|
![]() |
#14102 |
Dežurno smetalo
Datum registracije: Aug 2007
|
Pozdrav svima! Vidjeh da ima tu znalaca, pa da se obratim za savjet. Naime, kroz koji mjesec kad se još malo zaradi kupujem neki malo bolji bicikl (pod malo bolji smatram bilo što što je bolje i kvalitetnije od pevecikla). Bicikl bi služio uglavnom za makadam, teren, šumu, te eventualno tu i tamo za po gradu ako će trebat. Ugl. radi se o MTB (prije nego me netko popljuje, znam da MTB nije za po gradu, ali poslužit će i za to kad će trebat iako mu je prvenstvena namjera teren). Budžet koji je na raspolaganju je 4000 kn. E sad... Za oko su mi trenutno zapela dva modela: TREK 4300 DISC i FOCUS (nažalost ne znam o kojem se točno modelu radi). Uglavnom, volio bih ćuti koju stručnu riječ vezano uz dotične bicikle (u slučaju FOCUSA pošto ne znam o kojem se modelu konkretno radi, može i općenito odgovor kakva je marka što se tiče kvalitete). Svaki savjet i prijedlog je dobro došao, samo što bi jedini problem mogao biti nemogućnost nabave nekih marki pošto sam iz Čakovca i nisam u mogućnosti ići, recimo, u ZG po bicikl. E i da... u slučaju da je potrebno, visok sam cca. 170 cm, težine 70 kg (čisto da se zna vezano za izbor rame) Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima
![]() |
#14103 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa ne trebaš ići u Zagreb po bicikl, Huni Bike Shop je samo jedan od dućana u Prelogu i Varaždinu, a nude razne marke. Taman da ti taj dućan i njihova ponuda ne odgovara, ima još dućana, a bome Varaždin ti je 15min vožnje autom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14104 |
Dežurno smetalo
|
Sve to štima, samo sam zaboravio napomenut da sam student i da sam u ČK na stanu i nisam u mogućnosti sa autom do Varaždina ili Preloga, pošto nemam auto. No dobro, to se sve sad može zanemarit. Zasad su samo savjeti i preporuke važni.
![]() |
#14105 |
-------
|
OK, ali valjda poznaš nekoga s autom, a da je voljan odvojiti malo vremena, pa da obiđeš sve dućane kak spada i da na kraju isprobaš sve modele u tom cjenovnom rangu i kupiš onaj koji ti najbolje odgovara. U krajnjem slučaju tu su bus i vlak koji na relaciji ČK - VŽ (i obrnuto) voze svako malo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14106 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#14107 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Imas dućan bicikala i u Čakovcu http://www.prodaja-bicikla.com/ Oni ti drže Trek, Focus.... pa možeš tamo pogledati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14108 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Cim vidis cijenu sve ti je jasno, znaju Svicarci sto rade, tak da budi bez brige...ukratko: - Elastican materijal koji omogućuje nesmetano gibanje i udobnost. Vodoodbojan je, pruza zastitu pred vjetrom, dobro diše i brzo se suši. Pravi haj-tek materijal. Ako hoces proucavati klik vamo, a ko hoces nositi bicke, Velocyti sto preporucujue tomiotok ti je pun pogodak i ne trazi dalje, jer za te pare neces bolje naci. @Vuco Takav bajk se trazi ![]() Jedva cekam da Rog joma postavi cijenu, Slovenci su ga cak pojeftinili (kad preracunam cijenu s popustom u prednarudzbi bajk je jeftiniji nego iz 2011.-e...osim ako mi nije dao cijenu bez pdv-a) Protea ce dignuti cijenu Stumpjumpera FSR comp 2012. na prokletih 18500kn (cca). Sve vise mi se svidjaju Canyoni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14109 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nemogu vjerovati za ove remedy-e ali razina opreme je smiješna za tu lovu! Pa ajmo jednu usporedbu baciti Strive ES 8.0 model iz 2011 novi može biti samo bolji! € 2,419
