|
![]() |
#1681 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Al zanima me jos jedna stvar, kako napravit funkcionalne one tipke na lijevoj strani laptopa (play, premotavanja... neznam ni tocno sto sve ima...) Zna li netko to? Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako si sam stavljao windowse pogledaj u device manageru dal imaš koji uskličnik. Ako nisi, skini i instaliraj drivere za synaptic touchpad i hotkeys. Kad to napraviš (ako nisi) onda pogledaj na tipkovnici između ctrla i win tipke FN tipku (tamo bi trebala biti) i one ikone kod funkcijskih tipki (F1, F2...) Fn + F9 kod mene je play. Te tipke rade u Windows media playeru dok recimo u KMPlayeru ne rade.
![]() |
#1685 |
Premium
|
Hvala buljo! Nemam usklicnika u device manageru, sam sam instalirao win 7 ultimate. jos nisam skidao drivere za synaptic touchpad i hotkeys, pokusat cu sljedecih dana pa se javim [trenutno imam previse obaveza] Nego od danas imam jedan drugi, puno veci problem. Moze li mi netko rec zasto mi se ponekad dogada (npr. kod citanja vecih knjiga u pdf-u) dogodi da mi se ekran zacrni na sekundu pa se opet vrati normalno na cca 5 sek... onda opet zacrni i opet tako u krug?? sa cim tu moze bit problem? jer kao sto sam rekao u device manageru nemam nikakvih usklicnika. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ekipa trebam pomoć. Da li itko zna koja je procedura kad se jedan cd key prebacuje sa starog računala na novo. Naime prodao sam svoj komp frendici, i danas joj ga furam u ZG. Ona ima originalne W7 pro, pa bi htjela da joj njih instaliram na moj komp, a ti windowsi su već instalirani i validirani na drugom računalu. Taj stari komp ide u rashod, ili ću na njega staviti XP pa pokloniti jednoj drugoj frendici. Zanima me kakva je sad procedura sa tom validacijom, pošto je promjenjen komp, pa ako mi itko može objasniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Premium
|
Pozdrav Imam problem sa jednom instalacijom Windows 7 Professional x64 SP1 na laptopu Lenovo V570 sa Sendi Briđom. Uglavnom BIOS je EFI (ili hybrid EFI, ne vidim sam razliku u odnosu na obični BIOS) i Windows mi pri instalaciji forsira GPT particioniranje diska. Može li se kako forsirat da koristim i dalje MBR instalaciju? Fora je u tome što nemam koristi od GPT-a, ali imam od MBR-a. U BIOS-u nisam našao nikakvu opciju za podesit ![]() EDIT: Eh, na kraju podesio operating mode SATA kontrolera na Compatible (umjesto AHCI). Negdje sam na netu pročitao da GPT treba AHCI. Pokrenuo instalaciju, particionirao disk i prošlo je. Poslije vratio podesio u registru od Windowsa AHCI mode (CurrentControlSet -> msahci -> Start na 0), vratio AHCI u BIOS-u, restartao. Windows instalirao automatski AHCI drivere, odradio još jedan reboot i voila. Vuk sit, a MBR na broju. Zadnje izmijenjeno od: tutix. 21.11.2011. u 02:15. Razlog: Dodano riješenje problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Pozdrav, jel netko imal problem da mu svaki USB ili mass storage te foldere u njemu prikaziva kao .exe. Dakle, uključim USB flash na kojem su mi uredno folderi... no moj komp sve te foldere čita kao recimo "new folder.exe" i kad otvorim taj .exe on mi otvori zapravo taj folder u novom prozoru... Ne znam kaj da radim s tim, a friški su Windowsi i sve na friško instalirano |
![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
To ti je virus na sticku, nema previše veze s Windowsima. Probaj skenirat stickove sa AVGom ili nečim sličnim. Osobno sam popušio jedan takav na stick kad sam ga koristio u kopiraoni ![]()
![]() |
#1691 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1693 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1695 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
otvori command prompt kucaj slovo koje ima taj flash drive, te dodas dvije tocke (npr. "E:") nakon toga "cd \" Enter "attrib -h-s *.* /s /d" pa Enter (ovim mu dajes do znanja da ukloni sve hidden i sistem attribute, i da Pregledava podfoldere i foldere ukoliko opet vidis taj exe, oznaci ih i shift + DEL, nakon toga ih vise nebi trebalo biti (prije 2mj sam imo taj problem nakon ove primjene vise nikad problema) ![]() EDIT: nije ga mogo ni NOD, ni Kaspersky rijesiti tako da sam bio vec an rubu zivcanog sloma ![]()
![]() |
![]() |
#1696 | ||
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Da. Citiraj:
Evo probam ovo kaj si napisal pa ti javim ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
problem sa zvukom i spojevima, front i back panel
Nisam uopće siguran dali je ovo moje problem ili samo puko neznanje... Dakle, pitanje je, može li se namjestiti kod W7 da zvuk ide istovremeno i preko back panel i front panel izlaza? Situacija je da sam sa zadnjeg panela iz front speaker out, kabelom spojio na običnu stereo liniju (iza leđa mi je). Jedino zbog Skype-a koristim prednje priključke, kad ubodem slušalice s mic-om i nikako ne uspjevam prokljuviti kako dobiti zvuk na njima. Prćkao po postavkama u Volume control options, u skype-ovim opcijama i tek kad sam u Volume control options-u disable-ao speakers, dobio sam normalnu jačinu zvuka na slušalicama (ubodenim na front panel priključke). Sad imam i novi problem, kako ponovo uključiti speakers (spojene na zadnjem panelu), kad mi više uopće nisu vidljivi u Volume control options-u? ![]() ![]() Napominjem da W7 imam manje od mjesec dana i na starom XP-u uopće nisam imao tih problema, a isto mi je bilo posloženo sve...
![]() |
#1698 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Guest
|
Eto, konačno sam i sebi instalirao Win 7 nakon desetljeća korištenja XP-a. ![]() Paaaa, može li mi netko reći kako ugasiti ovo čudo: ![]() Mislim.... naravno da želim dozvoliti Launcheru da radi update igre, pa zato sam ga i upalio! ![]() Jel mogu negdje stavit da uvijek dozvoljava WOT, da me ne pita stalno tu glupost? ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1703 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Guest
|
Kako ukloniti nepoželjne servise? Konkretno, zanima me kako se riješiti "Flexnet Licensing Service"-a? Instalirao se zajedno s Autocadom, ali nije otišao s njim. Pronašao sam njegov path: C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe Probao sam brisati taj file, ali nakon svakog restarta se vrati!!! ![]() Inače mi ne smeta. Ali želim da ode, iz principa. |
![]() |
![]() |
#1705 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
dupli click na service koji trazis i postavi Startup type na disabled |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Premium
|
Imam jedan iritirajući problem sa zvukom. Nekad kad komp stavim u stand by ili hibernaciju kad se vrati iz tog moda nema zvuka. Zvuk nikako ne mogu dobiti sve dok ne uninstaliram zvučnu i restartam komp pa ju onda sam opet instalira. Windows 7 x86 i Asus Xonar DS, zadnji driveri za zvučnu.
![]() |
#1707 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ovak... Imam problem sa instalacijom win. Kupio sam SSD 120.0 GB MUSHKIN Chronos MKNSSDCR120GB, istekam stare hardove, ostavim samo njega, dignem boot win 7 sa usb-a i cim ude trazi me neke drivere, ubacio sam instalacioni dvd od win 7 i automatski je proslo dalje di biram hdd na koji cu stavit win, uredno vidim ssd, napravim particiju, formatira se, odaberem ga i kliknem next a ovaj nece, ne moze on instalirat na taj hdd... ako ne ubacim taj dvd od win kad trazi drivere onda do toga ne mogu ni doci... ubacio sam asusov dvd koji sam dobio sa plocom i pustio nek si sa njega nade drivere i nece, manualno sam odabrao raid drivere od jmicrona i intela no nijedan nece prihvatiti ni nastaviti instalaciju bez toga... kakve drivere ja to trebam?? s tim da sad kad sam napravio particiju na tom ssd-u i formatirao ga, nakon kaj sam spojio stare hardove i usao u win, u my computeru uredno vidim taj ssd i mogu na njega kopirati podatke i sve uredno radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
postavio sam upite i pod ssd diskovima... ugl, ahci radi... kod mene u biosu ima samo jedno pitanje, sata mode ---> i odaberes hoces disabled, ide, ahci ili raid... i to je to, stavis ahci i svi sata portovi rade u ahci... a tak se i po defaultu odabere samo... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|