|
![]() |
#1442 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1443 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1444 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
#1445 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Pozdrav svima, nov sam na forumu ![]() Stari komp me sluša evo već petu godinu (ČUDO JEDNO), ali ga je pregazilo vrijeme pa kupujem novi. Pošto uzimam nešto šta bi, barem po cijeni koju namjeravam izdvojit (oko 11k kn),tribalo bit dobro barem 2-3 godine zanimaju me kvalitetnije grafičke kartice. E sad tu dolazi problem neupućenosti iako sam s vremena na vrijeme gleda grafičke kartice... Razmišljam oko uzimanja kartice između 2000 - 2500 kn, ali se ne mogu odlučit između kartica RADEON i GeForce. Pretpostavljam da su GeForce kvalitetnije jer su skuplje, ali opet Radeonke imaju bolje performanse (ili je to samo trik?) Pošto će mi kompić bit uglavnom za igranje igara (nisam sad lud za igranjem na svim komponentama na MAX, samo želim da me kartica sluša par godina...) imate li kakav prijedlog koje kartice su se pokazale najboljima. Bia bih vrlo zahvalan. |
![]() |
![]() |
#1446 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Kupi komp za 6k jer je razlika između njega i onog od 11k sitna. Ovisi i o monitoru dosta. 5k oroči na dvije godine, podigni pa upgreadaj/prodaj stare komponente. Tako ćeš na 4 godine imati bolji komp od onog kupljenog za 11k danas, a i ostat će koja tisuća u džepu od prodaje prilikom upgradea. Inače, situacija na tržištu je stabilna i sve grafičke vrijede koliko koštaju, tako da nema velike razlike Radeon/Geforce trenutno. 10% jeftinija Radeonka je 10% sporija (i obrnuto - 10% skuplja Radeonka je 10% brža. Sve otprilike, naravno). Ako baš inzistiraš, za tu cifru Geforce 570/Radeon 6970 daju podjednake performanse i sve ovisi o igri. |
![]() |
![]() |
#1447 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#1448 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1449 |
Registered User
|
@Jackson hvala na savjetu i odgovoru. Zanima me samo još nešto pošto sam malo ispa iz toka. Naime, u računalima postoji tzv. "interna frekcencija" (unaprijed se ispričavam ako sam se krivo izrazia) koju bi BILO POŽELJNO podesit između procesora, radne memorije i grafičke kartice. Zanima me koliko je bitno imat tu memoriju šta veću odnosno kolika je razlika između npr. 1800MHz i 2133MHz? Također, gleda sam uzet RAM sa 2133 MHz, procesor INTEL i7 2600K koji može podnit 2133MHz, pa me zanima kako grafička NVIDIA GeForce gtx 570 stoji sa tim. Naime, ne mogu nikako nać internu frekvenciju od te grafičke, a ima neka komponenta memory clockspeed 2000MHz, pa je li to interna memorija. Znan da je malo glupo pitanje, ali me buni ovaj naziv clockspeed. Evo link http://www.links.hr/?naziv=graficka-...kl=051.803.840 Da malo pojasnim. Ako je interna frekvencija bitna i ako grafička ima takt 2GHz tadabi uzea malo jeftiniju memoriju tj memoriju koja radi na taktu od 2GHz. Unaprijed zahvaljujem na savjetima i odgovorima. Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 20.11.2011. u 13:58. |
![]() |
![]() |
#1450 |
Guest
|
Kontroler za RAM je u procesoru tako da je to dvoje usklađeno od starta. Grafička ima svoje memorijske kontrolere plus PCI-Express ima svoj clock tako da to dvoje nije povezano i ne postoji sinergija na temelju sličnih frekvencija. Pogdledaj u ovoj i sličnoj temi koji model 570 kartice je najbolja kupnja, mislim da je ova koju si linkao preskupa. |
![]() |
![]() |
#1451 | |
Moderator
|
Citiraj:
Također nema smisla bacat pare na toliko skupu i brzu radnu memoriju jer razlika u performansama nije velika. Ne trebaš gledati ništa iznad 1600 MHz.
