|
![]() |
#511 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#512 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Nakon cijele hrpe Apple i iS****a koja su mi prošla kroz ruke zadnjih godina ne znam ni za jedan proizvod koji bi zadržao ili kupio za sebe.
![]() |
#513 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
To je menađer. Nije vizionar. Vizionar je ponavljam Stallman. Čovjek koj ima ideju i viziju i cjeli život radi na njoj. Jobs je bio trgovac. Uzmeš tuđe stvari objavljene pod nekom od free licenca, npr Darwin BSD, patchaš kernel, izmjeniš temu, dodaš par šajni stvari i veliš ok evo moj os. Uzmeš motorolline chipove i veliš moj hardware a kasnije to radiš sa kombinacijom intel/ati ili intel/nvidia. To je preprodavanje. Apple je preprodavač. Za to ne moraš biti vizionar već dobar trgovac. Jobsa sam uvjek cjenl samo kao čovjeka i ništa više od toga. Apple sam cjenil i cjenim samo kao kompaniju ali ništa više od toga. |
![]() |
![]() |
#514 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Gledaj ovo : Toliko omrazeni itunes, iOS je ovakav, onakav , zatvoren , nemozes nista snjim, bitna je jabuka na njemu, upakirali nam sranje u sjajni papir a gle sad ovo: do prije samo god i pol dana windows mobile je bio super ultra modabilni mobile OS da bi spao na sto ? Windows 7 phone kojeg mozes koristiti kao usb NE. Zune koji je isti k kao iTunes,i bez njega si kyta. Sam os je toliko monoton i "zatvoren" da su cak i za njega morali napraviti "jailbreak" koji ustvari nesluzi nicemu, a o tome nitko ne pise.Nema multitasking.Market je nenormalno skup a jos nema najobicniji skype(neznam dali je u meduvremenu izasao).Integrira u tvoj imenik hotmail i pobrka ti kontakte s msna s kontaktima sa kartice (sinkronizacije). Nije ovo nikakvo hvaljenje SJ i njegove "vizije" , a drugi nam prodaju isto sranje zapakirano pod drugim imenom(probao sam sva 3 os-a pa mogu koliko toliko usporediti) .Jedino je android ostao otvoren samo on je prica za sebe tako da...
![]() |
#515 |
Premium
|
Nisi me možda shvatio - iPhone, primjerice (a takvih Apple proizvoda napretek) ne predstavlja tehnološki ništa posebno, dapače, gledajući pojedine elemente čak je u većini stvari na samome dnu. Nema tu nekih posebnih tehnoloških dostignuća, nečeg novog, posebnog, bilo čega u čemu bi se razlikovao od ostalih. Zašto je toliko popularan, osim marketinga iskreno - ne znam. S druge strane, većina ideja u osnovi pokrenutih i završenih u samoj Apple okolini nikad nije nešto posebno zaživjelo. Mene uopće ne zanima tematika "ovaj ili onaj je bolji", mene tehnologija zanima u smjeru implementacije i upotrebljivosti (osobno uopće ne koristim smartphone, recimo). Apple mi ne posjeduje nikakvu posebnu tehnologiju koju bi vrijedilo istaći (isto tako, ne znam ni za jedan posebno specifičan Apple proizvod vrijedan pažnje, a znam za puno njihovih proizvoda), tako da jedini razlog Appleove financijske dominacije (kad već nema tehnoloških) vidim u marketingu. A sad zamisli spoj IBM tehnologije i Apple marketinga. ![]()
#516 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
