Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.05.2011., 08:33   #1
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Corsair Carbide Series 400R/500R

Corsair Announces New Carbide Series of PC Cases

Citiraj:
Corsair, a worldwide designer and supplier of high-performance components to the PC gaming hardware market, today announced the Carbide Series mid-tower cases. The Carbide Series 400R and 500R have been designed for PC gamers with the same builder-friendly philosophy as the award-winning Obsidian Series and Graphite Series of PC cases, but at aggressive price points. New system builds and upgrades are fast and simple, thanks to the easy side panel access and tool-free drive installation and removal. Corsair's innovative cable-management system allows for clean-looking builds and improved airflow.

Superior Cooling
Both the 400R and 500R have room for 240mm dual radiators for compatibility with the new Hydro Series H100 Liquid CPU Cooler and modular liquid cooling systems. An abundance of additional cooling options provides for safe, reliable operation of high-performance components. The Carbide Series 400R includes three fans, with a total of four 120mm fan mounts and six 120mm/140mm mounts for serious cooling potential. The Carbide Series 500R has even more cooling flexibility, including removable/relocateable hard drive cages, a multi-channel fan controller, and a 200mm fan mounted on the side panel mesh screen for extra GPU cooling power.

Flexible and Future-Proof
Both models provide eight PCI-Express slots, making them ideal for multi-GPU setups. The Carbide Series 400R can accommodate full-length GPUs of up to 316mm in length, and the 500R can accept extra-long GPUs of up to 452mm in length by removing one of the two hard drive cages. Both also offer native SSD (2.5" drive) support, and the front panels have two USB 3 connectors (with internal connection) support as well as Firewire, headphone, and microphone connectors.

For a complete list of specifications, please see the Corsair web site.

"Corsair has shown what it takes to create in-demand, highly rated PC cases: make them sturdy, easy to build with, and great-looking." said Ruben Mookerjee, VP and General Manager for Components at Corsair. "With the Carbide Series, we're applying our expertise to the high-volume, aggressively-priced PC gaming segment. Our renowned builder-friendly ergonomics ergonomics and reliability are now within reach of gamers whose passion for building high-performance rigs is unlimited, even though their budget might not be."

The Corsair Carbide Series 400R and 500R will be available from corsair.com and authorized etailers worldwide in July. The 400R will be available for a US suggested retail price of $99 USD, and the 500R will be available for a US suggested retail price of $129 USD.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2011., 09:33   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Konačno malo pristupačnije cijene koje će naši dealeri, kao i obično, znati upropastiti svojim maržama. Inače, bolje mi izgledaju iznutra nego izvana. Ona 'grba' iznad front panel konektora mi je super antipatična i fale ručke za otvaranje stranica kao na Obsidian modelima.
Oglas

Oglas
Staro 31.05.2011., 14:36   #3
Stratofortress
Registered User
Moj komp

Stratofortress's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Slično HAF-u zbog te grbe, jako slično.
Čak mi i bočna stranica vuče na HAF 922.
Stratofortress je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2011., 18:21   #4
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
hmm.. ako bude ispod 100€ ovaj 400R, to bi bilo idealno..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2011., 17:30   #5
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
130$ ti je 130€ kod nas u najboljem slucaju toliko o tome koliko ce biti jeftin. Meni se nesvida bocna stranica i one rupe za ventove na vrhu sto se vide to je bas ruzno. Nista posebno od kucista. a kod nas oko 1000kn
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2011., 20:16   #6
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

130$ je 500R, ja gledam 400R koji je 99$ što je oko 520kn, ako bude iznad 750kn kod nas onda ja neznam više šta reći..
Staro 02.06.2011., 12:29   #7
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Sumnjam da će bit jeftiniji od 690 2 Lite ili Advanced..predobro izgledao ova bijelo-crna kombinacija na 500R, a i lako se makne onaj mesh na bočnoj stranici i stavi se pleksi
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2011., 12:57   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Taj bijeli mi nije nešto naročito. Bijeli CM 690 mi je puno ljepši.
Staro 02.06.2011., 13:07   #9
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ah stvar ukusa, taj CM 690 2 je komplet bijel (po meni previše bijele boje posvuda ), ovdje je bijelo-crna kombinacija izvana i koliko vidim crna unutrašnjost..velika razlika
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2011., 09:06   #10
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
zna li mozda netko gdje bi se dalo nabaviti ovo kuciste u RH?
edit: nasao sam .. tek ovaj mjesec sluzbeno izlazi

Zadnje izmijenjeno od: V.I.P. 08.09.2011. u 09:14.
V.I.P je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.09.2011., 09:57   #11
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Preporučena prodajna cijena 400R za američko tržište iznosi 100 dolara.
Znači kod naših lopova će biti koliko? 1000kn?

