Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2011., 12:14   #91
hrcfaca
Premium
Moj komp

hrcfaca's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Šta se tiće grafike prvi puta kad sam počeo vozit, pito sam se što je ovo, neznam ni sam zašto? Sad se čudim sam sebi zašto sam tako reagirao, jer sad u stvari vidim kako igra ¨ljepo¨izgleda igram sve na ultra\high, dx11 sve mi ide jako glatko, bez ikakvog trzaja, a o kiši nemam druge rječi nego da je stvarno fantastićan osjećaj. Staze su koliko vidim sve malo ispeglane, recimo na cataluny-a u 2010 zadnjoj šikani sam gotovo uvjek izletio, a sad se bolid zanosi, ali ne tako jako. Što se pak tiće težine to još nisam baš skužio dobro vozim na proffesionl, jer npr. u Malaysi-i sam kasnio svaki grug po nekih par desetinki, dok u monaku sam bio brži po krugu oko 1sec, vozio sam oko 1.14.5xx. Tako da me je igra stvarno osvojila po svim komponentama. I kapa dolje Codemastersu, nadam se kad će izbaciti patch da će nestati i bugo-vi s komandama.
hrcfaca je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 13:32   #92
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Već drugu utrku zaredom me Webber nabije, izgubi cijeli nos bolida i nastavlja me ganjati cijelu utrku bez ikakvih problema. U 2010 je AI odmah išao u boks.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 15:28   #93
tibia22
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2011
wtf, ne mogu uc u igru ?!?!

Dosad sam sve normalno ulazio, maloprije igram, izgasim igru odem rucat, vratim se i nece da udje

tj. mogu uc u igru, al' na djelu kad moram pritisnit enter da bi nastavia, pritisnem i to se dogodi..

Pise mi nesto F1 2011 executable stopped working :S

Pa zna li neko u cemu je problem, jel se nekome isto to dogadjalo ? i btw igra je kupljena..

Zadnje izmijenjeno od: tibia22. 24.09.2011. u 15:41.
tibia22 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 15:51   #94
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Input lag opet udara

Treba mu cirka pola sekunde da reagira na moje upravljanje.
Volan - Logitech Wingman Formula GP.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 16:12   #95
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008

Malo voznje sa kontrolerom protiv jako brzog AIa na Monzi. Sva pomagala su off osim mjenjaca koji je auto. Jako puno koristenja DRS i KERSa kao i maksimalnog rezanja zavoja sto igra da bez kazni. Drugacije se ne moze dobit AI. Drugi krug je 1:20.445. Nema problema sa lagovima u upravljanju iako nije nesto ultra brzo. Danas cu probat volan.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.09.2011. u 16:37.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 17:59   #96
aircanada
Premium

Datum registracije: Oct 2006
moram priznat da previse radis cut. Pogotovo 1 šikanu, dok ni ostale nisi bas puno manje. Parabolicu dosta lose prolazis, no s obzirom da je TC off i nije na volanu, ovo je dosta dobro

aircanada je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 18:08   #97
tibia22
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor tibia22 Pregled postova

Dosad sam sve normalno ulazio, maloprije igram, izgasim igru odem rucat, vratim se i nece da udje

tj. mogu uc u igru, al' na djelu kad moram pritisnit enter da bi nastavia, pritisnem i to se dogodi..

Pa zna li neko u cemu je problem, jel se nekome isto to dogadjalo ? i btw igra je kupljena..

