|
![]() |
#1202 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
nema sta vracati, alpha se instalirala posebno i neovisno o full verziji. Ako nisi imao full prije onda samo isntaliraj. Od nedavno se alpha i stable verzije ne preklapaju pa mozes istovremeno imati obje verzije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Mali problemi kompatibilnosti sa stranicama vjerovatno traju i dalje...ali recimo jedna mala sitnica: Na Youtube trebam dvaput kliknuti na ''play'' da krene, dvaput na stop da stane i tako stalno...Koristim znači povremeno verziju 11.00, nisam stavio da se apdejta ni nisam stavio najnoviji flash tako da će biti da su to mogući razlozi. Uglavnom na FF radi sve dobro s tim flashom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
ovo potpisujem imo sam instalirano 2 verzije, upalim operu i ona samo crash-a dok nisam obriso sve foldere od opere i digo sve nanovo (11.52) i onda se smirilo @ari da nemas mozda u config-u stavljeno enable on demand
![]() |
![]() |
#1207 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni je 12-ica radila ok, no otkad sam je izbrisa i inst 11.52 imam problema.. Tocnije vezano uz youtube i flash animacije na stranicama. Naime ako u jednom tabu vrtim jubito a u drugom otvorim neku stranicu sa flashom ili drugi jubito clip, display driver se srusi a s njime i Opera.. Probat cu reinstall Opere + flasha... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
COD2 expert
|
Meni super radi, bolje od chroma recimo kojeg jedino smatram jedinom alternativom operi. Kod kroma me smeta sto mi se nekako zagusi sa vise otvorenih tabova, pogotovo ako se u njima vrti flash. Kao da je nekako tezi za sisitem od opere.. S druge strane, chrome je zastupljeniji, samim time i zanimljiviji websljakerima pa se vise trude optimizirati stranice za njega nego operu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
najbolje bi ti bilo da u task manageru pratis koliko guta jer kad aplikaciji ponestane memorije onda se najcesce srusi ![]() takodjer imaj na umu da zadnjih par verzija Opere koristi RAM da cachira web stranice, cak i one koje nisu u koristenju (leze u temp cacheu) da ih se brze ucita |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
A i ti McG, čemu si odmah pobriso, gubiš volju za argumentiranjem? Još si dugo i izdržao.
![]() |
![]() |
#1218 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Dottore, molim te vrati ukradeni escajg! More li netko biti ljubazan, te uputiti neukog Opera selju u pokoju soluciju? Nije tajna da mi Opera nikad nije bila glavni browser, no uvijek sam je simpatizirao zbog nekih prednosti koje su neupitne naspram konkurencije. Kad po namjeni posegnem u kofer, uz verzije koje imam : ![]() Nakon 9.26, koju god bi stavio narednu, za nekoliko minuta bi je obrisao i racunao i dalje na 9x. Neki dan stavih 11.5 i konacno mi je donekle legla novina. Mozda je pitanje blamaza, mozda mi pored nosa stoji, ali moram pitati : Kako dobiti, normalne civilizirane izbornike kao u 9.26, bas kao sto prikazujem na slici : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
8-bit Gen.
|
a more bit ![]() Nego, vidim da je zadnja verzija konacno pocela razumno koristiti CRTL + -/+ zomiranje. Izludjivalo me je u prijasnjim verzijama potpuno odstupanje od svih ostalih browsera. Posebno kad imas macro podesene na tastaturi +/- pozicije. Jedino, defaultna pozicija kod Opere, opet za nijansu odstupa po svome. Ali, daleko od 9x verzije i sad je konacno upotrebljivo preko tastature. Moguce da je i tu krivac bila moja lijenost dubljenja po opcijama, ali ako nije, drago mi je da su to sanirali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
COD2 expert
|
@McG ma nisam imao namjeru ulaziti u raspravu i pametovanje, sve dobronamjerno.. Samo, te verzije izlaze tjedno par puta pa kud bi došli kad bi svaku novost oko probne verzije objavljivali (zamislite koliko bi tek posla bilo za korisnike chromea ![]() @Visage Meni opet ta funkcija kod Opere savršeno odgovara.. Puno mi je jednostavnije baratati zoom.om preko + i - nego korisititi kombinaciju sa ctrl. A i ovaj bar u ćošku desno na novijim verzijama mi odlično odgovara.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
a I puno mi bolje sto je tipka * koja je odmah uz + i - tamo za vracanje na normalni izgled nego da lupam ctrl+0 jedina stvar sto me nervira kod Opere (ili bolje receno kod drugih) jest promjena kod OS-a DPI settings recimo opera meni sve uveca (sto je u biti logicno) dok FF i Iron ne pa recimo dok napravim web pri svojih 125% DPI strgan je na svim browserima osim Opere e sad tko je u pravu sto se tice tih resize-a... neznam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Na kraj pameti mi nije bilo pomisliti bez CRTL-a da probam, a tako imam i uvedno u macro. Kod zadnje je ponasanje skoro identicno svemu ostalom, ali CRTL kombinacija na staroj Operi, daje takve neupotrebljive skokove da ti se jednostavno smuci. To je valjda osobina i u dobrom i u losem: Opera svemu voli pristupati na svoj poseban nacin. Cesto puta to smetnem i krenem razmisljati iz drugih browsera. Eto, uvijek se isplati pitati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam mali problem. U searchu u status baru sam promijenio da mi traži na google.hr; stavio sam u postavkama umjesto com, hr samo. No sad kad tražim ne prepoznaje mi palatale(čšž) i pretraga je beskorisna u tom slučaju jer se dobiju drugačiji rezultati. Što promijenit u adresi searcha da bude normalno? Također, jel imam kakav način da se promijeni web page load background u sliku osim boja? Također, nadam se da će se nastaviti postati ovdje alpha, beta i final verzije. Jedini izvor mije ovo za to |
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo malo moj dojam o 12 alfi. Inače nisam osoba koja isprobava bilokoje verzije do finalne, ali sam opaj put dao priliku 12ici i zažalio. Što se tiče brzine, o tome je dosta teško objektivno govorit, makar je ta nova mrvicu brža od 11.xx. Zadnji snapshot je katastrofa, sve vrste animacija ubiju brzinu od skrolanja, do treperuće crte, dosta puta mi se dogodilo da se srušila, na forumu mi sama od sebe zna bacit cijeli red iznad ovog quick posta neki smajlić u cijeloj liniji. Mislim da ću se vratit na 11.52, jer se pokazala kao jako dobrom, mogao bi reć čak najboljom od svih verzija u zadnje vrijeme. Ne znam koliko vas zna ali postoji skrolanje preko desne tipke miša i kotačića po tabovima, stvar zbog koje ne želim ić na ijedan drugi browser koji to nema. Stvar koja mi užasno fali su 2 ili više redova tabova, koliko znam to nije moguće složit ali bi bio jako zadovoljan i sretan kad bi mi netko rekao da sam u krivu ![]()
![]() |
#1228 |
COD2 expert
|
Tab stack opcija je vrlo korisna. Jedino što meni fali na operi je chrome like otvaranje tabova tj. da "srodne" tabove otvara jedne pored drugih a ne da sve baca na kraj liste.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Jel se može negdje odredit broj rabova u jednom redu? Tab stack mi je dobra stvar ali ga ne koristim puno. 2 rak21 Ako to stvae neka bude opcija jerbo inaće ću zamrzit Operu, ja imam otvorene ajmo reć glavne siteove u nekoliko tabova i ne bi htio da mi se to poremeti.
![]() |
![]() |
#1230 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: Juice. 19.11.2011. u 19:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|