|
![]() |
#5491 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Ma da, može se tu "kemijat" koliko hoće, samo je pitanje koliko volje ima ![]() Edit: svejedno ti je koje žice spajaš, samo da isto spojiš na oba kraja. Napravi kak je tebi logičnije. I da, spoji shield (drain), al samo na strani pojačala. Kabel ti se može izvesti i tako da imaš "-" i "+" na strani pojačala i "+", "-", "+", "-" na strani zvučnika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5492 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Vidio sam i braidove od 21 kabela ![]() Edit: Sad mi je jasno, bijele s bijelima, šarene sa šarenima zbog indukcije http://www.venhaus1.com/diycatfivecables.html Izgleda da je u Europi skoro nemoguće naći kabele izolirane teflonom koji su idealni (zato što je teflon zapaljiv). Ako je netko vidio takve idealne kabele (24 ili niže AWG, solid cooper, teflon insulation), neka samo kaže, inače ću morati naručivati izvana). Zadnje izmijenjeno od: Jackson. 11.09.2011. u 13:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5493 |
Guest
|
Previše se mučiš takvim stvarima. Ima ti puno jednostavnijih, a puno boljih rješenja ![]() Hint: Imam 2.5mm2 na "-" i 5mm2 na "+". Shield napravljen od RG213 opleta, sve u termobužiru. No, radi se o kabelu nenabavljivom u HR. Inače, idealan kabel ne postoji, tako da se nemoj previše opterećivati time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5496 | ||
Guest
|
Citiraj:
Mislim da si potpuno pretjerao izrazom. Igrao sam se kablovima, prenosio iskustva, a vi ste mene klistrirali svojim komentarima i neću reći čim sve ne. Dajem mu savjet iz prve ruke, zašto ne? Potrošio sam puno vremena s kablovima i samo mu prenosim iskustvo. Ak hoće, nek se igra, njegov odabir, al većina kablova ne zaslužuje potrošenog vremena. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5497 |
Guest
|
Ako gnjavim s ovim projektom, samo recite... Na audiofil.net se me mogu registrirati zato što traži net provider email, a taj nije moj. Ovo mi je jedino mjesto gdje mogu dobiti nekakav feedback i savjet. Anyway, ovako to sada izgleda. ![]() Dio prije konektora ću još izolirati teflon trakom i to je to dok ne rješim neki termo i snake skin bužir. Funkcionalnost bi trebala biti tu. Sad na isti način drugi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5500 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
U ovoj temi je bilo govora o kvlaiteti zvuka Rotel uređaja serije 900. Evo kako su na audiopulsu istestirali RB-981, čiji izlazni stupanj je topološki gotovo identičan sa ovdje spominjanim RA-971. http://www.audiopuls.hr/testovi/poja...81/review.html A ovdje ima nešto govora o tome kako se rješavaju nedostatci u kvaliteti zvuka, uočeni na prethodnom tekstu. Najviše me zabavila uspredba sa dobrim (starijim) krell izlazima, što je začudilo autora testa, ali kada se pročita slijedeće, stvari su malo jasnije : http://www.audiofil.net/forum/forum_...825&PID=379723 Ovdje su neka uputstva kako (općenito) izvesti modifikacije: http://www.audiofil.net/forum/forum_...ID=11763&PN=10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5501 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Da , naši samoprozvani novinari i njihove "recenzije" ![]() Inače... šta god primim u svoj dom ,svemu dam vremena da se dojmovi slegnu. Ono ,da hladne glave odvagnem mogu li ili ne mogu živjet s nekim manama kojih ima kod svega....S 1070 sam se družio nekih 6-7 god ... A Erden , čim ga se dokopao , navalio kopat. ![]() btw, ako nekog zanima kako ta stvar izgleda ispod haube ...evo par sličica koje je napravila draga kad sam zadnji put čistio prašinu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5503 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5504 |
Guest
|
Dovršen projekt drugih kabela, od telefonskog kabla od 0.6mm promjera. Čitav dan braidanja ![]() ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Druga stvar koja me zanima, našao sam ovaj DAC http://www.dealextreme.com/p/fiio-d3...onverter-66303. Ne znam koliko je dobar, ali garant bolji od onog u Quadro ili tako nešto DVD playeru koji će se koristiti u vikendici. Plan je da ovaj DAC u prvi moment poboljša zvuk s tog DVD-a (mp3 sa usb-a), a da u budućnosti sleti WD Live pa da svira FLAC. Sad, vidim da taj DAC ima ok dijelove (spdif receiver Wolfson WM8805, DAC Cirrus Logic 4344), ali me svrbi opamp TI LMV358. Znam da nema nikakvog socketa i da nije namijenjemo da ga se mijenja, ali gledajući ove slike otvorenog uređaja http://hifiduino.wordpress.com/2011/...nside-fiio-d3/, što mislite da li se može zamijeniti taj opamp? Ima neko maleno ležište soc 23, to bi mogao biti problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5507 