sad sam vidio tvoj post sa kojim je to pojedinim elementima na samom dnu ? pa prvenstveno je popularan jer je uveo jednostavnost u svijet touchscreen telefona. ako se sjecas prije jafona pojam touchscreen mobitela je bio windows mobile koje je u najmanju ruku muka koristiti jednom rukom ako ne i nemoguce (onda bilo) evo u smjeru implementacije ios bolje radi sa exchangeom nego win phone... (bilo do win 7 neznam dali se promjenilo) pricati da je iphone tehnoloski nije nista posebno a reci da nekoristis smartphone je isto kao da ja kazem pa ibm je nista posebno jer eto nemam njihov server... apple kao apple nije donio nista novo al je "staro" prilagodio obicnim ljudima pitam se u kojem bi smjeru tekao razvoj smartphoneova da nije bilo ajfona ? da se ibm malo spusti i prilagodi obicnim ljudima i od uredjaja napravi proizvod za mase e onda mu nece trebati apple marketing ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Codiac. 23.10.2011. u 22:36. |
|
![]() |
![]() |
#517 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Steve Jobs: Good artists copy great artists steal ; http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU Ovo dvoje najbolje sumarizira Jobsa - ukradi od drugih sve a nemoj dopustiti drugima da to isto naprave i prodaj sve kroz emociju i prikaži sve kao nešto "magično"...simple as that. |
|
![]() |
![]() |
#518 | |||
Premium
|
Citiraj:
Korištenje jednom rukom? Sad u glavi mogu nabrojati bar pet - šest uređaja koji su to radili puno prije iPhonea. Da ne govorim da dobar dio stvari na iPhoneu je upotrebljiv jednom rukom kao da radiš nogom. Citiraj:
Citiraj:
![]() S druge strane, bilo je toliko modela takvih uređaja u zadnjih 20 godina, 15 godina prije pojave prvog iPhonea, tako da stvarno ne znam po čemu je to iPhone specifičan. Jednu jedinu stvar bi volio doznati kako bi mogao reći OK, prvi je. ![]()
![]() |
#519 |
Guest
|
|
![]() |
#520 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#521 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Daj Iggy koje ti nebuloze pišeš. Osobno nemam ni jedan Appleov proizvod, ali pričat da je sve što oni naprave osrednji proizvod i da ga prodaje samo marketing je glupost. Nisu oni izmislili marketing, niti mogu ljudima godinama podvaljivat poluproizvode po skupoj cijeni. Ljudi konstantno kupuju njihov hardver i software zato što je kvalitetan i funkcionalan, ima ogromnu scenu i ono najbitnije kako je vidim Apple - imaju stila. Šta god Apple izbaci to izgleda stvarno vrhunski, napravljeno od najkvalitetnijih materijala, pazi se na svaku najmanju sitnicu, od fontova do zazora, kako na njihovom hardveru tako i na OS-ovima. Gledam taj MacBook Air i ostale šrot laptope od drugih proizvođača, pa to ko da je 100 godina ispred drugih. Poredaj HP, Acer, Toshibu, Lenovo i ostale laptope jedan do drugoga, sve isto, sve iste komponente i materijali, sve radi ista tvornica... i sad bi ja to trebao cijeniti? I normalno da će potencijalnom kupcu prvo Appleov proizvod zapasti za oko. Isto tako i iPhone, 10x je izradom kvalitetniji od bilo kojeg HTC-a kojeg sam imao priliku držati u ruci. To je ono što se meni osobno sviđa kod applea, dizajn, stil i kvaliteta, a nema sumnje i funkcionalnost da je na samom vrhu. Nisu oni ništa revolucionarni niti posjeduju svemirsku tehnologiju, ali svakom svom proizvodu pristupaju sa nevjerovatnom pedantnošću, a to treba cijenit. |
![]() |
![]() |
#522 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#523 |
Premium
|
Appleov hardware? Koj Appleov hardware? Intel? Nvidia? Ati? ili ranije Motorolla? IBM PowerPC 601 ? Koja Appelov harddware? apple software? Koj apple software? BSD kernel možda? Macbook air? Laptop koj ima samo 1 usb i nema dvd drive? Koja je svrha toga? Da imam nešto na čemu je svjetleća odgrižena jabuka? Ne hvala. Puno ljudi kaže isto za apple It's made with better hardware. ali koj apple hardware? Oni ne proizvide svoj hardware. Oni preprodaju hardware i to po previsokim cjenama. |
