|
![]() |
#1 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Meni samo nije jasno,ali zasto pobogu,zasto svi stavljaju Asšrok ploce u takve konfiguracije.Nevjerovatno i ravno svetogrđu. Stavljate tu nabrijane graficke,memorije i onda najveceg smecara od proizvodjaca ploca.Ajd da je jedan to predlozio,nego svaki prijedlog asrock.Da napravim mali quote: As is mentioned above, there is nothing that we can find that gives us any reason to purchase the ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 considering how many other stellar motherboards we can easily find on the market at comparable prices. I appreciate ASRock's push into the industry, but it is going to have to get its engineering and design teams to truly step up its quality of work to compete with the likes of ASUS, MSI, and Gigabyte. |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možda zato što su u svemu ali baš svemu usporedivi s konkurencijom. Recimo meni jedan MSI ima ''lošije'' ploče nego ASRock. Odavno je ASRock prestao biti low-end igrač. Komponente koje koriste i opremljenost je ravna ostatku brandova. Onaj tvoj quote nema veze sa stvarnim stanjem ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Zadnjih par godina slozio ne znam ni sam kolko masina sa ASRock plocama (10+), nula problema. Cak i frend sa istim misljenjem ko i Cule je kupio ASRock plocu na moj nagovor, i ocito, nema prituzbe na kvalitetu. Za quote se slazem. Ne znam dal' ljudi misle da ce neki random quote od bog zna gdje imat vecu tezinu ako ga spiče na forum na engleskom? Ajmo razlaz, zovite ASRock kak god ocete, ali za mene su takva misljenja ko od Romana najveca piz..arija bez pokrica. Konkretni dokaz da je ploca manje kvalitetna od konkurencije za iste pare. A ne npr. 1 review i na temelju njega posrat cijelu firmu... ![]() Stovise, moja iskustva sa Asus plocama koje bi trebale slovit kao superkvalitetne™ ![]() Za primjer, misljenje o ASRock ploci na nekom drugom siteu, nije vazno koji: Highest engineering standards we have seen. Rock solid even when pushed to the limits. Premium capacitors used throughout the design. ‘pre configured’ overclocked settings.
9900K-32GB-5TB-3060TI Zadnje izmijenjeno od: zwer. 14.11.2011. u 19:37. |
![]() |
![]() |
#4 |
Just a member
Datum registracije: Sep 2005
|
imao sam gigabyte p35ds3r na kojoj je riknio slot za grafičku, nakon nje sam uzeo asrock p45de3 i nikada nikakvih problema, tako po meni ispada da je asrock bolji, ali to je samo moje mišljenje... |
![]() |
![]() |
#5 |
Outer Space
|
Pa nisam ja napravio quote na engleskom da ispadne impresivnije ?! Stavio sam link na clanak u kojem je navedeni quote naveden kao zakljucak recenzije. A ovo sto je zwer napisao kao misljenje na nekom sajtu je cista pizdarije :P Priznaj da si to sad izmislio ![]() Zadnje izmijenjeno od: Romano.Cule. 14.11.2011. u 22:41. |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||
Moderator
|
Citiraj:
Gle svatko ima pravo na svoje mišljenje. No ASRock već dugo vremena nije low-end brand. Od 2008. godine je prestao biti samo low-end brand kada se odvojio od Asusa. A u ASRocku sad radi ekipa koja je ranije radila u Abitu. Također ne čemu tako teške izjave, po čemu misliš da imaš pravo reći da netko nema pojma? Koliko si njihovih novih ploča osobno isprobao u zadnje 3 godine? Pogledaj malo recenzije ploča i vidjet ćeš da ne zaostaju za ostatkom ekipe. 1, Citiraj:
2, Citiraj:
3 Citiraj:
Citiraj:
5 Citiraj:
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 14.11.2011. u 22:37. |
||||||
![]() |
![]() |
#8 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
ASRock kao low-end proizvođač na tržište plasira ovakve poluproizvode ![]() ![]() Trenutačno stanje u svijetu proizvođača matičnih ploča:
Citiraj:
Općenito su smiješne usporedbe s današnjom i nekadašnjom ASRock ponudom, a bome cijela stvar liči na one koji se groze IGP-a (jer za to se od davnina zna da ne valja), dok istodobno imaju Core i5-2500K. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 14.11.2011. u 22:36. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
@ Romano.Cule Mislim da se varas, nema tu nikakvog low end/high end tiera. Svaki proizvodjac ima svoje low-end (entry) i high-end modele.. Pa ne mozes reci da je Asrock kao firma, kompletno gledajuci srot.. U tom slucaju ispada da je jedna p67/z68 professional nje*ra ![]() ps: kolege me prestigle |
![]() |
![]() |
#10 |
Outer Space
|
Pa dobro,nemojte me linčovati zbog neke tamo abu-dabi firme i komada hardvera.Iako moram priznati da sam prije mjesec dana kupio asrock 478 socket plocu koja i dan danas radi,a izasla je prije 7-8 godina,a mnoge su rekle dovidjenja. Ne volim taj brend i to je to. Kad mi netko kaze za Asrock,odma' me asocira na socijalni PC radi ustede od par sto kuna na maticnoj ploci. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Opet te pitam koliko si njihovih ploča nakon 2008. probao? Dakle nemoj spominjat s.A/s939/LGA775 Pitam za LGA1366/LGA1156/1155/AM3 Jer te su ploče posve drugačije od ranijih proizvoda. Nitko te ne linčuje, sam si uletio tim tonom u thread. To što tebe ASrock asocira na neki low end brand nema veze sa stvarnim stanjem.