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo da i ja nešto priupitam.. Kolega bi hupio novi receiver (kućno kino) i misli se između starijeg al ozbiljnog stroja (5-6 godina star, Pioneer) ili novog (recimo SOny) ali ipak slabijeg. Nisu bitni sad konkretni modeli, a razlika bi bila što noviji imaju HDMI, stariji nemaju, ali su veće snage, potencijalno imaju THX certifikat itd.. Svakako nema BlueRay player, izvor bi bio DVD vulgaris i PC koji bi bio spojen HDMI-jem na TV, a u slucaju kupnje starijeg receivera i PC i DVD bi se optikom ili coaxom spojili na receiver.. Sto bi vi uzeli (ono, opcenito)? Koliko je HDMI bitan u zvukovnoj prici? Hvala, T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5508 |
Guest
|
Meni je osobno nebitan... Jedino za transport 7.1 signala, ali to ne vjerujem da je potrebno. Za ostalo je bolji coax ili optika. Također ovisi koliko se ima ostalih HDMI izvora i HDMI ulaza na televiziji (prema postu, nema, pa nije ni za to bitno). Ima zbilja jeftinih polovnih receivera (od 1000kn nadalje), njima je oštro pala cijena, tako da bi ovisno o budžetu, definitivno gledao second-hand tržište. Npr. starije Yamahe ili Denoni ili Harman/Kardon se dobiju vrlo povoljno, a garant su bolji od bilo kakvog Sony-a za istu cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5509 |
undercover
|
![]() Zadnje vrijeme svi nešto rade i kelje slikice pa ...mogu i ja nakeljit koju. Danas sam napokon dovršio probnu kutiju (centralni) koju sam sklopio za čitavih 0 kuna. ![]() Daske sam imao u podrumu...debljina ljeve i desne stranice nije ista ali nebi da je važno...unutrašnojst je razmazana katranom. Njega sam izvukao s plamenikom i špatulom iz jednog propalog projekta (sub kutije). Pištolj za vruče lipilo sam posudio prijatelju koji ga nije vratio pa sam ljepljenje spužve riješio tako da sam par patrona rastopio na špakeru u praznoj Rio Mare konzervi. Pitura me čekala u drvarnici. Temeljnu sam uzeo ovu za metal a jer druge nije bilo a ova crna ...rok je prošao prije koju godinu pa je umjesto piture u konzervi bila guma ali nije to bilo ništa što ne može riješito malo nitra i aku bušilica sa komadom savijene žice. Zbog toga sam dobio ljepu teksturu. Prvotno sam mislio naguzit skretnicu untra ali sam se nakraju predomislio i zaljepio je na komad lesonita odzada (naravno , preko komada spužve jer se mora pazit na vibracije) i sve polemio sa nekim komadićima kositra od Cardasa. Drajere sam zavidao sa običnim žutim vidama za drvo i ...centar gotov. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prihvačam sve kritike i savjete kako poboljšat isti ![]()
![]() |
#5510 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Na*ebat ces gore nego Flikoman ![]() Usporedba sa KEFom ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5511 |
undercover
|
![]() |
#5514 | |
undercover
|
po Krutkevom projektu da oslobodi Madisound drajvera koji se nisu prodavali ![]() Izvoli . >> shema << Nisu . Na slici je jedan ![]() Nije.... jučer tako pogledao 2 filma ![]() Vjerovatno se zgražaš što sam išao na feritnu zavojnicu i obične kondove s dna ponude ali.... ne mogu svi sebi sebi priuštit zračne s debljom žicom te Mundorfe. Znaš koliko dođe neki fancy 80uF kond ili zavojnica s trafo žicom ![]() -- EDIT:, skoro zaboravio javnu zahvalu svima na audiofilu. Da nisu bili toliko "uslužni" vjerovatno bi bio još najmanje godinu dana bez odabranog projekta... ![]() Citiraj:
Potreban je iznimno profinjen ukus....
![]() |
![]() |
#5515 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
imaju moji silveri isto feritnu zavojnicu, tako da ako je dobro za njih, bit će dobro i za tvoj centar ![]() ![]() za ferarija mislim da je sve rečeno... stil, a vjerovatno i zvuk tjera vlasnika da vidi da li imaju 0-100 u 3.4sec dok ih baca u kontejner ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5516 |
Premium
|
Ljudi s pojačalima ![]() Jedno bezveze pitanje. Dali ćete radije 6 puta dnevno upaliti/ugasiti pojačalo, ili mislite da mu više šteti, pa ga radije držite upaljenog cijeli dan, kada ga i ne koristite. Naravno, ne govorim o lampama. Tu spiku otprilike znam...
![]() |
#5517 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
što se same elektronike tiče naravno da je bolje izbjegavati peakove paljenja, tako da ukoliko mislim taj dan slušati muziku 6-7-8 puta rađe ću ga upaliti ujutro i zgasiti navečer. jedino ako je a klasa neki monstrum, onda bi se zapitao čisto zbog hep računa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5518 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo još da temperature padnu, ovako mi grije cijelu sobu ![]()
![]() |
![]() |
#5520 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |