Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2011., 22:18   #13441
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Vuco, šta nije kod notona i voteca spojebana geometrija za ubrdo tjerat? Wicked odlično izgleda.
Staro 19.09.2011., 22:32   #13442
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
A ono, takve su geometrije bile prije 2 godine. Danas svi ganjaju kut seat tube-a oko 73-76° (što znači dugi TT ako je kut vilice nizak), jer time kad dižeš sic štangu ne ideš previše iza (ne mijenja se toliko top tube).
Nemaju previše opušten HTA, oko 67° je. Za Lojstek koji nije toliko strm, da se izdržati. Kad su usponi ful tehnički (a brijem da kod nas toga nema na brdu), onda se to osjeti. Neko je pravilo da dok je nagib ispod 10%, da prolazi. Naravno, ovisi i o terenu, jel ima korijenja, kamenja i čega sve ne.

Kod Voteca niti ne piše koji je kut sic štange, dok je kod Notona to 73°. Kad se SAG-ne bajk, onda kut vilice opada za cca 1,5°, a sic štange slično za oko 1°. I oba bajka imaju neku vrstu platforme na zadnjem shocku. IMHO, ništa teže nego sa drugim AM/enduro bajkovima ne bi išlo gore. Osim možda IBIS-a. Koliko sam proučavao DW link i njegove patente, ima nešto u tome što se pedalanja tiče.
Staro 19.09.2011., 22:39   #13443
dogas
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
Citiraj:
Autor HKS Pregled postova
Evo meni stigla lampa koju je Nik preporucio , sad sam bacio malu vožnjicu po kvartu i nemrem vjerovat da tak jako svijetli. Hvala još jednom Hash-u kaj mi je narucio lampu , svaka cast.

E da , o ovome se radi : http://www.dealextreme.com/p/flood-t...nt-3-aaa-26800
Koliko si je čekao?

Zadnje izmijenjeno od: dogas. 19.09.2011. u 22:45.
dogas je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2011., 22:45   #13444
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Inčresting. Ja baš zapeo za tog yetija sb66, switch mi se jako sviđa, a ne želim si otežavat penjanje uzbrdo više nego što imam na ovoj x6ici.

Onako, dođe mi jednom u dva tjedna da si zemem neki XC HT bajk i prepeglam uspon što je moguće jače i brže, za dušu onako (da ju ispustim). A dolje bih htio tak neš ko ova dva šta si naveo. No nekako mi je bliže wicked i sb66 potrebama jer planiram malo aktivnije od proljeća biciklirati jer na faksu ostao samo jedan predmet.

Eh sad, jako mi dobro dođe što ovako ljudi stave bajkove koje su im zapeli za oko, pa eto pitam kad me zanima neš.

Pred pol godine sam se namjerio na nešto upravo tipa votec/noton, no kasnije mi se nekako tih 2cm hoda istopilo za bolju geometriju na usponu i općenito bolji allrounder bajk.

Nemam pojma, bitno mi je da imam još vremena dok ne skupim novaca.

Meni su na piku zasad sb66, remedy, reign, pitch, transition covert i yt wicked. Sve bih dao da mogu isprobati sb66 prije neg kupim bilo što da ne bih ostao blago razočaran "revolucionarnim" switchem...
Staro 19.09.2011., 22:54   #13445
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor dogas Pregled postova
Koliko si je čekao?
Cca 3 tjedna
Staro 19.09.2011., 23:00   #13446
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

A gle, nemreš sad ti očekivati čudesa niti sa tim SB66. Zadnjih par godina svi imaju jako dobre sustave suspenzija (rama + suspenzija + shock). Ono što sam ja vidio, pogotovo kod naših bajkova, sve je to isti k. Jedino taj HT kut može napraviti razliku dolje, iako opet dođe Renesis i opere me .
Najgore je kod čitanja review-a što su ljudi subjektivni i realno kaj god imaju neće reći jedno loše protiv toga. Dok ne kupe drugi bajk, onda je taj mnogo bolji od prijašnjeg.

Za Sljeme mi ne treba više od 130mm hoda. Da napred stavim 20mm osovinu i iza 10mm TA, pa makar i na QR dropoute, bio bi bajk čvršći.