VS Remedy 7 MSRP: $2,629.99 (njega sam uzeo u obzir zbog cifre ali stavit ću i ekvivalent canyonu jer ovo je entr level od treka!) Frame Alpha Platinum Aluminum w/ABP Convert, Full Floater, E2 tapered head tube, front derailleur internal cable routing, Stealth-routing ready, magnesium EVO Link, Mino Link, replaceable derailleur hanger, 150mm travel Front suspension Fox Evolution Series 32 Float RL, air spring, lockout, rebound, 15QR thru axle, 150mm travel Rear suspension Fox Performance Series Float RP-2 w/DRCV, ProPedal, rebound; 7.75x2.25", tuned by Trek in California Sizes 15.5, 17.5, 18.5, 19.5, 21.5" Wheels Formula DC51 15mm alloy front hub, Shimano M525 alloy rear hub; Bontrager Duster Disc 32-hole rims, Tubeless Ready Tires Bontrager XR4 Expert, 26x2.35" Shifters Shimano Deore M591, 10 speed Front derailleur Shimano Deore, direct mount Rear derailleur Shimano SLX M663 Shadow Crank Shimano M552, 42/32/24 Cassette Shimano HG62-10 11-36, 10 speed Pedals n/a Saddle Bontrager Evoke 2, chromoly rails Seatpost Bontrager, 31.6mm, 20mm offset Handlebar Bontrager Low Riser, 31.8mm, 15mm rise, 9 degree sweep Stem Bontrager Rhythm Pro, 31.8mm Headset FSA NO.57E, E2, ACB sealed bearings Brakeset Avid Elixir 3 hydraulic disc brakes Grips Bontrager Rhythm, dual lock-on Extras Trek fork & shock sag meter, Bontrager shock pump Remedy 8 MSRP: $3,149.99 Frame Alpha Platinum Aluminum w/ABP Convert, Full Floater, E2 tapered head tube, front derailleur internal cable routing, Stealth-routing ready, magnesium EVO Link, Mino Link, replaceable derailleur hanger, 150mm travel Front suspension Fox 32 Float RL, Trek DRCV air spring, lockout, rebound, E2 tapered steerer, 15QR thru axle, 150mm travel, tuned by Trek in California Rear suspension Fox Performance Series Float RP-2 w/DRCV, ProPedal, rebound; 7.75x2.25", tuned by Trek in California Sizes 15.5, 17.5, 18.5, 19.5, 21.5" Wheels Bontrager 15mm alloy front hub, Shimano M525 alloy rear hub; Bontrager Duster Disc 32-hole rims, Tubeless Ready Tires Bontrager XR4 Expert, 26x2.35" Shifters Shimano SLX M660-10, 10 speed Front derailleur Shimano SLX, direct mount Rear derailleur Shimano Deore XT M780 Shadow Crank Shimano M552, 42/32/24 Cassette Shimano HG62-10 11-36, 10 speed Pedals n/a Saddle Bontrager Evoke 2, chromoly rails Seatpost Bontrager Rhythm Elite, 31.6mm, zero offset Handlebar Bontrager Low Riser, 31.8mm, 15mm rise, 9 degree sweep Stem Bontrager Rhythm Pro, 31.8mm Headset FSA NO.57E, E2, ACB sealed bearings Brakeset Shimano SLX M666 hydraulic disc brakes Grips Bontrager Rhythm, dual lock-on Extras Trek fork & shock sag meter, Bontrager shock pump Dakle u svemu ga canyon dere za nekoliko razreda a da nespominjem da Remedy nema uopće u ponudi TALAS vilju,a kamoli 36 noge čak ni na svom najskupljem modelu!!!!!!! ![]()
![]() |
![]() |
#14110 |
Premium
|
Pa nemas ga sto usporedjivati, Canyoni razvaljuju kako god uzmes....samo treba imati cash, to je valjda jasno. Ako racunam da cu imati cash (otom potom, do proljeca sam u sparnom modu), dolazi do slatkih briga, a to je treba li mi enduro pila Strive ES8 ili mi je cist dovoljan i Nerve AM 7.0...razlika u cijeni je, zaokruzit cu, 400€. Izmedju ova dva stvarno se tesko odluciti ![]() Meni Trek ili Spec igra ulogu samo ako cu bajk uzimati na rate i karticu...za cash ide Canyon i to 95.5% ![]() ...samo se nadam da ce Canyon biti korektan s cijenama za 2012. g. ...da se i oni ne raspistolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14113 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
