|
![]() |
#2282 |
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
Imam problem... sa memorije mi otpali ježići, a nisam skužio. Skužio sam kad mi je počelo bacat artifakte u igri, a onda je već bilo prekasno. Pošto ih ima i u BIOSu znači krepala je. Ima li pomoći ili mogu grafu jednostavno bacit u smeće?
PCAP or it didn't happen Zadnje izmijenjeno od: Mac_F. 05.06.2011. u 13:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2283 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2285 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
a kartica u pećnici bila 10 minuta na 200 stupnjeva...pazi kak okrećeš karticu jer smo ju mi naopak i zaboravio da će popustit i lemovi na kondićima i ispalo mi je par ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Pauk mrežar
|
Yay Speko 9 minuta na 200°C i radi. Barem zasada ![]() Ima u dućanima tipa kaufland onaj termometar koji se upikne u meso pa mjeri temperaturu. Njega sam stavio kraj grafičke da vidim točnije koliko je vruće unutra. Ako nemate električnu pećnicu jako korisna stvar. Sad sam otpilio od stock coolera onaj dio koji je hladio VRM-ove i zašarafio ga da nemam brige. Ježići za memoriju su zaljepljeni sekisui ljepilom i drže puno bolje nego sa onim ljepilom koje je došlo s njima (Acclero S1)
PCAP or it didn't happen Zadnje izmijenjeno od: Mac_F. 27.06.2011. u 23:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2287 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Odlicno, iako mislim da bi se ta furilica sama spekla samo da si ju ostavio upaljenu bez hladnjaka, lol ![]() Ovih dana cu i ja jednu morati ispeci, cisto da vidim da li ce proraditi normalno, iako do sad imam samo losa iskustva sa pecenjem hardvera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2288 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
On super hladi GPU, ali kao šta si i sam primjetija na grafi imaš još GDDR i VRM, a dodaj njima još i kondezatore te zavojnice - i imaš topline za I.Z.V.O.Z. Dakle kolega, pukni koji 12cm vulgaris vent, a ako ti je glasan uzmeš neki vulgaris potenciometar i utišaš ga. Kad dođe zima i niže temperature iskopčaš vent. Simple as that.
![]() |
![]() |
#2289 | ||
Pauk mrežar
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() A mislim da je i kućište dobro provjetreno jer su napred jedan 12 i 8 + odozada 2x8cm venta.
![]() |
![]() |
#2290 | |
Split resist itself!
|
Citiraj:
![]() Znači ipak lošiji primjerak grafe šta se tiče procesa "keljenja" RAM-a na PCB. Ako ništa drugo sad barem možeš vodit svoj "dnevnik" ovdje ![]()
![]() |
![]() |
#2291 |
Pauk mrežar
|
Ma napisao sam par postova iznad da su mi se ježići odljepili jer je bilo loše ljepilo koje je došlo s njima. Vjerojatno je zato riknula. Sad sam to sredio kak treba.
![]() |
#2292 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Radeon 4850 na 1920*1080
Pozdrav ekipo, Odlucio sam se za kupovinu monitora, najvjerovatnije http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10039 pa me zanima dali bi navedena rezolucija bila overkill za graficku? Komp se inace koristi vecinom za igranje WoW-a i SC2, te tu i tamo koji film. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2296 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pitanjce, jel moguće spojiti Zalmana VF830 koji ima na sebi 2pina na XFX HD 4850 koji ima 4 pinski utor za hladnjak? Daklem laički rečeno spojiti crvenu i crnu žicu a ostale dvije boje ne dirati i da to šljaka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2297 |
Split resist itself!
|
Pa trebalo bi radit bez problema jer su ostale dvije žice osjet (za brzinu rotacije) i PWM (kontrola okretaja). Ima negdi i nabavit sigurno 2->3 pin adapter/konektor pa možeš uštekat i na matičnu (u slučaju da ti smeta zaštitna plastika za uštekat ovaj 2 pinski konektor u 4 pinski - ako je konektor "zatvorenog tipa", za razliku od matične di pinovi za vent strše bez ikakve plastike oko sebe, tj. "otvorenog su tipa").
![]() |
#2298 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Odkad sam instalirao novu verziju MSI Afterburnera, ne mogu klokat grafičku više... ![]() Jel se ikome to dešavalo i dal znate do čega bi to moglo biti? Sve je normalno radilo do prije ove najnovije verzije. Konkretno, stavim klokove i stisnem apply, ali se ništa ne dešava. Sve isto ostaje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2299 |
Banned
Datum registracije: Dec 2008
|
pitanje, dal ova grafa moze tjerat nove igre na bar 1280 rezi..full recimo? s x3 procom 4gb rama itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#2300 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2302 |
Talični Tom
Datum registracije: Dec 2010
|
Ja sam sa svojom VTX 1 GB super zadovoljan sto se tice temperatura, a i dobro se drzi u igrama jos. Mozda pomaze i sta je verzija od 1Gb, cak mi je i BF 3 beta bila zadovoljavajuce igriva. Ipak skupljam za neku polovnu 460 1 Gb jer je ipak vrijeme pregazilo 4850. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2303 |
Talični Tom
Datum registracije: Dec 2010
|
AMD Overdrive mi kad pokrenem auto tune pokaze da je za moju karticu optimalno 690/1130. Molio bih neki savjet za 24/7 na koliko da drzim grafu? Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2304 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Sjecam se da je moja 4850 sapphire isla na 700/1160 za 24/7 testiraj stabilnost i ako je stabilno ostavi...eventualno smanji za 10mhz ako zelis 100% stabilnost...i pazi na temp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2306 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Kad se 4850ke kloknu mogu dosta dobro vrtit igre,eno ti na youtube-u 4850 naklokana i Q6600 na 3.2 vrti gta iv na 1080p rezi na max detaljima... Al mislim da ih vrijeme vec lagano gazi,jer ima dosta isplativijih kartica sa DX11 za tek nesto vise para...novije kartice imaju manji proizvodni proces i vecinom se manje grije od starijih,i s time puno bolje klokaju... Recimo ja sam dao 150kn i HD4850 za HD5770,a 5770ka se da dobro kloknut i onda bude po performansama kao GTX260 216 a to je dosta dobro jos uvijek... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2307 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
kao ponosni vlasnik dotične kartice, mogu reć da sam itekako zadovoljan kakve rezultate dobivam s njom i nakon 3 godine od kupnje, gotovo da i nema igre koju nemože pokrenuti u pristojnim srednjim ili visokim detaljima ![]() Vjerujem da ću s nadogradnjom konfe čekati do slijedeće generacije konzola kad će se stvari masovno mjenjati a i u ovo vrijeme nemam neke financijske mogućnosti da bih išao mjenjati stroj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2308 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Uzeo bih ovu grafičku, verzija s 512 ram, ali nisam siguran jeli mi napajanje dostatno. Po izračunu trebalo bi bit knap, ali me zanimaju vaša mišljenja i eventualno iskustva. Konfiguracija je c2duo E7500, 4 Gb DDR2 800 MHz (vjerojatno ću uskoro dodat još toliko), 3 harda (7500 rpm) i napajanje Corsair CX 400 W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2310 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
![]() Onda uzimam ipak ovu grafu, nadam se da nije zajeb. Love za nešto bolje trenutno nemam. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|