![]() |
![]() |
#524 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Macbook air spada u ultraprijenosnik, tako da tvoje čuđenje što nema dvd drive dovoljno govori o tome koliko se kužiš u IT. Ovakvi postovi puno više govore o nekorisnicima applea nego o samim korisnicima. |
||
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
|
Super. Zato nema dvd drive. A kako opravdavaš sa mo 1 usb port? Opet te pitam koj apple software? BSD kernel? Ili onaj koj su pokrali od open source zajednice? Apple nekorisnik? Gle frend, ajd se malo informiraj. Imal sam iphone, zamjenil ga za htc. Workhorse komp mi je mac g5 i na njemu vrtim Debian. Zašto Debian? Jer je po mogučnostima daleko iznad os-x i samo zato jer mogu. Nemoj mi tu bacati te neke fanatičke fore jer mi se bljuje od toga. |
![]() |
![]() |
#526 | ||
Banned
|
Citiraj:
OS X i iOS. A to da je netko nešto ukrao od open zajednice je smijurija, ko im je kriv što su OPEN, nek se zatvore pa ne kukaju. Citiraj:
Ti možeš govoriti o tom hardveru što imaš doma, ali ne o nekakvim krađama applea jer je to smiješno. U IT-u svako krade od svakoga. Iako trenutno ne posjedujem ni jedan njihovom proizvod kroz ruke mi je prošla masa toga i mogao sam se uvjeriti u njihovu kvalitetu izrade. Funkcionalnost imaju svi, i onaj smartphone Huawei za 750 kn će odradit isti posao kao iPhone 4, ali to nije bit. Naglašavam da apple ne radi poluproizvode osrednje kvalitete kako se ovdje konstantno vodi rasprava i da im je glavni samo marketnig. Bacaju i drugi milijune na marketing pa opet nisu ni približno uspješni, moraš imati proizvod koji valja iza toga svega i koji je drugačiji, a apple je jednostavno drugačiji, ostali su klonovi jedni drugih. |
||
![]() |
![]() |
#527 |
Premium
|
Čekaj, nije bitno što su ukrali od njih? E kako ga ti lim sereš? Evo ti malo linkova pa se informiraj o slobodnim li9cencama i uvjetima njihova korištenja. Kad to pročitaš nadam se da nećeš više valjati ovakve gluposti. Mada neznam čemu me to čudi od nekoga tko najvjerojatnije posjeduje piratski OS i igre a sharware i freeware smatra open sourcom. http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Software_Foundation http://www.opensource.org/licenses/category Ajd pročitaj malo. Daj se informiraj. Nemoj valjati više ovakve gluposti i bogu si smješan. |
![]() |
![]() |
#528 |
Banned
|
Zaboli me za licence, njihovo korištenje i ko je od koga ukrao. Tuži ih sudu ako imaš dokaza, ako nemaš spusti se na zemlju. Da su nešto ukrali valjda više ne bi smjeli to implementirat u svoje proizvode, ovako imamo samo tvoja laprdanja koja nikog živog ne zanimaju. Taman i da jesu, mene kao krajnjeg korisnika ne zanima ko je prvi nešto razvio i isprogramirao, totalno me ne zanima, a vjerujem da ne zanima ni druge niti se s time opterećuju, to je jedan drugi fenomen s kojim se zabavljaju open source pripadnici koji očito nemaju pametnijeg posla. Mene samo zanima gotov proizvod (OSX, iOS) i njegova funkcionalnost. |
![]() |
![]() |
#530 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#531 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Pa kad procitas, pogledaj koje licence kace posljedicno OS X (hint: BSD).