Nitko ne zna sta je s ovim ?
Staro 24.09.2011., 19:08   #98
hrcfaca
Premium
Moj komp

hrcfaca's Avatar

Citiraj:

Neznam iskreno rješenje, ali ako sam dobro shvatio ti uđeš u igru i kad lupiš enter izbaci te van s onom porukom "program je prestao raditi¨. Ja sam imao taj problem u 2010 pojavio se odjednom rješio ga tako da sam restarto komp. Smješno zvući, ali to mi je pomoglo.
Staro 24.09.2011., 19:12   #99
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor aircanada Pregled postova
moram priznat da previse radis cut. Pogotovo 1 šikanu, dok ni ostale nisi bas puno manje. Parabolicu dosta lose prolazis, no s obzirom da je TC off i nije na volanu, ovo je dosta dobro
Istina ni prvi ni drugi put nisam Parabolicu dobro prosao a to mi inace je rak rana na toj stazi. Kratim koliko igra da. U s zavojima se prvi uvijek moze vise odrezat ali se drugi zato vec mora pazit. Brza staza i dosta spor gamepad ne ide zajedno i ovo je blizu max , osim parabolice. Mogu ja to puno lijepse odvozit ali nebu bas takvo vrijeme. Ovo je bilo vise da dobijem AI koji je bezobrazno dobar. Ovaj gamepad trazi uzasno puno svakavih korekcija i jako umara..
Staro 24.09.2011., 19:15   #100
tibia22
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor hrcfaca Pregled postova
Neznam iskreno rješenje, ali ako sam dobro shvatio ti uđeš u igru i kad lupiš enter izbaci te van s onom porukom "program je prestao raditi¨. Ja sam imao taj problem u 2010 pojavio se odjednom rješio ga tako da sam restarto komp. Smješno zvući, ali to mi je pomoglo.
jesam i ja, ali ne ide, (

Zadnje izmijenjeno od: tibia22. 24.09.2011. u 19:36.
Staro 24.09.2011., 19:35   #101
aircanada
Premium

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Istina ni prvi ni drugi put nisam Parabolicu dobro prosao a to mi inace je rak rana na toj stazi. Kratim koliko igra da. U s zavojima se prvi uvijek moze vise odrezat ali se drugi zato vec mora pazit. Brza staza i dosta spor gamepad ne ide zajedno i ovo je blizu max , osim parabolice. Mogu ja to puno lijepse odvozit ali nebu bas takvo vrijeme. Ovo je bilo vise da dobijem AI koji je bezobrazno dobar. Ovaj gamepad trazi uzasno puno svakavih korekcija i jako umara..
Mene je strah navuci se na ovo, jer vozim rFactor, i igra je skroz drugacija, a nemam bas vremena ucit 2 setupa i 2 fizike... iako bi bas volio opicit koji MP ovde.
Znam da te ne kazne, ali 2 kotaca ti stalno trebaju bit unutar staze (izmedju lijeve i desne bijele linije). Tolerira se jedino izlaz na zavoju prije parabolice.

Staro 24.09.2011., 19:51   #102
hrcfaca
Premium
Moj komp

hrcfaca's Avatar

Pc ekspertovci prvo isprićavam se, jer sam već sam sebi dosadan, ali sad mi stvarno treba pomoć. Ugasio komp i nakon nekih sat vremena ga upalio pokrenem igru i ono ko da prvi puta igram moram singin sve ispočetka. Jer trebam možda koji fail obrisati već sam prošo valenciu pa mi se baš i neda ispočetka. Plis pomognite mi.
Rješio sam, samo sam se trebao sing in, a do sad mi se je automatski.

