|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Gdje nabaviti ZIF kabel za 1.8" HDD?
poz , crko mi je kabl koji ide od hdd-a do maticne i sad gledam nemogu nigdje kupit taj kabl sa adapterom. preko njuskala neki tip prodaje samo zif kabl ali treba prebacit i adapter a to nisam radio , tak da 0 bodova jel zna neko gdje se ovako nesto moze nabavit kod nas link |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
od HDD-a do matične ide IDE/ATA tj. SATA kabel (ovisi o hardu). Nikakav zif. Koliko je meni poznato, zif se obično koristi u laptopima i to najčešće za spajanje tastature s pločom. Napiši o kojem se hardu i ploči radi da budemo sigurni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
http://img525.imageshack.us/img525/9...pzifhdd.th.jpg iskreno dok nisam dobio taj laptop nisam niti ja to nikad vidio , samo da ti odmah kazem da laptop ima wwan karticu , i taj pojam sam morao wikipedirat jer se nisam s tim susreo , kad izvadim bateriju ima utor za sim karticu sto se tice sata i ata i inih kablova to sam naucio prije 15 godina kad sam se takorec poceo bavit sa informatikom ps. meni treba taj kablic i taj plasticni ili mogu samo kablic i neko u okolici osijeka ko zna prebacit jack na kabl posto se to moze skinit jer je fixirano sa nekim micro "zakačkama" koje pokidas ako neznas pps. kablic je 3 eura na ebayu a kablic sa jackom 10 eur samo me zanima jel ima kod nas ili nema thx na reply Zadnje izmijenjeno od: ScheiSSman. 16.10.2011. u 19:54. Razlog: dodatak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je 1.8" HDD, je li tako? Mislim da ja imam tako nešto, ali ne znam je li od 1.8" ili od 1.3" jer sam ga davno skinuo. Inače, ZIF kabel ne drže nikakve kopče, samo ga lagano izvučeš van.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
jasno je da samo izvucem kabl iz hdd tj moras prije dici onu "klapnu" ali na drugom kraju ako i pogledas sliku, imam jack koji je nekim kopcama namontiran na zif kabl jer je na maticnoj ploci taj neki mali utor gdje se bode taj jack da bi hdd komunicirao sa maticnom nije standardno na maticnoj da se ubode zif kabl nego ima taj jack i utor za to cudo sad cu vidjet za koji dan odnjet u ekran ili negdje naci gdje mi mogu prebacit taj jack na kabl posto je ovaj tip rekao da svatko tko je popravljao VCR-ove zna to zamjenit da su to kao osnove, ali ako nisi radio da ne preporucuje na svoju ruku ps. ostat ce mi jedan zif kabl i el ploca da se spoji zif hdd na 2.5 incha sucelje ako nekom bude trebalo nek se javi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ajmo na brzaka, ako neko ima ideju sa tim zif hdd ubacio sam u ladicu plocicu sa 3.5 na 2.5 i sa 2.5 na 1.8 zif hdd radi , osjetim po vibracijama ali ne javlja se na racunalu da je nasao hd. ima tko kakvu kvalitetnu ideju ?= |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|