|
![]() |
#15722 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
nek pogleda dsg..znaju imat neku popuste i to..nije ni ovaj los http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=747 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15724 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Razlika se po meni osjeti na spustu puno više nego na usponu (da netko ne bi rekao da nema razlike na usponu). Pogotovo tebi kao rekreativcu. Ja na svojoj rami imam 69° sa 130mm viljom. Buraz je na staroj HT rami imao ~68° pa se vidjela razlika čim si sjeo na bajk. Kamoli sad kad je to oko 66-67° na Prophetu. Dolje ide lakše, ne zapikava se prednji dio. Nije da ne moraš ništa raditi sa rukama, ali oprašta više.
![]() |
![]() |
#15725 |
Registered User
|
za dotku i sljeme 100hoda je dosta..samo sta cura voli to je drugo i jer voli skakat i te stvari..inace kad/ako pocnem radit stedit cu za takvu neku pilu ili 29 ht..jos si razmisljam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15726 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma rekao sam joj odmah da to nije ono što traži. Koliko sam skužio, ide dole po planinama oko Splita, a do njih treba i doć cestom, a onda se popeti i spustiti s njih. Nešto sa 130mm hoda bi joj bilo idealno. Rekao sam joj da gleda bajkove koji imaju vilicu do 130-140mm hoda, pa da javi koji joj se sviđa. Naravno, i dalje je svaki prijedlog dobrodošao. Ja stvarno ne pratim puno kakvi su koji djelovi, pa mi je teško procijeniti. edit: aktivna je tema pa ste napisali puno postova dok sam ja ovaj natipkao.. Uglavnom, vozio sam više puta Super Buda u L veličini i osjećaj mi je bio kao da sam na visokom federu. Možda mi je bila velika rama ali meni se nije svidio na spustu. Uzbrdo je zato koza ![]() Predložit ću joj ovoga edit2: Vuco, a Thunder? Kako ni jedan nema vilicu s promjenjivim hodom? Koji god pogledam.. Zadnje izmijenjeno od: murina. 22.11.2011. u 20:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15727 |
Registered User
|
ak su to xc putevi 130/140 je previse..samo ce se teze penjat a ak ih nema di iskoristit nema smisla...srecom tu ima splicana koji ce znat kakve su to staze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15728 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
ak neko hoće neš http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=64163 nije nešto, čisti ormar, Mic mi dao ideju Edit: Murina, vilice s promjenjivim hodom nisu česte na složenim bajkovima, barem ne u tom cjenovnom rangu i u hr. Ali šta tebi fali da izmešetariš curi neku vilju uz malu doplatu, recimo nekog Recona 351 itd. Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 22.11.2011. u 22:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15729 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
S obzirom da očito ta djevojka voli se ganjati (kako gore tako i dolje), šteta ju je ograničiti sa lošijim biciklom. Mislim, moš ti kupit headset koji će skinuti 1.5° sa HTA, ali to je dodatni trošak od 100-200€ minimalno. Imam starog Thundera koji iza ima 135mm hoda i za sve što mi vozimo je dovoljno. No kad se pređe na bajk koji niti ne treba imati više hoda, a ima bolju geometriju za spust (npr. od buraza Prophet koji ima 140mm hoda, a totalno drugačiju geometriju za dolje, ne samo HTA, već i wheelbase i ostalo), razlika je i više nego primjetna. Pogledaj samo Nika kako juri kad je dobra geometrija (iako je on dobio i 30mm hoda iza, Jekyll je potpuno drugačiji bajk). Prije sam ga čak i mogao pratiti ili bi mi pobjegao 10m, danas nema šanse, nakon 2 zavoja ga više nema ispred. A na usponu ga bajk jednako tjera, čak i on ima 90mm mod na shocku koji jedva primjetiš da se bajk boba. Sve ide u pedale i bajk tjera naprijed. EDIT: Što se tiče vilice sa podesivim hodom. Realno za Lojstek i takve tipove uspona ne treba. No za Strmopeć npr. po onome što sam vidio bi super došlo da se spusti prednji kraj, jer ipak uspon traje duže. Kukao je buraz prije kak se ne može penjati kad mu je Tora na 130mm. Sad ima Vengeancea na 150mm, stražnji shock mu još SAG-ne i svejedno se penje gdje se i prije penjao. Na 2 djela stisneš zube i otpedaliraš jako nagnut naprijedi ili još bolje, digneš se na noge i bok.