Tako da, osim ako ne uleti neki dobar bajk, ostajem na ovome i kupujem mu prijeko potrebne nove djelove. Za tjedan dana će se to sve iskristalizirati.
Staro 19.09.2011., 23:11   #13447
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Otvorio si mi oči inače sa ovim YT bajkovima. Za koliko nižu cijenu se dobiju stvarno odlični bajkovi, maltene za istu cijenu ko remedy8-9 možeš dobit dva bajka za dvije "discipline".

Sigurno ću dvaput-triput odvagnut prije nego iskeširam lovu. Nekak imam filozofiju da mi nije teško dat makar duplo veću cifru ak bude bajk točno onak kak ja_želim/se_nadam...
Ali mi je mrsko nekako dati 60% veću cijenu za bajk koji nemrem ni probat.

Remedy mi nekako nije sjeo, krivnja je najvjerojatnije na pretvrdim suspenzijama, al drugi test ne budem imao najvjerojatnije, pa se nalazi na začelju, al je opet tu... Ko što kažeš, iskristalizirat će se, bicikl za voziti imam tako da imam jako puno vremena za razmisliti jer mi ne gori pod guzicom ko tebi
Staro 20.09.2011., 00:08   #13448
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Vidim da nisam jedini na 100 muka koji bajk odabrati...samo sto se ja za razliku od vas nemam na cemu voziti pa mi te muke teze padaju

Drzim da za ovo sto mi vozimo, je bilo koji AM bajk sa 140-150mm hoda ne dovoljan, nego i previse. Nema teorije da itko od nas izvuce iz takve pile ni priblizno maksimum...tak da sto god kupili dobro kupili, a na koncu kako god izgledali jeftino (YT i ini) ti bicikli kostaju preko 10 k kn pa na dalje, sto je sve samo ne jeftino.

Ja sam (trenutno) zagrijan za: Remedya 8, Zestya 314, Stumpjumpera FSR comp, Nervea AM paaa cak skicam i enduro bajkove (Strive, Spec Enduro)...i jos nisam na cistu sto bi uzeo.

Da ne bi bilo kak samo slinim za bajkovima, u mojoj glavi se vrte i kombinacije kuda takav bajk provozati...u planu je dotegliti bajk na Sv. brdo (Juzni Velebit) i spustiti se s njega.
Mozda ste skuzili moj upit Zadranima na DropBike forumu...za sad nema odgovora.

Inace to je izvedivo, ali popeti se s bajkom je prava hebada...pogledi i spust su vrhunski. Ali bit ce guracine i nosacine.

U subotu sam bio tamo pjehe, pa mozete vidjet na otprilike 1:30 kak to travnato brdo izgleda. Uspon ide prvo po kamenjaru, pa po bukovoj sumi i na koncu po travnatim singlicama i to bi trebao biti pravi gust za voziti, pogotovo travnate singlice s pogledom na more.
Slijedece sezone ta tura pada 100%, a tko se misli pridruziti nek pocne s treniranjem

Filmek vamo (Sv. brdo je na 1:30, inace ovo je jedna od najatraktivnijih tura u HR, divlje i zanimljivo pa se isplati potrositi 5min na gledanje).
Nik je online   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 00:16   #13449
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Nik, evo pročito si mi misli za vožnju sljedeće sezone, ak ćeš štogod takvog voziti ja bih se pridružio

Baš sam nakon 4 godine ošo na more prvi put do Zadra i kad sam vidio kako prekrasno izgleda priroda na velebitu, u ravnima iza velebita i po otocima paškog arhipelaga samo sam ostao u WOW poziciji
Staro 20.09.2011., 00:16   #13450
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Nik, gledao sam reportažu sa nekog maratona po Velebitu. Jel to to bilo ?

Mislim da sam odlučio - ostajem na Focusu. Dobit će nove kotače, vilicu i pogonski dio.
Staro 20.09.2011., 00:17   #13451
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Nik nevezano za temu,al video mi je prepreprejeben!Odma je završio u bookmarksima i ako imaš kakav video za download?I kojom kamerom si snimao?

