|
![]() |
#871 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ne znam koji si zakon čitao, al ti je kazna za oduzimanje prednosti trenutno 3000 kuna, vidi si članak 57: http://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sig...eta-na-cestama Za to ne dobivaš niš na licu mjesta za potpisati |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ok , hvala na informaciji , ociti mi ne gine onda kazna. Mislim nisu mi rekli nista za kaznu niti za oduzimanje vozacke niti za kaznene bodove , to mi je cudno , niti su rekli da cu dobiti na kucnu adresu ili da imam pravo na zalbu ili prigovor. Dosada nisam kaznjavan nijednom , niti ima dosje , jel imam pravo na kakvu zalbu ili prigovor ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Sutra ce se provjeriti , ako me shvacas , nije mi bas svejedno kad se sjetim koja kazna moze biti. Velim , ako dobijem , jel se mogu zaliti ili prigovor na kaznu ? I koja je najbliza kazna na koju se mogu izvuci ( teoretski govorim sto da su mi tamo urucili ). Jbg , ne zelim ovdje na forumu ostavljati zalopojke , ali eto sto ucini par sekundi dekoncetracije i razgovora sa suputnicima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Update.. Već sam napisao kako mi je murija napisala izmišljeni prekršaj na nepostojećoj registraciji i nepostojećoj adresi. Naravno, žalio sam se sve do visokog suda i svaki puta je odgovor bio isti. To što sam gore naveo jednostavno nije dovoljan razlog da me se oslobodi krivice!? WTF?? ..nakon svega, ljut, pošaljem pismo ministru pravosuđa na ruke. U ponedjeljak, nakon neka tri mjeseca, dobijem odgovor osobno od ministra potpisan. Kaže da nije u načelima demokratskog društva da tražim pomoć izvan granica domovine i preko medija jer bi tako sramotio sudove i njihove sudce sa svojim odlukama te ako se obratim istima da će me kazneno goniti.. Zanimljivo, zar ne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#878 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#880 | |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
![]() zbog takvih "skolovanih" ministra i imamo jako dobro uredjenu drzavu i sve funkcionira besprijekorno.. ma samo ti to daj od lokalnih novina pa do portala,budes vidio tko ce ti nakraju objaviti..index..ovo drugo je sve ista banda.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Pazi danas doživljaja ![]() Neki dan sam parkirao u centru i platio SMS-om, 10min kasnije dobijem povratni SMS kako usluga trenutno nije u funkciji (a SMS radi ![]() 1- Nakon 10min sam bio 300m dalje 2- Bio sam zauzet i nisam mogao doći bar narednih 30min 3- Uredno sam pokazao dobru volju za plaćanje (poslao SMS) Dolazim do auta, i naravno kazna. Nisam se previše cimao kad sam znao da sam u pravu i da će mi kaznu poništiti, kao i jednom davno u sl. slučaju. Nazvao sam jučer njihov info i rekli su mi da nazovem danas popodne i da će sve biti riješeno, kako je i bilo, odustali su od kazne jer ju nemaju šanse naplatit ni po kakvoj osnovi. Sve je to ok osim jednog detalja ![]() Ja reko kakve prste čovječe, nazvao sam samo iz razloga da mi otkažu očitu nebulozu i da ne dobijem sudski poziv ili ovrhu zbog nepostojeće kazne. A on opet, kao da sam ja kriv, a oni me velikodišno oslobodili ovaj put, ali idući put neće...jako kakav debos ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ja sam imao zanimljiv slučaj prije 10-ak godina. U Sunčanoj ulici u Osijeku promijenili regulaciju u jednosmjernu. Naravno, po inerciji i napamet, nisam ni pomislio obratit pažnju na novi znak. Zaustavi me lik i uredno napiše nekih mislim 200 kn. Sutradan kod ujne u salon na šišanje i dok čekam red pomalo listam Glas Slavonije. A u novinama, načelnik prometne policije dao intervju o promjeni regulacije prometa u centru grada i naveo kako je nakon promjene regulacije bilo dosta ulazaka u krivom smjeru ali eto, nikome nije napisana kazna. Zapravo, ključna informacija je bila da će načelnik o toj temi više reći u ponedjeljak ujutro na Slavonskom radiju. Meni naravno nije bilo teško nazvati kad je došao red na pozive slušatelja i pitanja za načelnika. Lijepo mu ja spomenuo intervju u Glasu u kojem navodi da nitko nije kažnjen i spomenem svojih 200 kn kazne. Odgovor je bio da se javim u postaju pa da vide o čemu se tu radi jer oni nikome nisu napisali kaznu. Ja se uredno pojavio i pokazao kaznu, kad ono, kaznila me temeljna policija a ne prometna policija. Uglavnom, izvukoh se. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
citat sa weba Zagrebparkinga / ukoliko vozač ne primi povratnu poruku o plaćenom parkiranju u roku od 2 minute, plaćanje parkiranja m-parking uslugom nije uspjelo i usluga neće biti naplaćena / To ne znaci da je parkiranje dzabe vec da, ako za 2 minute ne dobjes valjanu sms potvrdu, parkiranje treba platiti na jedan od dva preostala nacina. Upravo zato sto povratne poruke o zuzetosti / kvaru sistema za M-naplatu ne mogu doci odmah do svih potrebitih korisnika , vrijedi pravilo od 2 minute. Zato je dobro u autu imati listic za parkiranje da ne moras traziti trafiku u slucaju zurbe.
![]() |
![]() |
#884 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Ovo nisam znao ![]() Mogli su bar uvest "papirnate" automate a ne ovak da samo "sića" ide u njega, i na svakom drugom je gumb za tiket pred otkazom. ![]() PS Ja ću na svoj web stavit opasku da ako mi pauk digne auto da imam pravo na isplatu nepovratnih sredstava u vrjednosti 3x auta dok je bio novi od Banda-Holdinga, jer tako stoji u tekstu.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#886 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ima li netko ideju gdje odnjeti prigovor na prekršajni nalog u Rijeci? Na nalogu pise samo policijska uprava prim. goranska, Rijeka, odijel ZSCP-a. Mislim da treba to na MUP, ulica Zrtava Fasizma 3 ali ako moze potvrda da ne setam okolo bezveze?
![]() |
#888 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mislim da ih ima vise? http://www.mup.hr/main.aspx?id=1087 Na kraju sam zvao i nakon jedno 5 preusmjeravanja dobio odgovor. Moze na MUP ali bolje u PPP (Ciottina 25).
![]() |
#889 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Dosta često čitam ovaj topic i dosada sam mislio kako mi nikada neće trebati pomoć oko žalbe jer se vozim prilično kulturno. No, stigla i meni božićna čestitka danas u sandučić. Ne zbog vožnje, već zbog neodjave automobila ![]() U 6. mjesecu sam prodao auto. 24.06. je istekla rega, a 26.06. je auto prodan neodjavljen. Kupac, koji je ujedno član istog autoforuma kao i ja, me uvjerio kako će on sredit odjavu i da oko toga nemam brige. Kupoprodajni ugovor napravljen, auto otišo i to je trebao biti kraj priče. I bio bi da ga je mamlaz odjavio kako je rekao. Jesam li ga ja bio obvezan odjaviti? Bez obzira jesam li ili nisam, mogu li se ikako izvući od toga? 700kn baš i nije za baciti... Također bih molio neke upute kako napisati žalbu ![]()
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 23.12.2011. u 18:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
U ZG 2. Policijska Postaja Zagreb pokriva 60 kvadratnih kilometara i 123.000 stanovnika. Imate viška minimalno 3 načelnika, 9 pomočnika načelnika, 15 vođa sektora, 12 šefova smjena, 12 pomočnika šefova smjena, 12 operatera na porti, 12 stražara policijske postaje, 6 čistačica, 3 domara itd. ![]()
![]() |
![]() |
#892 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
znaci 6 mjeseci im sad treba a da nadu neodjavljeni auto? u mom slucaju, koji je slican ovom , im je trebalo 9, isto Zagreb, al to je bilo prije par godina.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Moderator
|
Po slovu zakona vozilo odjavljuje vlasnik, a nakon isteka rege dužan je u roku 15 dana vratiti tablice. Papirnato si ugovorom prodao vozilo, ali ničim nisi obvezao kupca da prenese vozilo na sebe tj. da plati porez i da rega auto na sebe. Još je dobro da te traže zbog odjave vozila, a daj si zamisli da je auto promjenio brdo vlasnika i da je skrivio neku prometnu nezgodu, pregazio pješaka ili ga koristio za kakvu pljačku. Kod prodaje auta obavezno odjaviti vozilo, a kupac, ako se hoče vozit bit će prisiljen platiti porez, otići na policiju po tablice jer vozilo bez obzira što je odjavljeno tehnički i polica osiguranja vrijedi i nema ograničenja da se rega. Kako veli kolega otiđi u Heinzelovu i vidi šta će ti reć.