#12 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
@Romano.Cule Znaš...Sony nije najjeftiniji, a bio je "hvaljen"...tolko o bitnosti visoke cijene |
![]() |
![]() |
#13 | |
Outer Space
|
Citiraj:
Nakon 2008 nisam probao ni jednu od njihovih ploca jer me njihovi proizvodi ne zanimaju,osim eventualno u nekim jeftinim konfiguracijama gdje nije bitna kvaliteta nego cijena. |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
Dakle tvoje mišljnje da nisu u rangu Gigabytea ili Asusa je tvoje mišljenje. Netko ima drugačije, temeljeno na iskustvu ili se barem informirao vezano za njih. Dok se tvoje iskustvo bazira na čemu, predpotopnoj s478 ploči. I da, tvoji postovi definitivno imaju ovakav prizvuk ''Ja stvarno ne razumijem zašto bi itko kupio novu Škodu Fabiu. Pa Fabia se ne može mjerit s Polom. Imam doma Škodu Favorit i to je takvo smeće od auta. Škode su smeće.'' Reci mo po čemu nisu kvalitetne kao navedene ploče. Konkretno navedi razlike. Što recimo tvoja ploča nudi a neka druga ne. Navedi mi recimo Asus/Gigabyte ploču s PLX čipom a da košta kao ASRock Z68 Extreme4. Shvati daleko su dogurali i nisu to više low-end šlčjuka ploče. (Favorit vs Fabia)
![]() |
#17 |
Outer Space
|
Pa daj jebemu,nemoj mjesati autoindustriju,rtv industriju,kruske i jabuke. Pricam o Asrock plocama,a ne o televizorima i automobilima. Najosnovnije googlanje "asrock quality" izbaci sve,a kamoli da idemo u detaljnu analizu. http://hardforum.com/showthread.php?t=1561568 http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2074141 http://www.fixya.com/support/t167753...rboards_asrock http://www.tomshardware.co.uk/forum/...asrock-quality Asrock je budget brand i tocka,koliko god to povrijedilo tvoje osjecaje. |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Povlačim paralelu jer ona prikazuje i stanje u ASRocku. A ti sad možeš guglat ASRock Issue dio mile volje. Jer na sve to mogu i drugi izguglat isto tako hrpu threadova vezanih za bilo koji brand. Pobogu pogledaj samo Asusov službeni support forum. I da, koliko ti se mora puta ukazat da ne brkaš stare ploče s novima, ti su sad pucaš linkove na teme iz 2006/07 godine. Ili pak na teme gdje ekipa iopet govori o s462/s939 lga775 pločama. Daj se saberi. Budget brand ne pravi ploče za LGA2011, niti dobiva razne nagrade na recenzijama. Ma koliko to povrijedilo tvoje osjećaje ![]()
#19 | |
Banned
|
Citiraj:
Veliš da nisi od 2008. probao nitijednu ASRock ploču jer te njihovi proizvodi ne zanimaju...bravo...i sad si ti mjerodavan da negdje svrstavaš po kvaliteti ASRock-ove ploče u odnosu na druge. Škoda i VW...ASRock i ASUS...thumbs up |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ja vjerujem da je ASRock dobra ploča, ali jedno je sigurno...moj izbor je Asus Asus postoji već dovoljno dugo da mogu imati povjerenja u njega dok za ASRock to ne mogu reć Sječam se kad se i tu na forumu i općenito hvalila Gigabyte ploča, složio sam 10 konfiguracija s tim pločama i uglavnom to više ne radi Asus je za mene provjeren i njega ću kupit ne gledajući na 200kn koje sam ušedio na konfiguraciji preko 5000kn, No to je moje mišljenje a proizvođača ima dovoljno da imate dobar izbor pa kako ko voli... |
![]() |
![]() |
#21 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Isti stav sam imao i ja kada su tek krenuli gurati bolje proizvode na tržište no ispalo je da za manje para nude isto što i Asus i Gigabyte itd. Čak bi napomenuo da sam imao već nekoliko slučajeva pokvarenih Asus ploča na Sandyu a Asrock still rocks ![]() Iste pretpostavke su ljudi imali i za VTX3D a ev imam već dvije i pol godine njihovu 4870 karticu koja radi ko' cager i došla je sa AC twin turbo hladnjakom. |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Djeco...imam svaki dan u rukama sve brandove ploča i od svih silnih proizvođača najviše se prodaje Asrock i najmanje dolazi na reklamaciju (čitaj 2-3 ploče u 2 godine), dok se Gigabyte recimo ipak tu malo pokvaril u zadnje vrijeme. Kaj se mene tiče Asrock=Asus bez nekih drkica... |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
kaj se mene tice, ne volim asrock, ali ploca koju imam stvarno je odlicno napravljena, vidi se cim ju uzmes u ruku, nije da djeluje jeftino... da ne piše asrock nebi nikad ni sanjao da je asrock proizvodjac... a od ostaloga, bio sam nezadovoljan plocom ali za sve je bio kriv cpu, sad kad sam stavio phenoma, dobro se clocka sve skupa i daje super rezultate te se jako kvalitetno da podesiti u biosu... naravno ta ploca je kod mene vec godinu dana i radi besprijekorno... da bi radije asusa, bi, ali stvarno ne mogu reci da je asrock loš jer nije... |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
to mogu i ja potvrditi za starije generacije, doslovno par komada je bilo ili mrtvo ili bugovito... u odnosu na broj prodanih maltene nula. puuuuuuuuuuuno češće je to bio điđabajt, msi, abit, dfi etc. čak je i asus znao imati posranije maltene kompletne serije od asrocka. |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ja sam prešao sa Asus P5Q-E ploče (ne moram hvalit tu ploču, poznato je svima što je Asus P5Q serija ploča), na Asrock P67pro3 i ako ću povući usporedbu-kvaliteta izrade je ISTA, stabilnost kod Asroka vrhunska kao i kod Asusice, vizualno privlačne ploče(kome je to bitno)... Uopće nevidim razlog za kupit Asus, Gigabyte, MSi i sl. jer Asrock daje baš sve kao i ostali, za manje novaca... U zadnjih godinu dana sam sastavio barem 10 konfi za frendove na bazi Asrok ploča, što AMD što intel baziranih i sve rade bez greške, sa niti jednom nije bilo problema prilikom ugradnje i instalacije, a to su uglavnom low-end modeli do 500kn i manje. Objektivno nema razloga za kupovinu neke druge ploče, a subjektivno..pa tu nema kraja, nek ljudi na osnovu toga kupuju što hoće. ![]() Al ovo je raprava koja nemože završiti "preobraćenjem"- kad da vozaču golfa pokušavaš prodat mazdu-no way!!! ![]() Zadnje izmijenjeno od: BojanZD. 16.11.2011. u 09:45. |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Zar nije besmisleno generalizirati? Pa ja imam kolega kojima vec 8+ godina Matsonic ploče rade besprijekorno. Dok mi je jedna Asusica i Gigabyteica prdnula na rosu. s775 Je*iga, kakav te primjerak zatekne. |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kad smo već kod ploča, je li Gb na novim pločama maknuo famozni feature da je usb stalno pod naponom? To mi je jedini razlog što ne bi drugi put uzeo Gb ploču. Ono, komp ugašen, a miš svijetli sve u 16. Što se tiče Asrocka, vidi se razlika u kvaliteti prije par godina i danas i zaista ne vidim nekog razloga da se izbjegava.
#28 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja mislim da je problem isključivo u OSOBNOM dojmu [točka] Ja osobno imam katastrofalna iskustva sa Asrockom, tri komada gdje je matična bila "defektna" od početka...dali preporučam Asrock drugima, da. Svima se može sve desit, i nabolje stvari znaju riknut ili se "zbrejkat", da ću osobno dat parsto kuna više za ASUS ili Điđabajt, oću, zašto?!?! OSOBNI DOJAM. Dodir luksuza otpakiravanja Ausa ili điđabajta, fensi šmenisi naljaepnice, votever ali moje osobno iskustvo je pokazalo da sa asusom i điđom najbolje "dišem". Moja stara iskusta sa MSIjem su takva da slobodno mogu izjavit (premda sam objektivno u krivu, ali opet ponavljam to je moj osobni dojam): "Prije će pič** pregrist čavao nego ću ja taknut MSI MBO!" ![]() Na kraju krajeva specifikacija komponenti na MBO ne garantira da će to sve skladno i dugotrajno radit, sranja se dešavaju, statistika je neumoljiva a osobni dojam prevladava... ![]() Prastara DQ6 kod mene, jučer došo doma u 23h i uštekam SamsungGS na USB i ujutro je pun, imam razera copperheara i ne svjetli kada je komp ugašen dok se SGS uredno puni... |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|