Staro 11.09.2011., 10:20   #12
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Pa lako moguće, računajući po tečaju naših trgovina 1$=10kn.

Inače, sviđa mi se kućište osim te faking grbe gore.
Staro 15.09.2011., 09:54   #13
Billkita
Premium
Moj komp

Billkita's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Pročitao par reviewa, svugdje ga hvale kao vrhunsko kućište. Koliko sam skužio jedina zamjerke su ne imanje filtera na bočnoj stranici i ventilatori su navodno prilično glasni. Šteta šta ga nema kod nas za kupiti.
Staro 15.09.2011., 13:46   #14
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Cijena bi trebala bit oko 800kn, kod nas u dućanima..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2011., 14:10   #15
ninja666xx
Premium
Moj komp

ninja666xx's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
ninja666xx je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2011., 00:08   #16
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2011., 21:39   #17
ninja666xx
Premium
Moj komp

ninja666xx's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
stigao 400r u adm, cijena 849,00kn

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10488
ninja666xx je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 16:36   #18
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Mislio sam da će biti skuplje.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 22:44   #19
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Corsair Announces Availability of $139 Gaming PC Case

Citiraj:
Corsair, a worldwide designer and supplier of high-performance components to the PC gaming hardware market, today announced worldwide retail availability of the Carbide Series 500R gaming PC case.

The Carbide Series 500R joins the Carbide Series 400R, released in September. Like the 400R, it has been designed for PC gamers with the same builder-friendly philosophy as the award-winning Obsidian Series and Graphite Series of PC cases, and at an exceptionally aggressive price point. The 500R’s upgraded design is available in arctic white and graphite gray and includes a side mesh panel with a 200mm fan for additional GPU cooling, a multi-channel fan controller, and movable hard drive cages for installation of graphics cards of up to 452mm in length.

"The Carbide Series 500R takes everything that's great about the 400R, inherits additional features from our higher-end cases, and wraps them all in a new skin that really draws the eye." said Ruben Mookerjee, VP and General Manager for Components at Corsair. "Cooling performance is superb, and it’s a great platform for high-performance gaming rigs with multiple graphics cards."

Corsair Carbide Series: high-volume, aggressively priced cases for demanding PC gamers
The Carbide Series of gaming PC cases is designed for performance enthusiasts who want a budget case but who demand serious gaming case features. New system builds and upgrades are fast and simple, thanks to the easy side panel access and tool-free drive installation and removal. Corsair's innovative cable-management system allows for clean-looking builds and improved airflow. Support for USB 3.0 and 2.5" SSDs is built-in, and USB 3.0 ports are provided on the front panel and connect directly to motherboards with compatible USB 3.0 headers.

The Corsair Carbide Series 500R is available from authorized etailers worldwide at a US suggested retail price of $139 USD. For more information on the Carbide Series 500R mid-tower PC computer case, please visit this page.

LINK

Staro 07.10.2011., 21:28   #20
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ovaj 500R je brutala, a i nije tako skupo.
Kuciste mi izgleda uistinu odlicno...

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 22:28   #21
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

400R je 960kn u ADMu??? pa to je skoro duplo više nego vani.. sramota..
Staro 10.10.2011., 12:56   #22
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

cek dal je 500r big tower il mid?
Danko86 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 13:58   #23
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 10.10.2011. u 14:04.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 14:02   #24
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

dal bi trebalo izaci uskoro 500r u hrv. svidja mi se kako izhleda.
Danko86 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 20:04   #25
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Evo da se pohvalim,,,,upravo sam postao ponosni vlasnik 500R crnog decka . Divan je, nedorecen dizajn, bijeli mi je bio previse fency-shmency
Nazalost sad nemam par sati vremena za prebacivanje komponenti, brijem da sutra hocu...a sad BF3

EDIT: Evo slika prije i poslije montaze

Temperature su nize -4°C grafa i -5°C proc u odnosu na dosadasnji Chieftec bravo:

Bas sam hepi i zadovoljan

Zadnje izmijenjeno od: danijel_b. 18.11.2011. u 20:28. Razlog: Dodane slike
danijel_b je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2012., 15:25   #26
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
I ja sam se pocastio sa 500R.

Za vikend lagano slaganje pa stavim jos koju fotku..

Fala bogu da ima LED on, off i ideja sa bolticama kaj vise i ne mogu se zgubit je za svaku pohvalu...

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 17.02.2012. u 15:41.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2012., 19:26   #27
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Slozeno sve. Prekratki fiksni kabel za graficku pa sam moral stavit dodatni koji je duzi i prekratki kabel za procesor pa nije mogao ic iza ploce nego ispred. Orijentacija pumpe je takva kakve je jer tako najbolje hladi iako ne izgleda najbolje. Taj dio ce jos bit preslozen.

