|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
(riješeno) xp na linux
imam novi laptop na kojem je neki linux. uopće ga ne može podići. htio bi potpuno obrisati linuxe i staviti xp. promjenio sam u biosu 1st boot na cd, stavio xp cd ali ga ne čita nego ide na linuxe. skinuo sam neki dban progran za potpuno brisanje harda, ali ni njega ne čita, već ide na instalaciju linuxa koji niti ne može instalirati. ŠTA da radim?? edit: probao sam drugi cd win hp i počne čitati ali javi grešku. da li ima neki program kojim ću prvo pobrisati hard prije instalacije, jer sad nema ni linuxse podignute a ni win xp neće jer je predinstalacija linuxa. hitni mi je! Zadnje izmijenjeno od: aurelio. 09.11.2011. u 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
izvadi disk i formatiraj ga na nekom kompu preko ladice ili ako je sata direkt ukopcas ukomp... probaj skinuti hirens boot cd i s njega boootati live verziju winxp i od tamo formatirati disk... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Premalo podataka i znanja, plati nekom tko zna posao. Fali: - lap, model, konfiguracija - koji je mod rada sata kontrolera (danas standardni / namjerni igrokaz) - objasni tj. šta znači nemože instalirat linux, koje greške javlja - koja distribucija i verzija linuxa - da ne govorim koju verziju XP - a misliš instalirati i jesi pripremio i integrirao nužne drajvere (opet sata igrokaz) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
laptop:
kada to izlista piše : the complete licence terms can be found in root directory.... linpus linux ... znači ne može učitati linux. ubacim xp i počne setup. ide par min. i piše problem detected and win shut down to protect... 0x0000007B |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Logična greška (07B) za pokušaj instalacije XP - a, imaš xy primjera na forumu. Napiši model lapa (vidi naljepnicu ispod) da potražimo support i dl. Za daljne korake će ti trebat pc (XP), sata drajveri koje ćeš dl., nLite program kojim ćeš "napraviti" novi install medij. Sve opisano u ovoj temi: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
postoji više od 200 000 aktivnih distribucija linuxa. edit* vidim da je linpus linux. linpus je učitan ali nema X imaš samo konzolu, dakle hard core način korištenja.
![]() |
#7 |
Moderator
|
Nisi odgovorio, da nije u pitanju ACER AS5250 serija ? Ako je taj već vidim kako će biti igranja na kukalo dok se nađu svi drajveri za XP (na supportu namjerno nema), za W7 bilo x32 ili x64 ima. Kao alternativa za uspješan install XP - a, otvori BIOS i nađi / vidi jel ima postavljanje moda rada za SATA kontroler, ako ima stavi IDE mode. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.11.2011. u 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
sto puta sam stavljo xp na računala starija, a ovo ću prepustiti drugom. hvala na pomoći. edit, vratio sam laptop. imao je ide mode na sata |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|