![]() |
#1452 |
Registered User
|
@Jackson @Wolverine Hvala na odgovorima. Stvarno ste mi pomogli. Šta se tiče GTX570 kod Linksa su dostupna samo 2 modela ( od GINWARD-a i ZOTAC-a) od 2600kn i 2900kn, a pošto ću najvjerojatnije uzimat kod njih novi komp moram izabrat između te 2 ili eventualno uzet neku drugu karticu npr. Radeon HD 6950 XXX ili gtx 560 Ti za koju sam čua samo dobre stvari. |
![]() |
![]() |
#1453 |
Guest
|
Sve su to dobre kartice, a ja bih uzeo najjeftiniju. XFX 6950 XXX ima dva venta, tiha je i sasvim dobra kupnja. Ne kažem da skuplje kartice nisu brže, ali tu efektivno daješ 500+ kn za 10% porast performansi, a i to je uvjetovano ostatkom računala, a možda je i nepotrebno ovisno o monitoru koji ćeš koristiti. |
![]() |
![]() |
#1454 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
koja je to graficka
dobio sam je na poklon,frend mi je rkao da je od 512mb ali neki programi mi kazu da je od gige kartica je nvidia geforce 210,kako mogu saznati koji je to tocno model jer ih ima 10 vrsta iz serije 210,probao sam sve everset,gpu-z,cpu-z... nigdje ne daje nikakve informacije osim da je je serija 210,na samoj kartici ne pise nista |
![]() |
![]() |
#1455 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ima neka naljepnica na njoj, i na toj naljepnici vidis tocno koji je model i sve ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Registered User
|
u tome i je stvar,sto jdan software pokazuje 412 a drugi giga,ima jedna naljka pise SN014851021155 |
![]() |
![]() |
#1458 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Isti ti je q kolko rama ima na sebi, barem kod te serije.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#1459 |
Registered User
|
evo ovako kartca je navodno Nvidia GeForce GV-N210OC-512I a u everestu pise Polje Trenutna vrijednost Informacije o grafičkoj kartici Opis uređaja NVIDIA GeForce 210 Naziv kartice GeForce 210 Verzija BIOS-a Version 70.18.3A.00.07 Tip čipa GeForce 210 DAC tip Integrated RAMDAC Kapacitet memorije 1024 MB ?????? ajde mi to objasnite,zasto svugdje pokazuje da je grafulja od gige |
![]() |
![]() |
#1460 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
|
![]() |
![]() |
#1462 |
Registered User
|
ajmo ispocetka polako ovako kartca je Nvidia GeForce GV-N210OC-512I a u everestu pise Polje Trenutna vrijednost Informacije o grafičkoj kartici Opis uređaja NVIDIA GeForce 210 Naziv kartice GeForce 210 Verzija BIOS-a Version 70.18.3A.00.07 Tip čipa GeForce 210 DAC tip Integrated RAMDAC Kapacitet memorije 1024 MB ??????-zasto ne pise 512mb!!!!! ajde mi to objasnite,zasto svugdje pokazuje da je grafulja od gig |
![]() |
![]() |
#1463 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Zato jer ima mogucnost "posudit" jos 512mb sistemskog rama. Jasnije?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#1465 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Ubo bi neku karticu, pa molim savjet. Dakle, da ubodem još 1 gtx280 pa u sli ili da prodam i ovu svoju pa recimo, preskočio bi gtx 560, uzeo recimo 570 ili 580.. mišljenja sam da su svi modeli x80 najbolji ili najisplativiji.. e sada koliko se isplati (uloženo, dobiveno) kupit 580 ili 2x280.. šta je bolje? I koji model kupiti? |
![]() |
![]() |
#1466 |
Moderator
|
Niti jedna high-end grafa nije isplativa tako ne možeš reći kako su x80 modeli najisplativiji ![]()
#1467 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Ma ok, to je samo moje misljenje.. A vidi gtx280 sam kupio u samom startu, kad je tek dosla.. Do dan danas nisam imao potrebu mislit o bilo kakvoj zamjeni ili novoj kupnji. Meni se ona isplatila vise puta. A sada mi pomozite da li ici na 280sli ili ubost 570,580 koju i zasto?! Za 280sli mi ne treba ni 100e. A za 580 jedno 350-400e. Ne gledam na buku, temp, potrosnju itd.. Ni sam ne zna sta radit, 2 savjeta su mi dosta da me se nagovori.. |
![]() |
![]() |
#1468 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Radije idi na 560Ti ako misliš kupovati novu. SLI nikada ne daje iste rezultate kao jedna jača grafa.
#1469 |
Moderator
|
Ako ti ne treba dx11 idi na dodatnu 280-icu. Ako ti treba onda pogledaj GTX570 primjerice MSI GTX570 TFIII Power Edition. Također odlična i brza kartica je VTX3D Radeon HD6870x2. Cijenom košta kao GTX570 a brža je od GTX580
#1470 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|