COP bench..

Mislim da ce bit problema sa prasinom iako ni proslo kucite nije po tom pitanju bilo nesto dobro, CM690. H100 vise ne moze sam bog ocistit bez kompresora ili smrka. Svidaju mi se zadebljenja na stranicama jer ima puno mjesta otraga za spremanje konektora i svega. Ne svidaju mi se konektori od ventilatora jer ne pasu u svaki adapter. Ventilatori su tihi ali samo kad su na minimumu, na vecim okretajima se vec dosta cuje zrak i to sa dosta iritirajucim tonom. Protok zraka mi se cini jako dobrim, graficka je na solidnim temperaturama, za proc moram jos vidjet jer mi se cini da se pasta previse "zagadila" pa moram stavit frisku.

Psuh-pull nije moguce slozit na H100 kad je postavljen gore, niti ga je moguce montirat sa unutarnje strane kucista sa ventilatorima ispod jer smeta memorija, koja je dosta niska, RipJawsX. Stane u meduprostor i ventovi montirani iznutra, tako da se sve to drzi na istim sarafima. Mislim da taj dio nije bas najbolje izveden za vodena hladnje i da ce falit prostora za deblje radijatore.

Sve vezano za HDDove je super. Jednostavno, brzo i dovoljno cvrsto. Kavezi mogu izvadit i dobit jos bolji protok prema grafi i ostalome.

Postavljanje maticne je proslo super. Distanceri su vec ugradni a sarafi se iz prve zategnu taman kako treba. "Boltice" na PCI e limicima su za svaku pohvalu i olaksavaju stavr kod stavljanja, skidanja grafe. Napajanje je mlao teze narihtat jer je dosta usko ali nije neki extra problem. Moze se postavit smo ventilator prema gore ( moze i prema dolje ali samo na dva srafa, barem sa hx850). Opcenito sa slaganjem nema nekih problema, osim malo pogadanja rupa kod h100. Dobar "magnetiziran" sarfciger je od velike pomoci i islati se kupit bas za takve situacije.

Treba pazit kad se skida gornja mreza da se ne polomi platicni stift jer je mali i nikakav. Prednju stranicu nisam skidao ali ak bu u tom stilu onda Corsair tu bas nije nesto.

Upadate,

Nakon dva tjedna mogu rec da su performanse tj. hladenje stvarno jako dobrio. CM690 nije bio neko fensi kuciste ali je imao vrlo dobre perf. all round. Ovaj je u najmanju ruku isti cak i bolji ako se radi o grafickoj. Nakon dva tjedna prasine u kucistu ima ali nije nista strasno. Ventilatori su na najnizim i srednjim okretajima dovoljno tihi. Na najvisim okretajima se vec cuju i malo su iritantni. Cijela konfa je izuzetno tiha i od svega se najvise cuje bocni vent ali samo kad je na maksimumu. Odmah iza je WD Black koji moze prenjet vibracije na straznju stranu i izazavat tiho brujanje ali i to se sredi sa malo pomicanja nosaca diska do prave pozicije u kojoj vise ne bruji ili malo maste. Ostali Corsairovi ventovi su za svaku pohvalu. Daju se fino utisat potenciometrima i jos uvijek davat pristojene performanse.

Sve u svemu ok. Ja zadovoljan. Kuciste je out of box spremno za high end konfiguracije i ne treba ulagat u nista dodatno. Dosta ventilatora sa potenciometrom, pripema za SSD, USB 3.0, ugl. sve je tu..

Push pull na h100 je jedino ovako moguce sloziti. Nije bas estetski ali funkiconira. Sve rupe su zatvorene tak da prasine ne moze nutra odozgo..

Mali test sa 4 venta 800 do 1000rpm, necujno sa metra udaljenosti..

62c na najtoplijoj jezgri sa 1.3v nije uopce lose s obzirom na male brzine ventilatora. U stvarnom zivotu su te temp. uglavnom ispod 50c, 55c kod rendanja ili sl..

Uskoro bi trebao doc i 300R koji bi mogao bit best buy ako cijena bude postena..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 04.03.2012. u 17:38.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2013., 09:13   #28
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
ponovio se za 500r + H110, pa da uputim i druge kupce

-prije svega provući naponski kabel za MBO, pa zatim stavljati radijator i MBO.
-po potrebi razbušiti rupe na 140mm, te preseliti gumice-gromete sa postojećih 120mm rupa (može se i bez bušenja, al je poprilično nezgodno, neprecizno pogodit rupe na radijatoru)
-crijeva vodenog je potrebno staviti na desnu stranu, inace smeta zadnji ventilator
Tihomir111 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno