|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Zamrzavanje računala
nisam neki ekspert za takve stvari, sve pise u nazivu ,,,no da malo opisem: - dakle rijec je o konfiguraciji AMD Athlon(tm) 64 processor 3000+ 2,01GHz te 1,50 Gb Ram,,,,racunalo staro oko 4-5g. ,,instalirana je win7-a koja je prije radila cist dobro - problem je u tome da win kad se digne (ako se i digne jer nekad zna zacvikat i na welcome) radi svega par min,nakon cega slijedi zamrzavanje svega,i pomaze jedino restart - iduce kaj sam probal je nova instalacija windowsa,no ista prica -cijelo kuciste sam ocistil pa prasina nebre biti problem, također sam provjeril i temperature svega (najviša je bila 48 stupnjeva) -interesantna cinjenica je da u safe modu stvari rade kak treba,znaci niti z od zamrzavanja,,pa po tome nekak zakljucujem da su sve ostale komponente ispravne,jer inace nebi radilo nigde e sad zamolil bi dobre duše ak imaju kakvu ideju ili nekaj slicno da vidimo kaj mojeg kompa muci u zivotu,ja fakat neznam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 Sto detaljnije opisi konfiguraciju, koja mb, ram, hdd, napajanje...itd.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() eh evo nekaj iskopal: procesor- AMD athlon 64,2000 mhz 3000+ naziv maticne- asrock K8upgrade-nf3 (4PCI,1AGP,1 future cpu port, 2ddr dimm) chipset na maticnoj - nVIDIA nForce3 250,amd hammer sistemska memorija - 1536mb tip biosa-ami jezgra procesora - Venice S754 Zadnje izmijenjeno od: nino. 01.09.2011. u 19:07. Razlog: Koristi opciju Edit, ne postaj zaredom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
Ne mora znaciti ako u safemode radi da je stvar rijesena =) Posto i sam kazes da nisi neki ekspet za takve stvari moram da pitam ako si sam windowse instalirao ? Moguce da si krive drivere stavio. Pogledao si da svi ventovi rade u kucistu ? Posebice onaj odCpu ( procesora ). Ima kakav zvuk dok zacvika ili samo stane sve ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Obriši sve što si instalirao od nVidie i instaliraj ponovo, ali bez drivera za (S)ATA kontroler i firewalla. Isto tako pogledaj event logove, znaju pomoći...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
windows je na novo instaliran,,znaci nema jos nis instalirano i zasteka,,probal instalirat al se nis nije popravilo... Zadnje izmijenjeno od: nino. 04.09.2011. u 09:40. Razlog: Ne postaj zaredom, nauci multiquote! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Moj savjet ti je da ponovno na čistu particiju instaliraš WinXP. Nemoj stavljat neke nove drivere na takvu frišku instalaciju nego iskoristi takvu frišku instalaciju za testiranje računala. Odvrti recimo neki 3dmark i prime95 da vidiš da li ti sve radi bez problema. Ako sve radi problem ti najvjerojatnije nije u hardveru nego u softveru tj. (imho) u driverima. Ako baš opet želiš Win7 ponovo ih instaliraj na čistu particiju samo si prije toga skini sve najnovije drivere za komponente u računalu. Ako će ti se računalo opet smrzavati kad instaliraš Win7 onda u safe mode pa se probaj igrati s driverima (driver sweeper). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
nekaj sam zmrdal dok sam 7 stavljal,,stavim cd-e od xp-a i opcija installiranja windowsa mi je zatamnjena onak,,neda mi da instaliram xp natrag,,,sad ja to nekaj proucaval,al slabo kuzim,,trebal bi mi neko po domaci pojasnit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
|