Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2011., 23:51   #15421
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
A kak znaš da je pošiljka na pošti ? Ili to ideš ono, 5 dana nakon kaj ovaj veli da je poslao ?
Staro 09.11.2011., 23:59   #15422
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Poslo je sa tracking numberom

I to ie jucer poslao, a danas oko 1o sam pogledo po trackingu i bio je paket tam, al sam za svaki slucaj nazvo postu i reko koji je broj posiljke i zena mi je rekla da je paket tam.

Nije slovenija ko amerika, pa da treba jedno 5 dana da dodje paket

E, zaboravio rec da se ne placa nikakva lezarina ili neka naknadna jer je posiljka poslana kao otkupnina jer platis tek kada preuzmes posiljku.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2011., 00:01   #15423
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

To mi nije palo na pamet. Uglavnom, sve mi jasno. Fala.
Staro 10.11.2011., 00:07   #15424
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Ma nemas frke.

Za sada mi se cini da je to best buy kocnica. Jos samo treba vidjet kak se ponasa na terenu
Staro 10.11.2011., 00:30   #15425
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Vele isto kao i XT, što znači fenomenalno.

Meni su SLX preskupe i više me zanimaju M596.
Staro 10.11.2011., 00:35   #15426
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Za deore jos nisam nigdje procitao neki review, nije bas da sam i trazio al nisam niti naletio.

Sto se tice slxa jedina razlika izmedju slx i xt je da je rucica xta forged aluminij, ima free stroke i ima saraf koji drzi pakne, a ne onu zicu kaj joj se krajevi rasire (ne znam kak se zove to ) kao kod slxa, a da je sve drugo isto.
Staro 10.11.2011., 05:30   #15427
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Manijace jedan

Jedva cekam da mi rotor stigne pa da i ja svoje namontiram i isprobam

Ovak mi se neda na pola sa starim rotorom kemijat.

Edit: kak smo ono rekli, bremze 666 i rotori SMRT = dobitna kombinacija
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2011., 08:32   #15428
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
A ja jedva cekam da se jedan od vas dvojice pojavi s tim kocnicama na Sljemenu.
Jucer sam ih opipao, sad samo da ih isprobam kako grizu nizbrdo.

Bas sad citam testove, i sve mi se vise cini da cu umjesto XTjki uzeti SLX bremze.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2011., 08:43   #15429
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Hehe

To bi trebo biti ja u subotu .

Svuda di sam cito su rekli da je sve isto osim one tri stvari kaj sam prije napiso. Tak da opce ne vidim razloga da se daje 50€ vise za istu kocnicu.

Sada sam procito na mtbr-u kak se namjestaju pakne. Odsarafi se kaliper na adapteru i Uzme se kreditna kartica ili nekaj slicno i stavi se sa jedne strane pakne i rotora, a onda sa druge strane i tak se ponovi za prednju isto i nemate problema

Barem je tak reko neki lik tamo
Staro 10.11.2011., 09:24   #15430
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Nik, sic mi je odlicno sjeo. Bar sad ovo do posla sto sam se vozio je bilo gust. Izgleda da je skrojen po mojem dupetu

Moram se jos samo igrat sa pozicijom sica, pomjerat ga naprijed/natrag, dok ne skuzim kako ce najbolje za ledja odgovarat.
Staro 10.11.2011., 09:46   #15431
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Odlicno.

Ja se jos patim sa sicevima, a ponuda po ducanima sad na kraju sezone je srednja zalost.
Jos cu malo jasiti po onom bijelom Cannondaleovom, i ako mi se ne svidi morat cu u kupovinu.
Staro 10.11.2011., 11:48   #15432
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Hehe

To bi trebo biti ja u subotu .

