|
![]() |
#991 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
Dioda u reciver-u koja prima signal od daljinca nije okomito postavljena nego je pod nekim kutem. Probaj reciver stavit pod svjetlo (lampu/žarulju) pa češ vidjet. 2)Ako imaš, torks ključem otvori reciver i savi diodu pod 90°. Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 12.10.2011. u 19:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
kolko sam skužio, ti imaš taj daljinac... kad ga uključiš u USB, jel čuješ onaj zvuk dodavanja usb uređaja ili ne? jer se to kod mene ne čuje... a i ništa se ne pojavljuje u Human Interface Devices pod device managerom... to mi je čudno... vjerojatno je receiver u banani, ha? a dioda mislim da je ok, jer kad stisnem gumb, svijetli crveno svijetlo na receiveru... e da, i onaj mali emitter... on ide u br. 1 ina receiveru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Svijetli ti crvena ledica kad pritisneš tipke na daljincu znači da reciver radi , al ne znači i da dobro prima signal od daljinca. Upali XMBC , kad pritisneš gumb probaj usmjerit daljinac prema reciveru vertikalno pod " drugim kutem " gore i dolje. Ir emitter ne koristim. Ovo bi trebao imati u u device manageru: ![]() Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 12.10.2011. u 20:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Upali notebook i tipkaj po daljincu, ako ne ispisuje nista ... sjeban je. TJ sam rec radi, cim blinka ledica, vjerovatno je pukla data+/- veza. Probaj promjeniti usb port, probaj rec spojiti preko extender usb kabela. Ako nikako ne ide reklamiraj ga. Izguglao sam slicnih problema sa tim daljincem, znaci sklon je sranjima! EDIT: Ehh sa ebay-a je ... samo mu zvizni jedan negativan feedback odma ce te obasuti mailovima
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 13.10.2011. u 09:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Ne, nije u tome. Naime, jedno je osvježi library sa novim stvarima. Tu koliko me sjećanje služi jest automatika. Ali ovdje je caka da osvježi već prethodno učitanu seriju. Onda maltene pobriše sve od te serije i učita skroz jovonanovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Guest
|
Nope! Kad dojde nova sezona npr. Samo doda dotičnu! (ili jednu epizodu kada je npr christmas special neki) |
![]() |
![]() |
#998 | |
Premium
|
Citiraj:
A niš, čekam do sutra da se jave, ak se ne jave, ide negativni feedback... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#999 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako zelis sve osvjeziti to radis rucno iz context menu-a ili info ekrana. Sad ... tebi je XBMC iz nekog razloga prestao prikazivati one stavke koje on inace ne osvjezava automatski, a negdje u njegovom logu je ostalo zabiljezeno da on to ima skinuto i tu je pukao lanac. EDIT: @ trotter Koliko si dao za daljinac? Jel moze link?
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 13.10.2011. u 17:46. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Premium
|
Kako god. Znam da sam morao ici na Osvjezi od cijele serije da mi ucita postere od nove sezone. nije bilo dovoljno Osvjezi library preko C-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Premium
|
![]() "Osvjezi library" preko "c" rucno dodaje samo nove stavke (seriju ili film) ako iz nekog razloga ista nije dodana (recimo tvdb je spor) ili je automatsko dodavanje prilikom pokretanja xbmc-a iskljuceno. Ova naredba ti nemoze osvjeziti cijelu sezonu ili cijeli serijal to se radi iskljucivo preko info ekrana.
![]() |
#1002 |
Premium
|
Errrrrr... ![]() Pa to i ja kažem....zato mi se nije nudio poster za novu sezonu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Premium
|
Samo sam rezimirao odgovor da i ostali kojima bude potrebno mogu danas-sutra lakse pronaci rjesenje unutar jednog posta ... Jer to je common "problem" objasnjavan cesto, a iz tvojih navoda tipa osvjezenje pod "c" ne radi, ne mogu osvjezit ovo/ono koji su se rastegli u 10 topica danas-sutra kad tenutna tematika padne u zaborav biti ce se tesko snaci. I opet ce se isto pitanje postavljati po stoti puta.
![]() |
#1004 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Koristim therenamer za skinute serijale. Imam problem kod sljedećeg: Battlestar Galactica Razor ![]() Citiraj:
Citiraj:
Inače kako riješavate ovakve problem sa navedenim programom?? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
Guest
|
Lagano. Nisam lijen i lijepo ručno napišem ime :P hehe Ovdje ti je popis svih epizoda thetvdb.com/?tab=seasonall&id=73545&lid=7 A ovdje speciala Znači pišeš s00e koja već http://thetvdb.com/?tab=season&serie...nid=5950&lid=7 |
![]() |
![]() |
#1006 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
@Bosanac samo dodaj kako je mad duke rekao ispred te svoje serije S00E0X (x = koja je epizoda) i onda bi ti trebao skontat, ili mozes rucno odraditi (Xbmc i renamer ce ga prepoznati) BTW ja neznam kakve probleme imas s programom, najveci problem koji mozes imat je da ti baci krivo ime (ali za to imas force showname) Ja koristim The Renamer (par min posla i ne moram biti ljen ili ne ljen kad radi sam), cim torrent odradi svoje odma ga the Renamer kupi ![]()
![]() |
#1007 |
Premium
|
Moze li se kako promijeniti nacin scrollanja unutar filma/serije? Default je: Lijevo/desno: -/+ 00:30 Dolje/gore: -/+ 10:00 Ima li nacina da se to nekako editira u npr. Lijevo/desno: -/+ 00:05 Dolje/gore: to mi je svejedno (cak me ne smeta) Poanta je da me zivcira sto nekad propustim neki mali detalj i hocu ga odmah izvrtit nazad, kad ono -30 sec i cekaj dok ne dode... Ako netko zna, molio bih da napise ukratko ili da neki link sa tutorialom. Nisam dugo u XBMC, pa nisam previse niti trazio po forumima i sl (citaj: lijen sam)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo ti, sve slozeno, samo c/p, ubacuj u fajl i korigiraj seek vremena kako ti pasu. Nije nuzno obavezno da +/seek i -/seek jump-ovi budu isti! Podesi vremena kako ti pase. Timeseekforward/backward su skokovi sa tipkama lijevo-desno, a timeseekforwardbig/seekbackwardbig su skokovi tipkama gore-dolje. Napravi .txt fajl sa notepad-om prekopiraj kod u njega i preimenuj fajl u advancedsettings.xml. Pazi moras promjeniti extanziju iz .txt u .xml Advancedsettings fajl smjesti u user/appsdata/roaming/xbmc/userdata.
![]() |
![]() |
#1010 |
Premium
|
isto tako vec sam negdje napisao mozes sam ukucat vrijeme (pocnes kucat brojke i skroz gore ljevo ce ti priakzat na koje vrijeme ces preskociti)
![]() |
#1011 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Par pitanja. Odjeba san Boxee koji mi je diga tlak na 200 ![]()
DXVA mi šteka na HD6870, a npr MPC ga gura bez problema. Sync? Nekako kao da mi slika zatrza (i5 + HD6870 + 8GB + SSD, Vanila OS star niti 24 sata, driveri službeni zadnji, XBMC 10.1, HDMI na Samsung 94). Postavke u Catalystima na def, ima li kakvig optimizacija ili da uzmem nVidiu u rangu? Must have addoni, već koristim Last.Fm, Di.Fm, Trakt.tv. Sada me zanima čime još korino obogatit XBMC. Skin je Night koji mi je kewl, ali ima još par koji bi se mogli modificiat za potrebe... E sada web browser, ima li šanse da surfam iz XBMCa i da ne posežem za nikakvim Windows UIem? Znači browse, (YT addon iman), file managment i sve šta se tiče HTPCiranja (torrent, remote ![]() To je to, zasada. Ako triba još detalja javite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Usporedbe radi ... Ja sam xbmc tjerao sa HD4850, HD4870 i sada sa HD5770 uz c2d8400. Sve je ovo odreda slabije od tvojih komponenti. A posto kazes da je OS friski (Win7 ?) Jedino preostaje igra sa postavkama XBMC-a mada bi default-ne postavke trebale raditi, morale bi. Kakav display prikaz koristis? Single ili extended? Od zanimljivih addona tu su jos: Vimeo (identican YT addon za Vimeo servis) Apple filmske najave (ne nalazi