Isprike na offu.
Staro 20.09.2011., 00:18   #13452
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Vilicu? Mijenjaš Revelationa?
A oni kotači ti zbilja nisu bili primjereni stilu vožnje...
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 00:25   #13453
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Vilicu? Mijenjaš Revelationa?
A oni kotači ti zbilja nisu bili primjereni stilu vožnje...
Da, ići će gore nešto novo sa 20mm osovinom. Novce imam, tako da mi se ne žuri sa prodajom niti je mislim kao Recona prodavati u bezcjenje. Vilica radi odlično, sad ću je i očistiti prije prodaje i staviti novo ulje. Čak sam razmišljao da to dam u servis, ako već meni netko ne vjeruje, tako da imam i račun od toga.

Što se kotača tiče - ruku u vatru dajem za ove koje imam. Jednom su centrirani u 3 godine i nešto mjeseci. Žbice su počele pucati jer su gažene toliko. Uostalom, to su 1.8 žbice . Prednja naba je vrh što se tiče kvalitete. Lagana i ima 9mm TA. Nije 15/20mm osovina, ali je sigurno veća razlika između QR-a i 9mm TA, nego 9mm TA i 20mm osovine.
Zamijenit ću žbice (90kn po kotaču), staviti 2.0 od DT Swiss-a i to će biti to. Najveća mana jest ta stražnja M525 naba. To je jedino govno na tim kotačima. Iskreno. Sad se nitko nije javio za njih, jer iskreno treba utući u njih 200kn. Ali bit će oni dobri za drugi set guma, ako ih nitko neće htjeti.
Da Mavic X317 nisu tako uski iznutra te da ima 20mm nabu, ne bih ih niti prodavao.
Staro 20.09.2011., 00:31   #13454
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Imao sam na umu tu nabu, i obruče, ti si dosta agresivan vozač a i nisi perolak.
Sam si si podmetnuo nogu s onim oglasom za kotače, znam da ne želiš nikog sjebat ali marketing ti je 0 bodova. Skoro pa se ispričavaš što ih prodaješ, a cijena nije takva da si ti nekome posebno dužan pravdat stanje.

A jesi suzio s tim "vilica s 20mm osovinom"
Staro 20.09.2011., 00:37   #13455
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ma dobro, nisam ja skakao s njima, ali ako ih se vozilo oprezno i ako si bio "mekan" - držali su. Kad sam fulao neš i lupo stvarno jako sa njima - otišli su malo u 8-icu. Ali velim, stave se 2.0 žbice i to će biti gro čvršće.

Za vilicu još ne znam točno, ima tu svega - Revelation sa 20mm osovinom (kupim samo nove lowerse), Marzocchi 44 RC3 Ti, polovna Fox 36ica, Suntour Durolux RCA. Focus će biti oko 14,5-15kg sa time, nadam se i manje. Vilica ide sa 1650g na preko 2kg osim ako ne ostanem na Revu, pogon skida nekih 200g nadam se, kazeta bu dodala 100g, kotači bi trebali biti 200g lakši. Kak bu to na kraju sve ispalo, vidjet ćemo.
Staro 20.09.2011., 00:38   #13456
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
@De5tr0yer
Planovi za iducu sezonu su AM ture, bilo kod nas bilo po SLO. Ne kupujem ja za Sljeme AM pilu
Najavit cu ja na forumu kud se ide i kad...samo da kupim bajk he he.

@Vuco
Nije to to.

@rodriguez
GoPro HD, snimano iz ruke sto se i skuzi.
Nik je online   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 00:43   #13457
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
@De5tr0yer
Planovi za iducu sezonu su AM ture, bilo kod nas bilo po SLO. Ne kupujem ja za Sljeme AM pilu
Najavit cu ja na forumu kud se ide i kad...samo da kupim bajk he he.
Ne mislim ni ja ubit par kila kuna da bih se samo vozio po par ruta svega

A kak ti poznaš jako puno ruta i puteva, jako dobro bi mi pasalo da se skrpam s tobom. Samo još osim bajka treba i konde napucat, no za to se ne brinem pretjerano
Staro 20.09.2011., 00:46   #13458
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nik, predobro, kao i obično.

