Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2011., 11:53   #1
ScheiSSman
Premium

Datum registracije: Apr 2006
Gdje nabaviti ZIF kabel za 1.8" HDD?

poz , crko mi je kabl koji ide od hdd-a do maticne i sad gledam nemogu nigdje kupit taj kabl sa adapterom. preko njuskala neki tip prodaje samo zif kabl ali treba prebacit i adapter a to nisam radio , tak da 0 bodova
jel zna neko gdje se ovako nesto moze nabavit kod nas

link
ScheiSSman je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2011., 16:30   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
od HDD-a do matične ide IDE/ATA tj. SATA kabel (ovisi o hardu). Nikakav zif. Koliko je meni poznato, zif se obično koristi u laptopima i to najčešće za spajanje tastature s pločom. Napiši o kojem se hardu i ploči radi da budemo sigurni.
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2011., 19:48   #3
ScheiSSman
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
od HDD-a do matične ide IDE/ATA tj. SATA kabel (ovisi o hardu). Nikakav zif. Koliko je meni poznato, zif se obično koristi u laptopima i to najčešće za spajanje tastature s pločom. Napiši o kojem se hardu i ploči radi da budemo sigurni.
ovo ti je zif hard disk toshiba od 120gb. ide u hp laptop ako hoces pogledat cu koji je lap(hp2510) ali evo ti nesto sto vrijedi 1000 rijeci
http://img525.imageshack.us/img525/9...pzifhdd.th.jpg

iskreno dok nisam dobio taj laptop nisam niti ja to nikad vidio , samo da ti odmah kazem da laptop ima wwan karticu , i taj pojam sam morao wikipedirat jer se nisam s tim susreo , kad izvadim bateriju ima utor za sim karticu

sto se tice sata i ata i inih kablova to sam naucio prije 15 godina kad sam se takorec poceo bavit sa informatikom

ps. meni treba taj kablic i taj plasticni ili mogu samo kablic i neko u okolici osijeka ko zna prebacit jack na kabl posto se to moze skinit jer je fixirano sa nekim micro "zakačkama" koje pokidas ako neznas

pps. kablic je 3 eura na ebayu a kablic sa jackom 10 eur samo me zanima jel ima kod nas ili nema
thx na reply

Zadnje izmijenjeno od: ScheiSSman. 16.10.2011. u 19:54. Razlog: dodatak
Staro 25.10.2011., 18:36   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
To je 1.8" HDD, je li tako? Mislim da ja imam tako nešto, ali ne znam je li od 1.8" ili od 1.3" jer sam ga davno skinuo. Inače, ZIF kabel ne drže nikakve kopče, samo ga lagano izvučeš van.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2011., 11:15   #5
ScheiSSman
Premium

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
To je 1.8" HDD, je li tako? Mislim da ja imam tako nešto, ali ne znam je li od 1.8" ili od 1.3" jer sam ga davno skinuo. Inače, ZIF kabel ne drže nikakve kopče, samo ga lagano izvučeš van.
eo ovako vec sam kupio preko njuskala zif kabl koji mi je stigao.
jasno je da samo izvucem kabl iz hdd tj moras prije dici onu "klapnu" ali na drugom kraju ako i pogledas sliku, imam jack koji je nekim kopcama namontiran na zif kabl jer je na maticnoj ploci taj neki mali utor gdje se bode taj jack da bi hdd komunicirao sa maticnom

nije standardno na maticnoj da se ubode zif kabl nego ima taj jack i utor za to cudo

sad cu vidjet za koji dan odnjet u ekran ili negdje naci gdje mi mogu prebacit taj jack na kabl posto je ovaj tip rekao da svatko tko je popravljao VCR-ove zna to zamjenit da su to kao osnove, ali ako nisi radio da ne preporucuje na svoju ruku

ps. ostat ce mi jedan zif kabl i el ploca da se spoji zif hdd na 2.5 incha sucelje ako nekom bude trebalo nek se javi
Staro 09.11.2011., 11:39   #6
ScheiSSman
Premium

ajmo na brzaka, ako neko ima ideju sa tim zif hdd

ubacio sam u ladicu plocicu sa 3.5 na 2.5 i sa 2.5 na 1.8 zif
hdd radi , osjetim po vibracijama ali ne javlja se na racunalu da je nasao hd.
ima tko kakvu kvalitetnu ideju ?=
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno