|
![]() |
#541 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ovo je najbliže zahtjevima koje si naveo. http://www.nabava.net/prijenosna-rac...re-i5__1236341 Grafička nije samo integrirana, ali se može prebacivati između integrirane i odvojene. Procesor je starija generacija, ali mislim da ne postoji laptop osim ovog koji makar približno udovoljava uvjetima, prije svega zbog rezolucije ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Zaboravio sam rec da cu vjerojatno kupovat van hrv tako da nisam ogranicen ponudom nasih trgovina.. Takodjer mogu neki modeli koji bi otprilike odgovarali gore navedenim potrebama neovisno o onim karakteristikama koje sam napisao.. Mozete mi navesti i neke zanimljivije serije raznih proizvojaca pa da sam pogledam koje modele nude..da si bar malo prosirim izbor.. Znaci bitnije mi je da je laptop dobar kao cjelina nego da ima sve dobre karakteristike i jednu losu koja ce me brzo pocet zivcirat..takodjer koji su uopce cjenjeniji proizvodjaci laptopa..cuo sam da je hp dobar al mi nije pouzdan izvor.. Laptop na kojem necu raditi nista ozbiljnije al ga za ove jednostavnije stvari zelim sto duze ooristiti bez nekih problema.. Jos jednom hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Premium
|
Onda gledaj laptope više klase, HP Elitebook, Toshiba Tecra, Lenovo Thinkpad(opet ne bilo koji), možda i Dell XPS ... S njima teško možeš pogriješiti. Što se ovih niže klase tiče tu ćeš teško naći kompletan laptop, po komponentama će to biti još ok, ali kvaliteta izrade i ekran nisu dorasli laptopima više klase. Asus, MSI, Acer i ostali većinom nemaju laptope iznad consumer klase. |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Premium
|
Drugi je odličan, ali je Renew(potencijalno rabljen, zamjenjeni neki dijelovi i doveden u stanje novog, s nekim možda rabljenim dijelovima. Može biti i laptop koji je dugo stajao na polici i vraćen u tvornicu... uglavnom ima jamstvo kao i svaki novi laptop). Između prvog i trećeg, treći je jači koliko i skuplji, a sama ocijeni je li ti to potrebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Banned
Datum registracije: Jul 2011
|
Ok, nisam znala što znači Renew do sad. Jedina bitnija razlika između 1. i 3. je i3 i i5 procesor i 3. ima AMD Radeon HD 6770M (2GB DDR5 Duo) grafičku i 2x usb 3.0. E sad, što to točno znači 2GB DDR5 Duo (nadam se da nije shared memorija)? Jačina i3 i i5 procesora od oba je skoro ista, 2.26/2.30 GHz i zanima me koja je zapravo razlika? Kupujem ga za najmanje daljnje 3 godine i želim da mi je čim više future proof. |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
i3 2310m VS B940
Dragi forumaši, s obzirom da kupujem lapotop i razbijam si glavu oko ova 2 procesora, a na netu ne mogu naći kvalitetan benchmar, nisam pametan što uzeti. postoje 2 opcije istog modela laptopa Asus K53SV serije, jedan ima bolji proc i sporiji hdd, drugi obrnuto i jeftiniji je 400 kn. u slučaju kupnje jeftinijeg tu razliku bih potrošio na godinu dana više garancije,a i brži hard dobro dođe. mene zanima slijedeće, koliko je i3 zapravo bolji i koliko opravdava razliku u cijeni. ne bi htio kupiti lapotop pa da mi za 2 godine fali procesorske snage ili da mi bude usko grlo s obzirom na cjelokupnu konfiguraciju, a lapotop kupujem da mi traje malo duže...ne mislim ga mijenjati bar 3 god. informacije radi, zanimaju meova 2 modela lapotopa: 1. http://www.magazinrs.hr/asus-k53sv-s...s-/K53SV-SX328 2. http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2482 sva mišljenja i preporuke su dobrodošla i unaprijed se zahvaljujem na njima. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Banned
|
Citiraj:
Jel ovi Renew dolaze s windowsima jer ne piše. Ako je netko takav uzeo. Zadnje izmijenjeno od: iGirl. 31.08.2011. u 19:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
ima fullhd ekran, ima usb 3.0, dobre zvucnike, lijep dizajn,doduse generaciju stariji ali dosta jak procesor i5, graficku mozda malo slabiju od gt525/540...jedino me zanima dali je kvaliteta ovog laptopa bolja u odnosu na npr K53 seriju ili neke ostale modele u tom rangu...(tipa tipkovnica i slicno)
![]() |
![]() |
#552 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Stigo lap prekjučer i moram priznat da je ok što se tiče "grijanja". Nije ni prevruć a nije skroz ni hladan. Doduše nisam ništa zahtjevno ni upogonio al je radio čitav dan u sobi u kojoj je ~30°C i grafa je bila na nekih 50-55°C. Jedina stvar što mi smeta kod ove odvojene grafe je to što moraš imat instalirane drivere za integrušu da bi mogao instalirat uopće nVidiine a kad to napraviš, integruša je primarna i ako ne podesiš u driverima da ti se u aplikacijama prebacuje na gf525 čudit ćeš se jedno pola sata koliko je "grafa" slaba dok ne skontaš prema gpu-zu da si zapravo na integruši. No o tom po tom.. Laptop je super na prvu no daleko me više impresionirao Asusov SX26x model kojemu su kućište i hlađenje daleko bolje i kvalitetnije riješeni. Još kad uzmemo u obzir cijenu tog laptopa mislim da je bolje uštedit "koju" kunu na slabijim komponentama a boljoj izvedbi hlađenja i kućišta. Oba laptopa sam uzimao za frendove kojima treba "zbog faxa" i mislim da je epic fail uzet nešto za 5k kn pored onakvog Asusa za 3k kn (u te svrhe naravno). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Bok! imam jednu nedoumicu izmedu 2 laptopa. Laptop bi mi trebao za gaming (kolko moze za te pare ![]() Prvi : http://www.notebook.hr/product_info....ducts_id=16008 Drugi: http://www.notebook.hr/product_info....ducts_id=16038 Muci me koliko je ovaj drugi bolji( ako je uopce bolji) i sta mi se vise isplati duza garancija ili preformanse?? i sta je inace bolje i5 ili Amd quad? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Registered User
|
a graficke kakve su? |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Premium
|
S obzirom da je ova u Asusu kombinacija 6520G integrirane i 6650M koja se nalazi u Aceru, pa bi teoretski trebala biti jača. Praktično mislim da je to sve podjednako, iako testovi navode da je 6720G2 čak i slabija od 6650M, no razlog je logičan. 6720G2 dolazi u kombinaciji s relativno slabim AMDovim procesorom, dok 6650G ide i s mnogo jačim Intelovim procesorima, što joj daje prednost po pitanju gaminga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Registered User
|
aha. mislim da cu onda definitivno acer pa produziti jamstvo. hvala na info ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Skupila sam svoj Probook 4730s, zasad mi je jako dobar. Tipkovnica je jako ugodna, ništa se ne savija, prilično je čvrst, može se birati kada će u upotrebi biti integrirana grafika, a kada Radeonova, iako mi je to malo štekalo (igra mi nije prepoznala Radeona nego samo integriranu) pa prebacih da je stalno Radeon. Jako je tih i ne grije se nešto puno (nakon par sati savršeno glatkog igranja TES IV - Obliviona na najvišim postavkama dok je temp.zraka 30 i par stupnjeva). Odličan izbor, samo nek ne krepa (van jamstvenog roka). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#561 |
Registered User
|
3 godine garancije. ![]() eSata... Iskreno, pojma nemam. S njom sam jedva upoznata, samo znam za taj pojam i to je to, nije mi potrebna. Vidim da na svim stranicama piše da ima. Od priključaka vidim (i piše uz njih) samo 4 USB-a (2.0), za monitor, slušalice i mikrofon, HDMI. eSata se nigdje ne spominje. Onaj priključak koji bi trebao odgovarati eSati ne vidim. Je l ja dobro gledam ili? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#565 |
Registered User
|
Da, shvatih da može biti i kao običan USB, ali ne piše nigdi ništa, samo ona oznakica za USB kraj sva 4. Pretpostavljam da, ako ga upalim, mogu negdje pod specifikacijama naći ima li esatu ili ne? (Nemam vremena ni volje sad za to, možda kasnije). Produljenje je ovo, vjerujem, a laptop je tu. Ukupno 4810 kn za gotovinu, valjda 5080 za rate. U Protisa je najjeftinije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#567 |
Banned
|
Ovaj Probook 4730s nije loš, samo bi htjela da moj laptop ima i5 procesor. Jel postoji neki HP laptop sa istim specifikacijama, ali da još ima taj i5? Ako netko ima iskustva sa HP Pavilion DV6 neka napiše kakvi su. Ta serija me najviše privlači, ali ne preko 5000kn. Sve oko 5000kn je ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Pozdrav svima, Tražim laptop do 4800kn, u svrhu korištenja na fakultetu (word, internet etc.), i tu i tamo igranja nekakvih modernijih igara. Diskovni prostor mi nije prebitan. Ekran je poželjno da je 17.3 no može biti i manji. Što sam našao kao (mislim) najbolju/najjaću kombinaciju hardvera jest ovaj:
Da li netko ima možda kakav bolji prijedlog od navedene konfiguracije u tom cijenovnom rangu? Hvala unaprijed
![]() |
#569 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ako je baš 4800 plafon plafona, uzmi slabiji i nadoplati maximalno garanciju. konfa zgleda solidno, vrlo vjerovatno je složen kao i ostatak klase, možda nešto bolje od acer/asus ekipe, ali nisam radio s njim pa pričam napamet. međutim ima sigurno kvalitetniji sw za nadzor svih parametara laptopa, support da ne pričam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Premium
|
Imam jeftini Lenovo i uopće nisam oduševljen popratnim softwareom niti podrškom. Software je uglavnom namjenjen Thinkpad seriji i dosta toga ne radi na jeftinijim laptopima(Nema ništa slično ThinkVantage System Update). Ono što radi i nije baš najbolje izvedeno(Energy Management) i laptop bolje radi bez njega. Što se supporta tiče, aplikacija preko koje sam trebao produljiti jamstvo nije uopće prepoznavala SN mog laptopa... i naravno da nisu imali pojma zašto. Još tražili neke nepostojeće brojeve. Uglavnom, nije baš iskustvo zbog kojeg bi hvalio Lenovo support i software za jeftinije laptope. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|