Lijeeeepaaaa naaaaaaša domoviiinooo (to mi je bila prva asocijacija )
murina je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 10:30   #13459
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova

...u planu je dotegliti bajk na Sv. brdo (Juzni Velebit) i spustiti se s njega.
Mozda ste skuzili moj upit Zadranima na DropBike forumu...za sad nema odgovora.

Inace to je izvedivo, ali popeti se s bajkom je prava hebada...pogledi i spust su vrhunski. Ali bit ce guracine i nosacine.

U subotu sam bio tamo pjehe, pa mozete vidjet na otprilike 1:30 kak to travnato brdo izgleda. Uspon ide prvo po kamenjaru, pa po bukovoj sumi i na koncu po travnatim singlicama i to bi trebao biti pravi gust za voziti, pogotovo travnate singlice s pogledom na more.
Slijedece sezone ta tura pada 100%, a tko se misli pridruziti nek pocne s treniranjem

Filmek vamo (Sv. brdo je na 1:30, inace ovo je jedna od najatraktivnijih tura u HR, divlje i zanimljivo pa se isplati potrositi 5min na gledanje).
bas sam sinoc gledo to Sv. Brdo i kak bi bilo super otic tam bajkom i onda ti uletis sa ovim filmicem
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 12:39   #13460
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Meni nik ovdje vuce na gril bersa

Prekrasno, stvarno, i ja bih se nekako predbiljezio za takve rute sa bajkom, pa makar moro svaki dan jest pastetu na kruhu.... Za dorucak, rucak i vecru
the55mic je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 12:43   #13461
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Također bih se predbilježio, samo da ne ispadne da puno pričamo, pa na kaju samo Nik ode

Stigao volan, bome je širok. Grafika su horor filmovi

Ovakvi me svaki put oduševe, poruka sa dropa:

Citiraj:
kj moze za 300 kocnice? kj imas i adaptere i rotore?
Naravno da je pisalo da je cijena fiksna i da je bilo nabrojano i poslikano sve što se prodaje. Ovo "kj" ne kužim, valjda skraćenica od "kaj"
Staro 20.09.2011., 12:44   #13462
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Također bih se predbilježio, samo da ne ispadne da puno pričam, pa na kaju samo Nik ode
FIX'D
Staro 20.09.2011., 12:44   #13463
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
vidim da je neka mini dh utrka na grmi uskoro(startnina samo 50kn) koja se moze proci i sa ht bajkom pa me zanima jer bi iso tko od tuda?razmisljam da se iz fore prijavim..
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 13:09   #13464
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
FIX'D
To ja mislim na Mica (sad će i on po meni pa ću ispast linčina, vucibatina i ostalo )

daniel, Mic je nešto bio spominjao da će se prijaviti
Staro 20.09.2011., 13:17   #13465
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
vidim da je neka mini dh utrka na grmi uskoro(startnina samo 50kn) koja se moze proci i sa ht bajkom pa me zanima jer bi iso tko od tuda?razmisljam da se iz fore prijavim..
Ako si složim bajk do tada, prijavit ću se.
Staro 20.09.2011., 13:35   #13466
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

e pa ako se prijavi više ljudi iz ekipe, onda ću i ja
Staro 20.09.2011., 14:30   #13467
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Nekako ti ne virujen, zagi
Staro 20.09.2011., 14:37   #13468
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

A s čim buš vozio Murina, s ponijem
Razmišljam da se prijavim ko redar, da šamaram malo balavce.
Staro 20.09.2011., 14:49   #13469
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
To ja mislim na Mica (sad će i on po meni pa ću ispast linčina, vucibatina i ostalo )

daniel, Mic je nešto bio spominjao da će se prijaviti
Ma netrebam, vidis da i sam znas sta si i kakav si

Sta se grme tice, ja sam za da nas se skupi par pa iz zaje odemo, ako nista
the55mic je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 14:59   #13470
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja idem sigurno na Grmu, ali isto tako idem sigurno samo kao gledatelj , ali nebrinite sigurno buem vas posnimil !
Ja sam bio i prošle godine a evo i fotki!
https://picasaweb.google.com/1023778...10042011Zagreb

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno