|
![]() |
#1 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Corsair Carbide Series 400R/500R
Corsair Announces New Carbide Series of PC Cases Citiraj:
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Konačno malo pristupačnije cijene koje će naši dealeri, kao i obično, znati upropastiti svojim maržama. Inače, bolje mi izgledaju iznutra nego izvana. Ona 'grba' iznad front panel konektora mi je super antipatična i fale ručke za otvaranje stranica kao na Obsidian modelima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
130$ ti je 130€ kod nas u najboljem slucaju toliko o tome koliko ce biti jeftin. Meni se nesvida bocna stranica i one rupe za ventove na vrhu sto se vide to je bas ruzno. Nista posebno od kucista. a kod nas oko 1000kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Sumnjam da će bit jeftiniji od 690 2 Lite ili Advanced..predobro izgledao ova bijelo-crna kombinacija na 500R, a i lako se makne onaj mesh na bočnoj stranici i stavi se pleksi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ah stvar ukusa, taj CM 690 2 je komplet bijel (po meni previše bijele boje posvuda ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
zna li mozda netko gdje bi se dalo nabaviti ovo kuciste u RH? edit: nasao sam .. tek ovaj mjesec sluzbeno izlazi ![]() Zadnje izmijenjeno od: V.I.P. 08.09.2011. u 09:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Pročitao par reviewa, svugdje ga hvale kao vrhunsko kućište. Koliko sam skužio jedina zamjerke su ne imanje filtera na bočnoj stranici i ventilatori su navodno prilično glasni. Šteta šta ga nema kod nas za kupiti.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
Corsair Announces Availability of $139 Gaming PC Case
Citiraj:
LINK
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ovaj 500R je brutala, a i nije tako skupo. Kuciste mi izgleda uistinu odlicno... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Mid-Tower http://www.corsair.com/carbide-serie...ower-case.html EDIT: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=corsair+500r Nije rasploživo Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 10.10.2011. u 14:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Evo da se pohvalim,,,,upravo sam postao ponosni vlasnik 500R crnog decka ![]() Nazalost sad nemam par sati vremena za prebacivanje komponenti, brijem da sutra hocu...a sad BF3 ![]() EDIT: Evo slika prije i poslije montaze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temperature su nize -4°C grafa i -5°C proc u odnosu na dosadasnji Chieftec bravo: ![]() Bas sam hepi i zadovoljan ![]() Zadnje izmijenjeno od: danijel_b. 18.11.2011. u 20:28. Razlog: Dodane slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 17.02.2012. u 15:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Slozeno sve. Prekratki fiksni kabel za graficku pa sam moral stavit dodatni koji je duzi i prekratki kabel za procesor pa nije mogao ic iza ploce nego ispred. Orijentacija pumpe je takva kakve je jer tako najbolje hladi iako ne izgleda najbolje. Taj dio ce jos bit preslozen. ![]() COP bench.. ![]() Mislim da ce bit problema sa prasinom iako ni proslo kucite nije po tom pitanju bilo nesto dobro, CM690. H100 vise ne moze sam bog ocistit bez kompresora ili smrka. Svidaju mi se zadebljenja na stranicama jer ima puno mjesta otraga za spremanje konektora i svega. Ne svidaju mi se konektori od ventilatora jer ne pasu u svaki adapter. Ventilatori su tihi ali samo kad su na minimumu, na vecim okretajima se vec dosta cuje zrak i to sa dosta iritirajucim tonom. Protok zraka mi se cini jako dobrim, graficka je na solidnim temperaturama, za proc moram jos vidjet jer mi se cini da se pasta previse "zagadila" pa moram stavit frisku. Psuh-pull nije moguce slozit na H100 kad je postavljen gore, niti ga je moguce montirat sa unutarnje strane kucista sa ventilatorima ispod jer smeta memorija, koja je dosta niska, RipJawsX. Stane u meduprostor i ventovi montirani iznutra, tako da se sve to drzi na istim sarafima. Mislim da taj dio nije bas najbolje izveden za vodena hladnje i da ce falit prostora za deblje radijatore. Sve vezano za HDDove je super. Jednostavno, brzo i dovoljno cvrsto. Kavezi mogu izvadit i dobit jos bolji protok prema grafi i ostalome. Postavljanje maticne je proslo super. Distanceri su vec ugradni a sarafi se iz prve zategnu taman kako treba. "Boltice" na PCI e limicima su za svaku pohvalu i olaksavaju stavr kod stavljanja, skidanja grafe. Napajanje je mlao teze narihtat jer je dosta usko ali nije neki extra problem. Moze se postavit smo ventilator prema gore ( moze i prema dolje ali samo na dva srafa, barem sa hx850). Opcenito sa slaganjem nema nekih problema, osim malo pogadanja rupa kod h100. Dobar "magnetiziran" sarfciger je od velike pomoci i islati se kupit bas za takve situacije. ![]() Treba pazit kad se skida gornja mreza da se ne polomi platicni stift jer je mali i nikakav. Prednju stranicu nisam skidao ali ak bu u tom stilu onda Corsair tu bas nije nesto. Upadate, Nakon dva tjedna mogu rec da su performanse tj. hladenje stvarno jako dobrio. CM690 nije bio neko fensi kuciste ali je imao vrlo dobre perf. all round. Ovaj je u najmanju ruku isti cak i bolji ako se radi o grafickoj. Nakon dva tjedna prasine u kucistu ima ali nije nista strasno. Ventilatori su na najnizim i srednjim okretajima dovoljno tihi. Na najvisim okretajima se vec cuju i malo su iritantni. Cijela konfa je izuzetno tiha i od svega se najvise cuje bocni vent ali samo kad je na maksimumu. Odmah iza je WD Black koji moze prenjet vibracije na straznju stranu i izazavat tiho brujanje ali i to se sredi sa malo pomicanja nosaca diska do prave pozicije u kojoj vise ne bruji ili malo maste. Ostali Corsairovi ventovi su za svaku pohvalu. Daju se fino utisat potenciometrima i jos uvijek davat pristojene performanse. Sve u svemu ok. Ja zadovoljan. Kuciste je out of box spremno za high end konfiguracije i ne treba ulagat u nista dodatno. Dosta ventilatora sa potenciometrom, pripema za SSD, USB 3.0, ugl. sve je tu.. Push pull na h100 je jedino ovako moguce sloziti. Nije bas estetski ali funkiconira. Sve rupe su zatvorene tak da prasine ne moze nutra odozgo.. ![]() Mali test sa 4 venta 800 do 1000rpm, necujno sa metra udaljenosti.. ![]() 62c na najtoplijoj jezgri sa 1.3v nije uopce lose s obzirom na male brzine ventilatora. U stvarnom zivotu su te temp. uglavnom ispod 50c, 55c kod rendanja ili sl.. Uskoro bi trebao doc i 300R koji bi mogao bit best buy ako cijena bude postena.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 04.03.2012. u 17:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ZeNgE_Tiho_Cro
Datum registracije: Feb 2008
|
ponovio se za 500r + H110, pa da uputim i druge kupce -prije svega provući naponski kabel za MBO, pa zatim stavljati radijator i MBO. -po potrebi razbušiti rupe na 140mm, te preseliti gumice-gromete sa postojećih 120mm rupa (može se i bez bušenja, al je poprilično nezgodno, neprecizno pogodit rupe na radijatoru) -crijeva vodenog je potrebno staviti na desnu stranu, inace smeta zadnji ventilator |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|