|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Hp 625, ekran problem.
Ni par mjeseci star, jedno jutro samo su se pojavile sjene na desnoj strani ekrana. Kao neki krugovi. Vidi se najviše kada je crna pozadina i bijela. Kada su sve ostale boje ne kuži se. U čemu je stvar, dali je otišla lampa ili nešto drugo? Da malo konektore 'prodrmam' ili je stvar očita? Hvala. p.s. garancije nema, kupljeno vani. ![]() Uploaded with ImageShack.us
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
nevjerovatno ali meni se ista stvar desila na 32lg5000 LG lcd televizoru, bio pod garancijom i dobio novi, 2 generacije noviji. garancija bila na isteku. Na servisu rekli da je "izgorila" matrica ma što im to značilo. Tebi će ako imaš garanciju zamjeniti cijeli gornji dio laptopa jer Hp tako radi ( barem je radio ). Ako nemaš garanciju ona ćeš morat potražiti rabljeni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ajme, znači ode lcd? Pa nema ni 100 radnih sati.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
uff sad sam tek skužio o kojem se laptopu radi i da nema veze sa tehnologijom osvjetljenja kao na mom bivšem televizoru. Kode mene je bila "lampa" a kod tebe LED didode... Ovo mi izgleda kao da ne svijetli svaka druga ledica ako su postavljene i tom okomitom položaju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Da, to je led, Da tako izgleda, kao da svaka druga radi, dakle moglo bi ih biti 20-tak a pola ne rade, čudno.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pogledao sam specifikaciju proizvođača Optoelectronics led displaya Kaže ovako, pozadinsko osvjetljenje se sastoji od 40 led dioda( da se u biti pobrojat s tvoje slike 10 koje rade i 10 koje ne rade+ druga strana) 10 dioda u seriju * 4 grupe u paraleli Tebi jedna grupa ne radi, u toj grupi imaš 10 dioda koje su u seriju a kad imaš seriski spoj to znači da ako jedna od tih 10 je neispravna(tj. ne vodi) niti ostalih 9 ne radi Ako je po ovoj logici druga(lijeva) strana je ispravna Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 20.09.2011. u 00:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hvala, idem to sada otvoriti da vidim. A te diode su promjenjive ili su 'integrirane' sa lcd-om? Tj. led ekranom. Treba mijenjati cijeli ekran zbog jedne diode?
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kažeš da nemaš garancije jer je kupljen vani. Obzirom da ti je još uvijek pod garancijom, ja bi ga odnio tamo gdje je kupljen i reklamirao kvar.
![]() |
#10 |
Premium
|
Rastavio sam ga i koliko mi se čini tu se cijeli ekran mijenja, nema ledica. led je LG!!! ![]() Uploaded with ImageShack.us
Sigue Sigue Sputnik, Sigue what? Zadnje izmijenjeno od: Alenko_76. 20.09.2011. u 13:41. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
da, rastavio, da bi se došlo do led-a treba rastaviti cijeli laptop. No, ledice ipak postoje? pretpostavljam da su na flat kablu, znači mogle bi se promijeniti? Time bi riješio problem bez zamjene ekrana?
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ledice postoje to je sigurno, iz vana možeš pogledat napone prema ledicama a ispravnost ledica s diode testom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|