![]() |
#894 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
U Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, čl. 250 piše ovako: (1) Vlasnik vozila, koji ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole dužan je odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji. (2)Vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana od prodaje vozila odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji. (3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, vlasnik vozila nije dužan vratiti registarske pločice ukoliko ih na propisan način ustupi kupcu vozila. (4) Vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u prometnoj dozvoli ili knjižici vozila. Prema mom shvaćanju, tablice su propisno ustupljene, kupoprodajni ugovor je dokaz da je došlo do promjene vlasništva, a samim time je i obveza odjave vozila prešla na kupca. Na autoforumu se uglavnom slažu sa ovime, ali nadam se da me neće "oprati" zbog ovoga što piše AMD ![]()
![]() |
#895 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Mislim da treba napomenut u kupoprodajnom ugovoru da idu i tablice s autom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
A da provjeris sta kazu na ovom forumu? Ti si jos uvijek evidentiran kao vlasnik vozila...
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 24.12.2011. u 15:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Ne smiješ i ne možeš to stavit u ugovor ako kupac nije iz iste registarske zone. Druga stvar, Borny, samo odi u mup, ponesi ovjereni primjerak ili kopiju kupoprodajnog ugovora, reci da si prodao automobil, uredno napravio kupoprodajni ugovor i ovjerio ga kod javnog bilježnika, i reci da ti je kupac obećao u što skorijem roku da će napraviti prijepis vozila na svoje ime. To je nama prolazilo već nekoliko puta kada su kupci bili neodgovorni ili bezobrazni; za kazne koje su dolazile, izgubljenu tablicu, neodjavljeno vozilo, itd. Za sve to prolazi jer odgovornost za sve to prelazi na kupca u onom trenutku kada je potpisao kupoprodajni ugovor i to ste ovjerili kod javnog bilježnika. Na kupcu je dalje odgovornost da plati porez u svojoj poreznoj upravi, odjavi vozilo (ako je potrebno, tj ako nije iz iste registarske zone) u svom mup-u ili na stanici tehničkog pregleda pri produženju registracije to odradi i izvadi nove dokumente vozila na svoje ime (prometnu i knjižicu). Pa nećeš ti njega naganjat preko pol Hr i vodit ga u njegovu poreznu da plati svoj porez itd.
![]() |
#898 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Ja sam iz SB, kad sam kupio auto imao je ZG tablice i još 10 mjeseci registracije. Prodavač je u kupoprodajnom ugovoru fino napisao da tablice idu sa autom, ovjerili, ja platio porez za auto a kad sam nakon 10 mjeseci išao na registraciju skinuo ZG tablice odjavio ih i uzeo nove SB tablice, bez ikakvih problema. Dali se nešto promjenilo u međuvremenu nebi znao, no ja sam 10 mjeseci vozio auto sa ZG tablicama u SB-u bez da me itko išta pitao. ![]()
![]() |
![]() |
#899 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Bozicna cestitka za telefoniranje u autu
Prvo Sretan Bozic svima koj citaju.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
Moderator
|
Citiraj:
Jer žalba ili prigovor se piše ako kazna koju si dobio ne odgovara činjeničnom stanju.
![]() |
![]() |
|
|