|
![]() |
#302 |
IT Consultant
Datum registracije: Feb 2007
|
AMD Catalyst 11.9 RCx (8.89 August 10) Win7/Vista/XP/Mobility (Mod) Downloads: Windows 7/ Vista Windows XP MobilityMod Build Info: DriverVer=08/10/2011, 8.890.0.0000 8.89-110810a2-124125C |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
molio bih ako mi mozete preporuciti koja bi bila bolja grafa za igrice poput battlefield gtx 570 ili hd radeon 6970 ? hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
jesi možda razmislio o 6950 (http://www.nabava.net/trazilica.php?...=sapphire+6950) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Evo, ak ti kaj znači, moja 6950 (uz pomoć i7 950) vrti Bad Company 2 multi u Eyfinity-u bez ikakvih problema. Tri 20'' monitora ukupne rezolucije 5292x1050, sve na high, jedino HBAO i AA isključeni. Framratovi variraju, ali ni u jednom trenutku nije palo ispod 40. Nisam radio nikakav benchmark, ali onako odokativno (MSI Afterburner upaljen, pa bacio oko tu i tamo), 60-70 fps-a prosjek. Doduše, to je poslije ovog zadnjeg patcha, prije se igra jako često rušila. Morao sam igrat na medium da uhvatim koji sat gameplaya, iako je i na high fluidno radila. Battlefield 3 sigurno neću moć igrat na visokim postavkama na tri monitora, ali generalno ne bi smjelo bit problema.
Trust me - I know what I'm doing! Zadnje izmijenjeno od: Perki. 22.09.2011. u 21:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Vjerovatno 3 za koji stoji da je recommended 6950, a po meni je ona i potrebna, koga neće zadovoljit 6950 toga vjerovatno neće zadvoljit ni 6970 koja je neznatno jača, pa nek ide na 6990 odma ![]() Sve u svemu, preporuka za 6950, polovno ide za lijepe novce, a ni uz dućana nije preskupa, kad se sjetim samo koliko su high-end grafičke koštale ima godinu, dvije ![]()
![]() |
#308 |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Evo stara grafa (4890 vapor-x) je otišla u vječna lovišta pa sam dobio novu. Radi se o Sapphire HD 6950 1GB. Kartica je na izgled dosta velika zbog samog hladnjaka. U bundle-u se dobije cd sa driverima, DVI to VGA adapter, 6 PIN to 4 PIN Power Cable x 2 i Dirt3 kupon. Kutija je ona druga, manja što je na slikama na site-u. Napravio sam neke testove: Što se tiče buke, kartica je jako tiha jer ju hlade 2 ventilatora koji se vrte na niskim okretajima, a samim time niti temperature nisu velike. Temperature možete vidjeti na priloženim testovima. Load prilikom samog testa te idle 5 min nakon testa. Normalno rezultati nisu vrhunski zbog bottleneck-a CPU-a. Evo i slike kartice: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ljudi, imam Coolermaster Extreme Power Duo 600W.. Kupio sam Sapphire HD6950, danas mi došla (ona dual fan verzija, 1gb), spojim sve na komp, i ventovi se opće ne vrte na njoj.. Temp joj je u startu 50+ stupnjeva... U čemu je problem? Da li je do napajanja ili je grafa? Gledao sam, svi ventovi su na njoj spojeni.. Probao sam i drivere izmjeniti i sve... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Meni stigla jucer doticna, i ventilatori se vrte
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jel imaš dovoljno zraka u kućištu? Ja moju čujem jako rijetko, od kad sam promijenio kućište. |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ovaj Chieftec pod "zver doma" nema baš neku promaju. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 05.10.2011. u 13:10. Razlog: falilo jedno slovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Pa mogu ti reći da nema razlike u buci bila kartica vani ili unutra, ima dovoljno zraka, dva ventilatora duvaju zrak nutra, jedan ga duva van ![]() Kartica je jednostavno preglasna, kao da uvijek radi na istoj frekvenciji zvuka, bio idle ili ne. Pokušao sam ugasiti svih 6 ventilatora koje imam u kućištu, no ništa nisam promijenio, grafička jednostavno nori.
![]() |
#320 |
Premium
|
Ja sam imao dragon i grafa je radila k'o veš mašina. Sad ju čujem ponekad pri paljenju kompa, inače ništa. Kakve su ti temperature? Meni ne ide preko 70 pri max opterećenju (99%, ne dođe mi nikad do 100%). U dragonu je išla i preko 90 i onda je bila glasna za poludit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Premium
|
Nisam mjerio temperature, to ću morati pogledati kad dođem doma. Ali ja ovu čim upalim valjda radi na maximalnom obrtaju jer se zvuk ne mijenja ni u idleu ni dok peglam neku igru.
![]() |
#322 |
Premium
|
Meni radi ma max okretajima sekundu-dvije nakon paljenja kompa i onda se smiri. Vjerojatno dok regulacija ne uhvati korak sa grafom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Premium
|
Pa gle, definitivno me ne žuljaju novci ![]() Bacit ću dump kada dođem popodne doma. Hvala ti na pomoći!
![]() |
#327 |
Premium
|
Sorry nisam jučer bacio dump biosa jer sam relativno kasno došao s posla, morali smo montirati kamin, pa na nogomet i spavanje. Danas ću to obaviti. p.s. ovo napajanje će ti biti ok, ali na limitu. Razmisli o jačem napajanju. Ja sam se smirio kad sam kupio 650w.
![]() |
#328 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
@KixzoR Oče |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Meni se čini da je kod tebe situacija da je vent konstantno na 50% okretaja, jer tako catalysti od 11.1 na dalje postavljaju regulaciju (bar je kod mene takav slučaj). 2 min posla u afterburneru, u vent settingsu i dobit ćeš raspon okretaja koji želiš, uz tišinu u idleu. I kupi si (ili premjesti jedan vent) da upuhuje zrak izvana po grafi, ako ti to kejs dopušta, dakle na bočnu stranicu. Ja sam s time dobio temp u idleu od 35°c.
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
|
OK, skinut ću afterburner i poigrati se njime, ja uopće niti nemam pojma koji je taj alat. Sa strane imam vent koji upuhuje na bočnoj stranici... malo pomaže. ali vent i dalje zuji ko miješalica
![]() |
|
|