![]() |
![]() |
#532 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
svatko tko je u ruci drzal iPhone4(S) i SGS2 ti bute rekel da je iPhone kvalitetniji. zasto? pa jer jebemu nemas osjecaj ko da drzis papir. a te nebuloze da apple izbacuje poluproizvode i ukradene stvari? ma lijepo vas molim ![]() apple izbacuje proizvode koji RADE, proizvode koje NETREBAS konfigurirati, proizvode s kojima se NE yebes da prorade kak se spada, i to ljudi kupuju ![]() ne kazem sad da android nije super, dapace, kome se da zajebavati, super za njega ![]() al moram reci, ovo je jedna od rasprava u kojoj se slazem s khm-om ![]() @lutherus, zasto svaku raspravu u kojoj ti sudjelujes vidim da vodi flame war-u? |
|
![]() |
![]() |
#533 | |
Banned
|
Citiraj:
Uzmi čašu od kristala i baci je na pod, poslije baci plastičnu čašu, što si otkrio iz toga testa? Da je plastična čaša kvalitetnija? :facepalm: |
|
![]() |
![]() |
#534 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
#536 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Iskreno ne, ne kužim i htio sam ukazati na IMO apsurdnost te izjave. Rasprava nije iOS vs. Android i ma koliko god tu raspravu smatrao beskorisnim prolijevanjem žuči, ovo me neobično bocnulo u oči kad sam bacio oko na ovaj thread. Da bi "napredniji" korisnik u potpunosti radio sa svojim uređajem što želi, iPhone se jailbrejka a Androidima se flasha novi ROM. Sa stajališta vulgaris korisnika kojem nije bitno klokanje, općenito čačkanje po iznutricama mobitela ili instaliranje znamo-već-kakvih-aplikacija apsolutno je svejedno. Oboje će raditi iz kutije, čast nekim nečasnim slučajevima, ali ne...Ne znam dobro na kaj ti točno misliš osim da impliciraš kako Androidi ne rade po difoltu. Za telefoniranje, surfanje, igrice i takve operacije sasvim je svejedno, osim što iPhone ima veći bling bling efekt i općenito imponira ljudima.
__________________ |
![]() |
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
S obzirom na samo 5 tipova Iphone-a i relativno mali(manji) udio na tržištu (kako na svjetskom, tako i kod nas), ovi podaci o zainteresiranosti mi govore sve samo ne to da je to (polu)proizvod koji ne trebaš konfigurirati da rade kak spada: ![]() Da ne velim na kaj me asocira riječ jailbreak. @ domis, vrni taj ajfon mlađoj sestri ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Facepalmaj kolko oces, ali ti primjer ne stoji. Evo ti moja paralela s autima gore, pa pobij to kad si se vec epski nabrijao na sveti rat mobitela. I cisto radi slamanja jaja (kad se samo to u threadu radi) - sto ima veze s cime, kad vec drop test ne priznajes ko mjerilo kvalitete? Sto odredjuje kvalitetu, po tebi?
![]() |
#539 | ||
Premium
|
Citiraj:
2) To isto naplaćuje po masnim parama...(govorimo o istom rangu kvalitete ne o performansama) 3) Kako objašnjavaš IDENTIČNU MBO u Acer laptopu za 5000kn i MB Pro za hm...puno više (10k+)...i ne nemoj kakati o kvaliteti jer MBO je najbitnija komponenta unutra, kad ona vrisne, piši kući propalo je 4) Kako objašnjavaš pred cca godinu dana pregrijavanje dosta modela Apple računala zbog pazi sad - previše paste??? 5) http://www.youtube.com/watch?v=5VBoOU9v8QY 6) HTC nije kvalitetan kao Apple? Nemoj me nasmijavati...Kao jako traljavi vlasnik Desire prve generacije mogu samo reći da sam nakon 10-og puta prestao brojat kolko put je pao...svakodnevno je u džepu sa ključevima stana i auta...bez ijedne crtice...a vidi kolko je pokvarenih 3G / 3GS na prodaju (ista generacija jel...) 7) Ipod? Kvaliteta? Sandisk Sansa Clip - i nebi ga mijenjao za ništa (kvaliteta zvuka ofkors) 8) Dovoljno rečenica ili moram počet pisat knjigu? Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 24.10.2011. u 20:33. Razlog: Može si sa manje smilića :) |
||
![]() |
![]() |
#540 | |||||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Funkcionalnost - ne kraju. Tu je problem. Citiraj:
![]() Da, nemaju svemirsku tehnologiju. Dapače, nemaju nikakvu posebno.
![]() |
|
|