|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
5738z punjač se ugasi
zanima me vaše mišljenje u vezi ovog problema prije nego idem ispitivat komponentu po komponentu Laptop zaliven vodom stavljen na susenje nagnut na stranu konektora od punjaca. Nakon sušenja kad se punjac usteka ..Lampica na punjacu se ugasi probano sa nekoliko punjaca uvjek isti slucaj laptop se uopće ne pali baterija prazna Jel postojji nekakav osigurač koji je izbacio ili tako nešto? Pozdrav, Mario |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Kratak spoj? Voda koja je usla se zadrzala na konektoru posto si nagnuo laptop na tu stranu, tu se i osusila?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne postoji pojam susenja od vode u elektronici. Cim prije ocistit, kontak sprejom, wd-om.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Onda moj bed, pomislio sam da ga je ta voda koja je stajala kod tog konektora i "ubila". Meni je jedna MBO tako osla dok je stajala na stolu, nisam ni skuzio da je palo vode na nju (nesto sitno, krug promjera 3 cm dolje kod southbridgea) i kad sam skuzio voda je bila vec 10-ak min i maltene se osusila. Kad sam pokusao upalit MBO, nista :/.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
ma sve je to meni jasno,nisam ga ja zalio niti stavio na takvo "sušenje"...to se dogodilo baš kod tog dijela di je i konektor za punjenje i citavi ti skopovi i krugovi,malo sam gledao i izgleda da je jedna ledica probila,budem nju prvo probo zamijenit pa vidim dalje šta je |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ruši ti napon, tj neš ti je u kratkom spoju O kojoj je diodi riječ?Ima oznaka negdje kod nje na ploči Poslikaj da vidimo Ako nisi 100% siguran u ono što radiš nemoj, šteta ploče |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|