., nakon 3 tjedna mi je stigao odgovor službe za korisnike. Kažu da korisnici dijele resurse mreže pa je moguće usporenje, ali samo u večernjim satima te da oni konstantno ulažu u mrežu ali je to dugotrajan i postepen postupak. Ako im treba 3 tjedna da odgovore na e-mail, bojim se pomisliti koliko će im trebati da nadograde mrežu ako i sami kažu da je to dugotrajan postupak. Odgovorio sam im da se prvo nadogradi mreža, a onda krene u akciju privlačenja novih korisnika, a ne prvo dovući mnoštvo korisnika koji ne mogu uslužiti, a zatim "dugotrajno i postepeno" nadograđivati mrežu. Isto kao i restoran u kojem si volio večerati jer je atmosfera bila ugodna, cijene pristupačne, a jelo bi čekao 20tak minuta. I to su ljudi skužili pa je vlasnik imao dosta posla. A onda se taj vlasnik sjetio kako će zaradit više love, te u prostor gdje je nekad bilo 30 stolova, nabio još 30 pa je sad gužva, a jelo umjesto 20 minuta čekaš dva sata. U taj restoran se više nećeš vratiti. Isto vrijedi i za b.net, nakon ovog neugodnog iskustva siguran sam da se više neću vraćati b.netu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|