Svuda di sam cito su rekli da je sve isto osim one tri stvari kaj sam prije napiso. Tak da opce ne vidim razloga da se daje 50€ vise za istu kocnicu.
Sve kaj si reko stoji, osim što nije 50€ više za kočnicu nego 40€ za obje. Dakle 150kn po kočnici, ako netko hoće Free Stroke (ako to konačno radi kako treba) i malo ljepšu kočnicu neka izvoli, razlika realno nije baš tako velika. Free Stroke je u svojoj osnovi super stvar za fino podešavanje kočnice, jedino šta je u praksi na staroj kočnici to bilo loše izvedeno i više-manje beskorisno. Da znam da to šljaka kako treba ja bi osobno dao tih 150kn više, kaj sad.
Meni se sve više sviđa njihov dizajn, pogotovo otkad sam ih jučer vidio i pipao malo, sviđa mi se kratka ručica (makar se to treba u vožnji testirat) i forica s šarafljenjem na volan a'la Avid, bez potrebe da se skidaju gripovi.
Ta kratka ručica bi mogla bit problemčić kod poštelavanja položaja šiftera, ja sam se podosta naebo dok sam dobio vrh kažiprsta na vrhu bremze i palac na šifteru, fora je kad možeš kočit i šaltat u nižu odjednom, ko da sam u autu, lagani kickdown pa oooopp
----
Edit: naravno ako se uzmu i novi šifteri koji idu na taj clamp onda super. Ali nova Shimano grupa je 2x10 tj 3x10 (barem XT koliko sam gledao) tako da ide i promjena mjenjača, kazete i lanca :/ )
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2011., 11:56   #15433
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Ta kratka ručica bi mogla bit problemčić kod poštelavanja položaja šiftera, ja sam se podosta naebo dok sam dobio vrh kažiprsta na vrhu bremze i palac na šifteru, fora je kad možeš kočit i šaltat u nižu odjednom, ko da sam u autu, lagani kickdown pa oooopp
Zato mene zivciraju ovi moji Deore shifteri. Steta sto nemaju neki zamjenski poklopac kucista bez onih cajgera jer upravo oni mi smetaju da zamjenim polozaje kocnice i shiftera.

Probat cu nesto iskemijat. Da mi je nac skrsene Deore shiftere, samo bih skinuo te poklopce, srezao ih (da ne diram svoje zbog eventualne prodaje kasnije) i fino se rijesio problema.
Staro 10.11.2011., 11:57   #15434
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Meni su otpočetka najljepše Deore (nonXT) bile tih 2012 modela. Čista jednostavnost i oštre ravne linije, ove sve ostale su pomalo zaobljene. XT je svakako ljepši od ipak najružnijeg SLXa, ali i dalje su to fine eyecandy kočnice. XTR chrome verzija izgleda blingbling
Staro 10.11.2011., 12:27   #15435
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Meni se sve više sviđa njihov dizajn, pogotovo otkad sam ih jučer vidio i pipao malo, sviđa mi se kratka ručica (makar se to treba u vožnji testirat) i forica s šarafljenjem na volan a'la Avid, bez potrebe da se skidaju gripovi.
----
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
Zato mene zivciraju ovi moji Deore shifteri. Steta sto nemaju neki zamjenski poklopac kucista bez onih cajgera jer upravo oni mi smetaju da zamjenim polozaje kocnice i shiftera.

Probat cu nesto iskemijat. Da mi je nac skrsene Deore shiftere, samo bih skinuo te poklopce, srezao ih (da ne diram svoje zbog eventualne prodaje kasnije) i fino se rijesio problema.
Ja sam jucer samo namontiro kocnice gore, nisam niti pokusavao ih namjestit kak su mi bile i Juicy ali sam isto uocio problem kod shiftera jer su oni ostali na istom mjestu ali sada mi rucice nejdu tam di su bile avidove pa cu morat malo kemijat sa slaganjem kokpita.

Jel netko ima siri volan za posudit ili prodat 680-720mm i prihvat 31.8?

Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 10.11.2011. u 12:40. Razlog: dodavo prihvat volana
Staro 10.11.2011., 12:32   #15436
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Ne mora bit Cuks, možda će ti baš odgovarat, nemamo svi iste prste. Ako možeš dohvatit palcem šifter dok kočiš bez da mičeš dlan po gripu super, možda će ić obzirom da je zbilja kratka ručka.
Alternativa ti je da prodaš svoje šiftere i uzmeš SLX, njima se prozorčići skidaju. Naravno, ako si se navikao na Deore ne mora ti uopće bit to bitno. Ja samo velim. Nisu bezveze u Avidu zmislili matchmakere i Shimano sad nove clampove.
Ako će ti baš bit napeto, prodaš svoje Deore, ja ti prodam svoje SLX i kupim sebi XT
Staro 10.11.2011., 12:34   #15437
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Meni se najvise na XTjkama svidja saraf koji drzi pakne (kao na Avidu ), kod SLXa ce pakne tandrkati i proizvoditi buku.

Nego...pretpostavljam da je ovo neki C`daleov nestandardni adapter ili se ipak varam?