@ Kasko Imam ti neki bon što sam dobio 200kn popusta na kupnju bicikla u Protei, s tim ako kupiš bic dobiješ i 200kn popusta na opremu!!!!! Evo kome treba poklanjam ali mislim da će kaksku najviše trebat pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#14114 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
znam da ste vecina na db-u, ali ako netko nije i ima doma v-brake pinove za marz viljuske i voljan ih je prodati nek mi se javi ![]()
![]() |
#14115 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Trebam udoban gradski bajk. Svrha: svaki dan na posao i natrag (cca 15 minuta vožnje biciklom)...gledam jeftinjare, gledam rabljene a gledam i ovo: http://www.huni-bike-shop.hr/bicikl/...cco-tk-a24/649 Sa popustom je moj za 2600kn...e sad...2600kn je puno za bajk koji će služit samo za gore navedenu namjenu...kakve su mi alternative? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14116 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14118 |
Dežurno smetalo
|
Vezano uz moje pitanje gore, ne tražim trgovine. Znam za Čakovec i prošao sam trgovine. Postavio sam konkretno pitanje vezano uz dva bajka pa me zanimalo iskustvo iz prve ruke ili bar savjeti o dotičnima. ![]()
![]() |
#14120 |
Premium
|
Tam di se i nabavlja - Njemacka + dostava ali u Sloveniju, pa sverc preko granice. @doom206 Trek ne vrijedi 4k kn, a Focus je kvalitetan Njemacki brand, nemres fulat. Meni svi ti bicikli za 3500-4000kn jednostavno ne valjaju za sumu i teren. Za 5-6 k kn se kupi puno bolji bicikl i vrijedi se protegnuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14121 |
Avocado
|
![]() |
#14123 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Pozdrav bajkeri, iman jedan problem pa da vas pitam ![]() Imam ciklokomp sigma bc800 i negdi san izgubia onaj dio magneta sta se pricvrsti na zbice, znaci ispa mi je negdi putem ocito. Moze li se stavit nekakav zamjenski metal ili moram kupit novi dio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14125 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14126 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Imao sam Treka 4300 disc 2011god. Bas sam ga nedavno prodao tj ima doslovno 4dana. Meni se ta bicikla pokazala sasvim solidnom, nikad nisam imao problema, bio ovo ljeto malo po otocima (duze cestovne relacije) i prosao sam Marjan uzduz i poprijeko (kamenjar, stepenice, zemlja, itd) i kao sto rekoh - bez problema. Jedina zamjerka su mozda gume koje po makadamu, zemlji i nisu bas nesto ali i to se lako rijesi ako ti ne budu odgovarale...ali ono naviknes se, ja ih nisam mjenjao. Vilica kao i sve u tom cjenovnom rangu sta se tice upijanja terena su srednja zalost ali opet iti malo bolja vilica vuce i par tisuca kn navise.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14128 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Najniza je bila ispod -10! Sve je super u njima, jedini je problem ako je vjetrovito a stanes, mislim nije ni to nes previse, al malo guzica oladi! Na -5 i vjetar u prsa u hlacama je bilo savrseno, vjerujem da bi bile super i da se spustas niz sljeme na -15! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14129 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Meni se osobno Nerve više sviđa, Strive mi je preveć enduro...al to sam samo ja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14130 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Po zimi pokušavamo što manje stati. Uostalom i u windstoperu se toliko zahajcam da mi je prevruće. Mislio sam kupiti te tajice i gore neke enduro hlačice. Ono do koljena. Prava AM obleka, to mi izgleda kul. Citiraj:
![]() Kućo stara tko te ne bi znao, samo da je zlatno na bajku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|