|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
(riješeno) HP Compaq 6735b se uključi, ali ne daje sliku
Ovako, laptop se može upalit, ventilator se okreće. Nema slike(nije ni siva čak, struja?) Izvađene 2xmemorije/ništa Izvađen hard isto Odspojen monitor -> spojen izlaz vga na lcd isto Od frenda je laptop, možda je drugi što sam u životu rastavio.. Baterija izvađena. Pretpostavka?...ili grafička ili matična, šansa za procesor je nula skoro. Procesor se skoro ništa ne grije(osjetom dodira isprobano..reklo bi se mlako/hladno). Zahvaljujem unaprijed na bilo kakvom savjetu, pokušat ću ga sutra kod jednog majstora na dijagnostiku odnijet, al čini mi se da će biti nešto ključno/čitaj skupo i neisplativo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koji 6735b? Ako je grafička integrirana na ploči, onda ti je sasvim svejedno što je crklo jer ćeš morati promijeniti cijelu matičnu što je neisplativo. Imaš 3 mogućnosti: 1. reball 2. kupiti matičnu na ebayu 3. kupiti matičnu od istog lapa kojemu je neki drugi dio defektan HP ima ledice na Caps Locku i još nekim tipkama. Vidi koje blinkaju kod paljenja lapa i pobroji blinkove. Onda na netu nađi šta oni znače.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Još jedan iz serije koji ne valja, ovaj put 6735s, ali malo drukčiji problem. Sliku vidim, ali full, full zdimmanu. U početku sam mislio da je uopće nema, ali kad sam usmjerio svjetlo u ekran vidio sam sve ikone. Brightness je na max, probao sam drugi ekran i isto. Eksterni monitor radi normalno. Komp je radio normalno dok ga nisam rastavio da mu promijenim termalnu pastu. Šta sam mogao sj... u tom rutinskom postupku kojeg svako malo obavljam? Je moguće da je to još jedan način manifestiranja kvara grafike? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
lampe crkle ?!?!?! il si zaboravio ih spojit ?!?!? neznam tocno model al ak je led mozd ti kabel ispo malo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Da, moguće je. Grafika daje jedan od signala za start invertera pa je moguće. Ali isto tako je moguće da je flat kabel , da ga nisi dobro ukopčao, da je inverter neispravan..... Kreni redom... Ako imaš multimetar mogu pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Kažeš da si probao s drugim ekranom, a jesi li zamijenio inverter? Na jednom HP-u mi je u kratkom roku pregorilo više invertera. Lampe su bile krive, one jesu radile ali valjda su vukle previše struje. Nakon zamjene displaya i naravno ponovno ispravnog invertera problem je riješen. Ako budeš trebao imam i display i inverter za tvoj model |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
šta nije taj inverter u monitoru? spojio sam ekran na donora i radi normalno, na problematičnom kompu ne radi ni jedan. radi jedino eksterni monitor spojen preko d-suba alvin, nažalost nemam multimetar ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|