Naravno, htio bi s novim kocnicama staviti i RT76 disk na bajk, pa ako ce mi adapter zagorcavati zivot ostavit cu G3 rotor iza.
Staro 10.11.2011., 12:40   #15438
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Meni se najvise na XTjkama svidja saraf koji drzi pakne (kao na Avidu ), kod SLXa ce pakne tandrkati i proizvoditi buku.
Ne znam da li ce to proizvodit buku, al tko ce ga znat. No ionako to nije neka filozofija slozit. Odes do ducana sa vijcima, uzmes saraf i onu maticu i problem rijesen za 10ak kuna

@Sile - vidjet cemo kad slozim kocnice kako ce bit
Staro 10.11.2011., 12:43   #15439
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

bas sam jucer kada sam namjestavo pakne ih malo mico rukama i kada ih se stisne na odredjen nacin struzu po disku i dosta se klimaju. Tak da cu si stavit taj saraf, a i cito sam negdje da je liku ispo u voznji i da mu je pakna shebala cijeli rotor pa je moro kupovat i pakne i novi rotor

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova

Nego...pretpostavljam da je ovo neki C`daleov nestandardni adapter ili se ipak varam?
Meni se isto cini da je neki nestandardni

ali ih imas ovdje za uzet, jedino je pitanje dostave u Hrv

EDIT:
Cannondale apply their own brake stud mounting system (previously seen on the Claymore and Jekyll) on the new Scalpel 29. Once the proper adapter is fitted, though, it's the same as industry-standard post mounts

Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 10.11.2011. u 13:03.
Staro 10.11.2011., 12:53   #15440
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
max - "HardTails are for little fat kids " ?????

LEGO!!!
murina je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2011., 13:14   #15441
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:

ali ih imas ovdje za uzet, jedino je pitanje dostave u Hrv

Zahvaljujem.
Iako si sve nesto mislim da bi iza ostavio Avidov disk, a naprijed stavio RT76 i bok. Mozda imaju/mogu naruciti ovi iz Keindla adapter...imam vremeno odluciti se do proljeca (osim ako mi u medjuvremenu ponovno ne krepa elixir).
Staro 10.11.2011., 22:29   #15442
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Di nac ovakav saraf?
Staro 10.11.2011., 22:55   #15443
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Vijci kranjec, na Tresnjevci. Samo si uzmes neku normalnu maticu da mozes zasarafit na kraju. To si i ja namjeravam slozit na novim kocnicama.
Staro 10.11.2011., 23:24   #15444
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Neznam da li je bilo. Dobar filmić za pogledati

Staro 11.11.2011., 00:44   #15445
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Citiraj:
Di nac ovakav saraf?
Taj ti je šaraf dugačak nekih 4cm i ima navoj samo nekih 1.5 cm od glave, dalje nema navoja, i ima urez za stavit ovaj limeni osigurač. Dakle baš takav vijak nećeš naći nigdje. Ovo što ti Cuks kaže, možeš tražiti vijak takvog promjera i dužine i stavit maticu na kraj. Sve ti to pada u vodu ako ti limić koji drži pakne nema rupicu kroz koju taj šaraf ide...
Staro 11.11.2011., 00:50   #15446
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ne vidim čemu kombinirate. Sumnjam da ćete kupovati original pakne kad ove potrošite. Stari SLX je imao isti vrag - niš se nije čulo sa klasičnim paknama.
Staro 11.11.2011., 10:16   #15447
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Mislim da meni taj "klin" klika kad kočim (nešto klika, prepostavljam da je to )
murina je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2011., 10:26   #15448
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Jel zna netko koje pakne idu na moje bremze? Jel idu iste ko 775 ili moje 765 imaju neki posebni oblik? Da znam kad ću mjenjati , da se ne zajebavam onda previše. I prezadovoljan sam kočnicama , jučer jurim niz ulicu neki 50km/h i s jednim prstom radim stoppie , a prije s Hayesima potežem sa tri prsta ko sivonja i neće me dić na prednji.
I kupio sam nove tenke , Nike Renzo , prvi dojam tak tak , al kad sam ih razgazio drže kao blesave , i nije hladno za noge kao u nogometnim šuzama.
Staro 11.11.2011., 10:26   #15449
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Pakne se dosta micu kada ih sa rukom micem, a i kada klipovi izlaze van onda se malo podignu gore i koliko mi se cini onda ne hvataju cijelu kocionu povrsinu diska.

Ovo sve je iskustvo prilikom slaganja kocnica, za sada nemam niti metra voznje pa ne znam kak ce se ponasati na terenu.

Bumo sutra vidjeli.

Kada smo vec kod sutra, jel se ide na Sljeme?
Staro 11.11.2011., 10:31   #15450
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Nego, jel netko za pedaliranje?
Subota, tunel 10h.

Jutarnje temperature ce se spustiti oko nule, ali je zato vrijeme idealno za jurcanje po sumi - suho i suncano. I tako ce biti cijeli tjedan.
Pauzirao sam 5 dana i sad jedva cekam da se provozam.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na