![]() |
![]() |
#15730 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Vuco, pametno zboriš ![]() Da i ja dam svoj doprinos: http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=655 Definitnivno da mene pitaš... Jedina nepoznanica tu mi je pogon. Vilja će odradit poso i to dobro, kočnice su vjerujte puno bolje nego što im ime govori-probao i na kraju krajeva; GUME Schwalbe Hans Dampf, Performance Line!!! ![]() Ima Hans Dampf-a!!!! Moje sljedeće gume ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15732 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Nisam ja reko da znam sve. Još uvijek se samo realno osvrćem na ono što vidim i imam u rukama. Ima pun kufer novih opcija, a mene je iskreno najviše obradovao korisnički izbornik koji je konačno user friendly. ![]() Snimanje uzastopnih fotki za timelapse me ne interesira, 1080p me iskreno ne interesira jer previše guta mjesta (Nik filmeke u originalnoj kvaliteti briše nakon što ih editira), nadalje, ono što mi je WOW je onaj 120FPS, ali opet, nemam realne potrebe za time. A kak je i Nik nedavno rekao, jednostavno mu se ne da postavljati kamera pa da prolazi stoputa pored nje i da se tak snimi filmek, radije se vozi. E pa, radije par tisuća kuna u žepu i pravac po bicikl novi ![]()
![]() |
#15733 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
E pa ovo još nisi imao u rukama a ako ti nevidiš koje su stvari bolje naspram HERO1 onda ti predlažem posjet okulisti :P Nadalje, tko priča o postavljanju kamere pa prolaženju kraj nje, pa to je scenarij za sastavljanje nekakvog zamišljenog filma a ne za guštanje i eventualno zabilježavanje onoga što prolaziš, za što je ova kamerica prvenstveno namjenjena. Bilo kako bilo, nisam mislio se tu prepirati s tobom već da vidiš da ipak nije samo 1080p u pitanju, već i puno bolja zasićenost bojama, ekspozicija i performanse u low light situacijama naspram prethodnika! Što se tiće love, pa naravno da prvo moram imati razloga za kupiti ju (čitaj, ispravan bajk, snowboard, padobran, kajak......) ali to se valjda podrazumijeva, zar ne!? Laku noć i uživaj u videu ![]()
![]() |
#15734 |
Avocado
|
Subjektivni dojam je da su boje preeksponirane. Mene zanima čip nutra jesu mijenjali. Ništa drugo. Sve ostalo može biti da su samo poboljšali softver i time ostvarili bolju zasićenost boja te stavili kvalitetniju leću. Ne znam, neću dalje raspravljati, ali ruku na srce, ovo su mogli imati i sa prvim Heroom. Stvar je ekonomije i zarade, ništa više. EDIT: po svemu sudeći jesu i čip mijenjali, al to su ti sve varke ![]()
![]() |
#15736 |
Avocado
|
Kako svi sline na tog felta pa to je za nevjerovat ![]() Ja mislio iznenadit ljude fotkama, kad ono forsiraju neki da im kažem ![]() ![]() Felt je nov novcat, sve je u super stanju, rama stvarno pic pic, ko da nije vožen. Pokupit ga idem sutra. Dao sam polog i toeto. Jedino je Pike 454 dualair uturn nešto pošemeren pa vilja ima max 125 hoda, al ništa što neću riješiti (ili što Vuco neće riješiti ![]() A i frajer mi je smiješan, kolega FERovac je, i frajer je reko da bi cijena bila znatno viša da ostavi XT pogon koji je trenutno gore pa da će stavit Truvativ stylo. Ja reko, pa može. Ta dva pogona su otprilike istog ranga ![]() Mislim, ak njega veseli XT, mene baš obrnuto. ![]()
![]() |
#15739 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Eto ja ovo tmurno jutro, "jutro" bistrim ovim predivnim videom.... Pa ekipo.... Kad ćemo gore? ![]() http://www.pinkbike.com/news/Enduro-...-Premiere.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#15740 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Sutra ![]() Daklem, tko ide? [edit] Destro, cestitke na novoj pili. Ocekujem Felta ovaj vikend na Sljemenu. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 23.11.2011. u 12:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15741 |
Avocado
|
Hvala, al nije to još gotovo ![]() Neće bajk ubrdo tako skoro, imam teambuilding ovaj vikend. Dapače, Felt bi mogao pod nečijim drugim nogama prvi put na sljemenu biti. We'll see ![]() A sigurno dok ne sredim vilju nejdem ubrdo sa njim.
![]() |
#15742 |
Registered User
|
Išao sam i ja s Destrom gledat i pipkat Felta. Rama nema točkicu na sebi, a oprema gore je brutalna i bajk je sjedni i vozi, ne mora se valjda ni lanac podmazat. Sad ostaje pitanje da li je taj dečko dovoljno glup da skine XT pogon i stavi Stylo. Bilo bi fora kad bi XT cijela grupa ostala gore, izgleda zbilja sexualno. Šteta što je rama M inače bi netko ostao kratkih rukava ![]() Ubod sam takav, da smo barem svi tak pametni, kaj ne Destro? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15744 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
imam i adapter negdi spremljen ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15745 | ||
Avocado
|
Citiraj:
![]() Netko se ulizujeee ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15746 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#15748 | |
Registered User
|
Citiraj:
A što se tiče tvog šparanja, za trajnu i lak za kosu i viklere titanske se ima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15749 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() ![]() Hahah, sam se ti sprdaj s mojom kosom, trebo bi se ošišat u petak ![]()
![]() |
![]() |
|
|