se predinstaliran u XBMC-u zbog politike Aple-a) moras ga zasebno skinuti, a nalazi se skriven unutar zasebnog repositorija Prolistaj par postova unazad, bilo je rijeci nedavno o njemu! Groove (poznati online servis za slusanje glazbe) Sto se torrenata tice: XBMC se moze sloziti da radi u simbiozi te da nadgleda client. Od addona si pogledaj: PirateBay addon (prelistavanje, skidanje na zeljenu lokaciju) uTorrent addon Launcher addon Sto se tice browsera malo je jebena sitacija ako koristis extended display. Ali ako koristis single display bez problema se slozi externi browser preko LAuncher addona. Testirao sam Operu i u single displayu radi bez problema. Dok u extended displayu, znaci monitor + lcd postoje odredjeni problemi. Naime, kod extended prikaza XBMC se podesi na sekundarni LCD, logicno jer zelimo raditi simultano na monitoru. DA bi to funkcioniralo mora biti ukljucena postavka "true fullScreen-a" koja XBMC zabetonira na sekundarni display s time da nece gubiti fokus sa sebe dok radimo na dr. programima. Cim tu opciju ugasimo, sto god napravili XBMC gubi fokus, i minimalizira se. Ako je rijec o single displayu sve radi bez greske, unutar launch addona se odabere zeljeni .exe koji ce XBMC pokrenuti, te u istim postavkama podesis da browser bude "on the top" Eto brzinski .. da se imas cime zabavljati. Kad zapne vici ![]() LP
![]() |
![]() |
#1013 |
Premium
|
Baja Dali koristis VIRTU? ako ti je display podesen preko MBO imat ces trzanja kao sto sam ga imao i sam (ugasi u virtu XBMC ukoliko ti je aktivna opcija) i ostavi da radi preko Graficke kartice...meni na taj nacin procesor radi izmedju 2-6% i nema trzanja
![]() |
#1014 | ||||||||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Single naravno. Samo televizija. Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
i5 660@3900, 8GB @ ~1600, i HD6870 1GB, konfa triba jest HD stvari, ali jebe zid ![]() |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Premium
|
Aj idemo nekim redom eliminirat problem. Mozda je problem do synkanja sa lcd displyom. Posto je single display ugasi " true fullscreen" i ugasi sync-anje u video postavkama xbmc-a. Pa testiraj? Ugasi ga kompletno, imas par opcija, ssmo kod video reprodukcije, uvijek upaljen, i uvijek ugaseno ... Znaci ugasi kompletno. Jebiga pisem po sjecanju, nemam xbmc pred sobom. Kakve su ti postavke rezolucije u catalistima? Postavi najvise sto se nudi 1080p/60-100hz ili 720/60-100hz ovisno sta se imas.
![]() |
#1016 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Premium
|
Hebate stvarno mi nije jasno ... Cesto ja igram igru na monitoru, a zena gleda neku seriju ili film na LCDu i tjera mi oboje bez ikakvih problema. Isto nekada klinka na monitoru gleda crtice na sPlayeru dok mi gledam filmove preko XBMC-a na LCDu. Ni tu nema jitter-a ni trunke. A moj komp je upola slabiji od tvoga. Aj probaj sloziti po ovim SSovima, malo je drugacije. Ti si popalio kisu Isusovu ![]() Nema potrebe raditi A/v sinc na tako jakim masinama to su postavke za slabije kompove. Ako nista ne uspjeva probaj sa 1080i postavkkama u catalystima ![]() ![]() ![]()
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 27.10.2011. u 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Banned
|
Citiraj:
![]() Isto tako je HDMI poslan na TV > Z2300. Da i TV tutnji dok se gleda TV. Igra to ulogu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Imam problem: ne radi mi opcija za download subtitles-a. Plugin se je upregd-ao, probao sam ga izbrisati, pa reset kompa. Ponovo download, no neće pa neće... Kada kliknem da opciju za download subtitles-a ništa se ne desi. Zadnje izmijenjeno od: bosanac. 31.10.2011. u 10:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|