|
![]() |
#391 |
Guest
|
Pomiješao si kruške i jaja pterodaktila te pokazao da nemaš blage veze o proizvodnom procesu u nadi da ćeš ispasti pametan nakon kaj si valjda pročitao prije pol godine jedan članak o proizvodnji nekog GPU-a, CPU-a ili čeg već. |
![]() |
![]() |
#392 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
Evo da javim da laptop radi uredno, nitko sretniji od mene kada sam ponovno vidio HP logo. jedino su temperature nesto povecane (cca 55 °C proc u idle-u, ostale su oko 55 max). Ima tko ideju kako to rijesiti? stavio sam nesto termalne paste na hladnjak proca, ali ocito nije bas pomoglo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
@cyclone Ljeto je |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Crknuta komponenta > kanta, ako ovom metodom proradi onda ne ide u kantu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
evo ja sam danas "kuvo" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#401 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
hahah bit ce i od toga nesto kad uhvatim vremena ![]()
![]() |
#403 |
Creepshow
Datum registracije: Aug 2007
|
Evo jedne anegdote, grijao ja kolegi grafu sa fenom za skidat boju i radio je to skoro pa godinu dana, do prije jedno par dana. No kako ja nisam stigao/zaboravio otići zove on mene danas i kaže da je on probao zagrijat grafiku, ja u sebi mislim čime pak; pa ga pitam ja njega fenom za kosu ili ..., kad veli on stavio u mikrovalnu, I eto ti budući dipl.ing strojarstva. ![]() Zadnje izmijenjeno od: e1ectra_one. 30.09.2011. u 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Ljudi, imam Acer 9304. Isto mi je grafa počela bacat drek po ekranu, spojio sam na eksterni monitor da se uvjerim u detekciju kvara. Vidio sam da spominjete neke pećnice, rerne etc. Vidio sam video kad lik na čip stavi valjda neku aluminijsku posudicu i to. Pošto mi kompić trenutno nema IR lemilicu da mi pomogne, pokušao bi s ovom alkoholnom metodom. Može li mi netko objasnit postupak ili zaljepit link da sam pročitam. Na youtubeu imaju samo klipovi di likovi snimaju, nema podataka, objašnjenja i tako. Također i postupak u rerni me interesira. Nemam baš neki izbor što se lapa tiče. Ili prodat u dijelove i pokušat produljit život. Grafa je nvidio Go7600. Hvala vam puno. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.11.2011. u 14:41. Razlog: spajanje postova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Bambus nezgodu rješava brzo gašenje, otvaranje i čišćenje laptopa. Sve ovisi kolko se izlijalo tekućine i na koji dio laptopa. Lutrija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
A onda može u pećnicu na 90 stupnjeva 30min |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Jel probavao tko sa običnim fenom za kosu? Gledam na Jubitubiju ima ekipe kojima je uspjelo, a vidim da se i PS3 popravljaju na taj način. Sad, koliko bi to trebalo grijat fenom, 15 min? Radi se o jednoj 8500GT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
aka orozinho
Datum registracije: Mar 2008
|
Imate u predzadnjem izdanju popularnog informatickog casopisa (ima 3 slova) opis kako su uspjeli popraviti HD3850 u pecnici.
![]() |
![]() |
#412 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
@Pintu radilo se o aluminijskoj posudici od stolne sviječe u koju je do pola uliven benzin, stavljen na čip i zapaljen, inače to sam ponavljao svaka dva tjedna dok frend nije odustao od tog laptopa |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Banned
|
Mislim da ne. Ja san najbolje rezultate dobio trenutno s onim IC fenovima ili kako se već zovu. Uglavnom duže komponente rade nego s pećnicom, na stranu problematika kod hw, ali još ništa od ICa nije ponovo na tamnoj strani za raliku od pećnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Registered User
|
Citiraj:
Možda na kraju budem imao sreće pa eventualno popravljeni kvar potraje. Koliko dugo moram zagrijavat? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Akutna lijenčina
|
Citiraj:
![]() Brzo sam ga ugasio, rastavio do zadnjeg šarafa, sve brzo počistio medicinskim alkoholom i ostavio da se polako posuši na sobnoj temperaturi. Tipkovnica se za to vrijeme čistila u destiliranoj vodi. Idući dan nakon sušenja sve skupa sastavio (usput zamijenio na procu i grafi termalnu pastu i raspuhao ventove), te lap već sretno radi godinu dana od incidenta. Evo i slikica za znatiželjne (Acer Aspire 6930ZG kupljen u 2. mjesecu 2009) SLIKA Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 07.11.2011. u 02:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
aka: N.W.S.K. b_buha
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
je ovo neka zajebancija ili stvarno mislis zapaliti posudu sa benzinom i ocekivati da ce se nesto pametno desiti??!
![]() |
![]() |
#417 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
![]() http://www.youtube.com/watch?v=a2zdg_l0akc @Pintu ostaviš da izgori sav benzin i pustiš da se ohladi, samo pazi da ne zapališ nešto |
![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Registered User
|
Citiraj:
Imam problem sa grafičkom na laptopu, novca trenutno nemam da kupim novi laptop i vidio sam raznorazne videozapise ljudi koji su doista na taj način na dan ili koji mjesec produžili život svom laptopu. Nisam neki tupan i znam da je donekle procedura besmislena i vjerojatno neučinkovita, ali šta me košta probati kad sam već na brisanom prostoru. Možda se i zabavim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Okani se toga i posao prepusti stručnim osobama, npr. Alvinu s ovog foruma. To će napraviti puno kvalitetnije nego što bi bilo u slučaju home madea.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|