|
![]() |
#1 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Upit za bazu podataka...
Ovako,radim na jednom projektu,web portal s pretragom.... Ono što me zanima je baza. Portal bi imao opciju pretrage po: -županija -mjesto -udaljenost od klijenta -tip usluge E sad,jedan frend mi veli da izrada takve baze dođe 20.000kn,drugi(iako malo laik) veli da to mogu sam(u slučaju da se podsjetim studenskih dana) u Accessu.....istina je? ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Jer cijena u pravilu nije faktor kompleksnosti nego uzima u obzir jos kojesta. Pogledaj ovo, recimo - http://www.db-class.org U principu, ako bi ti netko naplatio 20.000 kn za slijedece Code:
SELECT naziv FROM tablica_s_onima_koje_pretrazujem WHERE zupanija_koju_je_korisnik_odabrao SELECT naziv FROM tablica_s_onima_koje_pretrazujem WHERE zupanija = 'mjesto_koju_je_korisnik_odabrao' SELECT naziv FROM tablica_s_onima_koje_pretrazujem WHERE udaljenost < vrijednost_koju_je_korisnik_upisao SELECT naziv FROM tablica_s_onima_koje_pretrazujem WHERE tip_usluge = 'tip_usluge_koju_je_korisnik_odabrao' Pitanje je koliko imas vremena (da eventualno naucis sam) ili s koliko novaca raspolazes (da eventualno angaziras nekoga tko ce ti kasnije moci napraviti nesto vise ili manje). Pogledaj sto se nudi na portalima tipa Odesk, na kojemu mozes iznajmiti radisne Azijate za malo para i poprilicno kvalitetnu uslugu.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
kažeš portal...a cms je koji? takvu bazu bi mogao sam napravit, dovoljno da znaš neke osnove relacijskih baza županija (id,naziv..) grad (id, id_zup,naz...) ... ovo dalje bi trebao bolje objasnit šta točno da se posloži al u principu imao bi 4-5 tablica ovisno o kakvim se uslugama radi, dal se djele po kategorijama itd itd.. query na takvim modelom, jako jednostavno..al nemožeš napisat na portalu e sad skinite dbms spojite se na tu i tu bazu pa napišite select blabla... ![]() trebat će i koju liniju koda napisat.. al ništa posebno, ako nemaš nikog da ti to sredi možeš bacit oko na stvari tipa phprunner,adobe flex, django svakako će olakšat a možda i potpuno generirat kompletnu formu za select (phprunner) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Hvala na odgovorima... Ideja je u glavi,sad se lagano spremam u realizaciju....bacam se na proučavanje pa se javim s konkretnijim upitima i odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|