Zadnje izmijenjeno od: hrcfaca. 25.09.2011. u 11:08.
Staro 24.09.2011., 20:01   #103
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor aircanada Pregled postova
Mene je strah navuci se na ovo, jer vozim rFactor, i igra je skroz drugacija, a nemam bas vremena ucit 2 setupa i 2 fizike... iako bi bas volio opicit koji MP ovde.
Znam da te ne kazne, ali 2 kotaca ti stalno trebaju bit unutar staze (izmedju lijeve i desne bijele linije). Tolerira se jedino izlaz na zavoju prije parabolice.
Imam jos videa sa puno cisicim prolazima gdje su me kaznili. Ovdje sam cak prvi put bio u cudu i vec poceo dizat prste sa gamepada.
MP kod ovakvih igri na zalost obicno ispadne sranje. Djelomicno spasi stvar dobra friend lista. rFactor je drugi par rukava sa ozbiljnijim comunityjem.
Voznja je ovdje puno kompleksinija od bilo koje slicne igre do sad. Ne mogu rec da je simualcija ali ima jako puno elementa koji se osjete u voznji. Kad furam po ravnici na Monzi imam feelimg da osjetim i najmanju neravninu. Prelazak preko pasica zavibrira straznji kraj. Podupravljanje i preupravljenje se razlicito osjete. Stvarno su si ovaj put dali truda i bit ce prava steta ako ne srede podrske za volane..
Jos jedna zmjerka je da ima previse kise o karijeri. Super izgleda i sve to ali je malo too much.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.09.2011. u 20:55.
Staro 25.09.2011., 11:02   #104
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ja što duže igram ovu igru sve mi je bolja!
Hebu me kers i drs na treningu gdje je drs cijelo vrijeme dostupan malo je komplicirano s tim u pocetku. Nikak cisti krug odvest radi toga!
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2011., 11:05   #105
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
kaj ponese te drs znam taj osjećaj
thuNdeR je online   Reply With Quote
Staro 25.09.2011., 13:56   #106
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Ja sam iz utrke u utorku sve sporiji i sporiji ne kužim, po kiši nema šanse da budem u top 15 jer u pravilu kasnim po 4-5 sek,a vozim na samoj granici...po suhom opet spor, 70% utrke se borim s vlakićem iza sebe

btw, kak podesit da auto bude "okretljiviji" u zavojima, imam osjećaj ko da nejde do kraja, onaj Fairmont Hotel zavoj u monaku nikako okrenut, uvijek u ogradu...pa bar ne vozim neko smeće već resepktrabilnu fors indiju (abs i traction uključeni, težina na pro)

McT. je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2011., 15:20   #107
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

U Fairmont moras sporo(stavi pritisak u kocnicama na high) uc i drzat motor na okretajima tako da te katapultira na izlasku a tako ce ti auto bit okretniji i brze reagirat nego da pustis gas skroz i skreces. Ona lagano prokocis i predes iduci sa jednom stranom na rubniku ali tu se oce okrenut pa ne treba malo paznjivije sa gasom. Razliku na Monacu ja radim bas tu i na dva zavoja nakon tunela. Na ostalim djelovima staze su uglavnom brzi. To je na kraju jos najlaksa staza za borit se sa njima. Ugl u tim jako sporim zavojima volim "pimplat" po gasu i to pomaze. Vidit ce posije kad dodes na Spa ili Monzu, neces imat sansi ak je auto spor. Lotus nema KERS i nekad mi dode da jednostavno preskocim te brze trke. Ak budes 3 sekunde sporiji po krugu od najbrzeg to je vec veliki uspjeh. 4 sec je normalno u ovoj igri.

aircanada, Monza 2004, obrati paznju na rezanje. http://www.youtube.com/watch?v=ExhPp_rzxeU

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 25.09.2011. u 15:54.
Staro 26.09.2011., 13:28   #108
Rider69
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
Pozz ekipa.., imali tko dobre postavke za volan G25.., sve jedno bili baš njegove postavke ili u igri postavke za volan!

A malo o igri.., za sada mi je super..., sve mi je na High, nije štekalo jedino u Monacu kada sam pauzirao jednu 15min pa počeo dalje igrati je počelo štekati! Sve ostalo je super.., jedino što je barem meni jako teško za igrati kada je sve na off i AI na PROF., e onda se borim sa Williams-om, što je u jednu ruku ok! ali nekada i malo očajno
SC još nisam vidio a i nitko od AI ne ispada ili radi crash na stazi.., i uvijek svi završe utrku, što mi je malo nak i čudno ali ok, jedino ako moram uključiti SC možda?! Kad je kiša onda uopće ne ide to mi smeta a možda je i do setup-a.., uglavnom kasnim pun k... za prvim i ostalima!

Uglavnom sve u svemu bolje mi je od 2010!
Jedino što nemam baš full feeling na volanu.., nikako narihtati da bude kako treba..!
Rider69 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 13:36   #109
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:

znam ja.

svaki puta prije pokretanja igre, moraš pokrenuti ono govno "Games For Windows Live". ako to ne pokreneš, nećeš moći pokrenuti igru. to i ja moram raditi.

i ja sam se namučio dok to skužim.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 21:01   #110
Booger
Premium
Moj komp

Booger's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
@magarac

Koji ti kontroler imaš? Možda bi si trebao poriktat postavke kontrolera u meniju igre i u softveru proizvođača, onda ne bi morao toliko pikat po dužim zavojima, mirnije bi mogao prolazit. Ako nije do setupa bolida.
I setup ti nije baš najbolji, trebao bi brže ić od 240km/h. Nisam još došao do monze pa nije provjereno, al mislim da bi trebalo ić brže.
Booger je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 21:19   #111
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ne pikas po dugim zavojima, mozda samo malo kad osjetis da nije jos vrijeme za puni gas.. Ja imam stvarno neki sugav Genius kontroler, dosta spor ali mi bar jako pase u ruci. Slican je kontoleru od Xboxa.
Koji setup?? To trebas sam nac kaj ti pase a nije isto za svaki bolid. Malo proguglaj pa kreni od toga. Vec ima dosta setupova po netu. Balans, antiroll bar i visina su najbitniji i ako auto ide ko o tracnicama ne znaci da je brz.
Razlike izmedu bolida i bolida su povece. Na monacu obavezno podesi gear ratio, max brzinu ispod 280 i sve ih jos malo skrati. Sad sam malo vozo po Monzi par njih;

Ova 3 nemaju kers,
Lotus 1:25.022
HRT 1:24.926
VIRGIN 1:24.802

Force India 1:21.865
SAUBER 1:21.784
Williams 1:21.378
Toro Rosso 1:22.181

Ferrari 1:20.589
Red Bull 1:20.657

AI na Legend vozi oko 1:21 i sitno ali u samoj trci sto bas nije isto.

Tak da nije nista cudno da se kasni po 4,5s za najbrzima. Williams je najbolji za pocet. Svi su bili jako slicno podeseni i nije bas svima to pasalo. Jedino je gear ratio bio drugaciji. Ovi bez Kersa idu max oko 330 dok ostali i do skoro 360 na Monzi.

I AI nije nepogresiv i rade si svasta ali je neraelano ocekivat da ce se 12,13 krugova svi izrazbijat.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 26.09.2011. u 22:40.
Staro 27.09.2011., 07:58   #112
MadManBD
Premium
Moj komp

MadManBD's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Rider69 Pregled postova
Pozz ekipa.., imali tko dobre postavke za volan G25.., sve jedno bili baš njegove postavke ili u igri postavke za volan!
Imo taj volan prije par godina, od smece igre napravi podnosljivu igru
Jednostavno si ga podesi kako tebi pase, neki vole da se vise trese, manje okretaje itd... osobno sam ga limitirao na 270 stup. a motore spustio na full malo jer te ruke inace bole ako mislis duze igrat
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2011., 10:27   #113
Rider69
Registered User

Citiraj:
Autor MadManBD Pregled postova
Imo taj volan prije par godina, od smece igre napravi podnosljivu igru
Jednostavno si ga podesi kako tebi pase, neki vole da se vise trese, manje okretaje itd... osobno sam ga limitirao na 270 stup. a motore spustio na full malo jer te ruke inace bole ako mislis duze igrat
Volan je 1.A..,ne žalim za parama koje sam dao! što se tiče motora itd.., to je sve u redu.., stupnjeve sam pokušao narihtati tako da bude jednako kao i u formuli.., sad je ono ok.., to me u principu i zezalo.., stim da se može još bolje to riješiti ali za sada je ok!

Jedino što se tiče baš igre.., nisam skužio u postavkama, piše SC off i ne mogu uključiti, neda mi tu opciju.., e jeli ima još nešto što prije moram uključiti ili nešto već tako da mogu doći i do SC ON?
Staro 27.09.2011., 15:33   #114
hrcfaca
Premium
Moj komp

hrcfaca's Avatar

@Rider69 Gdje si ti našao tu opciju SC-off\on, daj mi plis reci ja sam našao samo ono car damage i to.

Inaće ja sam vać počeo drugu sezonu s McLarenom i igram sve on osim braking asist i sad mi je i na legend preslabo. Morat ću počet nešto iskljućivati.
Staro 27.09.2011., 23:55   #115
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Evo Fix ako se nekome igra pocne rusit kao sto se meni pocela juceri to na samom pocetku i nije htjela loadat save game za koji sa se posteno namucio. Igra je original...

Originally Posted by ICE MAN_
I found a FIX !!!

Just go to savegames folder, and delete file named GTEHXOSJZ_0.

Then, copy GTEHXOSJZ_1 in the same folder, to a file named GTEHXOSJZ_0.

You'll have again the two files GTEHXOSJZ_0 and GTEHXOSJZ_1.

Just run the game, and loading savedata should be ok now

If it doesn't work, try reversing the files.

The only thing I lost doing this was my keyboard configuration.

Hope it helps.

Cheers
Staro 28.09.2011., 00:05   #116
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
A daaaaj zezaš me
Prije 10 min sam obriso cjelokupni direktorij autosave jer mi se isto smrzavao na lodiranju, poludio već. Da sam vidio malo ranije sad ne bi morao nanovo igrati karijeru

p.s. jel sam ja ćorav malo, ja ne vidim neku razliku izmedju ultra i high grafike, a bome izgleda ni moj stroj, skoro pa identično vrti na obje postavke....
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 08:36   #117
Rider69
Registered User

Citiraj:
Autor hrcfaca Pregled postova
@Rider69 Gdje si ti našao tu opciju SC-off\on, daj mi plis reci ja sam našao samo ono car damage i to.

Inaće ja sam vać počeo drugu sezonu s McLarenom i igram sve on osim braking asist i sad mi je i na legend preslabo. Morat ću počet nešto iskljućivati.

A tamo u opcijama tj. ne znam sad napamet više a nisam ni stigao do kompa ovih dana.., budem ti postao!

Meni je sve isključeno osim TC.., to mi je na medium-u, za sada!
Staro 28.09.2011., 10:15   #118
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Jel netko možda vozi na professional, al bez prčkanja po postavkama bolida? Ja polako ludim, auto mi je ko cigla...kad smo kod postavki bolida, ajde, kak podesit da auto ide ljepše u zavoj? Kod mene je situacija da ne mogu okrenut u zavoj bez drastičnoj smanjenja brzine iako je zavoj blagi...i koje su ključne postavke za brzinu? Ja obično mjenjam samo onaj "quick setup" i s tim sam bez problema vozio u F1 2010, dok sam ovdje spor i trom s tim postavkama.

McT. je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 11:47   #119
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Potrošnja guma

Vozim onako bezveze grand prix (van karijere) i rekoh, idem voziti kanadu. i stavim 50%.
Svi krenemo na Super soft (crvena) gumama. nakon 5 krugova, meni gume lagano puštaju. 3 kruga kasnije, opako se kližem. u 9. krugu idem u boks i stavljam Soft (žuta) gume.

Ostatak ekipe i dalje piči na crvenima i voze se ko po tračnicama... vrlo dobro napravljeno. u bokseve su krenuli negdje oko 15. kruga. do kraja utrke nisu više išli po nove gume, dok su moje žute već bile potrošene u 30. krugu i morao sam ići opet.

se kome to dogodilo.?
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 12:36   #120
aircanada
Premium

Potrosnja guma ovisi o dosta faktora. Dva bitna su stil voznje (kocenje) te sam setup.
Naravno da ce ti se gume brze trosit ako nemas ABS ukljucen, ako kocis tako da sjednes na papucicu kocnice (pogotovo ako si na tastaturi) ili ako ti je pritisak kocnica na maximumu (100%).
To su sve faktori koji jako utjecu na potrosnju guma, a ima ih jos (pritisak samih guma)...

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na